- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon ismerős a Nothing Phone (3a) Lite
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Telekom mobilszolgáltatások
- 
			  Mobilarena Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Tonyk veterán Még mindig nem tudjuk, hogy: 
 -tanya, családi házas környéken vagy panelban laksz. -> Mennyire van agyonnterhelve a környék wifi-ileg.
 -eszközeid képesek-e a kívánt sebességre.
 -a linkelt leírástban lévő pipálást megcsináltad-e.
 "vajon arányosan lassul-e"
 Ki kell próbálni, mert e nélkül soha nem fog kiderülni. Szerintem nem fog "arányosan" lassulni.
- 

Tonyk veterán Sziasztok! 
 Eddig magamnak fordítottamopenwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.zst-ből az image-eket, lévén volt egy ipk csomag, ami nem volt benne a repositoryban, de nekem kellet az adott szolgáltatás a routeren.
 Most, hogy opkg helyett új csomagkezelő lett, nyilván nem tudom belefordítani.
 Az okosabbakat kérdezném, hogy van-e lehetőség valahogy az imagbe gyógyítani továbbra is az ipk csomagot? Vagy bármi megoldás, kerülőmódszer? (ipk-ból apk, stb.)
- 

Tonyk veterán Hetek óta hibát dob a firmware-selector. Valakinek van valami ötlete? "make[3]: *** No rule to make target 'xiaomi_ax3600-initramfs-images', needed by '/builder/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-24b1d2fda926-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin'. Stop."
 Saját gépen fordítva is u.e.
- 

Tonyk veterán válasz  Doky1988

üzenetére Doky1988

üzenetéreEgy 8:06-os és egy 10:09-es mérés , tehát van benne két óra differencia. 
 Családi házas környéken élek, tehát annyira nem leterhelt vidék, a java előfizető telekomos, én "digis", de még így is látható a mérésekben, amikor hétköznap hazaér a nép vagy hétvégén, mikor felébrednek a kölkök a szomszédos utcákban. De biztosan igazad van, nem is ezért írtam. Csak nézz már majd azonos időpontban mérést is.
 Másik oldalról nézve nálam (igaz laptopokon mérve) igen jelentős különbségek vannak wifi kártyák között is, még akkor is ha minda kettő pl AC-s (pl. intel javára).
- 

üzenetére Doky1988

üzenetéreAz a leírás a régi verzióhoz vani. Helyette az újat használd: 
 https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3600#install_the_firmware
- 

Tonyk veterán válasz  Vigyorka

üzenetére Vigyorka

üzenetéreLépj be 1.0.17 alá, majd a böngészőben F12 és klikk a Console fülre, majd szúrd be ezt és enter: function getSTOK() {let match = location.href.match(/;stok=(.*?)\//);if (!match) {return null;}return match[1];}function execute(stok, command) {command = encodeURIComponent(command);let path = `/cgi-bin/luci/;stok=${stok}/api/misystem/set_config_iotdev?bssid=SteelyWing&user_id=SteelyWing&ssid=-h%0A${command}%0A`;console.log(path);return fetch(new Request(location.origin + path));}function enableSSH() {stok = getSTOK();if (!stok) {console.error('stok not found in URL');return;}console.log(`stok = "${stok}"`);password = prompt('Input new SSH password');if (!password) {console.error('You must input password');return;}execute(stok,`nvram set ssh_en=1nvram commitsed -i 's/channel=.*/channel=\\"debug\\"/g' /etc/init.d/dropbear/etc/init.d/dropbear start`).then((response) => response.text()).then((text) => console.log(text));console.log('New SSH password: ' + password);execute(stok, `echo -e "${password}\\n${password}" | passwd root`).then((response) => response.text()).then((text) => console.log(text));}enableSSH();
- 

Tonyk veterán válasz  Davebowman

üzenetére Davebowman

üzenetéreBár szerintem is jobb lenne egy vendég wifi, amit amikor jön a banda bekapcsolsz, ha meg nem kell, kikapcsolod. 
- 

üzenetére Vigyorka

üzenetérepl., ha egy forditas.sh nevű fájlból akarod futtatni, akkor az alábbiakat tedd bele: (ha csak terminálból, akkor az első sor nem kell.) #!/bin/sh
 datum=$(date +%Y-%m-%d--%H-%M)
 mkdir -p /tmp/owrt && cd /tmp/owrt
 wget https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/qualcommax/ipq807x/openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.xz -O ./openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64.tar.xz
 tar -J -x -f openwrt-imagebuilder-*.tar.xz
 cd openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64
 make image PROFILE="xiaomi_ax3600" PACKAGES="csomagok nevei" FILES="könyvtár"
 cp /tmp/owrt/openwrt-imagebuilder-qualcommax-ipq807x.Linux-x86_64/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin /tmp/owrt/openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade-$datum.binmakeparancsnál:PACKAGES="csomagok nevei"-> a kívánt plusz csomagok nevei szóközzel elválasztva. OPCIONÁLIS, tehát elhagyható a parancsból!FILES="konyvtar_neve"-> "konyvtar_neve": könyvtárban tárolt fájlok és könyvtárak elhelyezése a csomagba. OPCIONÁLIS, tehát elhagyható a parancsból!Fordítás után a /tmp/owrtkönyvtárban találod az elkészült sysupgrade fájlt, pl.:openwrt-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade-2023-12-02--16-43.binnéven.
- 

Tonyk veterán 
- 

üzenetére Vigyorka

üzenetéreÉn magamnak fordítom a sysupgrade csomagokat, ott könnyen megoldható, hogy belekerüljön az általad kívánt könyvtárba az, amit szeretnél. fordításkor: make image PROFILE="xiaomi_ax3600" PACKAGES="luci vlmcsd stb...." FILES="files"FILES="könyvtárnév"-ből a"könyvtárnév"alatti fájlok és mappák kerülnek bele fordításkor a csomagba az abban lévő struktúra szerinti helyre a sysupgradekor. Tehát nem a routerben marad meg, hanem fordításkor kerül bele csomagba és megy fel frissítéskor.
- 

üzenetére Doky1988

üzenetére"ugye mivel ebben így nincs luci, kellett egy opkg update, opkg install luci" Nincs benne, de ott rögtön bele is pakolhatod a neked szükséges csomagokat: "Telepített csomagok és/vagy első boot script testreszabása" -t kinyitod és beleírod az "Installált Csomagok" végére, ami kell. Pl.: luci 
- 

Tonyk veterán válasz  Black&White

üzenetére Black&White

üzenetéreElméletileg ekkor kéne, de nekem még soha nem lett a művelet után folyamatosan világító kék led. Én 5-10 perc után meguntam, power off és jó lett. 
- 

Tonyk veterán Találkozott-e esetleg valaki elég combos memóriafogyasztással? 
 Tegnapi snapshot (r24002-e3559fb445)
 kernel logban:[41817.738772] ath11k c000000.wifi: failed to flush transmit queue, data pkts pending 1

Kb 08.14-i snapshot volt előtte, ott nem volt látható ilyen.
- 

üzenetére Vigyorka

üzenetére"A Kínainál automatán voltak a csatornák. 
 Az Openwrt-nél nem vált be az automata mód."Tehát a két mérés nem nagyon van köszönőviszonban egymással. + Hogy meg is felejünk a modeálási elveknek: 
 A liket lévő első mondatot ugye olvastad?
 "Increasing transmit power over the the limits for your country is against the law."
- 

Tonyk veterán válasz  Tiédetis

üzenetére Tiédetis

üzenetéreAmennyiben ott, ahová vinnéd "már vannak problémák", akkor ott kábeles megoldás jöhet csak érdemlegesen szóba. Mint egy switch, ami tud wifi-t is. Ax1800-on a LAN portba (nem WAN!!) dugva a kábel és némi lan konfig még rajta. (Merthogy jelen állapot szerint egy hulladék minőségű wifi linkre akarnál rákötni további eszközöket. A fenti jel jó lesz, csak a fent és lent között marad sz@r a kapcsolat.) 
- 

Tonyk veterán De ezt a fő routerben kéne beálítani. Tehát a fő routerben a kliens router mac addresséhez rendelsz ip-t. Namármost, ha a 192.168.0.17 a fő routered, akkor miért van kikapcsolva a dhcp? Ha másik eszköz (szolgáltatói) oszt dhcp-n címet, akkor viszont abban kéne beállítani a mac címhez rendelést. 
- 

- 

Tonyk veterán Ha már kábellel vannak összekötve, akkor minek a mesh? Mindegyik routeren azonos SSID és jelszó. Az első router a modem (már ha ez bridge módban van) mögött legyen a "router" minden szükséges szolgáltatással. A többi csak switch lan-lan portokba minden, dhcp, dns, stb kikapcsolva bennük. IPTV miatt gondolom majd kell VLAN is + mindegyik eszköznek támogatnia kell a IGMP Snooping-ot, egyébként összefosódik a háló. Hogy wifin ez milyen lesz, az majd a környezettől függ. 
- 

Tonyk veterán Lassan 6 napja nem készült snapshot ax3600-ra. (Random néztem más típusokat, azokra van.) Hallott valaki valamit? 
- 

Tonyk veterán válasz  lacalama

üzenetére lacalama

üzenetéreNagyon egyszerűen fogalmazva, a Vodás routerből kijövő kábel alapesetben már LAN hálózat lenne, azaz privát hálózat. Itt történik egy címfordítás, hogy a LAN-on lévő gépek tudjanak kifelé kommunikálni. De ilyen esetben ha WAN portba megy a kábel, akkor a itt ismét van egy címfordítás a második router LAN-os tartományára. 
 Ha a Vodás cucc csak modem és a AX3600 csinál netet, wifit, stb. az jó. Nincs szükséged a vodás router wifijére és egyéb szolgáltatására.
- 

Tonyk veterán válasz  lacalama

üzenetére lacalama

üzenetére192.168.0.1, ax 192.168.2.1. AX-be a WAN portba megy a Vodából kijövő kábel? Dupla NAT van ekkor. Én első körben a Vodát bridge módba tenném és akkor mindent az AX3600 intézne. PPPoE, DHCP, WIFI, DNS, stb. Nem lenne dupla NAT sem. 
 Másik lehetőség, hogy AX3600-at beállítanám, a Voda tartományába (192.168.0.x), dhcp-t kikapcsolnám és lényegében AP-ként használnám. Ekkor sincs dupla nat.
- 

Tonyk veterán "mert qrvara uncsi az osszes STOK izet kicserelni" Nem is értem miért ezzel kínlódsz? Böngészőben F12, Console fülön meg beilleszted a Javascript method fülön található scriptet és kész. CTRL+C , CTRL+V az egész. 
- 

Tonyk veterán Kinn az új fw-t tartalmazó snapshoot, akit érdekel. Firmware selector alatt még nincs (04.07-i az utolsó, az még nem ez). 
- 

Tonyk veterán Ez vajon javíthat-e bizonyos intel-es wifi kártyák telejsítményén. Nekem nagyon visszaesett a up-om pár hónapja egy Intel Dual Band Wireless-AC 3165 -el. Lefelé 200Mbit, fel csak 30Mbit. (Más laptop más típusú kártyával dönget rendesen. De olvastam is valahol, hogy vannak gondok az intel kártyák kapcsolódásával) 
- 

Tonyk veterán Frissíteni akartam bő egy hónap után, de épp pár perccel ezelőtt került be Robi által egy ath11 firmware update. Akkor ezt lehet megvárom míg elérhető lesz a firmware selector alatt (forgatni most nincs kedvem...bár nagyon ráérek  ) )
- 

üzenetére Davebowman

üzenetére"eszközöm fix IP-t kap mac alapján" 
 Ha DHCP, akkor nem fix (kézzel az eszközön beállítot ip). Hanem static DHCP ( alias IP-MAC binding vagy dhcp reservation).  
- 

Tonyk veterán válasz  xabolcs

üzenetére xabolcs

üzenetéreNem routerfüggő. Mindennel így viselkedik ha kirugod alóla szabálytalanul a PPPoE-t. A digi szervere nem értesül arról, hogy te le akartál jönni róla. 5 percig agyal azon, hogy hová lettél, aztán rájön, hogy elszálltál mint a győzelmi zászló és utána beenged. Sok éve így van ez már. Az ifdown vagy a dchard által említett stop-olás nekem sem jutott el a tudatomig... Mint ahogy az sem, hogy szabályos rebootok után mindig volt net. 
 Örgeszem na...
 (ma meg akartam szivatni egy kilencedikes osztályt egy "bonyolultabb" feladattal, erre kiderült, hogy magamat sikerült, mert a kis büdösök egy pillanat alatt találtak -bár nem teljesen tökéletes- megoldást, ami nekem eszembe sem jutott...Úgy csináltam mintha evidens lett volna számomra. Persze belül jót röhögtem magamon, hogy miért kell mindig mindent bonyolítani.) ami nekem eszembe sem jutott...Úgy csináltam mintha evidens lett volna számomra. Persze belül jót röhögtem magamon, hogy miért kell mindig mindent bonyolítani.)
- 

Tonyk veterán Egyelőre annyira nem zavar, nem állítgatom oda-vissza a teljesítményt (vagy ha ingerenciát éreznék rá majd kézzel átallítom).  Akkor szoktam frissíteni, amikor nem figyelek és egy softwer update után read-only -ba szaladok (snapshot miatt) vagy olyan változás történik, ami miatt érdemes lehet frissíteni. A napokban nem láttam ilyet. A fix typo meg fix whitespace javítások annyira nem hergelnek fel. ;) Marad a szombat/vasárnap reggelenti frssítés (ha nagyon unatkoznék), akkor még alszanak a nagyfogyasztók és nem hallom rögtön: "Deeeeemiiiiééééninnncsneeeeet????!!! (mert ez a rohadás digi nem enged vissza 5 percen belül, ha nem volt rendes disconnect.) Akkor szoktam frissíteni, amikor nem figyelek és egy softwer update után read-only -ba szaladok (snapshot miatt) vagy olyan változás történik, ami miatt érdemes lehet frissíteni. A napokban nem láttam ilyet. A fix typo meg fix whitespace javítások annyira nem hergelnek fel. ;) Marad a szombat/vasárnap reggelenti frssítés (ha nagyon unatkoznék), akkor még alszanak a nagyfogyasztók és nem hallom rögtön: "Deeeeemiiiiééééninnncsneeeeet????!!! (mert ez a rohadás digi nem enged vissza 5 percen belül, ha nem volt rendes disconnect.)
- 

Tonyk veterán Annyi, hogy én a firmware selector oldalon, belerakom és ezt a pár csomagot: luci ddns-scripts-noip luci-app-ddns simple-adblock luci-app-simple-adblock
 Majd innen töltöm a sysupgrade-et.
- 

Tonyk veterán Tegnap esti verzióból kikerült a wolfssl, helyette mbedtls került. 
- 

Tonyk veterán Na, akkor csak kezd megoldódni [link] : 
 remove libwolfsslcpu-crypto dependency
 replace libustream-wolfssl with -mbedtls
 replace wpad-basic-wolfssl default
- 

Tonyk veterán válasz  xabolcs

üzenetére xabolcs

üzenetéreNamármost wolfssl-ből van három is: libwolfsslcpu-cryptolibustream-wolfsslwpad-basic-wolfsslOpenssl esetében ezek a cserék (leginkább a devcrypto érdekel, hogy jó lehet-e vagy kellhet-e)? libopenssl-devcryptolibustream-opensslwpad-basic-opensslEzek így megfeleltethetők egymásnak? mbedtls esetében pedig? 
 ?
 libustream-mbedtls
 wpad-basic-mbedtlsSzerk: Most látom a logokban, hogy pár perce került be a wolfssl javítás, ezek szerint a következő verzóban már benne lesz ("wolfssl: fix build with make < 4.2"): 
 https://git.openwrt.org/?p=openwrt/openwrt.git;a=shortlog
- 

üzenetére Davebowman

üzenetéreHogy a 192.168.1.1-et elérd ahhoz a géped tedd 192.168.1-es alhálózatba. 
- 

üzenetére Davebowman

üzenetére- Első körben az javasolnám, hogy állíts vissza minden gyári állapotra, így kevesebb kellemetlen meglepetés érhet: [link] 
 - Utána csinálsz ssh-t [link] (pl. a javascript-es módszerrel.)
 - Telepíted a legújabb openwrt-t: [link]. Igen, két fájl kell ez és ez.
 A 10. pont előtt célszerű lehet egyservice wpad stopparancs kiadása és néhány másodperc várakozás. Ez lelövi a wifit (service wpad statusmegmondja, hogy leállt-e már (running vagy stopped) ), ezért az egész manővert kábelről ajánlott végrehajtani.
- 

Tonyk veterán válasz  Benny21

üzenetére Benny21

üzenetérepl. 
 1. letöltöd ezt a programot: [link] (jelszó: miwifi ) .
 2. letöltöd a kívánt gyári firmware-t.
 3. A gépedben lévő hálókártyának adj fix ip-t: 192.168.31.100
 4. Elindítod a letöltött programot. (AV-t és Tűzfalat kapcsold ki!!!)
 5. Első ablakban betallózod a gyári fw-t. [kép]
 6. Következő ablakban, kiválasztod a hálózati kártyát, aminek az előbb ip-t adtál. [kép]
 7. Routert áramtalanítod. Nyomod a reset gombot folyamatosan, bedugod a tápot a routerbe, nyomod tovább a reset gombot, power led kis idő után elkezd villogni majd abbamarad, nyomod tovább a reset gombot, power led ismét elkezd villogni. Amikor abbamarad második körös villogás, a reset gombot elengedheted.
 8. A gépbe dugott kábelt bedugod a router egyik LAN portjába. Pár pillanattal később automatikusan elkezd a fw. feltöltődni. Amikor kész, klikk a bal alsó sarokban lévő gombra [kép] .
 Router újraindul. Power led kéken villog, pár perc után áramtalaníthatod és újra áram alá helyezheted. 192.168.31.1-en éred el.
- 

Tonyk veterán válasz  bzolika10

üzenetére bzolika10

üzenetéreNem jót töltesz le, mert amit fájlnak látsz az még csak egy hivatkozás egy másik oldalra, azt megnyitva Download gomb (Ez a fájl linkje: [link]), vagy közvetlenül a routeren: wget https://github.com/cokebar/openwrt-vlmcsd/raw/gh-pages/vlmcsd_svn1113-1_aarch64_cortex-a53.ipkAmúgy meg ne a 4 évest töltsd le, hanem van frissebb. Az csak két éves (ezt linkeltem).  
- 

Tonyk veterán válasz  netcore

üzenetére netcore

üzenetéreKiváncsi leszek most. Minden újrahúzva, kézzel beállítgatva, tehát még véletlenül sincs visszatöltve semmi. (Feltaktam a szokásos simple-adblock, ddns-t, kms-szervert hármasomat) Amit még viszont észevettem a mostani és az ezt megelőző verzióban, hogy a Status - Channel Analysis alatt a radio1(5g)-n nem tudok keresést elindítani: no data az eredmény és a Local interface sem látszik. Radio2 (2.4G) megy, azzal nincs baj. Radio0 (2.4 & 5G)-n nálam nincs wifi beállítva. Ezen ettől függetlenül 2.4 és 5G-n is van eredmény, eddig nem volt. 
- 

- 

Tonyk veterán 
- 

Tonyk veterán Működni működik (bár a cloudflare szerint a ipv4-es dns kiszolgálója "1.1.1.1 has full IPv6 support". dig-et meg nem tudtam telepíteni, mert a robimarko repo nem volt elérhető reggel.) 
 + a luci menüből is hiányzik a saját ipv6 dns szerver felvitelekor az ipv4-bél található "use custom dns" checkbox.
- 

Tonyk veterán Köszi! De ha már ipv6-ot megláttam. Azt vettem észre, hogy beállítás után közvetlenül a Status - Overview - Network résznél az IPv6 alatt megjelenik a DNS1, DNS2. Pár napra már nem jelzi ki. 
 Vagy ha beállítom kézzel (Interfaces » wan6 : Use custom DNS servers), hogy nem szolgáltatói DNS-t, hanem pl Cloudflare-es DNS-t szeretnék használni, akkor rögtön a mentés után sincs kijelzés. (IPv4-nél nincs ilyen "gond", ott mindig látszik) Ez feature? 
- 

Tonyk veterán Tényleg csak érdeklődés, műkedvelés szintjén kérdezem, mert ez az openwrt még nekem is új terület: 
 Valaki gyáriról nekiesik és feltolja masterből és nem talál a böngészőben lucit, az hogy pattint fel egy pppoe kapcsolatot, hogy legalábbopkg updateésopkg install lucimenjen?/etc/network/configszerkesztése és/etc/init.d/network restart
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Philips LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Acer Nitro AN16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új DLSS4 2K Gamer PC i5-14400F/RTX 5060 Ti /24Gb DDR5 /1Tb NV3 M2/Bronz táp 2-3Év Gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

trance89
 trance89