- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
A gyári fw-rel baromi egyszerű a vendéghálózat beüzemelése: engedélyezni kell a Miwifiben, aztán megadni az SSID-t/jelszót és már lehet is csatlakozni. Úgy néztem az általad linkelt openwrt wiki oldalon, hogy az openwrt-ben kicsit összetettebb beállítani, de talán meg tudnám csinálni.
Az viszont még mindig megfontolandó, hogy érdemes-e belefognom, hiszen a vendégháló kiterjesztése még mindig kérdéses.
Bár - ahogy mondod -, a logika szerint valóban át kéne vinnie, viszont a gyakorlat ennél a router/fw kombónál mást mutat. Ax3000-ről is olvastam, hogy ugyanígy (nem)működik, bár arról nem volt infó, hogy kínai vagy eu változatról volt-e szó. -
d00mbr1ng3r
csendes tag
Remélem, hogy pontosan fogalmazok:
Egy alhálózatot hoz létre a router, külön SSID-vel és külön jelszóval, külön ip-cím tartományban osztja az ip-ket az eszközöknek, amelyeket elszeparál egymástól és a helyi „magán” hálózattól is.Engem elsősorban az érdekelne, hogy a vendéghálózat működik-e meshben, tehát az alárendelt routerre is kiterjeszti-e a vendéghálózatot, mert egy elég nagy, több szintes házban kellene megoldanom a teljes lefedettséget.
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
válasz
trance89 #4989 üzenetére
Köszi, ezekre én is gondoltam, de a kínai fw-hez a bdata-t is át kell írnom mindkét routeren CN-re, különben nem megy a Miwifi, ami nélkül nem tudom bekapcsolni a vendéghálózatot.
Ezt azért megspórolnám, ha nem orvosolja a problémát.
Várok még a kísérletezéssel, hátha valakinek van konkrét tapasztalata.
Az openwrt-t nem ismerem, csak akkor próbálkoznék vele, ha garantáltan megoldaná a kérdést.Kedves fórumtársak! Van valaki, aki meshben használja Miwifi kompatibilis kínai fw-es ax3600 routereit? Ha van ilyen, megtenné, hogy kipróbálja működik-e a vendéghálózat kiterjesztése a mesh node-ra?
-
d00mbr1ng3r
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam az egész fórumot, több külföldi bejegyzésben is találkoztam hasonló kérdéssel, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra, amiben kérem a hozzáértők segítségét.
Elöljáróban annyit, hogy van két, eredetileg EU-s ax3600 routerem, amelyekben a bdata-t nem piszkáltam, de - hála a fórumon található részletes leírásoknak (köszönet minden közreműködőnek) és a halált megvető bátorságomnak
– a firmware-t a 3.0.22_INT+SSH+MI+txpwr-re frissítettem.
A két router jelenleg wifis meshben működik kb. 8-10 hónapja (a mesh node adder scripttel sikerült összehozni), próbáltam a vezetékes backhault is ami szintén rendben van, de a födémáttöréshez még nem szedtem össze magam
.
A problémám az, hogy a vendéghálózat csak a master routeren érhető el, tehát a mesh node azt sem wifis, sem vezetékes backhaul konfigban nem terjeszti ki.
Van-e valakinek tapasztalata a kérdésben, használ-e valamelyikőtök vendéghálózatot meshben. Esetleg kínai firmware megoldás lehet-e. Ha minden kötél szakad esetleg openwrt, bár attól egy kicsit tartanék, nem vagyok egy hálózati guru.
Köszönettel veszek minden segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest