Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Aktív témák
-
negyedes
addikt
válasz
MrTurner
üzenetére
de ez hogy a picsaba jon ide?
itt tedd fel a kerdesed -
MrTurner
csendes tag
Üdv tudom kicsit off, de szerintetek ez a 2 éves laptop mennyit ér?
HP pavilion dv6000
- Intel Core2 Duo T5750 2.00 GHz
- RAM 2 GB
- nVidia GeForce 8400M GS
- Toshiba HDD 150 GB
- bluetooth 2.0
- dvd író
- webcam (2 Mpx)
- kártyaolvasó beépítve
- távirányító "beépítve"
- 3 USB 1 HDMI stb bemenetek
- aksi már csak 30-45 percig bírja, attól függ mire használod, ezt talán cserélni kell
- a felület itt-ott kopottas karcos -
válasz
animatrix11
üzenetére
Akkor használj xp-t és csumi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nagy arca van valakinek... -
Jazz
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ilyenekre gondoltam, mint pl. win defender kikapcsolása, mert az nem kell....meg egyebek...
Akkor más: Win7 64 bit laptop kötném össze asztali 32bit xp-vel hálózatban, lássák egymást, de az is elég ha cask a win7 látja az xp-t, és arról tudok másolni. Na ezt hogy? hiszen még xp-xp között is 10-ből 9-szer nem látják egymást a gépek, akár mit csinálsz.
-
animatrix11
őstag
válasz
polonic
üzenetére
én nem használom, csak a főnököm ennyi, linuxot? az meg egy fos talicska, igazából nem tudom miért kellett a keresés menüt kiszedni de mindegy,
"Ezért találták ki a start menüben keresősávot, beírod oda amit keresel és láss csodát megtalálja. . ."
erre egy hszel feljebb reagáltam, még 1 okostojás, szintén magas rangal
-
negyedes
addikt
válasz
animatrix11
üzenetére
totalcommanderben van olyan, hogy 1 szora rakeresel.

arcbol meg vissza lehet venni -
herciady
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van hogy win7 alatt amikor egy játékból alt+tab-bal átváltok a windowsba és utána visszalépek a játékba, akkor a játék már egy ablakban jelenik meg és sehogy se tudom fullscreenbe visszarakni. Ha később elindítom a játékot akkor ugyan úgy ablakban jelenik meg.
Próbáltam már fullsceenbe futtatni is de nem csinált semmit.Kérlek segítsetek!
-
nofi
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Már tényleg nem tudom mi lehet. Víruson én is meglepődnék, mivel - lekopogom - idejét nem tudom mikor kaptam ilyesmit.
-
Nálam is van a dolog WIN7 64bit Ultimate.Azaz ma reggel már nem csinálta ,de tényleg úgy van ahogy mondod ,hogy baromi sokáig frissít aztán a következő indításkot pedig szinkronizálja a frissítéseket és baromi sokáig 0%-on van.Tegnap délután például bekapcsoltam a gépet , megettem a levesem+megmelegítettem 2. kaját és még akkor is 0%-on volt
.Szerintem nem vírus ez vmi más lehet .A céges gépeken minden gyorsan ment , direkt néztem 4-et a bekapcsolásnál.WIN7 32bit Prof
-
Habsteve
tag
válasz
negyedes
üzenetére
mappát megtaláltam de magát a sys fájlt nem, töröljem le az egészet, nem is tom mihez van köze
sztem webcamhoz, mert akkor jött ki a bscreen amikor skypolt muter
és erre tudtok vmit mondani, mert azóta sem kaptam választ és fosok h neh vmi következménye legyen, láttam h a hiren'shez van olyan ram meg vga ram teszt, esetleg azokat futtasam le vagy felesleges -
pzstm
titán
válasz
animatrix11
üzenetére
3. majd kipróbálom ha hozzájutok a szóban forgógéphez, xpben egyből jobb klikk menüből be lehet hozni, win7ben sehol nem találtam...
ebben a "retekben" meg már klikkolgatnod sem kell, csak beírod (akár sajátgépben is, bárhol legyél)

-
válasz
animatrix11
üzenetére
Ha retek, akkor nem kell használni, ennyi...
Ha te jobbat tudsz csinálni, akkor mond ezt... -
polonic
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
Nem retek. A retek ez.
Egyébként is, ha szerinted az, akkor mi a búbánatért használod. Rakj fel egy linuxot és kész.
Ezért találták ki a start menüben keresősávot, beírod oda amit keresel és láss csodát megtalálja. . . -
animatrix11
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
1. köszi
2. de retek
3. majd kipróbálom ha hozzájutok a szóban forgógéphez, xpben egyből jobb klikk menüből be lehet hozni, win7ben sehol nem találtam... -
nofi
addikt
Sziasztok!
A publikus RC óta használom a Win 7-et és maximálisan meg vagyok elégedve vele. Az utóbbi napokban sajnos valami hiba csúszhatott a gépezetbe. 32 bites professional magyar verzióm van és pár napja minden egyes bekapcsolásnál azt írja ki, hogy frissítéseket telepít (0%-on áll percekig), majd végül belép. A 45 mp-ről most olyan jó 4-5 perc míg eljutok a desktopig és bár hiába hallom h malmozik a hdd, valamiért semmit nem telepít és minden bakapcsoláskor nekikezd ennek az "álfrissítésnek".
Létezik, hogy valami vírus? -
WonderCSabo
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
1. Nem retek.
2. Beírod a start menübe: Keresés. -> Keresési beállítások módosítása fájlokhoz és mappákhoz -
animatrix11
őstag
üdv
ebben a retek win7ben hogy lehet előhozni a speciális keresési beállításokat?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Nightquest
üzenetére
A live CD nem hivatalos, és nem is műkődhet annyira jól, pl. VGA drivert se tud felrakni.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki eljött az idő egy win 7 64 bit ultimate telepítésének... A "probléma" ott van, hogy leragadtam XP-nél és 32bit-nél azt tökéletesítgettem...stb., és azon kívül, hogy hallottam hogy kijött egy vista, aztán egy win7, meg megjelent a 64bit-es proci, ezen kívül semmi mást nem tudok róla (megfelelő konfig hiányában ezek a témák számomra indifferensek voltak éveken át)
Biztos van egy rakat feature, must install, meg muszáj átállítani kikapcsolni erősen ajánlott...stb. dolog hogy perfect legyen egy átlagos advanced ("pro" maximalista
) felhasználónak.
Ehhez kérném a segítégetek, link, jótanács, tipp, bármi formájában.thx

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Igen, a 13/06/2010 nem megy a fel. (sem pedig egy régebbi a driver CD-ről)
A másik az 32 bites, meg sem próbáltam.... mivel win7@64 az op. rendszer.
Ja igen... továbbra is csak 1 félét letölteni, ha kiválasztod a 64bites win7-et mint OP rendszert.
Felesleges köröket futunk ezzel itt.De azért kösz a segítőkészséget.
-
Nightquest
csendes tag
Közben azért még próbálkoztam mással is:
Kipróbáltam egy Win 7 Live CD-t és teljesen fekete kép volt megint, töltött, meg minden, de nem láttam semmit, hiába vártam. Aztán egy XP Live CD-t is és az működött. Viszont csak 4bites volt a szín, a videókártyámat egyáltalán nem ismerte fel és rájöttem, hogy a Win 7 rendszerhelyreállítás és a telepítő is csak 4bites volt. Akkor lehet, hogy valami videókártya hiba? A vinyóm rendben van. A memóriadolgot meg majd kipróbálom, bár talán már csak holnap és főleg ha ezek után is még esélyes. -
zka67
őstag
válasz
Nightquest
üzenetére
Ha nem látszik a boot képernyő akkor 99% hogy a memóriád dobta fel a talpát. Pont most találkoztam egy ilyen problémával, az egy tök új gép volt és az egyik memória modul volt szar a kettőből. Ha több modulod van, vedd ki egyesével őket, ha beindul az egyikkel a másikat dobd a kukába.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Nightquest
üzenetére
Igazad van, elnézést.

-
Nightquest
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Memtest nem volt még.
Viszont a többi felvetésedre ott a válasz a beírásomban, na de elnézem, késő van már
(Röviden: csökk. mód is kékhalál, telepítő CD fagy, vagy csak nem érzékeli a billt, egeret.) -
Morden24
nagyúr
válasz
netmesterke
üzenetére
Nincs difi a sebességben.
x64-re 3 esetben érdemes váltani: a.) ha az összesített memória több, mint 4Gb b.) ha x64-es programokat akarsz futtatni c.) ha azt akarod, hogy egy app 2Gb-nél több memóriát is használhasson.Ezen felül konkrét előnye nincsen, igaz ha nincsen valami régi hardvered vagy szoftvered (neked van), akkor általában hátránya sem, tehát nem kell vele "szenvedni".
-
netmesterke
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Marad a 32bit...
Sebességben nincs difi? Akkor se ha 64 bites a proc, a W meg 32?
Bár most hogy húztam a gépet, elég fura adatokat kaptam
Proci: 5,4
Ram: 5,5
VGA:3,3
Aero: 3,2
Ahhoz képest hogy olcsó kis gép, sztem egész jó. Haver AMD 4200+-os procija kap 4,9-es, az alapból 2,2GHz-es...Érdekes
-
Psychonaut
veterán
válasz
netmesterke
üzenetére
Jó kérdés, hogy menne-e, sebességben nem lenne érezhető különbség, az tuti. Ha gyakorlatilag ezt a RAM mennyiséget sem használod ki, minek bővítenéd?
-
netmesterke
aktív tag
Szerintem eleve a partíciót kellett vna formázni...Akkor nem lenne ilyen gond. Amúgy szoftverbázison kerestem anno asszem egy boot menü készítő progit, és azzal tudtam eltüntetni a nem kívánt dolgot én is, nálam W7/Xp volt szintén, csak külön partíción, csak egy idő múlva az XP partíció all in be lett olvasztva (formázás után) a W7 partícióba

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Nightquest
üzenetére
Ezen valszeg csak a reinstall segíthet, ha nem hardveres hiba.
memtest volt már? Csökkentett mód?
-
netmesterke
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Csak pusztán kíváncsiságból

Nem tudom sebességben van-e különbség, illetve hogy a tv tuner menne-e azzal is?
Lehet bővítek majd ramot, mindig az tart vissza hogy ez sincs kihasználva, mert nem játszok, ha meg nem játszom, akkor meg nincs ami felzabálja a ramot (képet sem szerkesztek)... -
skory
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy volt egy XP a gépemen, egy partíción, és rá akartam tenni a win7-et. Telepítés előtt a win7 telepítője lesikálta az adott partíciót, utána szépen rárakta a 7-est. Nem volt semmi gond, de indításkor bejött a rendszertöltés-vezérlő és megkérdezte, hogy a 7est indítsa, vagy a windows régebbi példányát. És utána minden bekapcsolásnál/újraindításnál előjött. A régebbi példány elindításakor csak egy fekete képernyőt kapok, villogó kis _ jellel, de parancsot irkálni nem lehet. Hogyan tudnám eltüntetni a rendszertöltés vezérlőt, illetve a win xp maradékát, ha van? A válaszokat előre is köszönöm.
-
Psychonaut
veterán
válasz
netmesterke
üzenetére
Nem kell a 64bit, jó ahhoz a géphez a 32 (főleg ha meg is vagy vele elégedve, nem tudom, miért váltanál).
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem; érdemes-e a 64 bittel kínlódni?
A gépemben egy 64 bites proci van, viszont memóriám "csak" 2gb. Ami miatt filózok, az leginkább az hogy van egy nagyon régi PixelView TV tuner karim, amit vmi csodálatos módon kezel a W7 (W98-ra lett kiadva, ill később XP alá is letölthető volt a driver)...pedig vmi 2001-es évjárat
No, akkor vajon ha a 32 bitesen ment, akkor a 64 bitesen is fog menni. Sebességben lesz difi a két rendszer közt? (32/64).
A gépem:
-Celeron Dual Core E1200 1,6GHz @ 2,2GHz
-1x2048 MB DDR II 800 MHz @ 1080 MHz
-250 GB Sata II HDD
-X3100 integrált VGA
Előre is köszönöm! -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem; érdemes-e a 64 bittel kínlódni?
A gépemben egy 64 bites proci van, viszont memóriám "csak" 2gb. Ami miatt filózok, az leginkább az hogy van egy nagyon régi PixelView TV tuner karim, amit vmi csodálatos módon kezel a W7 (W98-ra lett kiadva, ill később XP alá is letölthető volt a driver)...pedig vmi 2001-es évjárat
No, akkor vajon ha a 32 bitesen ment, akkor a 64 bitesen is fog menni. Sebességben lesz difi a két rendszer közt? (32/64).
A gépem:
-Celeron Dual Core E1200 1,6GHz @ 2,2GHz
-1x2048 MB DDR II 800 MHz @ 1080 MHz
-250 GB Sata II HDD
-X3100 integrált VGA
Előre is köszönöm! -
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Előző bekapcsolásnál még semmi gond nem volt a Windowszal, de ma amikor elindítottam volna, kékhalál (0x0000007b 0xFFFFF880009A9928 0xffffffffc0000034 stb.). Újraindítottam, bejön az indítási menü, de nem látszik belőle semmi. Azaz ha billentyűvel lejjebb megyek és Enter, akkor más módot indít el, de mindezt vakon csináltam. Csökkentett módban ugyanaz a kékhalál volt. Ha a rendszerhelyreállító módot választom, akkor az betöltődik, de semmire nem reagál, se egér, se billenyűzet (pedig az PS/2-es), sőt, még ha nyomogatom a Caps Lockot, nem is villog a lámpája, szóval teljesen használhatatlan minden. Ha telepítő CD-ről indítom, akkor szintén ez a fagyás jelenség van.
Nem tudom, ez a három dolog összefügg-e, de elég reménytelen így a helyzetem. Lehet, hogy valami hardveres hiba? Elvileg volt áramszünet, amíg nem volt bekapcsolva a gép, de van áramingadozás védő elosztó bekötve. Lehúztam a vinyót is és úgy se megy a telepítő CD. CMOS reset is volt. Teljesen tanácstalan vagyok, remélem, valaki tud segíteni. (Emlékeim szerint nem állítottam semmi különöset a legutóbbi használatkor, de most sokáig nem voltam itthon és már nem emlékszem pontosan.)Nightquest
-
Morden24
nagyúr
válasz
negyedes
üzenetére
Nyema.
Ellenben használj Skydrive Explorert, és örömködj
-
polonic
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
-
polonic
félisten
Hogy lehet eltüntetni ezt a tetves movie makert, semmi szükségem rá. Ezt nem tudom miért így oldották meg.
-
virkir
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Ha egy ablakot jobb vagy bal szélre, illetve felülre húzok, akkor meg akarja növelni a méretét, és a széléhez tapasztani.
Mintha valami eszköztár lenne.
Ezt ki lehet kapcsolni valahogy? -
0519
senior tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásához kérek segítséget:
ATI vga drivert akartam frissíteni és az uninstall során figyelmetlenül azt nyomtam, hogy töröljön le minden ATi szoftvert.
Sajnos vitte a raid vezérlő drivert is és most nem indul a win.Legutolsó jó konfig nem működik, hiszen a merevlemez nem érhető el.
Telepítő dvd-ről a system restore nem tud segíteni. A drivert usb stickről elérhetővé teszem, így a lemezeket és a rendszert megtalálja, de megjavítani nem tudja.Mit tehetek most?
Lehet valahogy drivert telepíteni, registryt buherálni "kívülről", egy másik rendszerből?A rendszer:
win 7 x64
hardveres raid0 egy amd alapú rendszerben -
Morden24
nagyúr
válasz
Morden24
üzenetére
Na restart megvolt. Sync megkapta (vagy inkább vissza, ahogy vesszük) a Mesh nevet, hang-bug javítva a Messengerben, Photo Gallery végre pöccre indul és nem is gondolkodik képlépegetésnél.
Semmi meglepsi, egyelőre just works. Eddigi betához képest valamivel gyorsabbnak tűnik. -
Na, szóval ami pzstm oldalán van, az offline telepítő, az jó. Az már az új.
-
polonic
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Szuper! Köszi. A live oldaláról nekem még mindig a régit szedi le. Na mindegy. . .
-
-
Psychonaut
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, ez határozottan az új, 1,22MB, míg a régi csak 1,18.
pzstm: olvasom, de az online telepítő linkje a Windows Live Essentials főoldalára irányított át még kb. két perce.

-
polonic
félisten
-
negyedes
addikt
na most megint off leszek: a live mash pontosan mire jo? en arra hasznalnam h van 1 egyetem folderem es azt szeretnem mindig napra keszen tartani 1 szerveren, ez igy ok?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Feltöltöttem, 7z-vel van csomagolva. [link] (remélem így kell linkelni)
-
pzstm
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ha olvasnád a blogomat, nem kérnél ilyeneket

Amúgy: [link]
-
MiNiM
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
annyit haladtam san andreassal, hogy nem kell újratelepíteni, hanem a biztonsági mentésből mindig vissza kell állítanom az exe-t, mert egyszerűen géprestartkor megdöglik az exe.mitől lehet?
-
Psychonaut
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nekem a régit. Most próbáltam megint. 14-es verzió (mármint az installer). Feldobhatnád valami public helyre a 15-ös installert. Vagy akár Live Spaces-re.
SZERK: pzstm: angolul tölteném én is.

-
pzstm
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
az angolt töltsétek le ne a magyart...a magyar linken jelenleg tényleg a régi jön be....fel sem tűnt volna ha nem szóltok.....alapból angolt szedtem le

Amúgy egy kis OFF:
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem értem, most még1x megnéztem és nekem az újat szedi le

-
Psychonaut
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Onnan.
-
Core2duo6600
veterán
Egy kékhalál után jött egy ilyen:
Locale ID: 1038Additional information about the problem:
BCCode: 3b
BCP1: 00000000C0000005
BCP2: FFFFF88010B6137B
BCP3: FFFFF88008011C80
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Mi lehet ez ?
A gép bekapcsolása után, boot közben.
Gigabyte P45 C DS3R típsú lap, Q9400 es cpu, 8 GB Kingmax DDR2, 64 bites win7 -
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Én igen, és csak a régit tölti le.

-
polonic
félisten
Nekem is a régi töltődik le. És a hivatalos linkről szedtem.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Innen próbáltad? [link]
Szerk.: fent van, minden beállítást megjegyzett, szóval eddig szuper (mondjuk én előtte leszedtem a WLM 2009-et). Tetszik a többlapos beszélgetés és a social rész is.
-
Morden24
nagyúr
Nálam is jó volt az installer, csak restartot kér, de most lusta vagyok, és megy a Top Gear. Majd vacsi után

Webinstaller file version: 15.4.3502.922
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
+1
Nálam is ez van.
-
negyedes
addikt
Picit off
Toltheto a Windows Live Essentials 2011 (netes installt ajanlom mert az offline 155Mb es nekem 3x leahalt a szerver)bazz mire kigondolom es leirom mar megelozt
ek. -
Crytek
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az is kivan kapcsolva de még mindig leállítja!
-
MiNiM
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
mit?
-
Morden24
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szociális nyomás van ezerrel, a többit nem tudom, mert én is csak most szedtem le, még nem is telepítettem.
Nálam mondjuk egy nagyobb bugot produkált (az eseti fagyások mellett), ami pedig a tetves értesítő hangok kikapcsolhatatlansága volt - azaz ki tudtam kapcsolni, de csak kilépésig tartotta meg a kívánalmamat, utána megintcsak tududüzött nekem minden kurva üzenetnél, ami bizony az én egészségemre ártalmas
Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

de igen azt. lusta voltam leszedni es ez maradt, de meg mindig sz@r a ph.
csak ez.