Hirdetés
- iPhone topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
Aktív témák
-
Okoschka
csendes tag
Eltüntek a felhasználói fiókjaim?
Win 7 pro OEM 64bit
Felhasználók: 2 mezei user, 1db rendszergazda.
Egyik mezei user a default bejelentkező.
Fiókváltásnál tapasztaltam, hogy újból visszajelentkezik default user-ként.
Felhasználói fiókok kezelésénél nem mutatja a többi fiókot.
A default user-t hiába nevezném ki rendszergazdának, mindíg visszaállítja vendégnek.
Érdekes, hogy a felh.fiókok kezelésénél a szülői szigor beállítását választva mégis megmutatja a 2 másik fiókot, persze ezzel nem megyek semmire.Sajnos az utolsó rendszerkép visszaállítás után is ugyanez a helyzet.
Most mit tegyek?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Imi Csabi
üzenetére
És mennyit használ? Mármint ha nyitsz egy Task Managert, akkor mit mond a Performance fül Physical memory táblája?
(#30592) COLORBAR: Talán ignoráld azokat az oldalakat, amelyekre mostanság járogatsz...

Vagy telepítettél valami fasza malwaret vagy krekkelt fost, ami ingyen és bérmentve szállítja neked a trójai lovakat.UAC az nemtommi
Hát ez elég nagy baj. Tudod, ami felugrál, ha valami admin módot akar.
-
COLORBAR
tag
Sziasztok!
Nincs valami ötletetek,hogy hogyan akadályozzam meg,hogy trójai vírusok szállják meg a gépem?
Mostanában állandóan bekapok párat és kapásból nem tudok belépni se msn se skype,mert feljön egy piros figyelmeztető ablak,hogy "potencial vírus detect" és alig győzöm leírtani, legutóbb 22 trójait töröltem.
Mi a túró ez,eddig nem volt ilyen problémám
-
Imi Csabi
tag
Üdv!
Hogy lehetséges az, hogy a 32 bites win7 a 4 GB fizikai memória és az 1 GB-os videokártya mellett 3,5 GB rendszermemóriát lát, holott csak 3-at kellene neki?

Üdv.
-
pzstm
titán
válasz
venember83
üzenetére
többit őszintén nem ellenőriztem le....personalization esetleg személyre szabás is lehet

-
Morden24
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Control panel - Vezérlőpult
Az A&P meg inkább Megjelenés és testreszabás. -
Laccoss
addikt
Otthon ultimate, tanfolyamon professional és egyiknél sem tűnik el a minialkalmazás.
-
pzstm
titán
válasz
venember83
üzenetére
-
venember83
nagyúr
Lenne egy kérésem a magyar Win 7 programot használókhoz. Megadnátok, légy szíves az alábbiak magyar fordítását:
Extended - kijelzésre vonatkozhat
Duplicate - kijelzésre vonatkozhat
Aero Theme - Aero témák
Control Panel - Vezérlőpanel
Appearance and Personalization - Megjelenés és személyes beállításokBeszúrtam a tippjeimet, ahol voltak, de ér javítani. Köszönöm a segítségeteket!
-
bobsys
veterán
en is beszallok a jatekba

nekem eltunik ahogy Morden24-nek -
Morden24
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Na de b_zmeg

Nekem személy szerint van egy retail HP-m, ami az asztali gépemen volt, ott is eltűnt.
Most van egy oem Prof-om, ami a notimon van, ott is eltűnik.
Páromnak van egy tisztaszoftveres Profja laposon, ott is eltűnik.
Satöbbi...Ööö, semmilyen desktop-módosítást nem végeztem, sem szoftverrel, sem registry hackkel, ráadásul csak a gyári gadgeteket használom.
Ez most azért irritál kicsit

-
Morden24
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Bios, memory remap funkció be.
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Olyan gonddal fordulnék hozzátok hogy az egyik barátom upgradelte a gépet +4gb viszont ugyanúgy csak max 3 gb-ot lát a rendszer! Igen x64 win7 van felrakva!esetleg valamit még buherálni kell hogy lássa a 4. memóriát?
Előre is köszönöm a a guruk válaszát!
-
polonic
félisten
válasz
Morden24
üzenetére
Na vajon ez mitől lehet?

Mondjuk azon a gépen néztem, amin már minden történt. Ezt úgy kell érteni, hogy sok programot tettem már fel rá, meg szedtem is le. Úgymond ezen szoktam kipróbálni különböző programokat, vírusirtók, lejátszók, stb. Viszont buherátor programokat nem teszek fel soha, buherálni sem szoktam windowst, nem bántom semmi részét. Ezt csak azért írtam, hogy emiatt sem állíthatódott el valami. Vagy mégis egy program miatt lehetett ez?
-
Dusee
őstag
helló!
egy gyors kérdés:
lehet azzal vmit kezdeni, hogy a gadgetek ne tűnjenek el, ha asztal megjelenítése gombot nyomok, mert elég idegelő
csak akkor maradnak a helyükön, ha szépen minimalizálok mindent, de az meg hosszadalmas.
köszi -
bobsys
veterán
-
pzstm
titán
-
Morden24
nagyúr
válasz
hogolyo
üzenetére
Csak ha kikapcsolod az UAC-ot, akkor viszont pont az egyik lényegét bukod be az egész biztonsági dolognak.
Egyébként nem értem. Amikor elindítod a gépet, nyomsz egy adminos TC-t (teszem azt, ez most csak példa). Aztán azt szépen otthagyod tálcán, nem csinál az ott semmi rosszat. Amikor kell, akkor meg csak felpattintod, oszt' csókolom.
Ha még ráadásul sleepelteted is a gépet, akkor dupla öröm. -
-
hogolyo
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
a meghajtók tulajdonjog átruházása teljes siker

Viszont a rendszergazdaként futtatás már kicsit bajosabb
beállítottam, hogy rendszergazdaként fusson a kompatibilitás fül alatt, viszont minden indulás előtt kérdezi, hogy engedélyezem-e a programnak a fájlok módosítását. :S -
zyndar
tag
Üdv!
A véleményeteket kérném. Az alábbi gépre szeretnék Win7-et feltenni, szerintem elég kell, hogy legyen. Szerintetek? Csak netezésre, letöltésre, filmnézésre.
Alaplap: MSI K8MM-V
Proc: AMD Sempron 2600+ (1.6 GHZ)
Mem: 1,5 Giga DDRI 400
VGA: GeForce FX 5200 128MB -
WonderCSabo
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
És mi lett? Mit írt ki a gép?
Csináld meg újra a pendrive-ra rakást. Esetleg ha van DVD olvasó a gépben, inkább írd ki DVD-re.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ez csak spekuláció, nem tudok mire gondolni :]
beállítottam persze
-
WonderCSabo
félisten
válasz
--Disztroj--
üzenetére
A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Beállítottad, h. a laptop a penről bootoljon?
-
Dictator^
veterán
Biztos volt már a kérdés, de már idegből megy:
Hogy a francba kell megosztani mappát win7-en, hogy xp is lássa? NE KÉRJEN KÓDOT.
Már mindent belöttem és a hülye Total commander xpből állandóan kódot kérne.
Public megosztás sikerül, de mivel az összes cucc ami kéne az E meghajtón van így cinkes.. mit kéne, hogy ne kérjen kódot xp-n illetve ne legyen hozzárférés megtagadva?
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Megpróbáltam pen driveról telepíteni a rendszert, de nem sikerült.
ezzel a módszerrel készítettem el a telepítőt a pen drivera, de mikor kész lettem és leválasztás után újra gépbe dugtam nem idult el a magától a setup csak külön rákattal. gondolom ezért nem bootol róla a laptop sem
Hol lehet a hiba?
(64bites rendszert tettem rá ugyanilyen rendszer alól)
-
V@ns
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam azóta is keresni a neten megoldást a problémámra, de még nem leltem rá a megoldásra.
Légyszíves, ha nem tudjátok orvosolni a dolgot addig is adjatok valami tippet, hogy merre induljak el, hol keressek valami hibát.Előre is köszönöm!
-
hogolyo
csendes tag
Húú Srácok gyorsak vagytok és nagyon vágjátok a témát

1000 köszi. Du kipróbálom ezeket, és jövök az új kérdésekkel

-
WonderCSabo
félisten
válasz
hogolyo
üzenetére
Jobbgomb -> Tulajdoságok -> Kompatibilitás -> Program futattása rendszergazdaként.
Minden partícióra el kell játszanod a saját tulajdonba vételt.
Jobb gomb -> Biztonság -> Speciális -> Tulajdonos > Szerkesztés
Kiejlölöd magad és alkalmaz. Pipáld be a dobozt: tulaj cseréje altárolókon
Morden gyorsabb volt.
-
hogolyo
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
Nagyon köszi mindkettőtöknek a gyors válaszokat.

Meg lehet csinálni, hogy adott programokat minden indításnál admin jogkörben indítsak, vagy jobb ha megszokom ezt az indítást? Gondolom biztonsági előnyei vannak ezen újításnak, de egy fájlkezelő program esetén elég gázos, ha nem engedi a fájlokat/ könyvtárakat módosítani

Hogyan tudom saját tulajdonba venni a könyvtárakat? Lehet olyat csinálni, hogy minden meghajtó minden könyvtára és fájlja az én birtokomba kerüljön egyszerre? Egyenlőre 1 felhasználó van a gépen és szerintem ez így is marad, szóval jó lenne ezt most az elején 1 füst alatt elintézni
-
Morden24
nagyúr
válasz
hogolyo
üzenetére
A TC-t indítsd admin módban (jobbklikk az ikonon, és run as admin lehetőség, vagy ctrl+shift és így katt az ikonjára).
A Vista óta az admin user azt jelenti, hogy élhetsz az admin jogkörrel, de nem gyakorlod automatikusan.A régi foldereket saját tulajdonba kell venned.
A pin to taskbar pedig kvázi ugyan az, mint a gyorsindító, illetve annál jóval több. Gyárilag nincsen gyorsindító.
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
A hétvégén telepítettem Windows 7-et a gépre, de sok évi XP használat után van 1-2 (3-4-.....) meglepetés benne.

Tudtok segíteni, hogy vajon mi a bánatért nem tudok alapból adminisztrátori jogkörrel alapból könyvtárak tartalmát módosítani? A Total Commander menteni szeretné az ini fájlt, de nem engedi, mert írásvédett :@ Ugyanezen felhasználó névvel telepítettem a programot magát és mégsem hajlandó működni.
Másik kérdés. Adott egy rakás régi könyvtár amit XP alatt csináltam és írási jogot oda sem kapom meg vmiért alapból.
Most néhány könyvtáron csináltam egy ideiglenes megosztás más felhasználóval című dolgot, de azért nem szeretném ezt mindenfelé eljátszani
Van vhol egy átlátható leírás 100 oldal alatt amiből kiderül, hogy általános dolgokat hogyan lehet beállítani win7 alatt?
Még1 kérdés
Xp alatt előszeretettel használtam a "gyors indítás" eszköztárat a tálcára szögezve. Itt csak olyat találok, hogy rögzítés a tálcán. A kettő kb ugyanaz? vagy lehet valahogy hasonló indítófájl gyűjteményt csinálni a néhány legfontosabb programomról?Előre is köszi
-
Morden24
nagyúr
válasz
atka76
üzenetére
Röviden ezekkel tud többet az x64-es rendszer:
a.) 4Gb összesített (tehát ram, vram, cache-ek stb.) memória korlát nem érvényes rá (a 32bites Windows csak 4Gb-ig lát el)
b.) egy alkalmazás 2Gb-nél több memóriát is használhat (a 32 bites rendszer esetén ez limitálva van)
c.) 64 bites szoftverek futtatása (amit 32 bites rendszerrel nem tudsz megtenni)A te jelenlegi gépedre tökéletesen elegendő egy 32bites Win7 is, mivel az a.) pont nem érvényes rád. Persze ha a b.), vagy a c.) igen, akkor 64 bit kell - ugyanúgy, ha 4Gb memóriát, vagy még többet tervezel a gépbe rakni.
Amúgy a Win7 licenc úgy működik, hogy a vásárolt kulcsoddal aktiválhatod a 32 és a 64 bites változatot is (azaz ha vettél pl. egy Win7 Home Premium terméket, akkor a kulcsod érvényes 32 bites HP-ra, illetve 64 bites HP-ra is... csak attól függ, hogy milyen telepítőkészletet használsz).
Ha meg a netről tolvajkodod, akkor nyilván nem okoz problémát lopni egy másikat, ha éppen kell. -
atka76
tag
Sziasztok!
Tud nekem abban segíteni valaki,hogy a gépemre melyík Windows 7 - et telepítsem fel?
32 vagy a 64 bites verziót?Csak egyszerű otthoni asztali gépről van szó!
2400 quados procival!
Miben különbözik egymástól?
Bocsánat a hülye kérdésért de nem tudom!Köszönöm!
-
V@ns
aktív tag
Sziasztok!
A kollégámnak egy MSI CX600-as laptopja van, Windows 7 Ultimate-tel. A WiFivel vannak problémáink.
A gépen gombbal bekapcsoljuk az antennát, az MSI saját kezelője jelzi hogy aktív az antenna, a tálcán alul pedig megjelenik a térerő jelző de pirossal áthúzva. 3 hotspot is van az irodában, próbáltam letiltgatni az eszközkezelőben a dolgokat, engedélyezni, listáztatni hogy milyen kapcsolódási pontokat talál de semmi...
Kollégám elmondása szerint minden tökéletes volt amíg egyik nap nem esett meg az, hogy akksiról működött a gép, netezett is vele, majd lemerült, visszakapcsolás után pedig már ezzel a problémával indult el a gép.Nincs valami tippetek mi lehet? 4 napja guglizom a megoldást...
Előre is köszönöm!
-
Morden24
nagyúr
válasz
thenameless
üzenetére
Itt van egy registry hack, de állítólag több gázt okoz, mint amennyi hasznot hajt.
-
Morden24
nagyúr
válasz
thenameless
üzenetére
Igazából lehet, hogy hiányosak ilyen téren az ismereteim, de én úgy tudom, hogy nem lehet. Tehát vagy kirakod a dekstopra, vagy használsz valami programot, esetleg online tárhelyet, vagy számozgatsz, ami ugye némivel macerásabb. Más ötletem nincs.
-
thenameless
tag
válasz
Morden24
üzenetére
amikor van 30-40 tökéletes kép, amiből megmondják hogy a 6 legjobb kell, nehéz eldönteni... többször átfutom a képek kivállogatásánál... szóval előrébb hozom a képet viszább stb..
eddig ez xp és vista alatt nem jelentett gondot de win7nél egy karlevágás szerű élményben részesített.... -
Sziasztok!
A win7 indulásakor mindíg feldobódik a Steam bejelentkezőképernyője.
Az indítópultban nincs benne. Hogyan tudnám elérni, hogy ne induljon el?
-
Morden24
nagyúr
válasz
thenameless
üzenetére
A sort by/group by-ban annyi szart meg lehet adni, hogy lehetetlennek találom, hogy nem felel meg egyik sem... Ha kevés fotód van, akkor kétlem, hogy számít, ha meg sok, akkor elképzelni sem tudom, hogy egyenként rángatod ide-oda a többszáz fotót. Persze ez csak szigorúan magánvélemény, de akkor is...
-
zka67
őstag
Ezt nagyon beszoptam
Van egy melóm, ahol IP-s kamerákról kell képet feldolgoznom. Működik is faszán, de azon a gépen amin ki lesz szállítva fél óránként eldobálta a kapcsolatot. A program ugyan újracsatlakozik ilyenkor, de a sokadik után egyszerűen lefagyott a program. Mindezt azért, mert megbíztam a microsoft-ban és nem tettem fel külön drivert. Érdekes, az alaplap driverével működik 
-
COLORBAR
tag
válasz
thenameless
üzenetére
Végső esetben számozd be őket
és úgy rakd sorrendbe 
-
thenameless
tag
Sziasztok, sajnos sehol nem találok megoldást a problémámra remélem valaki tud okosat mondani rá:
a képek mappában szeretném a képeimet egyéni sorrendbe tenni... nem pedig abc méret módosítás stb szerinti sorrendbe tenni, hanem úgy ahogy én szeretném húzni előrébb hátrébb a képeket mint pl az asztalon az ikonokat.
a megoldás megtalálójának egy tábla csokit vagy egy doboz sört elküldök szívesen

-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!!
Nálam most olyan gond lenne hogy az internet laggol,valamiért ugrál a net!
Nem lehet valahogy beállítani hogy ne csinálja?Olyan mintha töltene valami frissítést a géphez azt nem is csinál semmit!

-
Morden24
nagyúr
válasz
COLORBAR
üzenetére
Valszeg a telepített codec pack-eddekl lesz a baj.
Én ezt ajánlom, ezen általában normálisan mennek a dolgok (bár wmv-t simán vinnie kell a WMP-nek is). -
SchumiBácsi
őstag
-
virkir
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Keress a beállításoknál VMR7-VMR9 választási lehetőséget, általában a video kimenetnél vagy renderelésnél szokott lenni és itt próbálkozz
-
COLORBAR
tag
Nincs valami ötletetek,hogy miért lehet az,hogy egyes wmw videók akadnak?
Próbáltam többféle playerrel is és mindnél...
Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és úgy rakd sorrendbe