- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
Integrator #7090 üzenetére
akkor talán jobban jársz, ha megcsináltatod vkivel egy kis felárért
nehogy ez is az előző sorsára jusson. Mi lett a sorsa a másiknak?
biztosan menthető lenne még az is. -
FingR86
őstag
válasz
Integrator #7088 üzenetére
ezen leírásom alapján pár embernek sikerült felrakni anno: [link]
remélem még minden dolog aktuális benne. -
FingR86
őstag
válasz
pszihopata85 #6380 üzenetére
itt van a régi leírás, egy fél óra kB az egész. egy próbát megér. [link]
-
FingR86
őstag
válasz
Black&White #6303 üzenetére
A 7000 gondolom nem Global hanem csak kínai. Próbáltad a kínai miwifi-vel? [link] felső
-
FingR86
őstag
válasz
wwenigma #6232 üzenetére
Köszi előre is. Nekem a rumiwifi-vel is maradnak krixkrax karakterek. Meg vannak újabb, teljesen forditatlan menu pontok. Amióta meg atvaltottam brave bongeszore, a Google fordító nem akarja csinálni automatikusan a forditast, chrome-ban persze jó volt. Szóval hiánypótló lesz.
A kínai miwifi app-ot nem akarod leforditani esetleg? 😅
-
FingR86
őstag
azt tudjuk egyébként, hogy mit tartalmaz a frissítés? Van valami akkora nagy hozománya, hogy érdemes legyen elmókolni a jól bejáratott és működő módosított 1.1.19-et?
-
FingR86
őstag
segítettem valakinek FB-on feltenni a firmet, bdatát is megcsinálta.
de nem megy neki a miwifi alkalmazás.
gondoltam, küldök neki beta apk-t és akkor bukott ki, hogy iphone-ja van.
arra van esetleg ez az angolra lefordított beta miwifi ? -
FingR86
őstag
felénk itt ők fedik le a netszolgáltatás 90%-át.
igazából már nincs is velük semmilyen gond amióta kábelen dzsal a net.
10+ éve náluk vagyok már, de az elején ilyen tányér antennás netet toltak, nah akkor volt szívás. Volt hogy bele nőtt a szomszéd dió fája a képbe és már mehettem is kuncsorogni, hogy ugyan vágjunk már a tetejéből egy kicsités már nem csak városban (kábeles), de vidéken is optikán megy. Muternak pl előfizettem egy 100/20-as csomagra 2000Ft-ért és 600/600 jön
(csak ezt a posztot ne olvassák el). Itt bent a városban 1000/100 van 3500Ft-ért, bőven elég. Így a végére én is megnyugodtam kicsit és legalább tákoltam magamnak egy vésztartalék tápegységet is
-
FingR86
őstag
ma felhívtam a haveromat, aki a net szolgáltatómnál dolgozik mint szerelő, hogy nézzünk már rá mi lehet a gond. Ő elsőre rávágta, hogy azért mert a routert klónozott mac címmel használom. Mivel a rendszerben a net szolgátatónál az előző tenda routerem volt regisztrálva mac cím alapján, de lusta vtam átiratni így inkább bele klónoztam az ax-be.
Átírtuk, teszt, össze fossantotta magát azonnal kb 2GB adat után.
Azonnal bedugtam a tendát, nem kapott az sem netet, kb még 10 perc után sem.
Aztán felhívta a belsős kollégáját aki bele nézett mélyebben a rendszerbe és látta, hogy fekete listára dob a rendszerük folyamatosan, mert a routerem olyan szinten tudja beterhelni a hálózatukat, amilyen nem lehetneés olyankor automat kapok 30 perc tiltást. Na most levettek a feketelistáról, kaptam új IP címet is és azóta söpör minden
-
-
FingR86
őstag
válasz
pisti222 #4821 üzenetére
és csak a wan részét vágná taccsra ?
gondoltam már én is a táphibára, mert figyelem a fórumokat és én is olvastam már ilyen problémát, de magamban kizártam, mert at hittem ha a belső hálózat működik tovább, akkor nem a táp lesz a ludas. De így akkor teszek egy próbát. De akkor ez tákolós lesz egyelőre, mert 12V tápom van, vékony dugós 5V tápom is van, de együtt a kettő nincs -
FingR86
őstag
a tanácsotokat szeretném kérni ax3600 témában.
pár hete elkezdte azt csinálni a router, hogy torrentezés közben elmegy a net kapcsolat.
a hálózat továbbra is működik, mert tudok PC-ről másolni a CE box merevlemezére teljes sebességgel 100+MB/s. És megy a VR szemüveg is hálózaton hiba nélkül.
nem oldja meg a restart sem a gondot csak mondjuk 15 perc mulva újra feléled.
és csak torrent közben csinálja ezt.
wifi kapcsolat van, de minden eszköz azt írja, hogy nincs internet elérés.
ma gyorsan kilöktem a rendszerből és vissza raktam a tenda ac11-et és hiba nélkül működik.
nem vágja hanyatt a torrent sem.
a routerben mac cím klónozás van, mert a netszolgáltatónál a tenda router mac címe lett beállítva és csak azzal működik a net. Eddig hiba nélkül működött.
ötlet esetleg ? -
FingR86
őstag
válasz
karesz1234 #4551 üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
kareszkaresz #4416 üzenetére
maradhat a global bdata
és arra rakhatsz fel módosított global firm-et amiben van emelt jelerősség és működni fog az összes eus cuccod. -
FingR86
őstag
Ha elég a módosított Global firm, akkor az mehet a gyári bdataval együtt is. Én csak azért tettem fel a kínai firmet mert írták hogy abban frissebb Wifi driver van és van egy kis sebesség kulonbseg is a global módosítotthoz képest. De a módosított globalban is megy az adoteljesitmeny növelés. És maradhat a gyári bdata.
-
FingR86
őstag
válasz
enginev3.0 #4303 üzenetére
én pont valami ilyesmit hiányoltam pár napja, szóval nem
-
FingR86
őstag
a gyári firm elég gyászos wifi teljesítményt tud csak.
nem tudom, hogy ezzel a firm-el tudod e használni az újabb miwifi alkalmazást (mert nekem nem igazán sikerült párosítani vele), amiben a plugin-ek között van olyan, hogy wifi optimization. Az keresne neked vmi nem annyira zsúfolt csatornát. Egy próbát megér. Egyébként meg: [link] eléggé szájbarágós -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
a webes felületen nincs olyan rész ami mutatná a csatlakozott eszközök aktuális fel/letöltési sebességét mint a miwifi alkalmazásban ? A csóri tenda routernél volt ilyen rész, azt úgy szerettem benne.
-
FingR86
őstag
válasz
Enrange #4224 üzenetére
"Az AX6000-nek pontosan ugyanolyan a hatótávja mint a kistestvérének, csak annyival tud többet hogy nagyobb vezetéknélküli sebességre képes (papíron) amit az emberek 99,5%-a úgysem tud kihasználni, sőt az AX6000 érthetetlen módon lényegesen gyengébb hardverileg: IPQ8071A vs IPQ5018“
-
FingR86
őstag
Köszönöm
De most jut eszembe, hogy lehet várok még a frissítéssel
Mert kB egy órát elszöszöltem azzal, hogy minden csatlakoztatott eszköznek mutassa az ikonját rendesen.
Azt a részt sajnos nem fordították le, és végig kellett próbálgatni a sok tyúklábat. Lehet ha frissítek, akkor elszáll a dolog.
[kép] [kép] -
FingR86
őstag
MiWifi-ből mi most a legfrissebb?
Ha valaki dobna egy elérhetőséget is hozzá, annak hálás lennék : )
nálam még ez van jelenleg
Mi_WiFi_5.9.2_beta_en_signed_proper_t30.apk -
FingR86
őstag
Nekem tegnap jött egy, gyári global firm, 2 méterre a routertől 950Mbit wifin.
2 helységgel arrébb, már csak 60-70Mbit megy át. Szóval muszáj leszek ezt is megmókolni, pedig nem akartam, gondoltam hátha jó lesz alapon is. -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
nem teljesen ide tartozik a téma, de a leírás és technikai adatok alapján ez jó routernek mondható ? Redmi AX5400
-
FingR86
őstag
szerintem értékelned kellene, hogy egyáltalán kaptál bármiféle útbaigazítást azok után, hogy leírtam hol találod meg a megoldást. A "gondolom" rész pedig azért volt, mert még én sem csináltam soha, mert nem volt rá szükségem eddig... és próbáltam helyetted kitalálni a dolgot. Szívesen
-
FingR86
őstag
igazából azt sem írtad le milyen routered van (globan CN), milyen rendszer van rajta.
ha global EU dugós és a gyári rendszer van rajta, akkor ez le van írva az összefoglalóban:" Ez a mesh autoconfig AX1800/3000/3600/6000 szériákon ugyanúgy működik a legfrissebb kínai fw-el, a régebbi kínai vagy global fw-ekkel külön bohóckodni kell (lásd összefoglaló)"
gondolom ekkor kell a script. [link]
-
FingR86
őstag
a hétvégén csináltam megint egy xiaomi routert, és gondoltam megnézem mit tud speedtestben. Én egy sima mezei AC11 Tendát használok, szerintem ez is erős mert kínai verziós, szóval nem gondolnám hogy le van korlátozva benne bármi is. De azért meglepett, hogy a xiaomi mit gurított amikor külön szobában történt a mérés, mint ahol a router van. Egyébként a net 1000/100. Egy nem annyira wifi zsúfolt panelban, és a mérés idejére nem kapcsoltam ki a másik routert, szóval akár még több is lehetett volna ideálisabb környezetben.
Mindkét router a nappaliban volt elhelyezve:
-
FingR86
őstag
Frissitened szabad, csak valószínűleg nincs mire.
Ha átirt bdata van akkor gondolom ment fel rá a kínai firm.
Belepsz a Router menüjébe és ha kínai akkor kínai ha meg angol akkor Global. De sztem kínainak kell lenni rajta. Alul mutatja is a fent lévő verziót a menüben.
3.0. 22 global
1.0.227 vagy 1.1.19 kínai -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
válasz
trance89 #3644 üzenetére
elvileg az ac2350-ben is qualcomm van ha jól informálódtam, de gondolom vmi régi cuccos
Model : DVB4248GL
Processor : Qualcomm CA9563
RAM : 128 MB
ROM : 16 MBde akkor nem kell aggónom, hogy 3-al kevesebb antenna lesz ezek szerint
engem úgysem a sebesség érdekel annyira, inkább az erősség
akkor le is csapok egy ax1800-ra -
FingR86
őstag
válasz
trance89 #3636 üzenetére
tegnap adtam el egy ac2350 (fekete) routert havernak, mert én annyira nem voltam megelégedve a térerővel. Ma találtam rá PH-n hogy arra is lett volna bdata módosítás és gondolom akkor megnövekedett adó teljesítmény. De mintha azt is olvastam volna valahol hogy ebben egy tök gagyi proci van, mint vmi régi tp-link 1043 routerben.
ma találtam bolti új ax1800-at (fehér 4 antennás) 12K-ért.
ebben erősebb proci van gondolom mint az ac2350-ben volt igaz ?jó vétel lenne ez otthonra ?
ax3600-at overkill-nek gondolom panelbe, nem akarom ropogósra sütni az agyam -
FingR86
őstag
rengetegszer látom itt az AX1800 típust felbukkanni
beírva google-be dob egy álló fekete és egy fekvő fehér 4 antennás verziót
most itt melyikről megy a diskurzus ? -
FingR86
őstag
válasz
Dyingsoul #3538 üzenetére
teljesen igazad van, ezek szerint legelőször vmit mégis másképp csináltam, mert akkor nem használtam az nvram set CountryCode=CN kódot, és mégis átváltott CN-re a régió.
most épp volt nálam egy ilyen router ismét és megcsináltam az eredeti leírás szerint és nálam is EU-n maradt a régió, így beszúrtam a 2 kódot még a leírásba. Így már CN nálam is. És akkor most mondható fixnek a leírás
köszi h jelezted.
de akkor most kérdezném azoktól akik valóban is értenek ezekhez a dolgokhoz, nem úgy mint én. Ha nem módosítom a bdata fájlt, csak simán kiadom az nvram set CountryCode=CN kódot, az a parancs önmagában elég arra hogy átíródjon a régió CN-re? Vagy csak akkor működik, ha már megcsináltam a módosított bdata felírást és mégis EU-n maradt vmiért ?
-
FingR86
őstag
válasz
kovacsroli #3525 üzenetére
-
FingR86
őstag
valaki megnézi működik e ez a kód és ha igen mit dob a naplóban?
http://192.168.31.1/cgi-bin/luci/;stok=<COPY_VALUE_STOK_INSERT_HERE>/api/misystem/sys_log
-
FingR86
őstag
válasz
Dyingsoul #3488 üzenetére
Hát ha jól sejtem akkor Lackooo84 Mi szervizes verziót rakott fel és ő az első akitől láttam ezt az OTA dolgot itt. Úgy látszik a többieknek a biztonság fontosabb, és a Mi nélküli firmware nem kap OTA frissítést. Vagy csak nem szólt senki
Én nem tudok jelenleg nyilatkozni, mert az enyémet már elvitték.
A napokban érkezik egy másik. -
FingR86
őstag
válasz
Dyingsoul #3476 üzenetére
megcsináltam a tanácsaidat, de csak azt a lépést tudtam elnevezni, amit legalább sejtettem hogy mit csinál
onnantól kezdve, hogy olyan firm kerül fel a legvégén, ami tartalmazza a Mi szolgáltatásokat, nincs kiküszöbölve az adatküldözgetés. Mi services= adatküldözgetés.
Bele írhatom ezt is. Hogy aki ezt el akarja kerülni, az csak MI nélküli firmet rakjon fel. De akkor egyértelműen nem is lesz Miwifi elérése
-
FingR86
őstag
válasz
Dyingsoul #3476 üzenetére
köszi a tippeket, megfogadom és igyekszem minél hamarabb
ezt igazából csak nagyon gyorsan le akartam tudni, amíg emlékeztem hogy melyik lépés után melyik jön. Mert engem igazából az kavart meg kicsit a bdata leírásban, hogy ott vissza került a gyári global firm, és persze h megszűnt az SSH utána. És mivel úgysem a global firmet akartam, hanem patchelt verziót, így azt a lépést totál kihagyni és a teljes bdata folyamat után egyből fel a módosítottat.a rollback firmes részre én azt reagálnám, h szerintem nem egészséges megtartani a beállításokat, mert egy gyári globalról vissza mész vmi ősrégi hekkelhetőre, azután pedig a legújabb kínaira. Simán össze akadhat vmi bennmaradt beállítás. Így ezt szívem szerint nem írnám bele. Állítsuk csak be teljesen alapról az új firm-et
alaplapnál sem töltünk be mentett profilokat bios frissítés után
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Synology NAS
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Robogó, kismotor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- MacSzerez.com - iPhone 12 Pro Max / 128GB / Asztro / Új gyári akku! / Garancia!
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Pro 15" / i7 2.9GHz - 4 Mag / 16GB RAM / 512GB SSD / Radeon Pro 4GB
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest