Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bagand11

csendes újonc

válasz trance89 #6141 üzenetére

Hát, időközben a MI routeren átállítottam a DNS-t a google félére, majd az Openwrt-re is, mindenféle konstellációt kipróbáltam, de a hiba továbbra is fennáll: wifi van, net van, a telefonon is minden működik, de a Google Store app frissítés továbbra is esetleges. Néha frissül egy-egy, főleg a kisebb méretűek, de jellemzően elakad a letöltés. Van, hogy 99%-ig letölti, de ott megáll és csak karikázik. Ha wifit kilövöm, mobilneten gond nélkül frissít.
    Telekom modem van (Sagem), ott a wifi ki van lőve, erre van rádugva az AX3600, és a probléma fennáll. (Már azt is megpróbáltam, hogy az AX3600-at lőttem le és a telekom modem routerjét használtam, akkor persze frissült minden app rendben. Szóval itt a Xiaomi a ludas.)
    Próbáltam külföldi fórumokat is nézni, de nem találok semmit.
    Elvileg olyasmi lehet, hogy ingadozik a net és erre a Google Play Store érzékeny, legalábbis azt olvastam, de azért ez röhejnek tűnik, mivel közben meg a letöltési sebesség fasza.
    Elég kétségbejtő.
    Ha van ötlet, örömmel veszem.

• bagand11

csendes újonc

válasz Vigyorka #6142 üzenetére

Segíts pls, hogy mit kell akkor hol beállítanom. Ennyire azért nem vágom sajnos, de örülök, ha van a problémára megoldás.
    Szóval valamit a router settings-ben kell átállítanom?

• bagand11

csendes újonc

Sziasztok!
    Kábé 2 éve használom ezt a routert, illetve egy ideje AX1800-zal Mesh hálózatban.
    Minden nagyon jól működött eddig, azonban nemrég azt vettem észre, hogy a wifire csatlakozott mobilomon (Samsung Galaxy S22) nem vagy nagyon nehezen frissülnek az alkalmazások a Google Play Store-ban. Arról van szó, hogy a frissítéssel rendelkező app-ok esetében elindul a frissítés, de vagy "pending-el" folyamatosan és nem történik semmi vagy elkezdi letölteni az app frissítést, de megakad valahány százaléknál. Néha meg végigmegy, de többségében csak „karikázik”.
    Először nyilván a telefonra gyanakodtam, ezért más, a családban lévő telókkal (4-gyel is) is kipróbáltam és pont ugyanezt tapasztaltam. Aztán kipróbáltam mobilnettel (wifiről lecsatlakozva) és az eredti, egyébként kikapcsolt Telekomos routerrel is, de minden esetben gond nélkül letöltődtek és frissültek az appok.
    Így azt kell feltételeznem, hogy a routerrel lehet valami gond, pontosabban valami beállítással. (Volt hard reset, természetesen net is van, szóval igyekeztem utánamenni a dolognak.)
    Van esteleg elképzelésetek, hogy mi lehet a probléma, illetve tapasztalt bárki más ilyet?

Új hozzászólás Aktív témák