- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az AX3600 routerem megint szarakodik. Biztosan nem táp gond mert már kettő biztosan jó táppal is próbáltam és nem jó. Időközönként bevillan mindkét kék de utána piros lesz. A felületet elértem gépen de nagyon nehezen és nem reagált a menüpontokra. Resetelem a reset gombal és már nem érem el a felületét és wifit sem ad így mobilról sem érem el. Nem tudom hogy hardver hiba vagy szoftver hiba ezért megpróbálnám újratelepíteni. Ez kínai verzió kínai firmware-al. Honnan tudom letölteni hozzá a megfelelő kínai firmware -t? Vagy lehet kipróbálnám az openwrt -t ha egyszerűen telepíthető usb-ről ( pendrive-ról) ha az stabil és megbízható és jó a wifi hatótávolsága is. Igazából link kéne a kínai firmware-hoz hogy nehogy rosszat töltsek le. Összefoglalóban látok openwrt-hez linket és globan firmware linket de kínai firmware-hoz nem. Köszönöm előre segítséget!
-
Imi1981
veterán
válasz
wwenigma #6854 üzenetére
Kösz Rick4 neked is a választ! Akkor inkább maradok a gyári fw-n. Wifi fontos.
wwenigma
Magyarítást láttam az összefoglalóban de nekem annál frissebb fw van rajta (21 a vége) és nem tudom arra jó e vagy nem.
Ez a vpn téma érdekel de hót hülye vagyok hozzá. Kell először regisztrálni valahol vagy hogyan lesz vpn szerverem? -
Imi1981
veterán
Sziasztok ismét! Openwrt -ről kérdeznék. Eddig egyszer volt openwrt rendszerű routerem amit nem én telepítettem és már kb 7 éve volt. Akkor elég bonyolultnak láttam de nagyon funkciógazdag volt és bármit lehetett rajta állítani.
A kérdésem az, hogy most is csak parancssoros telepítés van vagy lehet simán pendrive-ról is amiről egyszerűen települ és kész?
A másik kérdésem, hogy openwrt -vel lehet vpn szervert futtatni? Mindkét témában nagyon kezdő vagyok és egyelőre csak érdeklődök.A wifi hatótávolsága változik negatív irányba a kínai gyári fw-hez képest?
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Már egyszer volt egy olyan problémám a routerrel, hogy egyszerűen nem akart működni ( hosszabb áramszünet után) de akkor sok csesztetés után jó lett. Most megint volt hosszabb áramszünet és egyszerűen nem működik! Nincs wifi sem és kábelen se net. Az alsó led piros ami ritkán kékre vált de csak az alsó és csak pár másodpercig. A felső led ilyenkor nem világít és utána megint piros. A legnagyobb problémám, hogy reset gomb hosszan nyomásra nem reagál! Szóval nem reseteli a routert. Kuka vagy lehet valamivel próbálkozni? Amúgy router módban működött a hiba előtt és a szolgáltatói router modem módba volt állítva. Nagyon sajnálom ezt a routert mert iszonyat jó hatótávja volt wifin. Jó lenne ha valahogy vissza lehetne hozni az életbe. Amúgy gyárilag kínai verzió és gyári fw van rajta.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Már regen jártam itt merrt nincs probléma a routerrel . minden jól működik . Viszont érdekelne ,hogy még mindig az 1.1.21 firmware a legfrisebb kínai verziós ax3600-ra? Frissítést nem talál ! Ez van rajta mióta megvan kb 2 éve . Nem is lehet nomál módon frissíteni?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Kicsit elbizonytalanottam. Jó helyre írtam be ha Google DNS-t szeretnék használni képlink ? A service-be kell írni valamit? Vagy nem ide kell?
-
Imi1981
veterán
válasz
kovacsroli #3703 üzenetére
Na ezt jó olvasni. Még alacsony fokozaton is a legjobb lefedettségű routerem úgyhogy így használom. Akkor nem variálok vele marad így.
-
Imi1981
veterán
Legalacsonyabbra van véve a wifi jelerősítés 2.4 és 5ghz-en is de nem veszek észre különbséget a legerősebb fokozathoz képest! Ugyan olyan erős szerintem. Legtávolabbi szobában ugyan annyit mérek és a wifi jel is ugyan annyit mutat (a vonalak). Brutál jó de már kezdek kicsit aggódni nem e túl erős és a kislányunknak (másfél éves) nem okoz valami gondot. Most velünk egy szobában van a router mert ott van a szolgáltatói routerem bridge módba és azt nem tudom áthelyezni. De szerintem a xiaomi ax3600 - at áthelyezem a legtávolabbi szobába és onnan AP módba kábellel összekötve lesz a mi szobánkban a Asus ac 65p vagy a tp-link ax20. Nem tudom mennyire kell így aggódjak a kínai verziós ax3600 miatt ha legalacsonyabb fokozaton van a wifi jelerősség? Egy szobában a routerrel? Túl gondolom vagy nem szerintetek?
-
Imi1981
veterán
Én elég sok portot nyitottam (és mindig úgy van) de mind működik tökéletesen.
-
Imi1981
veterán
Nem tudom mit rugóztok ezen, hogy foxpost költségén megcsinálja a routert Lackooo84 . Ha nekem ezt felajánlotta volna akkor vettem volna egy globalt garanciával és kb egyből küldtem volna neki! Szerintem rendes, hogy ezt így felajánlotta Atti22-nek. Lehet teamvieweren is meg lehetne csinálni de ez már Atti22-nek is variálás, hogy egyáltalán legyen net a gépen miközben a xiaomi ax3600 is rá van kötve módosítás miatt. Szerintem egyszerűbb elküldeni és nincs stressz egyik oldalon sem. Szerintem nagyon korrekt, hogy felajánlotta, hogy megcsinálja és ingyen.
-
Imi1981
veterán
A router felületét el lehet érni külső hálózatból? Ddns - el vagy bárhogy? Ha igen hogyan mi a port? Asus és tp-link routereket el lehet így érni de ott bent is van a beállításokban a cím.
-
Imi1981
veterán
A port forwarding - nál kétfajta lehetőség van. Melyik az amelyiket használni szokás? Ezt kérdezem kép
-
Imi1981
veterán
válasz
kentucky #3550 üzenetére
Én ezt nem értem. Ott a menüben a mesh funkció mesh eszközök hozzáadása! Akkor miért kell script? Eredeti Kínai verziók között is kell script?
Hála az égnek nekem nem kell mesh ezzel a routerrel mert mindenhol van wifi a házban és mindenhol rendesen használható. Csak érdekel a téma. -
Imi1981
veterán
válasz
kovacsroli #3525 üzenetére
5ghz-en? Mert az nagyon kevés! Nekem 928/880 volt samsung galaxy s10 plus - on. Tök mindegy milyen erősségen van a wifi a sebesség router közelében ettől nem változik. 5ghz-en állítsd fix 80 MHz - re és nézd meg úgy mit mutat.
-
Imi1981
veterán
Kertes házban lakom és a szomszédok is messzebb vannak. Nincs közvetlen mellettem szomszéd. Wifi jelet szomszédból nem lehet fogni. Szóval nincs zavaró tényező. Most bekapcsoltam a smart connect-et ami sokkal jobban működik mint tp-link ax20 - on! Itt az 5ghz ugyan olyan gyors mintha nem smart connect-et használok hanem külön néven van a wifi. Tp-link - en ilyenkor az 5ghz-et 40 mhz-ra vette le ezért jovaj lassabb volt smart connect-el mint külön ssid - vel.
A csatornák automatikuson van. Nem tudom az mennyit számít ha állítgatom. -
Imi1981
veterán
Van olyan aki mindig maximális teljesítményen használja a wifit? Lehet ennek káros hatása?
-
Imi1981
veterán
Állati jó ez a router! Wifi hatótáv nagyon jó még a szintén nagyon jó tp-link ax20 - hoz képest is. Ma a wifi jelerőséget low-ra állítva ugyan olyan mint a maximálisra állítva. Legalábbis nem vettem észre különbséget a routertől lévő legmesszebb szobában jelszintben és sebességben sem. Lehet ha lenne még egy szoba akkor már érezném a különbséget. Így inkább akkor low-on használom.
Nekem a felülete is tetszik rumiwifi - vel. Google fordítóval kicsit szétesik és néhány beállítási fül nem látszik.Az ailot antennát ki lehet kapcsolni? Nincs olyan eszközöm. Vagy csak a világítását az is elég. A többi led nem zavar mert visszafogott és még tetszik is.
-
Imi1981
veterán
Böngészőből el lehet érni távolról a router felületét?
-
Imi1981
veterán
Ha jól hiszem az alsó a rendes port forwarding. Legalábbis működik. Későn hozta a postás ezért nagyon siettem, hogy nagyjából kész legyek mert mennem kell dolgozni. Adblock be volt kapcsolva és blokkolt is de nem állítottam semmit mert nem volt időm.
A hatótáv nagyon jónak tűnik eddig még a tp-link ax20 - nál is jobb picivel. A max beállítás wifi erősségre az át a falakon ugye? -
Imi1981
veterán
Kösz mindkettőtöknek! Közben megtaláltam csak Google fordítóval kitakarta azt a részt. Rumiwifi - vel minden látható! Amúgy rumiwifi nem működött net nélkül.
A port forwarding - nál melyiket kell használni a felsőt vagy az alsó részt?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Megjött a router és már nagyjából be is állítottam. Hol találom a port továbbítás (port forwarding) lehetőséget? Nem találom!
Ja és ddns beállítás is kéne mert azt se találom. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ebből a rumiwifi bővítményből én csak valami orosz verziót találtam! Ez szerint oroszra fordít. Nincs angol választható lehetőség (magyar meg pláne) . Van ebből másik verzió? Én nem találtam ezért megköszönném ha linkelnétek. Holnap jön a router úgyhogy holnap már használnám.
-
Imi1981
veterán
Olvasva a napokban a fórumot most nagyon örülök, hogy kínai verziót tudtam venni. Itt nálam jobban hozzáértők szenvednek vele hát akkor én már tiszta ideg lennék! Lehet már tégla lenne a router. Remélem minden rendben lesz vele és kedden már hozza a postás.
-
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky1988 #3329 üzenetére
Könnyen ment a móddolt global felrakása? Nagyon irtózok ettől a leírás alapján de muszáj lesz megcsinálni. Én még mielőtt megveszem az újat várok egy választ egy eladótól kínai verzióról de persze még nem látta, hogy írtam. Ha azt meg tudom venni nem kell mokólni de ha nem akkor rá kell szánjam magam.
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky1988 #3326 üzenetére
Középső szobában lesz és jobbra és balra lévő két helyet kéne ellátnia. Az Asus ac65p ezt megoldja pedig az sem a jó wifi hatótávolságról híres. Ami még plusz helyiség van azt a szolgáltatói router már nem éri el de az Asus ac65p eléri és még használható sebességű. Igaz ott már azért nem mindegy hol helyezkedek el a helyiségben. Ha ezt tudná már elégedett lennék.
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky1988 #3323 üzenetére
Ez már nekem nagyjából egy viszonyítási alap. Igaz nekem egy Asus ac 65p routerem van de az Asusok között nincs nagy különbség wifi hatótávban általában. Köszi!
lehet veszek egy globalt itt Magyarországon garanciával mert aliexpessen megint őrült drága a kínai verzió. Még várok egy választ egy. eladótól, hogy milyet is árul és utána eldöntöm melyik legyen.
-
Imi1981
veterán
válasz
Doky1988 #3320 üzenetére
Ez wifin mérve? Ha igen akkor brutál. A sebesség jó akkor az már biztos.
Ami engem érdekelne, hogy a global verziót (mint a tiéd) wifi hatótávolsága milyen. Sokan szidják árukeresőn de jópáran meg dicsérik. Te milyennek látod? Persze ha már tesztelted és van mihez hasonlítani (régi routeredhez képest például)
. -
Imi1981
veterán
Ha valaki eladná a már Kínaiasított ax3600 routerét (vagy eleve Kínai verziót) írjon rám privátba.
-
Imi1981
veterán
válasz
jambiyya #3237 üzenetére
És dmad.
Az összefoglaló alapján kell SSH meg egy csomó parancssoros dolog amitől én irtózok kb. Le van írva részletesen de annyi mindent kell csinálni, hogy inkább kihagyom
. Ha tégla lesz a router akkor a semmiért fizettem.
Mindenképp akkor veszem ha megkapom a fizum. Szóval hiába van olcsón itt a HA- n akkor is 7-e körül tudok venni.
Közben találtam aliexpessen kínai verziót 28 és 30 ezerért. -
Imi1981
veterán
Nagyon nehezen akar ez összejönni. Két kínai verziót is elmentettem kedvencekbe mert még 30000 Ft alatt volt de most már 43 meg 45 ezer! Annyiért biztos nem veszem meg. Most nézegethetem minden nap hátha fizetésig megint lejjebb megy az ár. Nagyon drága mostanában az aliexpesses.
-
Imi1981
veterán
Még egy utolsó kérdés csak, hogy biztos legyek benne! Ha aliexpessről rendelek chinese verziót akkor azon nézd nem kell semmit mokólni ugye? Annyi, hogy a felületet fordítóval kell kezelni? Azon alapból a nagyobb teljesítményű wifi van?
-
Imi1981
veterán
A Xiaomi Redmi router AX6 512Mb ram WIFI 6, Mesh router tudjátok esetleg miben gyengébb mint az ax3600? A Xiaomi Redmi router AX6 512Mb - ban ha jól tudom ugyan az a processzor van Processor: lPQ8071A4 core A531.4GHz CPU Network acceleration engine: dual-core 1.7GHz NPU . Azért érdekelne mert ebből tudnék kínai verziót venni Magyarországon. De ha összességében gyengébb mint a kínai ax3600 akkor nem érdekel. Hátha ismeri itt valaki mindkettőt.
-
Imi1981
veterán
Akkor látom mindenképpen szükség van a kínai fw-re. Ez tart vissza a vásárlástól. Az a baj ami ilyen erős hw és más szempontból is Asus router az már nagyon drága (Asus Ax58u) . Így mindenképpen ez érné meg de összefoglalóban olvasva a Kína fw felrakása nagyon nem fekszik nekem. Rendelhetek aliexpessről de akkor gari nincs ha hibásat kapok véletlenül.
-
Imi1981
veterán
Amúgy használja valaki Magyarországon vásárolt global rendszerrel? Úgy ahogy a boltból átvette? Így csak a wifi hatótáv gyengébb mint kínai rendszerrel vagy sebességben is gyengébb? Wifin és kábelen is érdekel.
-
Imi1981
veterán
válasz
jambiyya #3191 üzenetére
Ennél oda van írva, hogy kínai verzió és cseh raktáron van. Remélhetőleg nem megy rá így vám és áfa.
AliExpressen az utolsó négy rendelésem egyik se jött meg hanem vissza ment a csomag az aliexpesseshez. Elindult a csomag de egy idő után vissza ment aliexpesshez és nem tudom miért. Reklamáció után vissza kaptam a pénzt de akkor se jó így. Ezért félek onnan rendelni nagyobb összegért.Na most mielőtt elküldtem ezt az üzenetet megnézem a szállítás címem aliexpesses profilomban és hiányzott a megye valamiért. Nem tudom miért de akkor lehet ez volt a probléma.
-
Imi1981
veterán
Most olvastam az összefoglalót és mindkét módszert a Kínaiasításra de ez nagyon bonyolult nekem és hosszú folyamatnak tűnik. Ezt nem merem megcsinálni mert tuti valami félre csúszik. Ha meglesz ezt nem tudná valaki nekem teamvieweren keresztül megcsinálni? Tudom nagy kérés de gondoltam megkérdezem.
Vagy marad a kínai verzió de pl ez kép honnan tudom milyen verzió? Vagy ez mert ez jó áron van link ? Nekem itt nem derül ki milyen verzió.A másik lehetőségem, hogy veszek egy bontatlan biztosan kínai verzió Xiaomi Redmi router AX6 routert ami elvileg ugyan az a hardverben mint az ax3600. De persze biztosan ezt se tudom, hogy pontosan ugyan az vagy van amiben jobb egyik mint másik.
-
Imi1981
veterán
Kicsúsztam a szerkesztési időből.
Ez Xiaomi Redmi router AX6 512Mb ram WIFI 6, Mesh router hardverben ugyan az mint az ax3600? Esetleg van tapasztalata valakinek vele? -
Imi1981
veterán
Hát majd figyelmesen elolvasom. A coreelec sd kártyára települ és onnan fut szóval ott lehetetlen így téglázni a tv boxot. Itt azért más a helyzet. Bár ott is telepítettem gyári rom helyett másikat. Igazából ezek a parancssoros dolgok bizonytalanítanak el de majd leküzdöm :) . Valószínű most következő hónapban veszem de még nem 100 %.
Torrenntet kihajtja rendesen 1000 /1000 megabites neten? Mármint a qbittorrent PC-n fut és kábelen csatlakozik routerhez. A hardver erősnek tűnik szóval szerintem kihajtja majd.
Itt link nagyon olcsó de nem tudom megbízható e ez az oldal. Rendelt már innen valaki?
-
Imi1981
veterán
válasz
jambiyya #3181 üzenetére
A banggood - al nincs gond csak aliexpessel. Viszont bangoodon nagyon meg drága és aliexpessen jóval olcsóbb. Természetesen Magyarországon a legolcsóbb már 26-ért lehet kapni. Olvasgatok kicsit az aliexpesses fórumban mi a helyzet mostanában. De nemrég sok problémám volt vele.
Geekbuying-on és bangoodon vásárlok inkább de mindkét helyen elég drága. Geekbuying-on talán még kicsit jobb a helyzet.
Lehet inkább global lesz és belevágok a Kínaiasításba. -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
Intruder2k5 #3173 üzenetére
Ez nekem túl macerás és parás. Inkább eleve Kínai verziót veszek ha veszek.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Egy ilyen routerre a kínai rendszer telepítése mennyire kockázatos művelet? Téglásíthatom vele a routert? A router menüjében letöltött kínai firmware-t be lehet tallózni és úgy frissíteni (nekem ez lenne a legegyszerűbb)?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Érdeklődnék erről a routerről. Kb melyik Asus /tp-link routerrel egy kategória teljesítményben (proci,ram stb) ? 160 MHz van? A Kínai szoftverrel a webui nyelve is Kínai lesz vagy van angol nyelv? A hozzá való alkalmazással lehet portot nyitni? Kösz előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged