Hirdetés
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
Воланд
titán
"A felhasználó fiókom nem szerepelt a listán."
Hát ad hozzá.
"A rendszergazádák csoportra módosítottam, most hozzáférek a könyvtárakhoz.
Azonban itt mindenből lett kettő. Jobb oldali ablak. Ez normális?? "Öröklődést ki kellett volna kapcsolni.
"Meg az előző hsz.-ben az egyik link-nél, "C meghajtó jelenelgi tulajdonosa Trusted Installer" Ez is normális?"
Az, normális.
-
fatal`
titán
Start menü -> winver
(#43099) Brogyi: 3.5-ig benne van, az 1.1 nincsen (ugyan kiírja, hogy nem kompatibilis, de én felraktam, mert volt már program, ami nem indult nélküle, utána tökéletesen működött) és a 4.0 sincsen, az új programok miatt utóbbit mindenképpen érdemes feltenni.
-
fatal`
titán
"Azt szeretném elérni, hogy amíg én távolról dolgozok "B" gépen, addig szintén a "B" gép előtt ülve tudjanak rajta dolgozni."
Ezt nem tudod megcsinálni csak szerveren, terminal serverrel, win7 nem tudja ezt. Azt lehet megoldani, hogy lássák, amit csinálsz, de jelen esetben annak sincs sok értelme és ehhez is külső program (pl. vnc) kell.
-
Hali!
Angol az oldal, de ha átállítod magyar-ra és change gomb, akkor oda jutsz ki, amit linkeltem. Van ennél újabb is 4.5-ös, de ezt direkt nem linkeltem, mert jó pár helyen sok gond van vele (felmegy de levakarni már nem lehet, progikat nem lehet feltelepíteni, legkülönfélébb hibakóddal megállnak a telepítők stb stb), szóval ez miatt nem linkeltem a 4.5-öst.
Alapban benne van a W7-ben a 3.5 illetve frissíti update-ről, tehát csak ez miatt nem kell telepítened, max ha a telepítendő progi reklamál...
Fire.
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
...no, a maradék is megoldva.
Azért leírom, hátha másnak is hasznára válik:
...nem igaz hogy only noti gyártó oldalon lévő drivert lehet feltenni (ami általában régi, ez igaz) lehet frissíteni a noti ati drivereket is. Az tényelg igaz, hogy néhány gyártó megállapodott az ATi-val hogy Catalyst driverek nem települhetnek notira.
Azonban a Mobility driverek minden gond nélkül felmennek (és eleve ez való a egy mobility Radeon 5145-höz pl.)
Van kifejezettem Win7 64 bit verzió is: Ati mobility radeon catalyst driver win7 64 bitDe ha valamiért ez nem még sem menne fel, akkor még mindig itt van a Mobility modder "patch"
Színprofil "meg nem jegyzése" már csak egyedül dx10 alatt jött elő, mint pl. Cryzis, azonban ez is megoldható: Ati Tray Tools, direkt win7 x64-hez is van. Ott is belehet állítani színprofilt, Cryzis elindít, alt-enter, ablakba vált, itt még mindig default szín, újra alt-enter...majd egyszer csak "megjegyzi" a színprofilt, és rajta marad. (feltehetően ez egy x64 dx10 bug)
Jó ez a win7, csak neked kell megtörni, mert ő nem fog.

-
V.Stryker
nagyúr
Páromnak volt egy Toshiba notija, az ötödik lemez után meghalt a dvd író.
Nekem van egy két és fél éves asusom, ami két és fél éve tökéletesen működik és még mindig 2-2,5 órát tartja a gyári, 6 cellás akku. Pedig két éve is csak egy 140k-s noti volt.
Ezzel szemben a régi főnököm HP notijában egy év alatt kétszer cseréltek alaplapot és unokatesómék 1-1,5 éves Acer notijuk aksija már 5 percet sem bírja.
Szóval ennyit, hogy sz@r az Asus...(Nálunk a családban két hasonló Asus van, mindkettővel ugyanilyen jók a tapasztalatok.)
-
-
Jazz
veterán
Örület.

Végre összehoztam a hálózatot úgy hogy lássák egymást otthoni varázslós megosztós bisszembaszom minden beállítva, win7-el xp-re nem tudok belépni "lehet hogy nincs joga a....stb", DE
ERRE! A 32 bit-es XP-vel betudok lépni a 64bit-es Win7-be!!, és tudom módosítania file-jait is!!!
Visszafele nem! DE csak azt a könyvtárat, amit az alapérletmezett "varázslós nyilvános megsztós...stb." hozott létre. Amit én osztanék meg saját kezűleg, megadhatok én akármilyen jogosultságot, akkor is jelszót meg felhasználó nevet kér a csatlakozáshoz és nem lehet belépni rá (jelszókérés is ki van kapcsolva).
Egyszer adnának ki egy normális: Über felhasználó barát-mentes, aero élményindex mentes, kismillió "egyszerűsített" lépés mentes, advanced user normál wint, nyílna meg kapásból az összes bállítási felület.... akkora lenne rá a kereslet! Ehelyett a Teletubbi felhasználóbarát felület helyett! -
Jazz
veterán
Heuréka!!
Win7 betűtípus módosítása, 29939 beigazolódott a feltevésem: ms a majdani simítás céljából saját betűtípust fejlesztett ki, ami natívban nagyon csak csúnyán elüt egy letisztult pl. True Type-tól. Neve: Segoe UI. És erre van alapból állítva Win7.
De átlehet állítani! Ugyan az a menü mint az xp jobb klikk tulajdonságok ablak....stb.
A megtalálási helye pedig: Vezérlő pult, személyre szabás, alul ablak színe, speciális beállítások, és itt is vagyunk a jól ismert ablak beállítás. Szépen be is állítottam mindenhez az Ariel-t. Most már pöpec a kijelző is. Yeah.
-
virkir
veterán
Pont az volt a gondja, hogy nem megy a boot USB-ről.
Tehát ha csak simán bedug egy USB-s eszközt akkor csak a 32 bites telepíthető mert a FAT fájlméret korlát miatt a 64 bites már túllépi a 2GB-os határt mivel az install.wim ott 2,6GB ezért kénytelen NTFS-re formázott eszközt használni míg a 32 bitesben 1,9GB. -
Colos1
őstag
"Ja, és szégyeld magad. Szerintem te is használj inkább Xp-t.
" - XP alatt is mindig kikapcsoltam. Sőt! Kilövöm a listák simított görgetését is, a szolgáltatásokból meg kilövöm a Média player hálózati vackát, és az otthoni csoport szolgáltatást is, és alapból letiltom a Windows Search -ot úgy, hogy még a keresőablak is eltűnik a start menümből. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WonderCSabo
félisten
Ultimate Blade Killer Mega edition valós Dx10 dot net frame felület nem sorolom, öt éve nem kellett telepíteni, pedig nem egyszer omlott össze fatal critical error kék halállal külső progi miatt, és szarrá volt telepítve, állítva, használva. Tessék, lehet tapsolni örülni meg felsőbbrendű büszke lenézőst játszani.
Akkor ezt fejtsd ki kérlek, h. mit jelent.
-
nicu71
addikt
na ugye milyen jó ez a win 7!Az általad hiányolt régi xp-s kövületektől nekem élmény volt megszabadulni.Sokkal jobb jobbb jobbbb!!!

amugy két hete szereztem,be a win7-t egy-két nap alatt rájöttem mindenre.
az explorert miért kell kiirtani?én a 9-es bétát használom most,nekem nagyon bejöv
ős -
polonic
félisten
Az ati driver azért nem megy föl, mert a toshiba kérésére, a saját gépükhöz nem telepíthető a mobility driver. A toshiba finomhangolja inkább magának a drivereket, ezt a toshibától kell leszedni. Ezzel viszont egy baj van, régi vacak frissítetlen driverek lelezdenek a honlapjukon.

Az a blade edition xp is egy hiperszuper optimalizált valami gondolom. Mennyi ilyen szar létezik, aminek semmi értelme. Legalább a win7-ed nem kókányolt vacak?
-
WonderCSabo
félisten
Köszönjük, leülhetsz, egyes.
MiNiM: Nálam érdekes módon nincs ilyen probléma.
(#29892) Jazz : Látom linux kedvelő vagy.
Sokszor mondjuk, h. aki áttér linuxra, az ne windowsosítsa a linuxát, hanem tanulja mega linuxot kezelni. Hosszú távon egyszerűbb és jobb.
Nos ugyanez igaz XP -> 7 váltásnál is.
-
-
Hali!
"...ert ha egy asztali géphez nem teszel fel alaplapi chipset drivert a vinyók szépen Pio módban fognak futni. "
Ezidáig még nem találkoztam azzal, hogy a chipset hiány okozna olyat, hogy PIO módban megy egy egység. Akkor igen, amikor le van harcolva a HDD, vagy IDE-s HDD-kre nem ATA100-as(80 eres) adatkábel van kötve, valamint (de ez tényleg ritka), amikor ún. autoraid-es az alaplap(ha meghatározott két helyere van csatlakoztatva 2 HDD), akkor a raid vezérlő feltelepítéséig PIO(de ez nagyon ritka mint írtam, ehhez a BIOS-ban is egy beállítás szükséges)Ellenőrizd amiket leírtam, hátha segít...
W7 telepítésekor az egyéni telepítést kell választani, valamint amikor megjelenik az az ablak, ahol a partíciókat lehet kialakítani illetve kijelölni a telepítés helyét, akkor van olyan lehetőség, hogy meghajtó beállításai, arra kattintva megjelenik a formázás(többek közt).
A W7-et SATA AHCI módban telepítsd (ezt a bIOS-ban lehet állítani, ha lehet)
Ha nem látszik partíció és AHCI az üzemmód, akkor vagy visszaállítod a BIOS-ban IDE-módra és újrakezded a telepítést, vagy szintén itt beadagolhatod az AHCI drivert...
[link]Remélem segíteni fog, amiket leírtam...
Fire.
UI: És egy jó tanács: Ha egy OS kifogástalanul működik, minden hardverelem végzi a dolgát tökéletesen stb, akkor a chipset driver-t felejtsd el. Sok esetben több kárt okoznak mint hasznot. Csak akkor pakold fel, ha az tényleg szükséges, de csak akkor ha a W7 sem tudod semmit letölteni windows update-ről...
-
Hát xp-n és 7-nél, a felhasználó fióknál tudod megadni. De a 7-nél, még a hálózat és megosztásnál kell szétnézned, a megosztás beállításnál.
Szerk:Akkor meg a hálókártyáknál meg kell adnod egy ip címet, mondjuk 192.168.1.1 a másik meg 192.168.1.2 Megosztod a mappákat a 2 gépen és a hálozatra rámész, majd ott meg kell jelennie a mappáknak.
Szerk2: Csak akkor kell alaplapi cucc, ha nem ismer fe valamit.(eszközkezelőben megtudod nézni) usb 2 nem kell, 3.5-ös meg alapból fent van.
Aktív témák
- Gigabyte alaplap topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bocsánat. Most már tudom...
" - XP alatt is mindig kikapcsoltam. Sőt! Kilövöm a listák simított görgetését is, a szolgáltatásokból meg kilövöm a Média player hálózati vackát, és az otthoni csoport szolgáltatást is, és alapból letiltom a Windows Search -ot úgy, hogy még a keresőablak is eltűnik a start menümből. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ős