- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Még mindig nem tudjuk, hogy:
-tanya, családi házas környéken vagy panelban laksz. -> Mennyire van agyonnterhelve a környék wifi-ileg.
-eszközeid képesek-e a kívánt sebességre.
-a linkelt leírástban lévő pipálást megcsináltad-e.
"vajon arányosan lassul-e"
Ki kell próbálni, mert e nélkül soha nem fog kiderülni. Szerintem nem fog "arányosan" lassulni. -
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Eddig magamnak fordítottamopenwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.zst
-ből az image-eket, lévén volt egy ipk csomag, ami nem volt benne a repositoryban, de nekem kellet az adott szolgáltatás a routeren.
Most, hogy opkg helyett új csomagkezelő lett, nyilván nem tudom belefordítani.
Az okosabbakat kérdezném, hogy van-e lehetőség valahogy az imagbe gyógyítani továbbra is az ipk csomagot? Vagy bármi megoldás, kerülőmódszer? (ipk-ból apk, stb.) -
Tonyk
veterán
Hetek óta hibát dob a firmware-selector. Valakinek van valami ötlete?
"make[3]: *** No rule to make target 'xiaomi_ax3600-initramfs-images', needed by '/builder/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-24b1d2fda926-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin'. Stop."
Saját gépen fordítva is u.e. -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6654 üzenetére
Egy 8:06-os és egy 10:09-es mérés , tehát van benne két óra differencia.
Családi házas környéken élek, tehát annyira nem leterhelt vidék, a java előfizető telekomos, én "digis", de még így is látható a mérésekben, amikor hétköznap hazaér a nép vagy hétvégén, mikor felébrednek a kölkök a szomszédos utcákban. De biztosan igazad van, nem is ezért írtam. Csak nézz már majd azonos időpontban mérést is.
Másik oldalról nézve nálam (igaz laptopokon mérve) igen jelentős különbségek vannak wifi kártyák között is, még akkor is ha minda kettő pl AC-s (pl. intel javára). -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6550 üzenetére
Az a leírás a régi verzióhoz vani. Helyette az újat használd:
https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3600#install_the_firmware -
Tonyk
veterán
válasz
Vigyorka #6518 üzenetére
Lépj be 1.0.17 alá, majd a böngészőben F12 és klikk a Console fülre, majd szúrd be ezt és enter:
function getSTOK() {
let match = location.href.match(/;stok=(.*?)\//);
if (!match) {
return null;
}
return match[1];
}
function execute(stok, command) {
command = encodeURIComponent(command);
let path = `/cgi-bin/luci/;stok=${stok}/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=SteelyWing&user_id=SteelyWing&ssid=-h%0A${command}%0A`;
console.log(path);
return fetch(new Request(location.origin + path));
}
function enableSSH() {
stok = getSTOK();
if (!stok) {
console.error('stok not found in URL');
return;
}
console.log(`stok = "${stok}"`);
password = prompt('Input new SSH password');
if (!password) {
console.error('You must input password');
return;
}
execute(stok,
`
nvram set ssh_en=1
nvram commit
sed -i 's/channel=.*/channel=\\"debug\\"/g' /etc/init.d/dropbear
/etc/init.d/dropbear start
`
)
.then((response) => response.text())
.then((text) => console.log(text));
console.log('New SSH password: ' + password);
execute(stok, `echo -e "${password}\\n${password}" | passwd root`)
.then((response) => response.text())
.then((text) => console.log(text));
}
enableSSH();
-
Tonyk
veterán
válasz
Davebowman #6472 üzenetére
Bár szerintem is jobb lenne egy vendég wifi, amit amikor jön a banda bekapcsolsz, ha meg nem kell, kikapcsolod.
-
Tonyk
veterán
válasz
Vigyorka #6337 üzenetére
pl., ha egy forditas.sh nevű fájlból akarod futtatni, akkor az alábbiakat tedd bele: (ha csak terminálból, akkor az első sor nem kell.)
#!/bin/sh
datum=$(date +%Y-%m-%d--%H-%M)
mkdir -p /tmp/owrt && cd /tmp/owrt
wget https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/qualcommax/ipq807x/openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.xz -O ./openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.xz
tar -J -x -f openwrt-imagebuilder-*.tar.xz
cd openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64
make image PROFILE="xiaomi_ax3600" PACKAGES="csomagok nevei" FILES="könyvtár"
cp /tmp/owrt/openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin /tmp/owrt/openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade-$datum.binmake
parancsnál:PACKAGES="csomagok nevei"
-> a kívánt plusz csomagok nevei szóközzel elválasztva. OPCIONÁLIS, tehát elhagyható a parancsból!FILES="konyvtar_neve"
-> "konyvtar_neve": könyvtárban tárolt fájlok és könyvtárak elhelyezése a csomagba. OPCIONÁLIS, tehát elhagyható a parancsból!Fordítás után a
/tmp/owrt
könyvtárban találod az elkészült sysupgrade fájlt, pl.:openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade-2023-12-02--16-43.bin
néven. -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
Vigyorka #6322 üzenetére
Én magamnak fordítom a sysupgrade csomagokat, ott könnyen megoldható, hogy belekerüljön az általad kívánt könyvtárba az, amit szeretnél.
fordításkor:
make image PROFILE="xiaomi_ax3600" PACKAGES="luci vlmcsd stb...." FILES="files"
FILES="könyvtárnév"
-ből a"könyvtárnév"
alatti fájlok és mappák kerülnek bele fordításkor a csomagba az abban lévő struktúra szerinti helyre a sysupgradekor. Tehát nem a routerben marad meg, hanem fordításkor kerül bele csomagba és megy fel frissítéskor. -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6315 üzenetére
"ugye mivel ebben így nincs luci, kellett egy opkg update, opkg install luci"
Nincs benne, de ott rögtön bele is pakolhatod a neked szükséges csomagokat:
"Telepített csomagok és/vagy első boot script testreszabása" -t kinyitod és beleírod az "Installált Csomagok" végére, ami kell. Pl.: luci
-
Tonyk
veterán
válasz
Black&White #6290 üzenetére
Elméletileg ekkor kéne, de nekem még soha nem lett a művelet után folyamatosan világító kék led. Én 5-10 perc után meguntam, power off és jó lett.
-
Tonyk
veterán
Találkozott-e esetleg valaki elég combos memóriafogyasztással?
Tegnapi snapshot (r24002-e3559fb445)
kernel logban:[41817.738772] ath11k c000000.wifi: failed to flush transmit queue, data pkts pending 1
Kb 08.14-i snapshot volt előtte, ott nem volt látható ilyen. -
Tonyk
veterán
válasz
Vigyorka #6085 üzenetére
"A Kínainál automatán voltak a csatornák.
Az Openwrt-nél nem vált be az automata mód."Tehát a két mérés nem nagyon van köszönőviszonban egymással.
+ Hogy meg is felejünk a modeálási elveknek:
A liket lévő első mondatot ugye olvastad?
"Increasing transmit power over the the limits for your country is against the law." -
Tonyk
veterán
válasz
Tiédetis #6042 üzenetére
Amennyiben ott, ahová vinnéd "már vannak problémák", akkor ott kábeles megoldás jöhet csak érdemlegesen szóba. Mint egy switch, ami tud wifi-t is. Ax1800-on a LAN portba (nem WAN!!) dugva a kábel és némi lan konfig még rajta. (Merthogy jelen állapot szerint egy hulladék minőségű wifi linkre akarnál rákötni további eszközöket. A fenti jel jó lesz, csak a fent és lent között marad sz@r a kapcsolat.)
-
Tonyk
veterán
De ezt a fő routerben kéne beálítani. Tehát a fő routerben a kliens router mac addresséhez rendelsz ip-t. Namármost, ha a 192.168.0.17 a fő routered, akkor miért van kikapcsolva a dhcp? Ha másik eszköz (szolgáltatói) oszt dhcp-n címet, akkor viszont abban kéne beállítani a mac címhez rendelést.
-
-
Tonyk
veterán
Ha már kábellel vannak összekötve, akkor minek a mesh? Mindegyik routeren azonos SSID és jelszó. Az első router a modem (már ha ez bridge módban van) mögött legyen a "router" minden szükséges szolgáltatással. A többi csak switch lan-lan portokba minden, dhcp, dns, stb kikapcsolva bennük. IPTV miatt gondolom majd kell VLAN is + mindegyik eszköznek támogatnia kell a IGMP Snooping-ot, egyébként összefosódik a háló. Hogy wifin ez milyen lesz, az majd a környezettől függ.
-
Tonyk
veterán
Lassan 6 napja nem készült snapshot ax3600-ra. (Random néztem más típusokat, azokra van.) Hallott valaki valamit?
-
Tonyk
veterán
válasz
lacalama #5933 üzenetére
Nagyon egyszerűen fogalmazva, a Vodás routerből kijövő kábel alapesetben már LAN hálózat lenne, azaz privát hálózat. Itt történik egy címfordítás, hogy a LAN-on lévő gépek tudjanak kifelé kommunikálni. De ilyen esetben ha WAN portba megy a kábel, akkor a itt ismét van egy címfordítás a második router LAN-os tartományára.
Ha a Vodás cucc csak modem és a AX3600 csinál netet, wifit, stb. az jó. Nincs szükséged a vodás router wifijére és egyéb szolgáltatására. -
Tonyk
veterán
válasz
lacalama #5925 üzenetére
192.168.0.1, ax 192.168.2.1.
AX-be a WAN portba megy a Vodából kijövő kábel? Dupla NAT van ekkor.
Én első körben a Vodát bridge módba tenném és akkor mindent az AX3600 intézne. PPPoE, DHCP, WIFI, DNS, stb. Nem lenne dupla NAT sem.
Másik lehetőség, hogy AX3600-at beállítanám, a Voda tartományába (192.168.0.x), dhcp-t kikapcsolnám és lényegében AP-ként használnám. Ekkor sincs dupla nat. -
Tonyk
veterán
"mert qrvara uncsi az osszes STOK izet kicserelni"
Nem is értem miért ezzel kínlódsz? Böngészőben F12, Console fülön meg beilleszted a Javascript method fülön található scriptet és kész. CTRL+C , CTRL+V az egész.
-
Tonyk
veterán
Kinn az új fw-t tartalmazó snapshoot, akit érdekel. Firmware selector alatt még nincs (04.07-i az utolsó, az még nem ez).
-
Tonyk
veterán
Ez vajon javíthat-e bizonyos intel-es wifi kártyák telejsítményén. Nekem nagyon visszaesett a up-om pár hónapja egy Intel Dual Band Wireless-AC 3165 -el. Lefelé 200Mbit, fel csak 30Mbit. (Más laptop más típusú kártyával dönget rendesen. De olvastam is valahol, hogy vannak gondok az intel kártyák kapcsolódásával)
-
Tonyk
veterán
Frissíteni akartam bő egy hónap után, de épp pár perccel ezelőtt került be Robi által egy ath11 firmware update. Akkor ezt lehet megvárom míg elérhető lesz a firmware selector alatt (forgatni most nincs kedvem...bár nagyon ráérek
)
-
Tonyk
veterán
válasz
Davebowman #5621 üzenetére
"eszközöm fix IP-t kap mac alapján"
Ha DHCP, akkor nem fix (kézzel az eszközön beállítot ip). Hanem static DHCP ( alias IP-MAC binding vagy dhcp reservation). -
Tonyk
veterán
válasz
xabolcs #5614 üzenetére
Nem routerfüggő. Mindennel így viselkedik ha kirugod alóla szabálytalanul a PPPoE-t. A digi szervere nem értesül arról, hogy te le akartál jönni róla. 5 percig agyal azon, hogy hová lettél, aztán rájön, hogy elszálltál mint a győzelmi zászló és utána beenged. Sok éve így van ez már. Az ifdown vagy a dchard által említett stop-olás nekem sem jutott el a tudatomig... Mint ahogy az sem, hogy szabályos rebootok után mindig volt net.
Örgeszem na...
(ma meg akartam szivatni egy kilencedikes osztályt egy "bonyolultabb" feladattal, erre kiderült, hogy magamat sikerült, mert a kis büdösök egy pillanat alatt találtak -bár nem teljesen tökéletes- megoldást,ami nekem eszembe sem jutott...Úgy csináltam mintha evidens lett volna számomra. Persze belül jót röhögtem magamon, hogy miért kell mindig mindent bonyolítani.)
-
Tonyk
veterán
Egyelőre annyira nem zavar, nem állítgatom oda-vissza a teljesítményt (vagy ha ingerenciát éreznék rá majd kézzel átallítom).
Akkor szoktam frissíteni, amikor nem figyelek és egy softwer update után read-only -ba szaladok (snapshot miatt) vagy olyan változás történik, ami miatt érdemes lehet frissíteni. A napokban nem láttam ilyet. A fix typo meg fix whitespace javítások annyira nem hergelnek fel. ;) Marad a szombat/vasárnap reggelenti frssítés (ha nagyon unatkoznék), akkor még alszanak a nagyfogyasztók és nem hallom rögtön: "Deeeeemiiiiééééninnncsneeeeet????!!! (mert ez a rohadás digi nem enged vissza 5 percen belül, ha nem volt rendes disconnect.)
-
Tonyk
veterán
Annyi, hogy én a firmware selector oldalon, belerakom és ezt a pár csomagot:
luci ddns-scripts-noip luci-app-ddns simple-adblock luci-app-simple-adblock
Majd innen töltöm a sysupgrade-et. -
Tonyk
veterán
Tegnap esti verzióból kikerült a wolfssl, helyette mbedtls került.
-
Tonyk
veterán
Na, akkor csak kezd megoldódni [link] :
remove libwolfsslcpu-crypto dependency
replace libustream-wolfssl with -mbedtls
replace wpad-basic-wolfssl default -
Tonyk
veterán
válasz
xabolcs #5567 üzenetére
Namármost wolfssl-ből van három is:
libwolfsslcpu-crypto
libustream-wolfssl
wpad-basic-wolfssl
Openssl esetében ezek a cserék (leginkább a devcrypto érdekel, hogy jó lehet-e vagy kellhet-e)?
libopenssl-devcrypto
libustream-openssl
wpad-basic-openssl
Ezek így megfeleltethetők egymásnak?
mbedtls esetében pedig?
?
libustream-mbedtls
wpad-basic-mbedtlsSzerk: Most látom a logokban, hogy pár perce került be a wolfssl javítás, ezek szerint a következő verzóban már benne lesz ("wolfssl: fix build with make < 4.2"):
https://git.openwrt.org/?p=openwrt/openwrt.git;a=shortlog -
Tonyk
veterán
válasz
Davebowman #5559 üzenetére
Hogy a 192.168.1.1-et elérd ahhoz a géped tedd 192.168.1-es alhálózatba.
-
Tonyk
veterán
válasz
Davebowman #5549 üzenetére
- Első körben az javasolnám, hogy állíts vissza minden gyári állapotra, így kevesebb kellemetlen meglepetés érhet: [link]
- Utána csinálsz ssh-t [link] (pl. a javascript-es módszerrel.)
- Telepíted a legújabb openwrt-t: [link]. Igen, két fájl kell ez és ez.
A 10. pont előtt célszerű lehet egyservice wpad stop
parancs kiadása és néhány másodperc várakozás. Ez lelövi a wifit (service wpad status
megmondja, hogy leállt-e már (running vagy stopped) ), ezért az egész manővert kábelről ajánlott végrehajtani. -
Tonyk
veterán
válasz
Benny21 #5525 üzenetére
pl.
1. letöltöd ezt a programot: [link] (jelszó: miwifi ) .
2. letöltöd a kívánt gyári firmware-t.
3. A gépedben lévő hálókártyának adj fix ip-t: 192.168.31.100
4. Elindítod a letöltött programot. (AV-t és Tűzfalat kapcsold ki!!!)
5. Első ablakban betallózod a gyári fw-t. [kép]
6. Következő ablakban, kiválasztod a hálózati kártyát, aminek az előbb ip-t adtál. [kép]
7. Routert áramtalanítod. Nyomod a reset gombot folyamatosan, bedugod a tápot a routerbe, nyomod tovább a reset gombot, power led kis idő után elkezd villogni majd abbamarad, nyomod tovább a reset gombot, power led ismét elkezd villogni. Amikor abbamarad második körös villogás, a reset gombot elengedheted.
8. A gépbe dugott kábelt bedugod a router egyik LAN portjába. Pár pillanattal később automatikusan elkezd a fw. feltöltődni. Amikor kész, klikk a bal alsó sarokban lévő gombra [kép] .
Router újraindul. Power led kéken villog, pár perc után áramtalaníthatod és újra áram alá helyezheted. 192.168.31.1-en éred el. -
Tonyk
veterán
válasz
bzolika10 #5491 üzenetére
Nem jót töltesz le, mert amit fájlnak látsz az még csak egy hivatkozás egy másik oldalra, azt megnyitva Download gomb (Ez a fájl linkje: [link]), vagy közvetlenül a routeren:
wget https://github.com/cokebar/openwrt-vlmcsd/raw/gh-pages/vlmcsd_svn1113-1_aarch64_cortex-a53.ipk
Amúgy meg ne a 4 évest töltsd le, hanem van frissebb. Az csak két éves (ezt linkeltem).
-
Tonyk
veterán
válasz
netcore #5483 üzenetére
Kiváncsi leszek most. Minden újrahúzva, kézzel beállítgatva, tehát még véletlenül sincs visszatöltve semmi. (Feltaktam a szokásos simple-adblock, ddns-t, kms-szervert hármasomat)
Amit még viszont észevettem a mostani és az ezt megelőző verzióban, hogy a Status - Channel Analysis alatt a radio1(5g)-n nem tudok keresést elindítani: no data az eredmény és a Local interface sem látszik. Radio2 (2.4G) megy, azzal nincs baj. Radio0 (2.4 & 5G)-n nálam nincs wifi beállítva. Ezen ettől függetlenül 2.4 és 5G-n is van eredmény, eddig nem volt.
-
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Működni működik (bár a cloudflare szerint a ipv4-es dns kiszolgálója "1.1.1.1 has full IPv6 support". dig-et meg nem tudtam telepíteni, mert a robimarko repo nem volt elérhető reggel.)
+ a luci menüből is hiányzik a saját ipv6 dns szerver felvitelekor az ipv4-bél található "use custom dns" checkbox. -
Tonyk
veterán
Köszi!
De ha már ipv6-ot megláttam. Azt vettem észre, hogy beállítás után közvetlenül a Status - Overview - Network résznél az IPv6 alatt megjelenik a DNS1, DNS2. Pár napra már nem jelzi ki.
Vagy ha beállítom kézzel (Interfaces » wan6 : Use custom DNS servers), hogy nem szolgáltatói DNS-t, hanem pl Cloudflare-es DNS-t szeretnék használni, akkor rögtön a mentés után sincs kijelzés.(IPv4-nél nincs ilyen "gond", ott mindig látszik)
Ez feature?
-
Tonyk
veterán
Tényleg csak érdeklődés, műkedvelés szintjén kérdezem, mert ez az openwrt még nekem is új terület:
Valaki gyáriról nekiesik és feltolja masterből és nem talál a böngészőben lucit, az hogy pattint fel egy pppoe kapcsolatot, hogy legalábbopkg update
ésopkg install luci
menjen?/etc/network/config
szerkesztése és/etc/init.d/network restart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest