- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
Vannak, de ajánlani sajna nem ajánlanám, egyrészt, mert nem megbízhatóak, tapasztalataim szerit maguktól össze tudnak omlani, ami után el sem hajlandóak indulni, csak újraindítás után. Ez szerintem a nagy erőforrás-igény miatt lehet. Emiatt ugye melegszik, meg sokat fogyaszt, akkor meg tölteni kell, akkor meg melegszik...... Ördögi kör.
A kijelző kikapcsolását csak fizetős verziók tudják.
Jó szívvel egyiket se ajánlanám. -
eladohardver
őstag
-
Sztyepadzso
őstag
Nem vagyok otthon, de ezt tudom, hogy a pc store - ban, ha ugyanabban a fiókban vagy, mint azon a telefonon, akkor ott az összes, WP-s alkalmazás, ami valaha a telefonon rajta volt, megtalálható, függetlenül attól, hogy már nem telepíthető, vagy sem.
Egyébként mit csinál az apo, hatha valaki tudja. -
Sztyepadzso
őstag
Sajnos nem tudom azon az oldalon megnézni őket teljes méretben(telefonon vagyok), de nem látom, hogy mindkettő telefonnal lenne ugyanaz a kép, hogy össze legyen hasonlítva.
De itt egy összehasonlítás:
https://m.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=9537&idPhone2=7612 -
btudos
nagyúr
A Lumia 550 és az S10e közel sem ugyanaz a kategória kamerában, és objektíven nézve messze nem a Lumia 550 a jobb, ráadásul a Samsung algoritmusa hajlamos túlszaturált színekkel operálni, úgyhogy nem teljesen értem, nálad hogy jön ki a fordítottja, de ízlésről nem nyitunk vitát.
A Google Pixel termékvonal a második generáció óta az Androidos mobilok élmezőnyébe tartozik kamerában, az épp aktuális generáció évről-évre a Top5-ban végez minden kamerás tesztben, de ha az élénk/túlszaturált színvilágot keresed, akkor nem biztos, hogy az a jó irány.
-
-szabi-
addikt
Előző telefonom (9 éves symbian) alap lejátszója a zene könyvtár indexelésekor a talált m3u fájlokat automatikusan tette a lejátszási listák közé.
Itt már manuális import sincs. W8 sem tudta és W10 sem tudja.
Nah mindegy .. (nagy sóhaj smiley) ... egy a sok apróság közül amiért most ott tart ahol.üdv
-
wenkman
tag
S10E: 142.2 x 69.9 x 7.9 mm
Ez tényleg nem sokkal nagyobb...vállalható még... De micsoda különbség: 4,7" <-> 5,8"
Hova fejlődik ez a világ? Először jön az ember a holdon, most meg ez a kávacsökkenés!Szóval kösz a tippet, elteszem 2020-ra...
De amit írtál ("a gyartok mar reg eldontottek helyetted"), az elég gáz dolog...
Így is szenvedek, amikor egy kézzel kell elérnem a bal oldali ikonokat. -
Johnny70
tag
A Mi 9se még szódával elmegy, az 147.5 x 70.5 x 7.5 mm, szélességben csak 2 mm-el nagyobb, hosszban meg 1.3 centivel, ez még kezelhető. Nekem a Note 7 méretét nem volt nehéz megszokni a 930 után, csak amikor zsebre kell tenni, akkor furcsa. Lassan eljutunk oda, hogy külön táska kell a telóknak és mindenki úgy fog sétálni, mint egy topmanager 1991-ben a táskás Ericcson telefonokkal
-
hroberto
veterán
Windows telefonokon az alkalmazások sandboxban futnak, tehát korlátozott a hozzáféréssel rendelkeznek. Ergó nincs értelme vírust írni rá.
Ráadásul gyakorlatilag nulla a Windows Mobile piaci részesedése, ki a franc ölne ebbe időt?!
De ha nekem nem hiszel, írd be a keresőbe a vírus szót, és olvasgass! -
-
hroberto
veterán
Ha valamit el akarsz tüntetni a "redőnyről", akkor megteheted, ugyanis ez szerkeszthető.
Keress olyan böngészőt, ahol lent van, én Chrome - ot használok, és ott le lehet tenni.
De van millió böngésző, még Edge is, úgyhogy biztos találsz megfelelőt.
Office Lens helyett is van jobb megoldás. Pl. alapból benne van a OneDrive, és a Google Drive appban is úgy rémlik.
Az MS Translator minek? A Google megoldása sokkal jobb szvsz. -
janeszgol
félisten
-
Chuck Norris
senior tag
Launcher 10 ami nekem bejött, meg is vettem, hogy később is működjenek a csempék. HTC U11 life lett az új telefonom, teljesen jól használható készüléknek tartom,
-
janeszgol
félisten
-
Sztyepadzso
őstag
Most épp megint nem vagyok benn a registrízésben, de így felrakod(lehet, hogy valamennyit változott közben, több frissítés volt, hogy működjön, és újabb dolgokat kapjon). Nem garantálok semmit, nem saját tapasztalat.
Interop Unlock
[link].Itt megtalálod a bootloader nyitást, a registry átírást, stb.
Disable update:
Első válasz:[link]
És kap rá egy frappáns választ:
For stop downloading set your time 100 years later .
It will simply fails, reboot and do this regedit :
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Win dowsStore\WindowsUpdate
AutoDownload
set it to 5.Második válasz:
Registriben módosítod ezt:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv
Ennek az értéke elvileg "Start". Változtasd 4-re.Harmadik válasz:
[link]
HWIDs módosítása, azt írják, hogy bármely dual sim-es modeléra, mert az 160-en marad(a kérdezőnek 640xl van, neked nem tudom)/igen, ugyanaz a thread, mint az első válasznál/
Nyilván itt le kell mindent menteni, majd wdrt, utána meg registry edit, mert a wdrt/HR visszapakolja a HWID-t.
-
törölt tag
Anélkül, hogy meg kívánnálak győzni * : az akksi csere elég elérhető áron van az almás cégnél. Nem ritkák az erre vonatkozó akciók sem, ezért vagyok nyugodt, hogy a pár hónapos 6S-em bírni fogja az idő múltával is. Ha más nyűgje nem lesz, akkor a jótállási időn túl saját zsebre végeztetek cserét és mehet tovább a kompakt iPhone.
____
*Nem feladatom és nem is lenne ide való.
-
zolee001
őstag
Nos,igaz ha eladói oldalról nézzük akkor elég nagy az értékvesztés
Pontosan Xz1-et vettem tavaly év végén majd utána egy XZ-t (55-illetve 37.000 ft os árakon)
Ismerösöm akinek december honapban kerestünk telefont és neki Z5 lett a befuto 28.000 ft os áron ,prózaibb okok miatt
Ugyanis a hardverapron valamint 12 magyar oldalon jelentkeztünk az eladonál,hogy akkor itt lenne a vevö és szeretné megvásárolni az általa hirdetett terméket.
Nos ezeknek a nagy részére a mai napig nem érkezett semmiféle válasz,apron hirdet majd nem válaszol,érdekkes üzletpolitika
Dec 30-án este sikerült találni egy eladót ai válaszolt ,ö volt az ominozus Z5 tulaj és a sors fintora,hogy ugyanabban az utcában laktak mindeketten
Az illetö hölgy valami also/közép Lenovo Huawei régebbi telefonjait cserélte le arra és beájult a gyorsaságától
Nálam a Lumiák mellett az XZ maradt meg napi használatban,erösen vegyes érzelmekkel,leginkább az ismert idönkénti hihetetlen gyors merülés ami kritikán aluli,valamelyik android process miatt.A Lumia GPS/Mapsra sokan panaszkodnak mostanában,a napokban kiprobáltam és méterre pontosan jelezte a poziciomat valamint BP és más országos helyeken is rendben tette a dolgát megtalált és elnavigált rendben
Sajnálatomra valószinüleg a Sony lesz a következő aki kihullik a telefonpiacról,valamit nagyon nem jól csinálnak feltételezem vezetési szinten és pláne,hogy ők is felültek az 1000 EUR /készülék vonatra
-
Sztyepadzso
őstag
Én XZ1-re léptem 2017 őszén, és egy-két dologtól eltekintve nem bántam meg a váltást
Ezek:
-nincs qi töltés, helyette rakhatnál rá ilyen qi töltő matricát, de az szar, alig akar tölteni, ne vegyetek. A Lumiát leraktam a töltőpadra(Nokia vmi), és működött.-a kamera (ahogy a sajtóban megjelent, a részlegek rivalizálása okán), olyan, amilyen, de az UI botrány, eltördelném a programozó ujjperceit(figyelj: video mód, vaku ugye bakapcsolható, hogy valamit este is fel tudjál venni[erről később], ráböksz a kis zseblámpa ikonra, azt várnád, hogy be- vagy kikapcsol. De nem.. kijön a legördülő menü, és kiválaszthatod, hogy bakapcsol/kikapcsol....) Rootolni meg nem nagyon lehet, hogy a kamera képességeit kiterjeszd(pl 1s< záridő, mert egy halom cucc elvész(hiába írtuk a srácnak itt, a prohardver XZ1-es topikjának a hasábjain, hogy be fogja szívna..)
-vaku fényerő. Nem tudom, ezt miért nem tesztelik a fotózási képességek ellenőrzésekor. Egyszer, majd ha unatkozom, lemérem a különbséget.
-srácok, ez a közösség nagyszerű(meg a Lumia 950 topik), az XZ1 fórum ehhez képest 0. Lehet, hogy azért, mert mindenki megelégedéssel használja, nem tudom, mindenesetre rengeteg időbe telik választ kapni egy kérdésre(nekem meg volt elég, ez az első Androidos telefonom), meg nem is nagyon panaszkodnak, talán mert jól összerakott gép(tényleg), rootolni nem nagyon tudják értelmesen, úgyhogy a az ilyen-olyan root praktikákat ecsetelő hozzászólásláncok is hiányoznak.
-SONY terméktámogatás, felhasználói panaszokra reagálás:0. Mondom nekik, hogy a Pie óta, ha lehúzom a navigációs sávot, akkor láthatólag fel van készülve a rendszer a notch-ra(ami ezen nincs), mert odaboggyeszt nekem egy nagy fekete, üres mezőt, ahelyett, hogy odarakná a mező mellett elszórt adatokat(idő, dátum, jelerősség). Ők ezzel nem tudnak mit csinálni, merthogy a Google-tól kapták a rendszert. MI?! Nem az Android az, amit úgy tekersz-csavarsz, főleg gyártói szinten, ahogy akarsz?
Ehhez egy kis adalék Microsoft részről: Anno, amikor a OneDrive előfizetésemet perkáló magyar OTP-s kártya lejárt, akkor hozzáadtam a fiókhoz az újat. Igenám,de terhelés a régin volt(pont úgy jótt ki a lejárat meg a fizetés, hogy összegabalyodtak), és nem tudtam átvinni az újra, nem engedte, a régit meg nem tudtam törölni(remélve, hogy akkor talán magától átteszi). Nosza, elkezdtem a Lumia 920-on explorerben chatelni a munkatárssal. De a szar 8.1 ha lezártad, akkor elfelejtette az netes oldal chatboxának a tartalmát. úgyhogy ottmaradtam egy fél beszélgetéssel, meg rendezetlen fizetéssel(magyar MS Support, Bécsben éltem akkor): Felhívnak az osztrák számomon, elmondják, hogy otthagytam a beszélgetést, és szeretnék orvosolni a problémát(nyilván én fizetek, ez az érdekük, még ha 500 Ft is volt havonta. Konkrétan a kőművesed nem hív fel a házad építésekor, mikor milliókról van szó, ők igen). Respect.-Navigációs sáv: Nincs ilyen, hogy felhúzod rajta az ujjad, és eltűnik, vagy dupplakoppra lezár, MEG HOGY DUPPLAKOPPRA KINYIT(pedig tudta a SONY régen, de kivették). Öngól.
-A kijelző "csak" FHD, de én ezzel úgy vagyok, hogy ekkora méretben minek jobb felbontás, csak eszi az erőforrást, itt se látom a pixeleket külön. Kijelző-elforgatás: Nem tudom, hogy a Lumiákban hogyan csinálták meg ennyire faszára, de itt egyből kikapcsoltam, nem tudom sajnos szavakkal leírni, hogy pontosan miért, de fos.
De el kell mondanom, hogy az addigi ismereteim az Androidról felszínesek és korán ítélőek voltak. Szeretem a rendszert, és örülök, hogy elhagytam a süllyedő hajót. Hogy ha van egy reklám, egy pontgyüjtő akció, egy bank, vagy egy társaság, akkor ott lesz a Play Store-os ikon, ami az appjukra mutat. Hogy a dolgok szinkronizálva vannak, nincs kéthavonta hozzászólás, hogy elb@sztak valamit, nem jönnek a leveleim, srácok nem látom a névjegyeket, vagy a két km-es távot 18 órásra tervezi a Térképek, ami saját kijelzőjén olvasható települést nem találja meg.
Hogy vannak reklámok? Win10-es is.
Hogy értesítést küld a zsablámpa app is(nekem nincs, csak hogy felhozzam az ezerszer emlegetett:"szar az Android, mehetsz válogatni a 10000 zseblámpa appból!" Bezzeg az MS Store, fénykorában nem volt összesen 10000 app benne). Kapcsold ki, konfiguráld, minden értesítésnél megteheted.
Hogy a játék, ami a Noname fejlesztőtől van, hozzáférést kér a névjegyeidhez? Ne telepítsd?Huh, ez kifolyt belőlem, sorry.
-
Sztyepadzso
őstag
Egyébként azért kaptam fel a fejem az Égéstérre, mert közben ők is elb@szarintották a dolgot azzal, hogy csak az utolsó 100 rész letölthető podcast appal(mindegy melyikkel, és hogy Android vagy Win10[iOS-om nincs]).
Amiért virtuális seggberúgás nekik, meg az okoskodva válaszoló kontkatjuknak(de legalább válaszolt).
-
törölt tag
És érdemes Windows vonalon maradni még manapság? Mivel semmire se használom a telefont, nekem tök mindegy mi fut rajta, de ezzel a telefonnal nagyon befürödtem és csalódtam a rendszerben. 5.0 óta használom a WM-t, nem volt tökéletes egyik rendszerük se, de élhető volt. Ennyire alapvető használhatatlan hibákat viszont egyik se produkált, hogy nem ébresztett vagy nem jelzett SMS-t, mint az 550-es.
-
wenkman
tag
A microsoft a SAJÁT rádióját elkaszálta a w10m-ben, de ettől még az Áruházban beszerezhető több független fejlesztőtől is ilyen app.
A microsoft letiltotta a rádiózás közbeni hangszóróhasználatot is, és ezt viszont nem is tudja pótolni semelyik app sem...Nem nagy ügy, de jó lett volna olyan progit találni, ami kijelzi, hogy melyik rádióadó szól. Vagy 8at kipróbáltam, de egyik sem rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, de végülis mindegy...
---
Egyébként meg: telefon, sms, viber, whatsapp, naptár, kamera, email, bkk-máv-volán menetrend appok, időjárás, rss olvasó a hírekhez, office, böngészés, onedrive tárhely, ébresztő, számológép, RUTIN, Térképek... mi kell még? :-)
-
Ha a frissites utan az alkalmazasok nem jelennek meg ,illetve nincs ikonjuk ,az a frissites altal okozott hiba ,anno insiderkent de stabil agon is konnyen ossze jott ,az oka ismeretlen ,helyrehozni hr vagy wdrt-vel lehetet/ett.. Azota nem hiszem hogy ez sokat valtozott volna ..
-
Senki sem mondta hogy hasznalhatatlanok a wp/wm mobilok , de erosen kompromisszumot igenyelnek ,a szukos illetve a folyamatosan szukulo app kinalat miatt,de aki ezt elfogadja annak jo telefon lehet .
Ha mar w10m vonalon utazik az ember akkor 950/735/830/930 az ajanlott darab ( szemely szerint inkabb az x3x szeria) azt mar os updattel nem tudjak elrontani. -
btudos
nagyúr
-
Vegha
senior tag
Megoldódott. Hátha más is járna így a jövőben:
A Privacy beállítások legalján van egy olyan hogy Other devices, azon belül pedig egy sejtelmes Let apps use my Windows phone. Na, ott kell engedélyezni a valódi Camera alkalmazást.
???Más: eddig az volt, hogy az értesítéseket akkor tudtam bekonfigolni egy adott alkalmazáshoz ha az már legalább 1-2 alkalommal megpróbálta azt megjeleníteni, mert anélkül ugye meg sem jelenik az app listában. Most az van, hogy a 3 mail fiókomból (2 Gmail, 1 Outlook) csak az Outlook jelenik meg a listában, ráadásul az is az egyik gmail-es fiókhoz tartozik. Hogy a fenébe kellene ezeket itt rendesen megjeleníteni ? Törölnöm kéne az összes accountot és újra felvenni őket ?
-
Androidon egesz turheto az edge , meger egy probat , beta sttusz ellenere jobb mint w10m-en . Igaz elrontani is nehez lenne ,mert jo esellyel a chrome-ra epul ,vsz csak a gui es egy ket aprosagba nyultak bele. Lehet hogy anno nem sajat os kellett volna ,hanem csak egy android fork.
ΞΔGLΞ
Valamelyik keddi update hozomanya ez a funkcio . De komolyra forditva a szot , valamit elqrtak megint , a live fiokombol , a nevjegyzek utan az uzenetek is eltuntek amelyek regebbiek mint 3 honap ...
Rs2 alatt a hr nem cseszi szet a rendszert , 1 hete nyomtam a 640-en (megint) es eddig jol muzsikal .daimonion
Az a lenyeg hogy megoldodott a gond, hogy mi segitett ki tudja, de egy restart neha csodakra kepes .
-
daimonion
senior tag
Nálam meg most jött elő az asszony telefonján Lumia 535 win 10,hogy egyszer csak el kezdett villiogni a képernyő .Fogalmam sincs miért. Lehet azért, mert amióta frissítettm win 10 re nem volt még kikapcsolva sem ?
nem tudok rájönni miért van ez. Ha találkoztál már ilyenel és tudod a megoldást megköszönném.
Hiába simogattam becézgettem szép szavakkal nem ér semmit -
-
Mondjuk az utóbbi idők Bluetooth és wifi sebezhetőségei okán, én inkább frissítem... Sőt, ezért váltottam winfora, pedig nem szeretem, de bagóért megkaptam az 535-öst, ami még supportált - OS-t kibírom, appok megvannak rá, amik kellenek... Bármi más esetben maradtam volna a droidnál, de az egy bő 30 ezres kiadás lett volna, hogy legyen egy rendes telefonom, jobb dolgokra is tudom költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest