- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Nothing: március 4
- 8849 Shark 3 - AMOLED-es erőmű
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Francia91 #98397 üzenetére
Ha WM vonal, nekem valami Glofish volt az első 5.0-val, azt még úgy kaptam, aztán onnantól sajátok HP ipaq 214, HTC Diamond, Diamond2, HD2, SE xperia X1, Lumia 800, 550, 730.
Legjobban a Diamond2-t meg a Lumia 800-at szerettem, jó volt a fogásuk, pont akkora amekkora kell és zsebben is lehetett akármit csinálni mellette.
Fotós mobiljaim közül én Sony vonalon mozogtam, K750, K810, K850, C905.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #89309696 #98381 üzenetére
Amit észrevettem, hogy 0 byte a szabad terület a telefonmemóriában. Pedig volt rajta vagy 500MB szabad és minden mentése a memóriakártyára van állítva. Kitöröltem az internetes és térképes előzményeket meg a mail fiókból is, meg mindent ami csak lehetett és így lett 6MB szabd hely. Most működik, ezek szerint a helyhiány okozta. Viszont hova tűnt el az az 500 Mega, mi emésztette fel? Nincs már rá két éve update, nem fogyaszthatta az el.
-
törölt tag
Hali.
Van egy Lumia 730-am, legutolsó 8.1 van rajta, én raktam fel a wdrt-lal vagy mi a tök a neve. Háromnegyed éve használom, tökéletesen működött. Ma reggel amiket fotóztam vele nem jelenik meg a képek között. Rádugom gépre és ott van minden rendesen, le is mentettem őket, a telefon mégsem látja. Ha újakat fotózok akkor azt sem látja.
Kivettem az akkut, bekapcsoltam, most már belépni se tudok a képek közé, mert ahogy belépne a képekhez visszadob a kezdőképre. Semmit nem tudok elindítani a kezdőképernyőről, a menüből be tudok lépni pár dologba pl. beállítások, de azokba amik a kezdőképernyőn is vannak pl. képek, üzenetek, telefonkönyv, kamera azokba nem lép be hanem megint visszadob.Volt már valakinek ilyen bugja vagy valami történt a telefonnal? Azt tudom, hogy a W10-en volt egy fotós bug, hogy nem jelentek meg a fotók aztán gondolt egyet és megjelenítette őket, először azt hitem ez is az, de nekem ez komolyabbnak tűnik.
-
törölt tag
Uhh, retinaégetően bántóak az amoled színei. A 800-am sokkal jobban volt kalibrálva. Szerencsére van beállítási lehetőség rá, majd húzogatom a csúszkákat hátha jobbra lehet állítani.
-
törölt tag
A WDRT hova menti el a letöltött telefonos rendszert? Mert 1.65GB volt amit leszedett a telefonhoz és azóta is annyival kevesebb hely van az SSD-n. Azért ezt a telefon telepítés befejeztével illett volna kitörölnie. Hova töltötte le?
Maga a WDRT az 70 MB körül van a Program files mappában, szóval ott nincs. -
törölt tag
Eddig úgy néz ki a 8.1 tökéletesen működik. Remélem a 8.1-es hírhedt bugjai már nincsenek benne.
Aki a telefont arra használja amire 10 évvel ezelőtt, telefonálni, SMS/MMS-t küldeni, fotózni, böngészni, emailt olvasni/írni alapokon, azoknak nagyon jó. Ez egy okos butatelefon minden sallang hülyeségtől mentesen.Ezek az alap funkciói ráadásul jobban is működnek, mint a 10-ben. A 10-et már nagyon arra tervezték, hogy a user majd saját appot tol rá, nem erőlködtek vele, hogy üresen is jól működjön, kezdetlegesre hagyták az egészet.
Nagyon sok 7-es elem visszaköszön a 8.1-ben (ebből kifolyólag hülyeségei is), az egész rendszer a 7-es továbbfejlesztésének tűnik. Pláne tetszik, az előző telefonom is 7-es volt és azt is nagyon szerettem. De még a 6-ot is szerettem. A 10 az első olyan rendszer ami nagyon nem jött be, pedig 2.5 évig használtam. Ha toltam volna bele pár appot akkor lehet szimpatikusabb lenne, de az meg már nem a rendszer érdeme, hanem az app fejlesztőé.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 8.1-nek is ez a topikja egyébként?
Azt meg tudja valaki mondani a 730-on a kamera melletti szellőző micsoda? Alul a hangszóró van az oké.
És mi a különbség a Kamera app és a Lumia kamera app között?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SteveAd #97378 üzenetére
Használt telefont nem kezdek el használni gyalulás nélkül, ahogy használt vinyót is teleírok előbb nullákkal mielőtt particionálom és formázom.
Na most mivel a WP-nál még a hard reset is bugos, mégis mi más lenne, ha nem Microsoft termék, így marad a RT ami tisztára rak egy telefont. Az pedig 8.1-et rak vissza. Elkezdem használni vele, ha jó jó, ha nem jó akkor megint RT és rá egy tiszta telepítés W10-re OTC-vel. Visszaolvasva a fórumban ez a módszer még működik. (szórakoztam eleget a wm5 óta az XDA-s frissítésekkel, szerencsére ma már hivatalos módon is működik)Egyébként ha a 8.1-re a beállításokban elindítom az update keresést, akkor felrakja a legutolsó 8.1-et vagy onnan már nem frissül semmiképp, mivel nincs támogatása?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SteveAd #97376 üzenetére
Mivel soha nem töltöttem le semmit a store-ból így nagyon jól megvagyok nélküle, meg a Microsoft account nélkül is.
Bár a telefonszámokat már nem emlékszem hogyan menti el ez a szutyok, mintha az is felhőbe menne és oda lehet kell az account. Vagy offline is megy a telefonkönyv? 15 darab telefonszámom van, kézzel bepötyögöm mind nem kell felhős szinkronizálás.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
És 8.1 működik ma még? Tudom, hogy van rá W10 is, de 8.1-et még sose használtam, a RT meg azt fogja felrakni (használt telefont nem állok neki használni RT nélkül). Aztán ha működik nekem elég az is.
A 7.8 már nem működik azt tudom, nem lehet vele internetezni semennyire mivel hibát dob (a PH-s Let's Encrypt-et sem ismeri pl). -
törölt tag
Lumia 730-cal érdemes foglalkozni vagy az már nagyon öreg? És egy ilyen telóra ha ráeresztem a Recovery Tool-t akkor a W8-at fogja visszarakni vagy az utolsó általuk stabilnak tartott W10-et?
-
törölt tag
válasz betegphiu #97349 üzenetére
Nekem még a Lumia 800 is jó lenne a mai napig. Csak ugye az már nem kapta meg a nem tudom én milyen titkosítási eljáráshoz szükséges dolgokat, így pl. már Prohardvert sem lehet olvasni róla.
Na nálam az az olyan kategória, hogy el kell engedni. Pedig méretre, fogásra elképesztően jó volt.A Lumia 550 még bőven jó lenne, ha nem lenne bugos, mint az állat. Na meg hát kamerában is gyenge. Van fényképezőgépem, de nem mindig hordom magammal így jó lenne ha a telefon is produkálna azért valami képminőséget.
Ezért cserébe beáldozom az új telefont is ha kell, nekem jó egy pár éves Windows is csak ne legyenek benne ilyen alapvető bugok, mint az SMS nem értesítés, meg a nem ébresztés.
Ez az 550 amúgy szerintem hardveresen is bugos, nem csak szoftveresen. Soha nem ejtettem le, nem ültem rá, mégis tele van zöld halott pixelekkel és csíkosan is fotóz. Gyenge eresztés lett az egész. -
törölt tag
válasz hroberto #97347 üzenetére
Wow, akkor az elmúlt 8 évben semmit se javult a helyzet. Hogy maradt életben még a mai napig? Már a Lumia 800-ról is le akartak beszélni annak idején, hogy nehogy megvegyem. De az egy nagyon jó telefon volt.
Gyártanak még egyáltalán Windows-os mobilt, adtak ki valamit mostanában? Az emagon egyetlen egy van, egy 630-as. Úr Isten akkor ennek tényleg vége van. -
törölt tag
És érdemes Windows vonalon maradni még manapság? Mivel semmire se használom a telefont, nekem tök mindegy mi fut rajta, de ezzel a telefonnal nagyon befürödtem és csalódtam a rendszerben. 5.0 óta használom a WM-t, nem volt tökéletes egyik rendszerük se, de élhető volt. Ennyire alapvető használhatatlan hibákat viszont egyik se produkált, hogy nem ébresztett vagy nem jelzett SMS-t, mint az 550-es.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz betegphiu #97341 üzenetére
Be van állítva rendesen egész hétre. Működik is rendesen aztán 4-5 nap múlva egyszerűen nem riaszt. Pedig minden este újraindítom, azt se lehet mondani, hogy beáll. Egyébként se nyomkodom, nekem két hetet kibír egy töltéssel, nem vagyok telefonfüggő.
Gondolkozom a lecserélésén, bár fogalmam sincs mire, de minél olcsóbban. -
törölt tag
Hali.
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy küldenek SMS-t, de a telefon nem jelez semmit? Ha belépek az üzenetekbe akkor sincs ott az új üzenet, hanem mikor megnyitom utána 1 másodperccel frissít csak és akkor már jelzi. De egyébként nem jelez semmit, ha nem nézem meg manuálisan minden nap. Elég idegesítő. Hiába fut a háttérben az üzenetek akkor sem jelzi ki, nekem kell mindig belépnem.
Ez egy Lumia 550 egyébként, 2.5 éve vettem újonnan azzal a szofttal is ilyen volt. Frissítettem egy év múlva a csoda Redstone valamire, azzal is olyan volt. Most is frissítettem egy hónapja, még mindig ugyanilyen.Aztán a másik gondom, hogy az ébresztő nem ébreszt. 5 alkalomból egyszer elfelejti. Az előző telefonomat használtam ébresztőnek emiatt, de az a telóm sajnos beszart két hete (Lumia 800).
Az ébresztő ugyanúgy nem volt jó a rajta lévő szofttal sem, utána lévővel sem és most az újjal sem.
Ez meg már elég unalmas, hogy most pénteken volt a második alkalom a hónapban, hogy elaludtam, mert őkegyelme nem ébresztett.
Ez valami ismert bug? Mert ha nem megoldható akkor telefont kell cserélnem, amúgy is ráfér már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Szólánc.
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AliExpress tapasztalatok
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest