Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Minden bizonnyal, mivel az XP módot játékra amúgy sem tudnád használni

-
TwentySix
aktív tag
sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni a tapasztaltabbaktol. Tavaly karacsonykor vettem egy Win7 Family Pack Upgrade verziot (3 gepest), mivel 3 gepen is jogtiszta XP van (volt).
Tavaly eloszor fel is tettem oket mindharom gepre tiszta telepitessel, el is fogadta a kodokat, minden rendben volt.
Nemreg viszont ujra kellett telepitenem az egyik asztali gepet, ujra tiszta telepitest csinaltam, mint eloszor, viszont validalasnal nem regisztralt be a rendszer, ezzel (vagy valami hasonlo) az uzenettel: " a Windows7 ezen verzioja csak upgrade modon telepitheto"Mit lehet csinalni? A sajat jogtiszta kodjaim nem fogadja el, XP-t nem akarok visszatelepiteni (jobban szeretem a tiszta telepitest).
Koszi
-
Morden24
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Harmadszorra: az XP mód alatt nincsen 3D támogatás, de neked nem lesz szükséged az XP módra.
Az XP mód egy virtualizált XP-t csinál neked Win7-en belül, ami kb. arra jó, hogy ha a 700 éves nyomtatód vagy számlázóprogramod csak Xp környezetben fut, akkor nem kell újat vásárolnod/fejlesztened. Nem játékra való.
Ettől függetlenül tudsz futtatni játékokat Win7 alatt, ezzel nem lesz gond. És ha egy 4-6 éves játék nem megy Win7-esen, az drámaian pocsékul volt már akkor is megírva... minimális ilyen van (főleg, mivel gyári programjaid vannak, a patch-ek felpakolása sem fog problémát okozni...), szóval nem valószínű, hogy van miért stresszelned.
Két OS-t felpakolni tök felesleges, max. akkor kell, ha nagyon muszáj. Ráérsz azzal arra, ha megoldhatatlan problémáid lesznek Win7 alatt.
szerk.: A példaként felsoroltak mind menni fognak, de mindig tedd fel az elérhető legfrissebb patch-et!!!
-
szeva000
addikt
Hi!
Azt szeretném megtudni,hogy az energiagazdálkodási leheőségekben a "jelszókérés ébresztéskor" menüben miért van csak igen??Gyakorlatilag nem tudom megváltoztatni
-
Morden24
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Még egyszer leírom: 4-6 éves játékok minden valószínűség szerint gond nélkül futnak Win7 alatt.
Nekem van '98-ból játékom, ami vígan megy.(#30189) -KP-: Na, a Winfosozás meg már alapban magas színvonalat feltételez...
-
-KP-
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
megtartod az xp-t és mellé felteszed másik partícióra a win7et. Nekem van egy xp pro 32bit(1. partíció), meg egy win7 prof 64bit(2. partíció). Csinálsz egy 3. partíciót és oda rakod az adataid.
-
-KP-
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
nem ultimate, csak professional. msdnaa-n keresztül kapom, szal legális és ingyen van. 6,5 giga a szabad helyem a 20ból. Ha a 2 gigás swapfájlt átteszem másik vinyóra, akkormeg majdnem 9.
és mint írtam, ott az r-drive. bekrepálhat a rendszer, átbootolok xp-be és pár perc alatt visszaírom az image-t a vinyóra. amúgy az elmúlt 7évbe ritkán raktam újra winfost, akkoris csak azért, ha új hardvert vettem, és gondoltam új hardver mellé új win dukál.
-
nightshadow
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Az tényleg jó, mert minden játékom 3D-és szerintem. S most komolyan ilyenkor csak azt lehet tenni, hogy kidobom őket. Nincs olyan mostani notebook, amire fel lehet telepíteni az XP-ét a Windows 7 mellé? Csak van valami megoldás, vagy aki gépet cserél, az az összes 3D-és játékokat kidobja, ez komoly?
-
válasz
nightshadow
üzenetére
Hali!
1. Nem minden változatban használható az XP Mode (csak Pro/Ultimate/Enterprise
2. Nincs benne 3D támogatás (legalábbis ami egy 4-6 éves 3D-s játékhoz kell)Fire.
-
Morden24
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
3D gyorsítás nincsen XP mód alatt, tehát ha ilyen játékaid vannak, akkor az kuka.
Egyébként 4-6 éves játékok többsége minden problémanélkül fog menni W7 alatt, de ha konkrétumot akarsz, érdemes megnézni az adott játék honlapját, fórumait stb.Jegyzem meg, az XP mode csak Professional és Ultimate kiadásokon érhető el, Home Premiumon nem.
-
nightshadow
veterán
Sziasztok, elolvastam az első hsz-át, ahol az alábbiakat találtam:
„Windows 7 újabb pluszt nyújt: gyári virtualizációs megoldást kapunk hozzá, ez a Windows XP Mód. (Utólag kell letölteni és telepíteni.) A 450 Mbájtos csomaggal a Windows 7-be egy komplett virtuális XP integrálható, ami az XP-n futó programok 99%-át képes futtatni – a játékokat nem számítva.”
A kérdésem az lenne, ha lecserélném az asztali XP-és PC-met egy mostani megfelelő teljesítményű Windows 7-es notebookra, akkor a 4-6 éves 40 db gyári lemezes XP-és játékom futna alatta minden gond nélkül? Ugyanis nem akarom őket kidobni, viszont újakat meg már nem akarok venni. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Morden24
nagyúr
Nem gond, ha valaki kilövi a rendszervisszaállítást, de az szokja meg, hogy ha elcseszi a rendszert, akkor két gombnyomás helyett reinstall lesz a buli. Valóban jó befektetés ahelyett, hogy egyszer normálisan beállítsd a system restore-t

20 gigára meg még akkor is karcos egy Ultimate, ha mást nem telepítesz mellé.
-
-KP-
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
valóban 20gigás partícióra raktam a win7et, micsoda megérzés

1 db 250 és 1 db 320as vinyóm van, perpill nem fussa másik vinyóra. újra kéne partícionálnom a rendszervinyómat, amihez se kedvem, se időm, se helyem nincs ahova
átmentsem az adatokat, csakazér hogy belőjem az automatikus mentést?
bocs, de én az r-drive erejében hiszek

-
Jazz
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Milyen képet??
Win7 vezérlőpult, színbeállítás....beállítasz egy színrpofilt, akármilyet...minden szép és jó, megtartja, következő újrainduláskor is. DE: indítasz egy direct x alkalmazást, ott már nem marad meg a színprofil, visszaáll eredetire, kilépsz a játékból, és win-ben is újra az eredeti színeket látod, mintha nem kalibráltál volna semmit.
CCC-t ismered? Catalyst driver beállítás, van ilyen hogy színbeállítás. A vidkarin keresztül is tudod állítani a színeket. Ott beállítva ugyan ez a helyezet...minden szép és jó és megmarad amíg el nem indítasz egy direct x alkalmazást.
És mivel ez egy laptop, amin nincsenek "hardware"-es monitor állító gombok, mint egy asztali tft monitoron, így elég nagy probléma. -
-
Morden24
nagyúr
Ha végül a Win rakta fel, akkor próbálkozz a Microsoft Update Catalog-ban!
-
Lizardman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De tudod az a legfurcsább, hogy ezt egyik pillanatról a másikra kezdte csak el csinálni! Ráadásul elég régóta stabil a rendszerem, tehát drivereket sem telepítgettem mostanában... nah mindegy, megpróbálom azokat a dolgokat amiket ajánlottál, és írok!
-
válasz
Lizardman
üzenetére
Hali!
Alapvetően 3 dolog, ami fel tudja ébreszteni, egér/hálókártya/hangkártya. Ezeken egyesével menj végig az eszközkezelőben, jobb egér/tulajdonságok/energiagazdálkodás és a megjelenő ablakon az "Ez az eszköz felébresztheti a számítógépet" (vagy hasonló) elől vedd ki a pipát..Gép restart és próba...
"Sajnos" chipset-hez tartozó portok is vannak ott, de azokat nem lehet így szabályozni. Vagy az a gond, hogy nem lett telepítve chipset, vagy pont az (és ez a gyakoribb) hogy lett...
Fire.
-
Lizardman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ, igen az egeres dologról már hallottam, és le is húztam róla rögtön, de akkor is csinálja!
És az a legrosszabb az egészbe, hogy rögtön miután "bekapcsol" az alvó mód, rögtön vissza is tér a rendszer...
Mellékeltem egy képet a parancssorról, hátha te többet ki tudsz belőle szedni, mint én

-
Zolás
addikt
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Először nem raktam fel drivert de nem volt jó úgy. Aztán felraktam a legfrissebbet amit az Asusnál találtam a lapomhoz. Kékhalál lett a vége. Na akkor fogtam letöröltem és hagytam hogy a win feltegyen valamit. Ez lett belőle.
Az a baj hogyha nem találom meg ezt a drivert megint szarakodhatok azzal hogy vagy instabil a netem és szakad vagy random kékhalál driver hibával tcpip.sys-re hivatkozva.
Szóval ezt a verziószámú drivert nem találom. -
Hali!
Nem teljesen értelek, az Asus gyári oldalán pont ez a driver van fent a deszkához
;*****************************************************************************
;*
;* L1E62x64.INF - Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
;* Copyright 2001-2008, Atheros Co., Ltd.
;*
;* INF File for NDIS6.20 Miniport Driver for Windows 7 x64
;*
;*****************************************************************************Fire.
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, mert én nem igazán tudtam rá választ találni!
Következő a problémám: Egy ideje a Windows 7 Home Premium-os Toshiba laptopom azt csinálja, hogy alvó módból rögtön visszakapcsol! Ezt először akkor vettem észre, mikor lecsuktam a laptop tetejét, és láttam, hogy a rendszerfények még mindig világítanak. Utána megnéztem, hogy manuálisan adom neki az utasítást, akkor is ezt csinálja-e, és IGEN!
Benyomtam a start menüből a Sleep módot, el is "aludt" rögtön, de utána egyből felállt a rendszer!!Mi lehet a gond? Kérlek segítsetek!

-
-
mc-4
aktív tag
Szisztok!
HDD-t cseréltem a gépembe amit előre megparticionáltam és formáztam, viszont nem raktam rá 100Mb-os részt.
Feltelepült, indul eddig nincs vele baj, telepitsem újra 100Mb-os résszel?Köszi!
-
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Hali!
Akkor a másik protokollt kell használni. Azt hogy ennél a típusnál pontosan hogy működik, azt nem tudom, de annyit tudok segíteni, hogy általában hogy kellene, hogy működjön (nem csak Acer-nél)
Szóval bemész a BIOS-ba és megkeresed a Hard Drive Recovery lehetőséget és engedélyezed/default-ra állítod (általában az Advanced fülön szokott lenni.)
Ha ez megvan elmented a BIOS-t és ALT+F10.
Itt nem a W7 menüjének kell bejelentkezni, hanem az Acer Recovery menüjének!Ha ennél a kütyünél is működik a dolog, akkor most egy biztonsági kódot kér, ami 5 vagy 6 darab nulla 000000. Ezt bepötyögöd és enter, ilyenkor a recovery partícióról elindul a telepítés és mindent letakarít, újrahúzza az OS-t...
Remélem segít...
Fire.
-
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Visszaállítás megvolt.
system32\ntoskrnl.exe nem található.
Gondolom ez attól van, hogy másik (nem eredeti) win7-et raktam rá.
A srác azt mondta, hogy amikor először bekapcsolta a gépet akkor feltelepült magától a win7. Ezt az opciót el lehet valahogy érni (hogy ne visszaállítás hanem telepítés legyen). Mert a win ott a partíción.
Vagy mit csináljak? -
Jazz
veterán
Hali
Az normális hogy a win színprofilja nincsen hatással egy direct x alkalmazásra, pl. játékra? De még a Catalyst CCC szín állítása sem. Sőt, miután kilépek a game-ből, az eredeit színek lesznek láthatóak, és mindig újra kéne aktválni az amúgy beállított alapértelemzett stb. színeket (a win-nél és a catalyst-nál is ez van). (nem lehet állítani "hardware-esen" a kijelzőt, noti.)
Van erre valami megoldás?thx
-
Hát mindenki úgy használja a gépet ahogy akarja. De az a 3 giga nem oszt, nem szoroz szerintem, mikor már majdnem mindenki 1 terrával küldi, windows 7-nek meg adnak 20 gigát, mert azt hiszik hogy az xp, kevés lemez foglalási területtel...
Amúgy meg nem érdemes, mert néha kitudja húzni az embert a bajból, ami nem rossz dolog... Nem hülyeség ez a funkciója. Meg egyik sem....Jasonchan:Akkor egy vinyó teszt progit futass le, lehet megzuhant és tönkre ment. A kábeleket mozgasd meg, cseréld ki, hátha az is számít valamit.
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Az előbb kikapcsolt magától a gép. Körülbelül 5 perc alatt áll felt újra a win7 és azt írja, hogy Végleges hiba a Samsung disken, egyből fel is jött a Backup. Megijedtem így csináltam egy backupot az usb-re. Miután megcsinálta a Backupot, feljött egy ablak ezzel a szöveggel: Replace or repair the hard disk:
Aftek Backup is complete, please shut down the computer and repair or replace the faulty hard disk. Please follow the instructions you printed or saved earlier. Note: Try not use your computer until you have repaired or replaced the hard disk. If you change any documents bla bla bla.
Mellékesen megjegyezném, hogy 1 hete raktam újra a win7 64biteset és már egyből kiszúrta, hogy nem eredeti, de ezt megoldom.
-
válasz
üzenetére
Hali!
Bootoláskor próbáltad már az ALT+F10-et?
Fire.
-
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy nem teljesen idevág de:Tegnap vettem egy Acer Aspire 7745G laptopot amihez van egy eredeti windows7, de nem dvd-n hanem partíción.
Telepített win7-et letúrtam és raktam rá egy xp-t, de mivel xp-re nincs driver így vissza kellett raknom a win7-et. Amit felraktam az nem eredeti, de szeretném az eredetit feltelepíteni a partícióról. Ezt, hogy tudom elérni? Ha vinyóról bootolok nem csinál semmit, pedig ott van az oem win7 egy 13gigás partíción.
Akitől vettem a notit Ő valami rendszervisszaállításról beszélt, de mivel már nincs rajta a telepített win7 így gondolom az nem fog működni.
Mit kéne tennem?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
adam_
senior tag
Tényleg nem igazodok ki ebben, most meg rendesen fut minden, csak most meg 1GB-ot jelez a C: meghajtómon!
Na jólvan, majd ha valaki idetéved, és esetlegesen találkozott már ilyen jelenséggel, az elmondhatná, hogy neki hogyan oldódott meg, vagy egyéb jótanácsok is jól jönnének... mert nálam itt már megállt a tudomány sajnos. 
-
adam_
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tudtommal én már azt egyszer kikapcsoltam (nem is maradnak úgy a folyamatok újraindítás után, ahogy az előzőleg abbahagytam...), de azért a biztonság kedvéért rendszergazdai futtatásként beírtam a parancskezelőbe hogy powercfg –h off de nem reagált rá semmit, hol tudom leellenőrizni, hogy valóban ki van kapcsolva ez az opció? Valamint kérlek nézz rá az előző belinkelt képemre, hogy azok közül a fájlok közül végleges eltávolítható mindegyik a lomtárból?
Meg tényleg egy gyors kérdés, az közrejátszhat az alacsony felbontás visszaugrására, az asztal sémájának "lebutulására", ha a C-n azaza a Windowsos meghajtón kevés lemezterület van?
-
adam_
senior tag
De egy kis adalék, amire tényleg nem tudom mi lehet a magyarázat. Most is újraindítottam a gépet, és szintén 5GB szabad tárhely lett az op. rendszeres meghajtómon. De van rá egy sanszom, hogy ha megint újraindítom, vagy ki/be kapcsolom megint visszavált majd 1GB szabad tárhelyre. Ezt tényleg mi okozhatja?

Köszönöm az eddigi segítségeket!

-
adam_
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ajjaj, az viszont ki van kapcsolva!
Viszont lomtárból nem lehet visszatenni sehogyan sem? -
-
-
Hát nem tudom. Szerintem hülyeség egy vga drivert safe mode-ban telepíteni... Mondjuk nem értek az ati driverekhez, meg tudom, hogy sz@rok sokak szerint... Nekem pl semmi bajom nincs vele, minden úgy megy ahogy kell... Ja és normál módban van telepítve....
Lapozófájlt nézzd meg.
\Windows\temp
\Windows\SoftwareDistribution\Downloads
\Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\
\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
\Windows\Panther
Ezeknek a mappák tartalmát törölheted nyugodtan. -
szeva000
addikt
Hali!
Transcend TS-PDU3 PCI-E X1-es kártya berak,driver föl win7 X64-re és sírvafakadás
Még vettem direkt egy A-A USB 3.0-ás hosszabb kábelt is,hogy legyen próbára a gyáriak mellé.
Gyári usb3.0 kábellel A80 összedug....annyi...0GB tár,másodpercenként dobálja le magát.
A vásárolt 3-0-ás kábellel legalább megy 2.0-ás sebességgel és látja a winyót.(mindkét gyári kábellel dobálja magát le,természetesen a 2.0-ás portokon tökéletesen megy)
Nyilván mára föladom,mert még szétverem ha beidegel.Öreg vagyok én már a kísérletezgetésekhez.Nem igaz,hogy nem lehet megoldani valamit úgy,hogy ne kelljen szopni winfos alatt.
Driver nélkül fel sem ismeri az A80-at.Most ezt megnéztem linux alatt,ott megy 45MB/s-al minden sz*rság felrakása nélkül.Persze ehhez nincs is linuxhoz való driver,de jobban megy ott
.
Lenne valakinek erre ötlete??? -
bobsys
veterán
válasz
Balázs75
üzenetére
[link]
ha nincs kedved vegigolvasni akkor...stores multiple copies of dll's in order to let multiple applications run in Windows without any compatibility problem ... Windows stores the old dll's and library components in the WinSxS folder. Now if a newer version of this file is a part of the OS, but a particular application requires a particular older version for running, then the older version from the winsxs folder will be used, leaving the newer version in its present place, for other applications which may require it.
-
Balázs75
tag
A W7 ebben a könyvtárban Windows/winsxs mit tárol,mert bődületes mennyiségű adat van itt nkm..
-
adam_
senior tag
Nos sajnos újra fenáll a hiba, amiről régebben írtam, és amelyről azt hittem, hogy megjavult!
Egy kis előzmény:Miért kell mindig újraindítanom a notebookom ahhoz, hogy normális felbontásba hozza be egyből a Windows 7 32bit-es operációs rendszert a gépen? Alapból amikor bekapcsolom csak 1280x720-at enged, a tálca is átvált "egyszerűbb sémára", majd újraindítom és jó lesz a rendszer, újra 1366x768-as felbontásba indul az op rendszerem, valamint az asztal is normális sémájú... Ezt miért csinálja?
Miután VGA drivert töröltem, majd feltelepítettem a legújabbat safe mode-ban, szintén ezt csinálta, Aero élményidexe 4,7-es, ott nem lehet gond. Viszont feltünt egy érdekes jelenség, ami talán valakinek mond valamit a hiba kiderítése szempontjából. Méghozzá az, hogy ilyenkor amikor átvált a gép így gyengébb felbontásra, egyszerű asztali sémára, megfigyeltem, hogy az a meghajtó amin a Windows 7 található kb 5GB-os szabad tárhelyről (ami eredetileg is szokott lenni) visszaugrik kb 1GB-ra, majd újraindítom, és woálá visszaáll 5GB-ra... Elég érdekes, tényleg nem tudom mi okozhatja ezt, de már jó lenne kideríteni!

Szerk: Bár mondjuk hozzátenném, hogy valamikor újraindítás után is marad ez az 1GB-os szabad táhely, valami mindig megtölti azt a cirka 4GB-t, de mi, vagy milyen program, alkalmazás műveli ezt, meg hogy ennek a velejáró az asztali sémá átváltása, arról sajnos foglamam sincs. Hibernáció, valamint rendszer visszaállítás is ki van kapcsolva!

Előre is köszönöm a javaslatokat, tippeket!
-
Jazz
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó hogy felmerült ez a téma. Ennél a notinál ez hogy néz ki? [link] 3gb ram
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyszerű: akkor megy biztso dualban, ha a kettő memória chipje megegyezik.
Persze nekem most Egy Kingston és egy Kingmax megy más chippel dualban.

-
Hali!
"...egyébként 2giga mellé 2gigát vegyél, különben lőttek a dual channelednek"
1. Ez csak részben igaz, attól függ, hogy az alaplap chipsetje támogatja-e az asszimetrikus dual-channel tömböt avagy nem...Ha igen (ez régebben az Intel-re volt jellemző), akkor simán megy egy 2G-s meg egy 1G-s méretű modul is dual-ban...(az időzítés a lassabbhoz lesz állítva)
2. Az hogy 2 egyforma kapacitású ramot használsz, az közel sem biztos hogy megy dualban. Pont ezért célszerű 2x1/4x1/3x2 stb darabos ram kit-et venni, mert abban az összes memóriamodul műszaki paraméterei megegyeznek.
(Van egy olyan érzésem, hogy igazából Te is erre gondoltál, csak rosszul fogalmaztál)Fire.
-
-KP-
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
sorry. kicsit(?) másnapos vagyok még, tegnap szülinapot ünnepeltünk. de ez itt offtopic.
fura ez a win7. az ősrégi 10éves unrealtournament simábban és gyorsabban fut, mint XP alatt...
-
Morden24
nagyúr
válasz
RootRulez
üzenetére
Kikapcsolhatod, de nem ajánlott.
Egyébként már régen nem az XP-s rendszer van, egyáltalán nem jutsz valami hatalmas sebességtöbblethez a kikapcsolásával.
A helyzet az, hogy akkor kezd el erősen dolgozni (és ezzel lassulást okozni), amikor közeledik a fizikai memória határa. Magyarán akkor ír, amikor kell. Szerintem 12Gb ramnál sem baj, ha akkor ír, amikor kell, különben out of memory üzi meg appcrash lesz a vége
Amúgy szerintem semmivel nem kevéssé ajánlott 2Gb esetén kikapcsolni, mint 3-nál

-
RootRulez
félisten
Most két giga ramom van. Ha veszek mellé még egy gigát, kikapcsolhatom a lapozó fájlt? Vagy eleve, azt nem is használja majd a Windows, ha elég fizikai memóriám lesz? Néha nagyon lehúzza a szerkezetet az állandó vinyóra irkálás/olvasás.

-
-KP-
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
és igen, itt a pont. nem a szolgáltatást tiltottam le, csak az üzeneteit.
-
-KP-
veterán
-
-KP-
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mondom ÚJ a rendszer. zsírúj. ergo most kell felrakjak rá mindent, ami a több éve működő xp-n megvan. majd ha végeztem, akkor lehet visszakapcsolom,de addig nem, mert rohatdmód igesít hogy még azért is pampog, ha a total commanderembe megváltoztatok egy apró beállítást.
A dokumentumok most jó. kössz.
-
polonic
félisten
Az UAC-hoz még annyit, hogy az UAC által fut védett módban az explorer. Az UAC által vannak bizonyos programfájlok és regisztrációs adatbázisok virtualizálva, a rendszer védelme érdekében. Ha kikapcsolod, akkor ennek annyi.
-
Morden24
nagyúr
Debian nem kér root jelszót?
Egyébként meg elég érdekes felhasználó lehetsz, ha naponta annyi porgramt meg drivert telepítesz, hogy ez zavarjon
Amúgy csak, hogy érthető legyen: az UAC nem azért van, hogy bosszantson. Az UAC azért van, hogy felhívja a figyelmedet azon futtatott akármikre, amik admin módot követelnek maguknak. És erre nem jó duma a "tudom, mit indítok el", mert hacsak nem vagy Neó, és nem látod fekete alapon zöld halandzsában a futó kódot a gépeden, akkor NEM tudod, hogy mi mit csinál. Ezért van ez a rendszer.
Egyébként attól, hogy kikapcsolsz két-három processt és felszabadítasz 30Mb memóriát, még nem fog semmi jobban futni, marhaság az egész optimalizációs izzadás.
Másrészt meg mástól kérdezed meg, hogy milyen futó szolgáltatásokat iktat ki? Nem egy intelligens ötlet annak fényében, hogy általában az embereknek nem ugyanarra van szükségük... -
-KP-
veterán
Én elhiszem hogy fontos. De nekem ne pampogjon minden egyes program/driver telepítés/törlés/módosítás miatt. XP meg debian alatt nem ezt szoktam meg, hogy minden egyes lépésemet megkérdőjelezze a rendszer

-
WonderCSabo
félisten
Ne lőjj ki semmit, mindennek alapból megvan a feladata, céllal vannak ott. (Még az UACnak is)
-
-KP-
veterán
Tegnap raktam fel windows 7 64bit professionalt. Angol változatot. így elsőre azt mondom, tetszik, nem volt gond semmivel, hamar és sallangmentesen felment minden.
Kérdésem az lenne mit érdemes kilőni/belőni hogy jól szakítson a szekér? Ha valakai leírná, vagy tudna linkelni hozzászólást korábbról azt megköszönném. Egyenlőre az UAC-ot lőttem ki mert idegesített, máshoz nem nyúltam.
Van egy problémám is. A dokumentumok könyvtáram szeretném átrakni az f:\dokumentumok helyre. A dokumentumok tulajdonságánál szépen leszedtem az alapértelmezett könyvtárakat, és megadtam csak az f:\dokumentumokat. Ha rábökök, hogy dokumentumok simán előhozza a win7 azt ahelyet, de van egy halom program, ami ennek ellenére is, simán a c:\users\felhasználónevem\documents mappából keres dolgokat, vagy oda írkálja a dolgait. Kérdés, hogy mit kellene még beállítani? Keresgéltem registry-be de nem találtam meg.
Előre is kösz!
Üdv!
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mellesleg most engem az idegesít legjobban, hogy hova veszett el az a 3-4GB szabad tárhely egyik pillanatról a másikra a Windowsos meghajtómon.