- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #7202 üzenetére
Egyébként én jobb szeretem a gyári szoftvert. Szerintem jobban pörög sokkal mint az OpenWRT, stabil az OpenWRT is, nem mondom hogy nem, de pl a WIFI része szerintem nincs olyan betonstabil mint a gyárié, pedig gyári is OpenWRT -n alapul. Mióta az OpenWRT 24.10.1 van fenn, sokszor akad pl TV-n a Disney+.. Egy Xiaomi MiBox S van, de sokszor akad a net, meg kiírja Offline vagy, nincs WIFI kapcsolat stb.. MiWiFinél nem volt ez. Úgyhogy annyira nem vagyok megelégedve vele. Szerintem a gyári fw sokkal jobb, viszont cserébe kevés a frissítés, és nincs olyan friss.
-
zacci
aktív tag
válasz
FingR86 #7173 üzenetére
ok, de ugye a mikolt 1.1.19-bol ki lett gyomlalva a kinai haza pofazos ficsorok. Ezek akkor vissza fognak kuszni ? Az itteni leiras szerint tettem fel az 1.1.19-et.
Es ha felrakhato a legujabb fw, amit felkinalt a router, akkor nyomhatom a frissites gombot, vagy toltsem le az fw-t es ssh-n keresztul frissitsem az xqflash-el ?Ebben a leriasaban irja, hogy a jovobeli frissitesek siman felrakhatoak, de arra nem ter ki, hogy a gyomlalt uj frissites vagy a gyari frissites rakhato fel igy ?
gyomlaltbol csak 1.1.19 van ha jol tudom.
-
zacci
aktív tag
válasz
FingR86 #7171 üzenetére
Igen, 16 plus es 16 pro max, de az egyik mar kb. 3 honapja megvan es eddig nem volt gond. Igaz nemreg jott frissites IP-re.
Kicsit utana olvastam es kiderult, h masok is szivnak. Egy usernernek tuya okosotthon cuccal volt hasonlo tunete. A komplett router rebootolt miutan csatlakozott a wifire. Masoknal mas markaju teloval volt hasonlo jelensege, szoval nem egyedi az eset. Valami genral bug van az ax3600-ban ami miatt bizonyos eszkozokkel nem fer ossze es dob egy hatast. Router reset nem segitett egyik esetben sem. En most odaig jutottam h levettem 160- rol 80 Mhz-re, de ez sem segitett. Ugyan mar nem rebootolt a router, de folyamatosan elment a komplett wifi, majd egy ido utan visszajott, majd ismet…
Eloszor a tapra gyanakodtam, kicsereltem, de nem javult. Mar majdnem szetkaptam a routert, h ellenorizzem/csereljem a kondikat, de ugy tunik ez sem segitene, mert kiderult, h nem hw probelam.
Vegul sikerult ugy stabilizalni a helyzetet, h bekapcsoltam a wifi5 kompatibilitast a routerben, viszont igy elvileg nincs ofdma es bss coloring.
Igy most stabil a 160Mhz is.
Lattam h van frissites IP 16 miatt, de nem tudom, h ez hogyan rakhato fel. Jelenleg 1.1.19 kigyomlalt kinai fw fut. Erre hogy rakhato fel az ujabb fw ? Gondolom ha ra nyomnek az fw frissitesre, akkor tegla ?Eletemben nem lattam meg olyat, h egy csatlakoztatott eszkoz router rebootot okozna, pedig volt mar dolgom jo nehany routerrel. Ez igy hihetetlen gagyi.
-
Integrator
aktív tag
válasz
FingR86 #7091 üzenetére
Elsikerült intéznem garanciában, de csak azért, mert az egész komplexum Xiaomi termékeket használ, így ha lehet mondani nem egyszeri kis vásárló vagyok, de nyilván nem tudnám ezt sokszor eljátszani...
Fizetekl Én valakinek, aki Nekem ezt megcsinálja, csak várok erre a személyre, hogy hol találom.
-
Integrator
aktív tag
-
tlala
addikt
válasz
FingR86 #5806 üzenetére
Sajnos nem tudok többet segíteni, amióta áttértem OpenWrt-re, már nem is használom, mert minek.
Ezen youtube video alatt szokta a fordító publikálni friss fordításait, itt kövesd - ill. esetleg kérdezz nála. -
pisti222
csendes tag
válasz
FingR86 #4832 üzenetére
Sajnos akkor a belsejében kell keresni a hibát. Szét kell kapni és ott ellenőrizni a táp utáni részeknél a fesz stabilizátorokat. Nem biztos, hogy érdemes vele bajlódni, mert sima memória meghibásodás is okozhat fagyást, és az csak fizikai cserével orvosolható. Lehet jobban jársz egy másikkal. Ha esetleg még nem próbáltad, akkor egy teljesen új FW csere, hogy újraírodjanak a dolgok és egy ram reset. Ha ez meg volt akkor nincs gazdaságos ötletem, de lehet másnak lesz...
-
TheMiller
tag
-
Rick4
félisten
válasz
FingR86 #4825 üzenetére
A gyári tápegység a ráírt adatok szerint 12V 2.0A, azaz max 24W, fogyimérő a router boot alatt max 7.4W-ig ment fel ebben már persze benne volt a tápegység vesztesége is, működés közben néha becsúszott a 7.5W érték is, ezek szerint semennyire se kell a 2A, de persze nem próbáltam rajta 1Gbit-tel letölteni, de simán lehet, hogy 9-10W-ig is felmehet, ha tekerni kell a technikának.
-
-
Rick4
félisten
válasz
FingR86 #4711 üzenetére
Ezak a dolgok mindig az ismeretlen homályába vesznek:
A kínai és a global azonos csatikat (frekiket) támogat?
A kolléga routere biztos, hogy nem egyből kettős frekire van állítva?
Nem lehet, hogy a kínai kettős sávos megoldás alapból másik sávon dolgozik, aminél pl az 5GHz telített nála, ezért lerakja a 2.4-re? -
Moki2
aktív tag
válasz
FingR86 #4555 üzenetére
Én meg a MiHome cuccok miatt pont a 2.4-re vagyok érzékeny , más tesztnél is azt láttam , hogy ott gyengébb , azért szóltam , hogy másnál ne legyen meglepi .Gondolom kínai azért kínai ismét lefedi lakótelepet😁. Ja meg openwrt fórum szerint globálra nem is tudnak kalapálni costum firmware..
-
karesz1234
csendes tag
válasz
FingR86 #4552 üzenetére
igen igen ez megvan, viszont itt ennél elakadtam: -nyisd meg a telepített python cmd ablakot (sima win CMD is jó) és csináld meg a két sor beillesztését:
(mappa megjelölése) python -m pip install -r requirements.txt
python addmesh.pyhiába tallózom ki a mappát, hiába python-nal futtatom nem találja a targetet........ így a telepítést sem tudtam megcsinálni. Mit csesztem el?
-
kareszkaresz
tag
válasz
FingR86 #4417 üzenetére
Kozben nekialltam az elmult 2000 hozzaszolast olvasasanak. egyreszt mert erdekel ha mar ilyen hardwareem van, masreszt mert nagyon sok okossagot tenyleg megosztottatok itt rászántam azt a 8-10 ora olvasast
szerkeszteni nem tudtam a regi hozzaszolasokat, de igy mar latom mennyi hulyeseget kerdeztem
szoval kalappal a turelmetekhez
es koszonom szepen a segitseget.
akkor bekapcsolom es hagyom rajta az eu bdatat global modositott firmwareel. ez aaz arany kozeput nekem is igy tunik.koszi még1x
pythonnal mi ujsag amugy? olvastam volt kulonbseg 3.6 es 3.7 kozott utobbi sok helyen nem ment a regi szripttel, most hol tartunk melyik scriptet kell es melyik pythont futtatni hogy jo legyen?
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
FingR86 #4364 üzenetére
Úgy gondolom igen. Ugyan ez a router a play áruházas appal tökéletesen működik a módosított global firmware-el. A 19-es végű kínai módosítottal viszont nem megy. A play áruházas app ebben az estben is megtalálja a routert de az appot indítva az ki írja, hogy nincs kapcsolat a routerrel. Mintha az ki lenne kapcsolva.
-
tlala
addikt
válasz
FingR86 #4214 üzenetére
Tőlem le tudod tölteni a legfrissebb 5.9.5_beta_en verziót.
Előtte töröld az előző verziót és frissen telepítsd! -
Rick4
félisten
válasz
FingR86 #4202 üzenetére
Sok esetben paneles környéken ez okozza az alap problémát, és szabad csati híján nem is lesz soha nagy hatótáv és gyors sebesség.
trance89: Én meg pont beraktam valamelyik nap, hogy mennyit ment még a kábeles nettel, nem tudom, mi lehet a különbség, a router és a telefon is ugyanaz... [link]
Azt meg végképp nem értem, hogy ugyanúgy 1200/1200-as linksebességnél mi a francért tud most a telefon 650Mbit-et... Mi volt 2021 augusztusában a routerrel, és a telefonnal, ami most nincs, vagy megváltozott?
Vissza kellene tennem a sima kínait, de a webes felrakás után azt kaptam vissza, amiben tudok mW-ot meg dB-t is állítani, szóval vagy nem is frissült, vagy ez az, ami már az újabb, és benne van? Az eredeti kínai kellene, amivel megvettem a routert...
Mivel a telekomos eszközzel tudtam 900 körül mérni, valószínű nem a telefonal lesz a gond, hanem a routerrel, és azzal a szofttal, ami most fent van. Próbára feltenném a gyári kínai szoftot, amikkel kijöttek ezek, azt tudni, hol érhető el? Nyomjak full resetet is? Mehet böngészőből is? -
F.T.B
friss újonc
válasz
FingR86 #4060 üzenetére
Gondolom akkor ez így jó lesz....
Azért mert valaki nem annyira penge ezekbe a dolgokba, GONDOLOM, nem kellene leznézni...
Segítséget szerettem volna kérni, nem kioktatást.... Azt hittem, hogy segítséget fogok kapni... Amúgy bocsánat, hogy a kb. 4000 hozzászólást nem tudtam egyesével végigolvasni... -
Dyingsoul
veterán
válasz
FingR86 #3527 üzenetére
Én most a második router beállításakor az útmutatód alapján csináltam végig és a régiót ellenőrizve ugyanúgy EU maradt a régió.
{"current":"EU","list":[{"name":"中国大陆","code":"CN"},{"name":"香港地区","code":"HK"},{"name":"台湾地区","code":"TW"},{"name":"韩国","code":"KR"},{"name":"欧洲","code":"EU"}],"code":0}
Ráadásul a "miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+txpwr.zip" fw-t tettem fel és ebben még nyelvet sem lehet változtatni, egyszerűen nincs benne nyelvválasztó opció. Szerencsére námelyik oldalon bekapcsol a google translate de nem fordít minden oldalt. Mondjuk a routert be tudtam állítani, internetkapcsolatom van meg wifi is.
Az egyik érdekes dolog például a 17. lépés:
17. Új SSH jelszó kinyerése
Valami nem stimmel, mert az itt kinyert új SSH jelszót nem kell használni sehová. Ugyanúgy root/admin volt a putty belépéshez használatos jelszó, mint amióta a console scripttel megváltoztattam. -
tlala
addikt
-
Dyingsoul
veterán
válasz
FingR86 #3478 üzenetére
Jó lett a leírás, csak a sorszámokat is ki kellene emelni, nem csak a címeket!
A rollback-ről én is ezt gondoltam és ezért is rollbackeltem.
Egyébként nem lenne jobb egy Google doksit készíteni erre? Azt szerkeszteni is könnyebb és collab is mehetne benne. A felsorolt szerzőket például fel lehetne venni, a szerzeményt meg akár az amúgy is megosztott drive mappába be lehetne tenni az FW-k mellé.
Bár lehet úgy vagytok vele, hogy csak tudjuk végre le a leírást.De hátha változik a dolog.
A módosítással kapcsolatban egy FAQ is lehetne a doksiban. Most például az a kérdés merült fel bennem, hogy a "miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+txpwr.zip" fw-t használva oké, hogy nincs MI szolgáltatás, de ez csak a MiWifi mobilappra vonatkozik vagy így automata update sem lesz, ha jön ki újabb verzió? Gyanítom nem fog szólni ha van frissebb FW ezért ezt aki szeretné annak követnie kellene valahol, de hol?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
FingR86 #3483 üzenetére
Na ezzel a régebbivel gond nélkül végigmentem. Ezzel a leírással gyerekjáték, igazából csak azt hiányolom belőle, hogy melyik parancs megy a cmd-be és melyik a puttyba.
Ja és ugye az 1.1.19-et tettem fel, és most arra feldobott OTA updatet, az mehet rá?
Ja, és még egy fontos dolog: Előtte próbáltam ugye a globál patchelt firmet, na az egy nagy kalap szar, ingadozó rádió teljesítmény... a wifi kapcsolatom 1.1-1.4Gbps között ugrált, a mérések szarok voltak. InSSIDerrel nézve olyan volt a jel, mint egy ekg. A kínaival fasza minden, stabil 2.4Gbps, akárcsak az AX6000. A globál patchelt fw nem jó, nem ajánlom, hogy bárki azt használja.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
FingR86 #3427 üzenetére
Ma este lehet én is nekilátok és a második routeremet is kínaisítom a te leírásod alapján.
Ránézésre pöpec, de ha szabad akkor javasolnék pár módosítást:
A lépések sorszámát jó volna kiemelni, hogy kicsit követhetőbb legyen.
A lépések sorszáma mellett néhol egyből parancs van, néhol megjegyzés vagy a lépés címe.
Én azt javasolnám, hogy legyen ez konzisztens, a lépés sorszáma mellett lehetne a lépésnek egy neve, címe, lehet akár rövid is. (Pl ahogy pár helyen írtad is "Putty-ba írandó parancs" )
Csak ezt valahogy konzisztensen minden lépésnél így kellene megcsinálni.Az ilyesmire gondolok például:
Ez van most:
8. Parancssor megnyitása (start menüben elkezded gépelni (cmd)Helyette:
8. Parancssor megnyitása
A start menüt megnyitva írd be: cmdMeg az ilyesmi:
9. bele navigálunk a scripts mappánkbahelyett:
9. Script mappába navigálás
Navigáljunk el a script mappánkba a következő módon:
...Számomra amúgy totál érthető, csak kicsit könnyebb lenne olvasni, követni pláne kisebb felbontásokon amikor több ablak is meg van nyitva.
Egyébként számomra a "2. Rollback firmware" pontban jól jött volna egy olyan kiegészítés, hogy "A firmware felrakásakor a router felajánlja, hogy visszaállítja a gyári beállításokat. Ne válasszuk ezt a lehetőséget." Ezt én a másik routeren bepipáltam mert ott az üzenet olyan módon volt megfogalmazva, hogy azt sugallta, hogy a firmware megfelelő működéséhez ajánlott az eddigi beállításokat törölni. Talán mögötte volt, hogy (Recommended).
Az egészből még valahogy azt hiányolom, hogy nem látom konkrétan melyik az a lépés amelyik megakadályozza/befejezi az adatküldözgetést Kínába. Ez a bdata átírás lenne vagy ebben az új mutatóban több lépés halmaza az, ami ezt megakadályozza?
-
lafaty80
addikt
válasz
FingR86 #3440 üzenetére
A mostani gtilab-os script-ben már van vizsgálat python verzióra, és 3.7 alatt kiáll verziós gonddal. Fura is volt nekem, hogy összefoglaló miért ragaszkodik 3.6-os python-hoz
A másik eltérés amit írtam, hogy már van benne model választási lehetőség, ami bár opcionálisként van jelölve, de kötelező paraméter kell hogy legyen. A harmadik, hogy a script vége rossz, amit írtam is. Azt nem is értem, hogy aki a napokban állt neki mókolni és letöltötte a gitlab-os cuccot és futtata a script-et belőle, annak ment rendesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen videókártyát?
- DJI topic
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged