Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Megnyugtatlak, nekem is 6,5 vagy mennyi x64-en. Igaz nem nagyon nő.
-
Archanon
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A winsxs az 6,5 gb konkrétan... jdiskreportot felteszem, azzal talán megtalálom mi használ ilyen sokat.
-
Laccoss
addikt
-
Archanon
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Au. A tempre gondolhattam volna, 20 giga volt. A SDistrib mappa összesen használt 216 mbot, az nem hiszem h sok... A 18 giga elfogadható már egy Win könyvtárnak, vagy még mindig sok?
-
COLORBAR
tag
Win 7-re keresnék hatásos trójai írtót!
Ha tudtok segíteni azt megköszönöm.
-
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hát pedig az elégnek kellene lenni. Mennyi programot telepítesz te

Nekem nem ilyen. Egy hálozathoz csatlakozott merevlemezt ábrázol és ez az alapbeállítási ikonja.
Vagy az a zárolási ikonja?! Azt nem tudom.A winsxs könyvtár nálam 500 megát sem haladja meg...

-
WonderCSabo
félisten
-
cigam
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
" A winsxs könyvtár NEM igazi könyvtár! Ún hard linkek vannak benne az oprendszer file-jaira. Meg alkönyvtáraz mint a .Net GAC. Tehát ha megnézzük, hogy mennyi helyet foglal az oprendszer, akkor valószínűleg sokkal többnek látszik, mint valójában, mert ami a winsxs-ben van, az min. kétszer számolódik."
Ebből arra következtetek, hogy nemigazán tudod szabályozni a méretét.
Igaz angol, de leírják miért, és hogyan.
Esetleg megoldás lehet, hogy virtuális gépre telepítesz, és ha megvan amit akartál, nem kell az adott progi, akkor felülírod a egy clean image-el, ami a szűz rendszert tartalmazza.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Elrejti
Hát nekem nem szokta ezt csinálni... 
Szerk: Mennyi a win partíciód mérete?
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Előbbire az lenne a megoldás, ha tisztes uninstallert írnának a 3rd partyk a cuccaikhoz

Win7-re jelenleg nincsen SP, tudtommal. Egyébként ott (szerintem) nem a komplett winsxs kap purge-öt, hanem azok a dll-ek, amik konkrétan az SP által íródtak felül.
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jó, kidobják az egész szart, és akkor majd nem megy csillió app. Ez az átka annak, hogy a világ PC-inek 93%-án Windows van.
Egyébként meg adsz neki plusz helyet, oszt' jónapot. Olyan ütemben nem nőhet azért, hogy mondjuk +5 gigával ne légy el.
-
bod101
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm

-
RootRulez
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Használj sok-sok portable cuccot.

-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nincsen, mert máshogy meg kompatibilitási gondok lennének. Szóval ez egy musthave dolog.
Ha sokat telepítesz, akkor el kell fogadni, hogy hízni fog a winsxs. Igazából nem lassít semmin, szóval szinte tökmindegy. -
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Telepíts kevesebb szoftvert

Egyébként ez most faszul hangzik, de tényleg ennyi a megoldás. Akkor hízik a Side by Side folder, ha hízlalod: ezt pedig úgy éred el, hogy programokat telepítesz. Ugyebár ez a folder arra szolgál, hogy X számú névre, funkcióra ugyanolyan, de verziószámban eltérő dll lakása legyen.Magyarán annál hízik a winsxs folder, aki sokat telepít.
-
WonderCSabo
félisten
Senki se tud vmi valid lehetőséget a winsxs mappa méretének csökkentésére?
-
Morden24
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Menj be a notification area beállításaiba, és nézd meg, hogy mihez van rendelve ez az ikon.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
csaresz002
üzenetére
Live messenger szokta magát ilyenbe rakni, ha "elrejted".
(#30260) Dusee : Van még jópár rejtett fájl, rendszervisszaállítás, hibernációs, stb.
(#30261) Dusee : Legújabb VGA driver, Dx?
Egyébként a Windows mappa nekem is folyamatosan nő, és nem tudom miért. Sub-ZeRo mappáit mindig törlöm, és ez nem oldja meg.

Itt a válasz. Hát sajnos nem sokat lehet tenni. A winsxs mappa nő állandóan, mindenféle programokhoz szükséges fájlokat tartalmaz. Nem nagyon lehet csökkenteni a méretét.
-
Hát nem tudom ti mit csináltok a windows mappával, nekem most, majd 4 hónap használat után nem éri el a 10 gigát (9,8). Hetente szoktam törölni az IE8 tempjeit, mást nem.
Törölhető Mappák:\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\PantherHátha valakinek kell.
-
Dusee
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
én nem tudom, csak tippeltem, és a kérdés is az volt, h minek lehet az ikonja, szóval

jobb klikkre sem csinál semmit?
xp-n ott ki szokott adni pár lehetőséget... -
Dusee
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
szvsz az a windows search, bár én csak xp-n láttam az ikonját eddig.
-
csaresz002
senior tag
Szép estét!
Megtudja nekem vki mondani hogy ez mi?

Hiába klikkelek rá,nem csinál semmit.... aztán egyszer csak eltünik

-
Dusee
őstag
még egy kérdés

bocs, h így teleszemetelem a topikot, de lejárt a mod idő
tehát:
ez lenne a bajom.
elég gyakran dobja ezt a hibát, és idegesítő
meg néha nagyon belaggol a gép.
van, h kb semmi nem válaszol 2-3 mp-ig, utána megy tovább.
ez mitől lehet?szerk:
most jut eszembe, hogyan tudom a free pascalt kitenni teljes képernyőbe?
alt+enter-re nem csinál semmit, turbo pascalnak meg a telepítője sem akar elindulni... -
Dusee
őstag
hello!
azt lehet tudni, h miért foglal el a windows 14,2 gb-ot?
nem mintha zavarna, elfér, csak eddig nem volt ennyi
és arra van vmi megoldás, h ha nyomok egy asztal megjelenítését, akkor ne tűnjenek el a gadget-jeim? elég idegesítő, hogy csak úgy tudom megnézni őket, ha vmit megnyitok a tálcáról, aztán minimalizálom...
köszi!
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Az normális, hogy a 'Windows' könyvtár 38,5 GB-ot használ a winyómon? 60 gigás partícióra van telepítve [több mint fél éve nem nyúltam hozzá, lehet kéne?], gondoltam ennyi csak elég neki. Sehol nem olvastam, hogy ennyi kéne neki... mellete program files és a többi apróság együttes erővel használ még ~18 gb-ot. De lassan megtelik a partíció, és ha Windows mappa így folytatja, gondok lehetnek...[?] -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Megoldottam...
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
A problémám: Win 7 ult, elindul a telepítés, magyar...ssdre... kicsomagolja feltelepíti, újraindul, bejön a szép kis szines jelecskéje, aztán ha AHCI módban van az ssd, akk lekapcsol majd vissza, ha IDE módban, akk sima restartot nyom, aztán bejön H normál indítás stb, és megint indul előről a restart

Kérekszépen egy kis útbaigazítást, mert már nagyon szeretnék gépezni rendesen

-
Rederik
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm, segített

-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Van arra lehetőség, h. egy db.fájlt töredezettségmentesítsek? Esetleg ezt beállítsam feladatütemezőben?
-
gedikart
aktív tag
Üdv.
Adott 2 db szgép:
XP-s Pc utp kábelen becsatlakozik egy routerbe. A másik helyiségben Win7 home prof laptop utp kábelen becsatlakozik egy accesspointba.
Az a gond hogy XP-Win7 között nagyon lassú az adatátvitel. Az átvitel sebessége kb 600 Kbyte/sec. Tudom hogy wireless a kapcsolat, de a jel/zaj viszony nagyon jó.... Ha a Win7-es gép helyére egy Xp-s gépet teszek, akkor 2500 Kbyte/sec a sebesség stabilan.Próbáltam különféle hálókártya drivereket win7-en, de nem lett gyorsabb. Szintén játszottam a hálókártya beállításaival (full duplex, auto, stb), átállítottam a titkosítást is a win7-ben 40bitre (a másik opció 128 bit), de semmit nem változott. Hogy tudnám esetleg kikapcsolni a titkosítást? Vagy mit tudnék még állítani, hogy kompatibilis legyen a két op rendszer?
Ha csak egy switchen kersztül másolok (tehát nem wireless), akkor nagyjából jó az adatátviteli sebesség. Probléma a vezetékes/vezeték nélküli konverziónál van... legalábbis ha akkor ha nem Xp fut a két oldalon. -
Bazi.Joe
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!Most kötötték be a Digis internetet de nem tudok felcsatlakozni,mert a win7 651-es hibakódot dob ki.
Állítólag ez a 7es típus hibája.Olvastam valahol,hogy a raspppoe.sys fájlt kellene átcserélni a Vistaéra de nem férek hozzá,nem engedi a cserét!
Remélem valaki tudja a megoldást!Hálám örökké üldözni fogja!
-
Jazz
veterán
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Elkövettem egy bénaságot, s segítségre lenne szükségem.
A lényeg az, hogy létrehoztam egy flehasználó nevű user-t jelszóval, de már nem volt rá szükségem pár hét után, s untam a folyamatos loginolgatást.
Gondoltam letörlöm, de azt szúrtam el, hogy úgy töröltem, hogy azzal a user-rel voltam belépve. Tényleg törölte. Majd újraindult a gép és user-t és password-öt kér. Pedig előtte autologin volt.
rendszergazda volt password élkül a default user, de most hiába írom be azt, kiírja, hogy a fiók le van tiltva, lépjek kapcsolatba a rendszergazdával.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Ha már semmit, akkor legalább annyit mondjatok meg miként érem el a file-okat a meghajtón, hogy legalább lementsem a cuccaimat, mielőtt újrainstallálom.
Windows 7 64 bit.
Köszönöm,
Rederik -
Jazz
veterán
Létezik a win7-ben beépített billyentű-kombináció hozzárendelés programokhoz, egyszerű parncsikonokhoz?
-
Jazz
veterán
válasz
cool13
üzenetére
Egy normális asztali "ilyennél" a hangerő szabályozó flvétel opciónál lennie kéne egy olyannak hogy "stereo mix"...ugye választhatsz több csatornát felfételre, de egyszerre csak egyet (low end): mikrofon, vagy lineáris bemenet, vagy a hagkártya kimenti "jel"-adat. Nos az utóbbi a stereo mix. Ha nyomsz egy recordot akkor épp azt fogja felvenni ami szól a számítógépen.
A leggagyibb integrált hangkártyás alapalpok is tudnak ilyet...nyisd meg a rögzítő eszközöket, jobb kilkk a felvéte fülön, és "letiltott eszközök megjelenítése". Stereo keverő, ott kell lenni. Aztán mahinálhatsz még az eszközelőben. (sajna a win-ek alaból szinte mindent letiltanak, védik a felhasználót saját magától, mindig be kell kapcsolgatni mindent hogy látható legyen, az eszközelőben is)
-
bobsys
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
erre tokeletes a WinDirStat nevu program
-
Morden24
nagyúr
Ajánlanám, hogy nézd meg (írd fel, fotózd le, rajzolj képet róla, whatever), hogy melyik folder mekkora ilyen és olyan állapotban, és akkor szépen szűkítve meg fogod találni, hogy mivel van a gond.
Amúgy továbbra is erősen kétlem, hogy konkrétan a Windows-nak ehhez volna köze. -
Jazz
veterán
...no, a maradék is megoldva.
Azért leírom, hátha másnak is hasznára válik:
...nem igaz hogy only noti gyártó oldalon lévő drivert lehet feltenni (ami általában régi, ez igaz) lehet frissíteni a noti ati drivereket is. Az tényelg igaz, hogy néhány gyártó megállapodott az ATi-val hogy Catalyst driverek nem települhetnek notira.
Azonban a Mobility driverek minden gond nélkül felmennek (és eleve ez való a egy mobility Radeon 5145-höz pl.)
Van kifejezettem Win7 64 bit verzió is: Ati mobility radeon catalyst driver win7 64 bitDe ha valamiért ez nem még sem menne fel, akkor még mindig itt van a Mobility modder "patch"
Színprofil "meg nem jegyzése" már csak egyedül dx10 alatt jött elő, mint pl. Cryzis, azonban ez is megoldható: Ati Tray Tools, direkt win7 x64-hez is van. Ott is belehet állítani színprofilt, Cryzis elindít, alt-enter, ablakba vált, itt még mindig default szín, újra alt-enter...majd egyszer csak "megjegyzi" a színprofilt, és rajta marad. (feltehetően ez egy x64 dx10 bug)
Jó ez a win7, csak neked kell megtörni, mert ő nem fog.

-
maxcooper
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát a helyzet hogy sem az uninstall, sem más program használata nem segített megoldani a gondot.
Akkor már csak a reinstall segít?!
További ötletek? -
Hali!
Első körben legegyszerűbb ha átméretezed a rendszerpartíciót nagyobbra, nem tudom most mekkora, de +10G-t adj neki. Aztán próba...
(nem tudom, hogy egyben van a HDD vagy több partícióra van felosztva. Előbbi esetben nyilván nem nagyon lehet mit tenni, utóbbi esetben meg [link]Fire.
-
adam_
senior tag
Most nekem igazából az nem tetszik, hogy mi szórakozik azzal a 4-5GB szabad tárhelyemmel, hogy egyszer látom, máskor viszont nem.. Már tényleg mindent megcsináltam, töredezettségmentesítés, registry cleanert, minden ilyen partició tisztió progit lefutattam, és mégis.
És gyanítom, hogy valami összefüggés van a felbontás meg ezek visszaállításában, az alacsony tárhelynek is! -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szuper. Otthon megnézem. Köszönöm!
-
Lakers
tag
Hali!
Tudtok olyat progit, vagy eljárást, ami a régen felrakott de már törölt programok (lásd játékok...) után hátrahagyott szemetet kitörli? Például User\Appdata\Roaming mappában ott figyelnek a törölt programok könyvtárai, illetve ami a User\Local\Temp-ből is a feleslegeset kitörli?
CCleanert nem szeretnék használni, az néha saját doksikat is kitörölne... az Ashampoo Win Optimizer 6 ezt nem tudja sajnos, Még az Iobit Toolboxora gondoltam. Esetleg ti mit tanácsoltok?
-
aclandiae
senior tag
Tényleg nincs erre ötlet?
-
-
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek, mit és hol állítsak be, vagy mit tegyek, hogy hangokat tudjak felvenni a számítógépemmel. Hogy mit az lényegtelen, bármi ami szól a hangszóróból, rögzíteni szeretném. Már mindent állítgattam, programokat próbáltam, nem vesz fel semmit. Azt mondják a hangnál kell valami mixet beállítani. De a hangoknál nem találok erre lehetőséget. Mit tegyek? Alaplapi hangkártya, Win7 prof 64bit, a lap GA-EP45-DS3 Köszönöm! -
-
válasz
maxcooper
üzenetére
Hali!
Revo Uninstaller Free (x64 hivatalosan nem teljes mértékben támogatott)
Advanced Uninstaller FREEFire.
-
flash-
veterán
melyik regsitry cleaner-t ajánljátok a windows 7 x64 home premiumhoz?
cclenaner ajánlott?
vagy tudtok jobbat? -
maxcooper
tag
Sziasztok!
Win 7 Pro x64 alatt lenne egy kis bibim.
Gyakran használtam a gépet úgy hogy SwitchOff nevezetű progival beállítottam hogy 1-2 óra múlva kapcsoljon ki, addig pl szólt a zene ilyenek. A kikapcsolással nincs is gond de nem rég vettem észre hogy a nemrégiben még működő hibernálás, vagy készenlét nem működik. Arra ébredtem hogy a gép megy és egy hibaüzenet jelent meg:
Letöltöttem egy másik progit, a PowerOff-ot, a helyzet ugyan ez.
Megpróbáltam manuálisan hibernálni, hát az sem működik, mintha teljesen kikapcsolna a gép, de mielőtt a kikapcsolás bekövetkezne a gép ismét ébred.
Mi lehet a gond?!
Új hardver csak egy 500 GB WD HDD került a gépbe, egyébként minden változatlan.
A hibernálás engedélyezett és a fájl is megvan.
Valakinek ötlet?!
Köszönöm előre is.
-
V.Stryker
nagyúr
Páromnak volt egy Toshiba notija, az ötödik lemez után meghalt a dvd író.
Nekem van egy két és fél éves asusom, ami két és fél éve tökéletesen működik és még mindig 2-2,5 órát tartja a gyári, 6 cellás akku. Pedig két éve is csak egy 140k-s noti volt.
Ezzel szemben a régi főnököm HP notijában egy év alatt kétszer cseréltek alaplapot és unokatesómék 1-1,5 éves Acer notijuk aksija már 5 percet sem bírja.
Szóval ennyit, hogy sz@r az Asus...(Nálunk a családban két hasonló Asus van, mindkettővel ugyanilyen jók a tapasztalatok.)
-
Jazz
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én az asus-ról azt hallottam akinek van esze elfelejti, nagyon szar notikat gyártanak, volt évfolyamtársamnak gari lejárta után kiégett a fénycső benne, javítás meg a beszerelés olyan 80k lett volna neki...toshit mindenhol dícsérték és a tesztek is pozitívak voltak, és messze a legszebb kijelzője neki van...
Na mindegy, ha valakinek van ötlete vagy tud segíteni bárhogy, ne folytsa magába. Én már kifogytam az ötletekből.

-
-
Jazz
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
ott link, mások már tuti megtették. az fórum a toshibának a honlapján van

szanaszét gugliztam a témát, de semmit érdemlegeset nem találtam, sem angol sem magyar között... lehet én kerestem rosszul? "toshiba satellite colour settings v. color calibration, color problem...." Adott az egyik legszebb noti kijelző, tényleg gyönyörű ha be van kalibrálva, de nem tartja meg, és ez senkit nem érdekel? (legalább is google szerint) hemzsegni kéne a találatoknak ezzel a problémával...
Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Házimozi belépő szinten
- ASUS routerek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Lexus, Toyota topik
- Home server / házi szerver építése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy az a zárolási ikonja?! Azt nem tudom.

se bal,se jobb klikk