-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi.Sz
senior tag
Sajnos ezekről épp nincs benne semmi ilyen... Amikor kiosztja neki az IP-t, stb benne van, de amikor leszakad, újra csatlakozik, az nincs... Mivel az IP 12 órát aktív, így ha 12 órán belül újra csatlakozik, nem logolja (átnéztem az egész log filet).
Ha fping-et használva pingelek 3 eszközt 5 másodpercenként, amiből 2 tuti állandóan jó, 1 pedig a kérdéses eszköz, akkor is mutatja a létrehozott script log file-ja:
1. és 2. eszköz minden pingelésnél elérhető, de a 3. eszköz hol elérhető, hol nem... Nincs benne semmiféle logika, vagy ismétlődés, totál véletlenszerű, hogy elérhető, vagy sem.[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #6529 üzenetére
Egy régebbi robimarko féle build van most rajta.
De van még egy AX3600-os router a hálózatban (a két AX3600 meshben van).Egyébként van valami csomag az Openwrt-hez, amivel azt tudom figyelni, hogy melyik eszköz mikor volt felcsatlakozva, mikor csatlakozott le a routerről?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #6526 üzenetére
Sajnos már nem emlékszem, hogy honnan töltöttem le, kb. fél éve ez van a routeren.
Most szeretném megnézni egy újabbal, mert olyasmit csinál, hogy az Áttekintés-nél nem mutatja néha bizonyos eszközök jelenlétét. Ez elég fontos lenne Home Assistant integráció miatt... Ha érdekel, meg tudom majd nézni otthon, hogy meg van-e még a file, és fel tudom dobni valahová.Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
A jelenlegi (OpenWrt SNAPSHOT r0-8d1fb7d / LuCI Master git-22.361.69865-deed682) verzióra LuCI alól upgradelhetem az újabb Openwrt verziót? Hátha megoldaná a problémám...
Vagy nem szabad menüből ráengedni?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
2db AX3600 (OpenWrt SNAPSHOT r0-8d1fb7d / LuCI Master git-22.361.69865-deed682 fut rajta) meshben miért csinálhat olyat, hogy fix IP című eszköz a hálózaton van, működik is, de a router nem mutatja az aktív bérletek között, és ha pingelem a kütyüt (pedig be van kapcsolva, és működik belső háló/internet is) nem válaszol???
Smart Home-os eszközök is néha elérhetetlenné válnak, majd újra használhatók (gondolom emiatt azok is).Valakinek ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Az alábbi két értéket el lehet érni valahol AX3600 Openwrt alatt, lehet állítani (?):
Airtime Fairness - DISABLE
Universal Beamforming - DISABLENotebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz kentucky #6456 üzenetére
Most szóltak, hogy adnak publikus IP-t, de onnantól nekem kell "megvédeni" a saját hálózatom.
Mennyire megbízható az Openwrt-s tűzfal? Esetleg kell valami extra dolog még, hogy ne legyen olyan könnyen hozzáférhető a home serverem mindenki számára?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz kentucky #6453 üzenetére
Közben kiderült, hogy NAT-olt hálózaton vagyok a szolgáltatómnál, ezért nem műxik jelenleg a dolog (router WAN IP-je más, mint a neten jelzett IP-m)...
Írtam nekik, hogy van-e lehetőség publikus IP-t kérni (esetleg más megoldás részükről), majd meglátjuk, mit válaszolnak Elég normálisak, így talán van rá esély...
Azért köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Van egy home serverem (192.168.1.110). Ezt az 5000-es porton tudom elérni netről, ha sikerül beállítani rendesen a routert. AX3600 Openwrt-vel.
Elvileg így jónak kellene lenni a port forwardingnak (?):
Vagy kell még valamit állítani?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
AX3600-on Openwrt alatt be lehet állítani valahogy azt, hogy adott eszköz maximum mekkora sávszélességet használhasson? Ha igen, merrefelé találom benne?
THXNotebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Openwrt alatt meg tudom csinálni azt az AX3600-al, hogy ha elmegy a net (elég gyakran előfordul mostanában), csatlakozzak a routerrel a mobilról megosztott wifi hálózathoz???
Tehát megy a mobilnetem, indítok egy wifi hotspotot, és ahhoz csatlakozzak az ax3600-al???
Ez azért lenne jó, mert a 2 asztali gépről továbbra is el tudnám érni a netet, ha az otthoni vezetékes szolgáltatóm épp lehal...Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Akkor igazából tárgytalan a dolog.
Úgy megy, hogy minden query a router IP-val megy az Adguard-ra, de azt hittem, van valami lehetőség arra, hogy a LAN IP-ket is küldje/továbbítsa a router a DNS felé úgy, hogy a DHCP szerver a router... Mert úgy tudnám az eszközönkénti blokkolást megoldani (pl. egyik eszközön ne lehessen Facebookot használni).[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
-
Norbi.Sz
senior tag
Felraktam a Synology NAS-ra az Adguardot. Műxik is, de mindenféle DNS kérés a router IP-jével jelenik meg, így pl. hiába akarok egy hálózati eszközön mondjuk Youtube-ot tiltani, nem lehet, mert a router IP-jével jön a DNS kérés...
A routeren csak a DNS továbbítást állítottam be, kellene még valamit???
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Adguard Home-ot AX3600-on, vagy inkább a Synology NAS-on érdemes futtatni?
Nem fogja meg a routert (Openwrt fut rajta)?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Luci-ban ki lehet kapcsolni valahogy azt, hogy ne osszon ki LAN-on IPV6 címet?
-
Norbi.Sz
senior tag
Openwrt alatt hol tudom azt beállítani, hogy két eszköz (1db PC és 1db mobiltelefon, tehát 1db vezetékes és 1db wifi eszköz) bizonyos időintervallum alatt ne tudjon netet elérni?
Gondolom IP alapján, így nem számít, hogy vezetékes, vagy wifi eszköz (természetesen az eszközök fix IP-t kapnak)...[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #5275 üzenetére
Egyébként akkor a fix IP beállításokat sem veszi át a második router??? Csak látja egymást wifin a két router, és egy hálózatként tudnak működni (vagy nem tudom, hogy írjam)?
Ki kell kapcsolni a DHCP-t egyáltalán a második routeren??? A mesh hálózatnak épp az lenne a lényege, hogy csak a fő routeren kell beállítani bármit is, vagy nem jól gondolom?
-
-
Norbi.Sz
senior tag
Openwrt mesh-nél mindkét routeren be kell állítani a 2.4 és 5GHz-es wifit ugyanarra az SSID-re, jelszóra, stb.? Nem veszi át a fő router beállításait a második router???
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz xabolcs #5268 üzenetére
Akkor a wpad-wolfssl-t is törölni kell? Csak mert leírásban sehol sem találtam ilyet...
Bocsi, ez meg lett, leszedtem a a wpad-wolfssl-t is, és így jó lett.
Viszont itt mesh-nél AC, vagy AX a wifi-nél??? (802.11s)[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Milyen leírás alapján raktad fel a csomagot a mesh-hez?
Próbáltam már, de nekem nem működött a dolog... (2db AX3600-al openwrt alatt, gyári firmel jó volt)Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Úgy nézem, hogy a mesh nem megy openwrt alatt...
Mindkét AX3600 ugyanazon openwrt verzióval, fő router LAN port-> második router WAN port, második router resetelve.Esetleg kell valamit állítani, hogy működjön???
Ha nem műxik mesh, melyik megoldással használnátok a második routert, hogy minél jobb legyen a hálózat???
Fő router felső szint (mivel itt van a net bekötési pontja), alsó szinten nem minden szobába van normális wifi térerő. A második router lefedi a teljes alsó szintet (eddig mesh-ben jó volt a wifi térerő mindenhol), a két routert van lehetőség kábelen csatlakoztatni.Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Találkoztatok olyan problémával, hogy műxik a wifi, de csak a 2.4GHz? Az 5GHz kapcsolódik ugyan, de valamiért nem műxik... Látja a laptop, de ha csatlakozik, nincs internet kapcsolat.
Valamit elállítottam véletlenül???
-
Norbi.Sz
senior tag
Felraktam a legújabb OpenWRT -t az egyik AX3600-ra. Kíváncsi leszek, hogy működni fog-e a 2 router meshben (a másik AX3600-ra még nem raktam fel)...
Használtam már OpenWRT-e egy TP-Link-en, de ott nem volt ilyen beállítási lehetőség:
Itt hogy kell beállítani azt, hogy külön menjen a 2.4GHz és 5GHz? Vagy egyáltalán lehet ilyet OpenWRT alatt? Hogyan célszerű ezt beállítani?
-
Norbi.Sz
senior tag
OpenWRT-vel megy 2db AX3600 meshben???
OpenWRT-t ez alapján raktátok fel? [OpenWRT Install]
-
-
Norbi.Sz
senior tag
AX3600 moddolt kínai verziónál műxik rendesen a port forward??? Sehogy sem akar működni...
Ha nem jó, esetleg OpenWRT alatt megoldódott a probléma?Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Ha 2 db AX3600-at Meshbe kötök (fő router LAN port -> mesh node WAN port), és a fő routeren külön van 2.4 és 5 GHz-es wifi beállítva, akkor nem úgy veszi át a másik router a beállításokat???
A fő router nevével jött létre egy harmadik wifi hálózat...Nem lehet azt megoldani így, hogy ugyanúgy 2.4 és 5 GHz-s hálózat legyen a mesh node-on is???
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Van 2db AX3600-am (második routernek, alsó szintre is AX3600 lett).
MESH vagy inkább UTP-vel kössem össze őket? Direkt van egy ilyenre UTP berakva gipszkarton alá...
Másik kérdés: cseréltem a firmware-t a patchelt kínaira. Előtte csináltam mentést a régebbi routeren. Mehet fel az a mentés az új routerre (a régebbin még a global firmware volt). A DHCP címek miatt gondoltam, hogy feltöltöm rá a mentést, mert fix IP-k voltak megadva az itthoni cuccoknak.
THX
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok,
2 szintes ház alsó szintjére kellene egy plussz routert beraknom, mert a felső részen van egy AX3600, de az alsó szinten nem túl jó a jelerősség...
A kábelezés sajnos nem jól lett megoldva, igazából lényegtelen.Most azon gondolkodtam, hogy vennék MESH-hez egy AX1800-at az alsó szintre. 1 db UTP kábel megy lentre... Jó lenne az AX3600-hoz így az AX1800?
Esetleg más ajánlott típus???THX
-
Norbi.Sz
senior tag
Ha felrakom az okosított/kigyomlált fw-t, mennyivel lesz jobb a WiFi térerő?
Most a global verziós gyári fw van a kütyün, de sokkal sokkal gyengébb a jelerősség, mint a Tp-Link WR1043ND-vel volt... Ez így elég nagy szívás, mert épp az állítólagosan sokkal jobb Wifi jelerősség miatt vettem egy AX3600-at.Gondolom fw csere esetén ugrik a gari, vagy egyszerű visszarakni a gyári fw-t?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Sajnos megadta magát a routerem (egy Tp-Link 1043ND), amit OpenWRT-vel használtam.
Most kellene valami a helyére, de nem igazán van időm nagyon utánajárni, melyik mit tud, ezért kérnék segítséget itt.
A keret nagyjából 25ezer Ft (pici plussz nem gond). Az internet sebessége nem jelentős (kistelepülés), 100/10-es net...
Amire leginkább kellene a router:
- 4-5 db mobiltelefon
- 4 db TV kábelen
- 3 db médiabox kábelen
- Xiaomi robotporszívó (Wi-Fi)
- Xiaomi légtisztító (Wi-Fi)
- 2 db asztali gép kábelen
- 2 db laptop Wi-Fi
- Wi-Fi-s termosztát
- klíma (Wi-Fi)
- okoshűtő (Wi-Fi)
- 2 db okos security kamera
- 1 db home-server
Nagyjából ennyi lenne. A vezetékes dolgokra bekerül a router után egy switch, így az nem feltétel, hogy 4 db LAN port legyen rajta...
A kamerák miatt nem lenne baj, ha tudja a POE-t, de ez sem feltétel.
Leginkább a Wi-Fi rész, ami fontos, mert még bővülni fog az okos kütyük száma a közeljövőben.
Mennyire lehet jó a Xiaomi AX3600-as kütyüje? Már 26-27ezer körül lehet találni. Nem nagyon kell semmi különös beállítási lehetőség, eddig tökéletesen megvoltam az alap beállításokkal... Torrent is csak néha fut a szerveren 4-5, mert elég gyenge az internet sebességem torrenthez.THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest