Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
-
fasirTTT
őstag
csácsá
van 1 olyan problémám, hogy nem tudom megoldani az otthoni csoportot (megosztás)
adott 2 "szűz" W7 és nem tudok 1más közt kapcsolatot létesíteni, kéri a jelszót is stb.....
úgy szeretném megoldani mint XP-n : jobklikk 1 mappára megosztás -> aszán csinál hálózati nevet,munkacsoportot stb, és már kész is, a többiek tudnak róla nézni dolgokatvalaki elmondaná, hogy kell ezt megoldani win7en ? nekem ez még nagyon nemgyerebe ...

-
Psychonaut
veterán
Hali!
Nem találtam jobb topikot, úgyhogy itt kérdezem meg: az mitől lehet, hogy bizonyos weboldalakat nem tudok egyszerűen elérni? Soha. Pl.: torrentoldalak, lacy.hu, stb.
Másik gépeken, ugyanazon router mögül megy gond nélkül, csak a notimon nem. W7HP x64 + MSE 2.0 Beta + Win tűzfal.
MSE és Malwarebytes' sem talál semmit.Tipp?
-
szepsy
senior tag
válasz
szepsy
üzenetére
Ezek szerint a telepített ramnál, nem kell többre állítani a lapozófájlt?
•A lapozófájl (virtuális memória) méretének növelése
A Windows rendszer automatikusan megpróbálja növelni a lapozófájl méretét, amikor első alkalommal kevésnek bizonyul a számítógép memóriája, de kézzel is lehetőség van a növelésre a telepített RAM mennyiségétől függő maximális méretig. A lapozófájl méretének növelése elősegítheti a kevés memóriával kapcsolatos problémák megelőzését, egyúttal azonban okozhatja az egyes programok futtatásának lassulását is. Mivel a számítógép az információt a RAM memóriából sokkal gyorsabban tudja beolvasni, mint a merevlemezről (ahol a lapozófájl tárolódik), a programok számára elérhető túlságosan nagy virtuális memória azok lelassulásához vezethet. -
szepsy
senior tag
Lapozófájlt mennyire érdemes beállítani, minél kisebb annál lassabb a rendszer és minél nagyobb annál gyorsabb vagy hogy van ez?
-
cettlee
őstag
ha berakom az ujrairhato dvd-t, ez jelenik meg --> [link]
leformázom..megnyomom a kiadás gombot, erre a vindoz azt mondja hogy várjak amig más számitogép számára is használhatová teszi a lemezt, és utána kiadja. ezekután ha berakom megint, minden kezdödik elölröl. ha irok rá valamit, akkor az elveszik mert kiadás elött " más számitogép számára használhatová teszi a windoz"(tehát megint a linkelt kép jelenik meg)
-
Win 7 alatt játékoknál a 16:9es laptopon ha 1366X768 nál kisebb felbontásra veszem a felbontást akkor nem lesz teljes képernyős a játék, hanem összeugrik kisebbre a kép. Ati catalyst control centerben nem találtam semmilyen megoldást a teljes képernyős játék futtatásra. Hogyan tudnám teljes képernyősre tenni a játékokat alacsonyabb felbontásban?
Köszi! -
kissdl
csendes tag
válasz
jahatpersze
üzenetére
Ja, hát persze... 
Szerintem igen... -
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok, HPQ 6910p notebookot be lehet állítani hogy bootoljon pendriveról? a BIOS-ban van egy ilyen: boot from: - USB Super Disk
Köszi! -
cettlee
őstag
válasz
kissdl
üzenetére
beteszem a dvd-t windows megkérdezi h cserélhetö meghajtoként vagy dvd-ként akarom e formázni, de a dvd opcio elvan sötétitve. ha cserélhetöként formázom akkor tudok rá irni image fájlt, viszont amikor legközelebb berakom a megirt ujrairhato win dvd-t akkor megint megkérdezi hogy hogyan formázza. ezmi?
-
kissdl
csendes tag
válasz
Steven
üzenetére
Mellékleten küldöm a két fontos "alágat" a Helyi házirendből, ami nálam műxik... Helyi házirend
-
cettlee
őstag
ujrairhato dvd-re nemlehet bootolhato windows7et irni?
-
Ha már itt vagoyk a másik problémám mint azt az elöző hsz be is írtam nem éri el a média lejátszó a hálozatot...
1, jelszó kiszedve
2, jogok bárki hozzáférhet modosíthat
3, megosztás bárki hozzá férhetmégis jelszót kér belépés elött

-
válasz
kissdl
üzenetére
Nah igen ez lemaradt saját tulajdonba van véve és így sem megy:S lővésem nincs miért... lehet elállítottam valamit a helyi házi rendnél ugyanis azzal szenvedtem , hogy a média lejátszóm el érjre a hálozatot ugyanis minden gép eléri a gépemet csak épp a média lejátszó NEM...
most meg az a problémám hogy adott game CS: source nem bírja írni a CFG file-t ugyanis ez a Buzi írásvédett és már ha le sz#p#m magamat akkor se tudok rá jönni mi a baja...(mellesleg az összes partició összes mappája az ... NA EZ MIÉRT VAN???
bocsánat a trágár szövegért de kezdek kiakadni ettől a fantasztikus szoftvertől... 10 éve alatt nem volt amúgy ennyi problémám ezzel mint most ráadásul olyan sem amit nem tudtam megoldani
-
please segítsetek mert már a hajamat tépem

Nemtudom kivenni az írásvédettséget
sőt ha új mappát hozok létre akkor már az is eleve írásvédett lesz Ez vaj miért van? Jogok én vagyok beállítva teljes hozzáféréssel úgyhogy nem is értem, ha rákattintok pipa kiszed le okéz ....úgy csinál mintha jó lenne ,de aztán megint megnézem és pipa még mindig ott van... -
Morden24
nagyúr
Csak hogy én is háborogjak kicsit, úgyis ritkán szoktam.
Kurva Excel 2010 x64 fogja magát, kiírja egyszercsak, hogy error occured, autorecover is disabled for this session (vagy stg like that), aztán kifagy a francba. Természetesen lófitty van az appdatában, nem autosave. Ráadásul nálam 1 percre van állítva az autómentő, ezt meg vagy negyed óra után írta ki.
Hát kapja be
-
cettlee
őstag
csa. help. elhagytam a netes passwordömet, de ugye elvan tárolva automatikusan a gépen csak csillagok láccanak. bonyolult megtudni?
-
Sziasztok! Sikerült megoldanom a problémát! Itt a megoldás ha valakit érdekel:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer és ezen belül a NoDriveTypeAutoRun értéke 255 volt amit visszaállítottam 145 -re. 255 a mindent tiltás továbbá a 145 az alapbeállítás. -
zack
nagyúr
Valaki fel tudna világosítani hogy működik egy EA Games féle DRM védelem ha a rendszert lementem Norton Ghost-tal? Arra gondolok, hogy adott szériaszámhoz korlátozzák a telepítést, ami általában 5x lesz telepíthető uninstall nélkül. Tehát ha mindig az aktuálisat uninstallálom, akkor nem fog elfogyni az 5db aktiváció. De akkor mi van, ha aktiválom, és úgy mentem le? Nem is a lementésnél kezdődnek a gondok, hanem amikor vissza akarom tölteni a rendszert. Akkor elveszik még 1 aktivációm? Vagy úgy érzékeli hogy ez még mindig az, amit 1x már aktiváltam?

-
kissdl
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Az újdonságokat főként szerveroldalon kell keresnünk, mivel a Microsoft korábbi tájékoztatása alapján a biztonsági frissítések mellett csupán a Távoli Asztal kapcsolathoz (Remote Destkop) érkező RemoteFX támogatás kerül majd be a Windows 7 csomagjába, amely a friss Windows Server 2008 R2-vel való együttműködés miatt szükséges.
Míg a Windows Server 2008 R2 SP1 a Dynamic Memory és a RemoteFX virtualizációs megoldásokkal fog gazdagodni... -
kissdl
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
Az iróniához kiegészítés képpen:
Nem csak a frissítéseket gyűjtötték egybe a win7 SP1-ben, van pár jelentősebb javítás is
Additional support for communication with third-party federation services
Additional support has been added to allow Windows 7 clients to effectively
communicate with third-party identity federation services (those supporting
the WS-Federation passive profile protocol). This change enhances platform
interoperability, and improves the ability to communicate identity and
authentication information between organizations.Improved HDMI audio device performance
A small percentage of users have reported issues in which the connection
between computers running Windows 7 and HDMI audio devices can be lost
after system reboots. Updates have been incorporated into SP1 to ensure
that connections between Windows 7 computers and HDMI audio devices are
consistently maintained.Corrected behavior when printing mixed-orientation XPS documents
Prior to the release of SP1, some customers have reported difficulty when
printing mixed-orientation XPS documents (documents containing pages in
both portrait and landscape orientation) using the XPS Viewer, resulting in all
pages being printed entirely in either portrait or landscape mode. This issue
has been addressed in SP1, allowing users to correctly print mixed-orientation
documents using the XPS Viewer.Change to behavior of “Restore previous folders at logon” functionality
SP1 changes the behavior of the “Restore previous folders at logon” function
available in the Folder Options Explorer dialog. Prior to SP1, previous folders
would be restored in a cascaded position based on the location of the most
recently active folder. That behavior changes in SP1 so that all folders are
restored to their previous positions.Enhanced support for additional identities in RRAS and IPsec
Support for additional identification types has been added to the Identification
field in the IKEv2 authentication protocol. This allows for a variety of
additional forms of identification (such as E-mail ID or Certificate Subject) to
be used when performing authentication using the IKEv2 protocol.Support for Advanced Vector Extensions (AVX)
There has always been a growing need for ever more computing power and
as usage models change, processors instruction set architectures evolve
to support these growing demands. Advanced Vector Extensions (AVX) is
a 256 bit instruction set extension for processors. AVX is designed to allow
for improved performance for applications that are floating point intensive.
Support for AVX is a part of SP1 to allow applications to fully utilize the new
instruction set and register extensions. -
Morden24
nagyúr
A 2009-es után én sem újítottam már meg a licencet, de egyébként pont ez a funkció nem feltétlenül kötelező. Arra emlékszem, hogy "gyorsító" eljárásként felajánlotta, hogy kilő bizonyos dolgokat, és többek között az Autoplay is szerepelt rajta, ebben biztos vagyok.
Alapban én nem is ezért nem használom, hanem mert szerintem teljesen felesleges, 7 rongy volt akkoriban egy licenc (azóta fene tudja, mennyi), pénzbe került a magasabb kiadásra való frissítés, és egyáltalán semmi olyat nem tudott, amit nem lehetett volna by hand megoldani

-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis kérdésem.
Többen filózunk azon, hogy van-e olyan alkalmazás, vagy program, amivel az internet előzményeket meg lehet tekinteni.
A firefox előzményei rendben, de ha valaki a firefoxban kitörli az előzményeket azt máshol elő lehet hozni, vagy meg lehet tekinteni? -
Morden24
nagyúr
válasz
Dondom
üzenetére
Attól függ, milyen kiadást.
Ha programot nem akarsz mellé telepíteni, és egyéb módon sem akarod piszkálni a partíciót, akkor sem tennék rá egy Ultimate-et, de Home Premiumhoz elég lehet. Én mondjuk azt mondom, hogy egy 20-ast legalább hagyj, és akkor utólag nem lehet problémád, de csak te tudhatod, hogy mit akarsz még oda telepíteni.A sok telepítés a Winsxs mappát is fel tudja duzzasztani, tehát ha orrba-szájba telepítgetsz mindenfélét, akkor jobban jársz, ha nem spórolsz ennyire a hellyel.
Személyes ajánlatom, hogy kevés program esetén, spórolva a hellyel verziótól függően 20-25Gb legyen a minimum.
-
Sziasztok! Egy ideje nem megy az AutoPlay funkció és nem tudom, hogy kéne visszaállítani. Windows 7 x64 Professional, természetesen eredeti és a csoportházirendbe engedélyezve van az automatikus lejátszás.
-
Dondom
tag

Ekkora partícióra felbírok telepíteni egy 32bit-es Win7-et?
-
kissdl
csendes tag
válasz
kissdl
üzenetére
Rossz a link!
A helyes: Felhasználói fiókok SID-jeinek listázása (angol és magyar)
-
kissdl
csendes tag
válasz
kissdl
üzenetére
Itt van magyarítva is...
Felhasználói fiókok SID-jeinek listázása -magyarított- -
kissdl
csendes tag
válasz
kissdl
üzenetére
De, ha elboldogusz az angollal, akkor itt egy olvasni való
erről a problémáról.
Minden nagyon korrektül le van írva! -
kissdl
csendes tag
válasz
pepe0044
üzenetére
Van egy másik kulcs is:
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList \S-1-5-21-2975032992-203907065-326930324-1000\ProfileImagePathItt át van írva a C:\ a kívánt betűjelre illetve útvonalra???
Megjegyzés: A S-1-5-21-2975032992-203907065-326930324-1000 kulcs lehet más is!
Azt kell megkeresni, amelyikben az adott felhasználói nevet ismered fel! -
Sziasztok!
Ma este olyant csinált a gépem,hogy a színbeállítások átváltottak,az aero téma letiltódott,és a videokártyám hőmérséklete elkezdett emelkedni,mintha pl egy 3dmark-ot indítottam volna el. A tálca is átváltott átlátszóról átlátszatlanra...
Pedig semmit nem csináltam,neteztem,de pont akkor semmit nem csináltam,és közben történt...
Szerintetek ez mitől lehetett? Win7 64bit a rendszerem... -
polonic
félisten
válasz
szepsy
üzenetére
Aki küzd a napi betevőért, annak nem telik semmilyen számítógépre, főleg nem olyanra, mint a tiéd, nem vesz új videókártyát, örül, hogy enni tud. Csak, hogy tisztában legyél vele, mit jelent ez.
Ha meg a gépet is loptad, akkor légy igazán büszke magadra.
Ezzel lazítani, hogy is mondjam. Elkurvult egy világ. -
Aktív témák
- Robotporszívók
- Társasjáték topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Warhammer 40.000
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Mikrotik routerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem! Csak már lusta voltam mindíg megkeresni az eredeti hozzászólást...