-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #7202 üzenetére
Egyébként én jobb szeretem a gyári szoftvert. Szerintem jobban pörög sokkal mint az OpenWRT, stabil az OpenWRT is, nem mondom hogy nem, de pl a WIFI része szerintem nincs olyan betonstabil mint a gyárié, pedig gyári is OpenWRT -n alapul. Mióta az OpenWRT 24.10.1 van fenn, sokszor akad pl TV-n a Disney+.. Egy Xiaomi MiBox S van, de sokszor akad a net, meg kiírja Offline vagy, nincs WIFI kapcsolat stb.. MiWiFinél nem volt ez. Úgyhogy annyira nem vagyok megelégedve vele. Szerintem a gyári fw sokkal jobb, viszont cserébe kevés a frissítés, és nincs olyan friss.
-
Doky1988
senior tag
Megoldódott, megkérdeztem ChatGPT-t 😁
IP alapján nem működött de ahogy AI barátom írta MAC addressel müxik. -
Doky1988
senior tag
Próbáltam Firewall - Traffic Rulessel megoldani, de nem igazán működik. A beállítások:
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
luci-app-access-control csomagot hogy tudom felrakni?
Cél: Gyereknek este 20:00tól ne tudja nézni (elment az internet) a mesét. 😁opkg update volt előtte.
root@AX3600:~# opkg install luci-app-access-control
Unknown package 'luci-app-access-control'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-access-control. -
Doky1988
senior tag
B Verzió:
Vagy ha valakinek egyszerűbb 2 scriptet használni, akkor megcsináltam a LED (ON) -t is. Aki a zöld ledeket nem akarja kikapcsoltatni, az értelemszerűen azt a részt kitörli, csak ha ajánlhatom inkább SSH -n pl "NANO" szerkesztővel szerkesszétek, és mentsétek.
Akinek nincs fenn az SSH-n: opkg install nano
Majd nano ledoff-openwrt-ax3600.sh
-------------------------------------------------------------------------------------------------ledoff-openwrt-ax3600.sh <- LED kikapcsolás (AioT, Internet, System, WAN, LAN1, LAN2, LAN3, LAN4)
ledon-openwrt-ax3600.sh <- Fentebb említett LEDek visszakapcsolása.Használat:
1. A 2 scriptet vagy WGET-el töltsd le SSH-n a router root könyvtárába, vagy WinSCP -vel lépj be a routerbe, és másold be a root könyvtárba.
2. Lépj be SSH -val a routeredbe, és adj a 2 fájlnak futtatási jogot, ha már letöltötted:
chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh
chmod +x ledon-openwrt-ax3600.sh
Most ha szeretnéd kipróbálhatod minden működik-e, hogy crontab időzítésnél ne érjen meglepetés
Írd be SSH -n:./ledoff-openwrt-ax3600.sh
./ledon-openwrt-ax3600.sh
Most elvileg KI és BEkapcsoltak a routereden a LED-ek.
3. Időzítsd be a KI és BEkapcsolást. Lépj be a routered admin felületére, majd keresd meg a menüben a Rendszer/Ütemzett feladatok menüpontot. Majd a megjelent oldalon másold be ezt az üres mezőbe:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /root/ledon-openwrt-ax3600.sh
Majd Mentés.
Mostantól minden este 20:00-kor kikapcsol, és minden reggel 8:00-kor bekapcsol a LED a routeren. Használd egészséggel
TESZTELVE: OpenWrt 24.10.1 r28597-0425664679 stable verzióval.
-
Doky1988
senior tag
LED-ek kikapcsolása AX3600 (OpenWRT)
ledoff-openwrt-ax3600.sh:
# Vilagito LEDek kikapcsolasa AX3600 (OpenWRT)
# Kek LEDek /Elol/ (AioT, Network, System)
echo "0" > /sys/class/leds/blue:aiot/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:network/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:system/brightness
# Zold LEDek /Hatul/ (WAN, LAN1, LAN2, LAN3)
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:01:green:wan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:02:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:03:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:04:green:lan/brightness
vagy ha valakinek kell fájlba, ami tuti müxik, kiraktam webemre: [Letöltés]
Letöltött fájlt, másold fel a router root könyvtárába (SCP, vagy lewgeteled), majd chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh aztán LuCi -ba Rendszer/Ütemzett feladatok -nál add hozzá:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /etc/init.d/led start
Majd Mentés, és készen is van. crontab rész: este 20:00-kor kikapcsolja a LED-et, reggel 8:00-kor meg vissza.
A megoldás természetesen TESZTELVE lett!
-
Doky1988
senior tag
válasz
trance89 #7136 üzenetére
Egyébként azt mond meg nekem, hogy hogy lehet az, hogy kábelen lemérek szinte maxot, míg telefonon ugyanazzal a szolgáltatóval (ZNET Telekom Budapest) telefonon csak 200mbitet mérek. Ez mitől van?
Ez PC -n mérve:
Ez meg mobilon, kb 1 méterre se a routertől. (A telefon egy XIaomi 13T Pro, 1gbitet bőven kihajt WIFIn is, pesten Yettel szolgáltatóval 1200mbitet is mértem vele a Vácin)
Ez meg egy másik mérés 5 percel utánna, ugyanezen a telefonon csak most DIGI szolgáltatón mérve. Tehát ez azt jenti, hogy a gyári openwrt a vanilla is vígan kihajtja WIFIn is az 1gbitet szinte. Ez elég pozitív így.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
1 újabb kérdés.
Hogy kell beállítani azt OpenWRTbe hogy este 20:00 és reggel 8:00 között kikapcsolja a LEDet? Nappal mehet. -
Doky1988
senior tag
Ok megvan, hosszú volt a fájlnév
-
Doky1988
senior tag
Ilyenkor mi a szitu?
root@XiaoQiang:~# ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/openwrt-qualcommax-ipq807x-xia
omi_ax3600-initramfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=1
&& nvram set flag_last_success=1 && nvram commit
ubiformat: error!: please, first detach mtd13 (/dev/mtd13) from ubi0root@XiaoQiang:~# grep rootfs /proc/mtd
mtd12: 023c0000 00020000 "rootfs"
mtd13: 023c0000 00020000 "rootfs_1"
mtd17: 015cc000 0001f000 "ubi_rootfs" -
Doky1988
senior tag
Valahol azt olvastam, sőt asszem openwrt oldalán, hogyha 1gbites neted van az NSS csomag tudja azt.
Ha az internetsebességed közel 1 Gbps, akkor a hivatalos OpenWrt build nem fogja elérni ezt a sebességet. Vagy ha további folyamatokat tervezel futtatni a routeren, amelyek erőforrásokat fogyasztanak, az ronthatja az útválasztási sebességet. Ebben az esetben megpróbálhatod használni ezeket a NEM hivatalos buildeket, de ne feledd, ezek NEM hivatalosak, és így nincs hivatalos támogatásuk .
De melyik verziót használod? Stable?
-
Doky1988
senior tag
Én is az 1.1.25 -ös firmwaret használom, igazából semmi problémám vele, megy minden flottul. Mióta kijött azóta lefrissítettem és patent.
Google Chromehoz meg ajánlom ezt a bővítményt, ez lefordítja a menüt:
[Translate Mi] -
Doky1988
senior tag
Én nem szoktam stokot másolni.. Most pl kínai fw van fenn a full gyári.
1.0.17-et manual updatetel felrakom, újraindul.. megnyitom google chrome, belépek a felületre, F12 javascript codeot beillesztem böngésző consoleba ami a hivatalos AX3600 OpenWRT oldalán van (Javascript method), majd enter.. aztán kiadja h írjak be ssh jelszót, beírom.. aztán követem az ssh-s parancsokat.. nem nagy kunszt már, régebben többet kellett tökölni vele.Arra figyelj ha snapshot verziót töltesz le, abba gyárilag nincs Luci, és mivel full üres azaz gyári openwrt-t szedsz le, nem lesz neted se, kicsit neccesebb sshn netet allitgatniFirmware selectorrol szoktam letolteni ha ilyesmi van, csomaglistaba meg hozzaadom a luci -t.
-
Doky1988
senior tag
Úgylátom megérkezett qualcommaxra a stable openwrt.
OpenWRT 24.10.0 -
Doky1988
senior tag
Srácok, ez a OpenWrt 24.10.0-rc7 mi volna?
Következő stable release folyamata? -
Doky1988
senior tag
Igenám, jártam én is így ahogy te, csak nekem ez nem működött mivel pppoe csatlakozásom az AX3600on van, egyszer nagyon megszívtam mert nem volt biztonsági mentésem és nem tudtam átküldeni mit a routerre, hogy parancssorból betöltsem a backupot amibe bevolt állítva a pppoe csatlakozás a digihez 😁😁 így net nélkül szarabb volt a szitu, valahogy parancssorból kellett valamit beírjak valamelyik fájlba 😁
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Valaki észrevette már, hogy van ÚJ kínai MiWiFi frissítés?
Én speciel gyári kínai firmwaret használok az AX3600 routeremen, én elégedett vagyok vele teljesen.Pontosan 1.1.25 -ös verzió számra hallgat, 2025.01.07 kiadás.
Sok mindent nem javítottak szerintem benne, iPhone 15/16 csatlakozási kompatibilitási problémáját oldották állítólag meg changelog szerint. -
Doky1988
senior tag
válasz
Toninho13 #7016 üzenetére
Oksa, köszi a választ. Használtam már OpenWRT-t, Agustin Lorenzos jött be eddig a legjobban, bár sokan szidják a de a sebesség ott volt a legnormálisabb. De 1 ideje visszatértem MiWifi gyári kínai romra RumiWiFi-vel, semmi bajom vele. MiWiFi stabil verzió 1.1.21 van fenn, tökéletes.
-
Doky1988
senior tag
Az biztos hogy szinte semmi nem űbereli a gyári firmwaret, viszont Agustin Lorenzonak van egy nagyon jó OpenWRT buildja, lassan 2 hete használom, nagyon elégedett vagyok vele! Stock OpenWRTvel se mértem Wifin ennyit soha sebességet, max 700mbit.. Gyárin sem (MiWiFi)
Megy rendületlenül, semmi gond vele, eddigi legjobb OpenWRT build, azt mondom...
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Ezt a buildet próbálta valaki?
Agustin Lorenzo
[link] -
Doky1988
senior tag
OpenWRT-nél olyan nehezen találtak a készülékeim netet a WiFin.. Felcsatlakoztam mondjuk telóról, és kiírta hogy Nincs internet kapcsolat, kellett várjak vagy fél percet mire volt net.. Gyári fw nem csinálja ezt, hiába OpenWRT alapú. Legalábbis qualcommaxos firmware ezt csinálta, akárhányszor lett feltelepítve, újraconfigolva meg ilyenek... Akkor TV Box szintén, ott meg felvolt csatlakozva, és Nincs wifi kapcsolat, hol ott felvolt csatlakozva.. annak is kellett kb 1 perc mire észhez tért.. Úgyhogy ott le is tettem az openwrtről, pedig amúgy szeretem meg stabil, de wifin nyűglődik minden készülékem ha rácsatlakozok 30-60másodpercig.
-
Doky1988
senior tag
No mutatom, speedtest-cli -vel mérve parancssorban Windows 10-en:
Mobilon mérve:
Még mindig azt mondom hogy a gyári firmware sokkal stabilabb sebességileg. Ez a legfrissebb qualcommaxos openwrt, tesztként visszatettem, hogy írta dchard hogy javítottak ezt-azt. Nekem openwrtvel még mindig nincs az meg ami miwifivel volt.
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Telekom meg Digi között ennyi különbség van sebességileg?
Családban van akinek Telekom 1gbit/1gbit van, csont nélkül pörög telón a speedtest, itthon Digivel van hogy sikerül mérni 920mbitet van hogy 200mbit csak, 300, 400... Ez router miatt lehet? -
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
OpenWRT-n mennyire ajánlott a Dual Wifi? Arra gondolok hogy 1 WIFI van csak, és az tudja 2.4/5Ghzet? Illetve hogy lehet ezt beállítani? Azonos SSID illetve azonos titkosítás kell csak és ennyi? Mennyire akadályozhat ez bármilyen készüléket?
-
Doky1988
senior tag
A galiba ott volt, hogy menüből felügyelt rendszerfrissítés az az auc-al próbáltam frissíteni, viszont nem adta be a szokásos generálós szöveget,60%, 80% stb hanem egyből kiadta hogy letöltés.. valószínűleg hibás sysupgradet töltött be, és ez maitt tégla lett... Úgyhogy mostmár inkább én generálom le neten selectornál...
-
Doky1988
senior tag
Hali.
No nagy nehezen sikerült.. Voltak érdekes dolgok, felraktam az ubi filet, nem volt benne luci.. mondom visszaállítom tmp -ből a mentett beállításaim (még jóhogy volt), hogy PPPOE belegyen állítva, és legyen netem... persze az istennek se akarta az igazat, visszatöltötte, rebootot nyomtam, erre visszajött a miwifi 1.0.17
Nem volt gyenge feladat visszarakni az openwrt -t
-
Doky1988
senior tag
Valaki esetleg? Ha már volt fenn ugye openwrt, ezek a bdata módosítások stb meglettek csinálva, ugye most visszalett állítva gyárira, jelenleg ez a verzió van fenn gyáriból: Firmware: 1.1.21 Stabilized. MAC address: 28:D1:27:FC:7B:10
Ilyenkor ha visszaszeretném tenni az openwrt -t, hogy tudom feltenni? Milyen leírást kell végigcsinálni? Mert amit előző posztomban linkeltem leírást, 7-es pontig végigcsináltam aztán gatya.. újraindítás és kb tégla, narancssárgán világít.
-
Doky1988
senior tag
No most probléma a következő!
TFTP -s módszerrel visszatettem a gyári 1.0.17-es Fw-t, belőttem netet, meg amit kell alapot megy..
Viszont, letöltöttem az itt: [link] említett .ubi factory fájlt, a 7-es pontig megcsináltam mindent, majd jön a 8-as pont: 8. Újraindítod a routert. Belépsz a 192.168.1.1 -es IP-n!, állítasz egy root jelszót.
Újraindítom a routert, és narancssárgán csak világít, nem csinál semmit sem. Se SSH, se Telnet, se SCP semmi nem müxik! Mi lehet a probléma oka? Valami partíciós probléma? Mert onnan tovább nem jutok sehogy sem sajna.
-
Doky1988
senior tag
Ok, TFTPvel sikerült visszalőni gyárira
Kérdés mostmár, OpenWRThez még mindig a hackelgetős módszer megy?
-
Doky1988
senior tag
Annyi hogy se telnet, se ssh.. puttynál no route the host.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis gond!
Nyomattam LuCi menübe egy sysupgradet és nem töltött be a router, most meg narancssárgán villog.Felügyelt rendszerfrissítésnél letöltöttem azt ami a képen van és nem töltött be vissza.
Router narancssárgán világít.
Mit tudok tenni?
-
Doky1988
senior tag
válasz
xabolcs #6498 üzenetére
Meglett közben
US-re kell állítani a WIFI Country -t, és 161-es csatornán remekül muzsikál! Köszi, meginn tanultam valamit
DFS support almost triples the available channels in the 5 GHz ISM band. This allows for higher densities of APs, more Wi-Fi devices, and faster data transfer rates. For the U.S., there are nine non-DFS channels: 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161, and 165. There are 16 DFS channels: 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, and 144.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az 5G wifi ha újraindítom a routert, jóval később elérhető mittomén újraindítás után mikor már sima 2.4Ghz működik, rá 2-3 perc mire látható az 5G wifi?
-
Doky1988
senior tag
Meginn nem jó az OpenWrt Firmware Selector.. qualcommax fw generálásnál tr-initig jut el és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Star Wars Battlefront II
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged