Hirdetés
- iPhone topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Erre valaki?
-
Gabás
addikt
válasz
Tappancs2001
üzenetére
a másik (rendszergazdai jogosultságú) fiókból próbáld, ne az Adminból
-
easy...rider
őstag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
amelyikből törölni akarod a másikat, annak tuti rendszergazdai jogai vannak? nem lehet hogy fut a törlendőben valami alkalmazásod? vagy újraindítás után egyből a másikba lépsz be?
mi lenne ha a törlendőnél beállítanád a rendszergazdai jogokat, és megpróbálnád a másikat törölni. mert lehet amit törölnél az az elsődleges vagy nemtoom. ha meg a neve zavar, akkor megváltoztatod

-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Próbáltam, amit írtál, de megint kiírja: A művelet a beépített fikon nem hajtható végre. Üdv
-
Gabás
addikt
válasz
Tappancs2001
üzenetére
lusrmgr.msc > Users > Administrator (duplaklikk/Enter) > Account is disabled (pipa be)
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
A Windows 7 memória használatát szeretném csökkenteni. Tudtok erre pár tippet adni? milyen szolgáltatásokat lehet leállítani?
vagy milyen progit tudtok ajánlani amivel tudom kezelni ezeket a dolgokat? tudom MSCONFIG, de valami kis okos progi kéne
én eddig a Minimem-ről hallottam, de nincs tapasztalatom, hogy melyik lenne a legjobb.Meg a másik dolog amit kérdeznék, hogy ha a lapozófájlt engedélyezem, akkor oda fogja bepakolni a passzív folyamatok által használt memóriát ugye? és nem fog aktív folyamatokkal szétterhelni a winchestert.
1GB ram van a gépben, talán teszek bele még 512-t, de csak netezésre, használom, meg pár progit futtatok rajta. Meg ezeken kívül megy vírusirtó és tűzfal, és ezzel osztom meg a netet is. Szoval sok kis aktív folyamat fut, de szerintem a windows passzív szolgáltatásai foglalják a sok memóriát.
a segítséget előre is köszi!

-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Volna egy elég vicces problémám. A Széchenyi István Egyetemen van nekem MSDNA fiókom. Újra kellett tennem a W7 pár napja és most akarnám aktiválni. Ebbe csak az a poén, hogy a saját kulcsát nem ismeri fel és azt írja ki, hogy hibás. Írtam a levlistára is, hogy ilyenkor mi a helyzet és csak olyanokat kaptam vissza, hogy W7 Loader meg ilyesmi. De hát ha egyszer beregisztráltam most miért nem fogadja el a kulcsot?
Illetve, olyat is csinál a masina, hogy gondol egyet és újraindul. Ez mitől lehet?

-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Megpróbáltam kitörölni a Win7 Pro 64 bit oprendszerem lévő 2 rendszergazdai (bejelentkezéskor legalábbis mindegyik ikonján szerepel a rendszergazda felirat) a vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/helyi felhasználók és csoportok menüpontban, de a törlésnél azt a hibaüzenetet írta ki: A művelet beépített fiókon nwem hajtható végre. Most mit tudnék csinálni? Ha mást nem lehet csinálni, hagyjam meg a törlendő fiókot? Üdv
-
Alex123
senior tag
válasz
kovi831
üzenetére
Szia!
Ha "új" a cuccod, nyugodtan használd a 64-est Win7-et, minden elfut már rajta és nincsenek olyan driver gondok sem, mint voltak a megjelenésekor a Vistának...
Mégis lenne gond pl. egy könyvelő alkalmazással, akkor meg ha Win7 Prof.-ot teszel fel abba van XP mód és no problem....

-
törölt tag
Üdv!
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a rejtett mappákat is el tudja mérni?
Láthatóvá tudom tenni őket, de sajnos hozzáférés megtagadva...
Home Premium verzióval rendelkezem, gondolom e miatt van.
Sok más dolgot sem tudok véghezvinni ez miatt.
Esetleg valaki felvilágosítana, hogy hogyan adhatnék amgamnak efféle jogokat? -
szepsy
senior tag
Letöröltem, most már nem jön be

De mi lenne ez a windowsupdate, remélem ettől frissíti magát a windows, vagy ez lenne az a fájl, mert mostanába nem nagyon frissített? -
szepsy
senior tag
még mindig szenvedek ezzel:
project1 run-time error '5'
valaki segítsen,már unom minden bejelentkezéskorbejön vagy 5 ablakba:S -
dunc
nagyúr
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Csinálj egy új rendszergazda fiókot, a többivel jelenkezz ki,és akkor törölhető. (elméletileg)
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a gondom. A Win 7 Pro 64 bit oprendszerem telepítésekor egy jelszóval védett, rendszergazda fiók lett létrehozva a gépemen. De mivel én azt hittem, hogy ez csak korlátozott rendszergazdai jogokkal bír, ezért létrehoztam egy másik rendszergazda fiókot is, amit most szeretnék eltávolítani. Csak az a gondom, hogy a másik jelszóvédett rendszergazda fiókból próbáltam, és ott a törlendő fiókra kattintva a fiók törlése opció hiányzik. Hogyan tudnám mégis eltávolítani? Üdv
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! Végül sikerült megoldani az E meghajtóm átneveződésének problémáját. Az volt a gond (valaki javasolta, hogy nézzem meg, van e a meghajtón autorun.inf fájl). Találtam egy ilyen fájlt az E meghajtó gyökerében, ami egy régebbi Nokia pc suite telepítés részeként maradt a meghajtón. A kitörlése és egy restart után visszaállt a meghajtó eredeti betűjele. Üdv
-
Hege1234
addikt
okkés megoldottam
most így néz ki d: winxp 12gb -ból 2 gb szabad hely
C: win7 50 gb ez így bőven jó sajna nem tökéletes de a win7 használja az xp fájljait induláskor ezért nem tudtam formázni -
flash-
veterán
hali
a helyzet az hogy adott egy új pc,annyira új hogy a winchestert is most vettem bele,tehát még nem volt formázva(gondolom kéne)
Szeretném feltenni a windows7et.
csakhogy ugye mint emlitettem a winchester formázatlan,a gépen így még semmi adat,se oprendszer,se semmi.Hogy kezdjek neki?
hogy oldjam meg? -
fugo1
csendes tag
H
-
Hege1234
addikt
-
fugo1
csendes tag
itt van feenn valaki kéne segítség
-
Hege1234
addikt
tcup-ban sem akrja formázni
aeseus partition master sem engedi szerintetek
yahh am win xp nél format nélkül váltottam win7-re és mintha régebben amikor csináltam lehet a win7 használ fájlokat a winxp-ből ?ezt találtam gondolom akkor bukta
"Ne formázd vagy töröld a Windows korábbi verzióját a többrendszeres konfigurációban. Ez működésképtelenné teheti a számítógépet, mert a számítógép a rajta legkorábban telepített Windows-verzió indítófájljait használja. Ha a Windows korábbi verzióját a Windows 7 telepítése után telepítetted a számítógépre, akkor a Windows 7 törlése működésképtelenné teheti a számítógépet."
-
Hege1234
addikt
tcup-ban sem akrja formázni
aeseus partition master sem engedi szerintetek
yahh am win xp nél format nélkül váltottam win7-re és mintha régebben amikor csináltam lehet a win7 használ fájlokat a winxp-ből ? -
truba
tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a C meghajtóm ami 30 GB méretű és csak a Windows van rajta a mai frissítéskor a rendelkezésre álló 15 GB-ből elnyelt 14 et. Szerintetek mi lehet a baj?
A frissítés óta a Win egyfolytában reklamál, hogy kevés a hely. Rendszer visszaállítás nem játszik mert azt kikapcsoltam már régebben. -
Hege1234
addikt
yapp sejtettem hogy nem lesze egyszerü nem engedi törölni mivel be van szürkülve
a kötet törlése max a kötet zsugorítását engedi azzal meg nem sokra megyek
vagy formázzam tcup alól ?tcup alól engedi formázni utánna meg töröljem és utánna már tudom méretezni 80 gb-ra
jó lenne így ? -
Hege1234
addikt
köszi köszi nektek a gyors választ !!

-
Hege1234
addikt
csáó
kéne egy kis help
kb 3 hete váltottam xp-ről win7-re és meg is szerettem csakhogy úgy csináltam meg hogy
kettéosztottam a vinyót win7 20gb xp 53gb valamit elrontottam mert az xp-t boot elött hiába választom ki csak villog egy iylen _ vagy ilyen - de nem ez a lényeg hanem hogy meglehet azt csinálnom hogy win7 particiót átállítom 20gb-ról nagyobbra ? adatvesztés nélkül mert már csak 5 gb -szabad hely van rajta
winxp-t megmár nemtudom használni am 80 gigás a vinyó
előre is kösszegy igen vagy nem is elég mert azt tom hogy csináljam csak a win7-et nemakarom elveszíteni mert már nagyon jól magamra szabtam
-
D@ni88
addikt
hali, érdekes és feletébb bosszantó hibát találtam.
feltelepül egy csomó frissítés, újraindítás, majd mielőtt felállna a vin konfigurálja a frissítéseket. Közben leáll a gép, sekép sehang. Majd indulás után BOOTMGR hibát észlel, és nem indul. Persze hiába tenném be a dvd-t, onnan csak telepíteni lehet. de ott se egyszerűen, mert nem tudom egyből újrarakni, hiába törlöm a 100MB + win7es partíciót, és formázom meg, majd ha telepítenék azt írja ki, hogy nem képes űj system partíciót létrehozni. Ezután egy restart és megy a telepítés...
fogalmam sincs melyik frissítés okozta ezt de komolyan ma már 2x kaptam tőle agyf@szt... -
-
kovi831
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát igen én is ezen gondolkozok, így lenne a "tiszta" telepíteni.Főleg,hogy nekem is 4giga ram van a gépemben és nem fogom tudni kihasználni.A 64 bitestől meg hát tartok egy kicsit, mert 32-es progik lehet lassabban vagy elsem indulnak...
Ha letörlöm az xp-t, akkor minden mentést át kell másolni.
-
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis info kellene: Lehet-e egy partícióra telepíteni a 7-est az Xp-vel? (úgy , h min2ő működjön, választható menü stb.)Az a problémám, hogy ssd-én van a rendszer és nem szeretném azt a 40 gigát megosztani kétfelé, az élettartam miatt is.Korábban már volt fent a 7-es(vagy a vista már nem emlékszem) 64 bites verzióban, ami kompatibilitás miatt nem jött be...de ennek a 32 bites verziója biztos jó lesz!
-
Zolás
addikt
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.A kérdésem: w7 32 bit 2x2 giga g-skill rammal.A rendszerem alapból 26-30%-ig kajálja ramot.Miért?És mit tudok tenni?
-
Zolás
addikt
Üdv urak. Kis gondom lenne.
Hosszú napok óta instabil a gépem. Driver hibákat produkál (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) theát valami nem stimmel. Nem jöttem rá a hiba okára. Akkor jött ki rajta amikor ujra kellett raknom a rendszert egy kedves vírus miatt. Pár nap után elkezdte ezt és még pár más hibát generálni a gépezet.
Ma ujraraktam a gépet. Gondoltam kifogok rajta egyenként teszem fel a drivereket pár órás kihagyásokkal hátha előbukkan a gonosz driver és végre rájövök mi nem fekszik a gépnek. Ugy gondoltam mielőtt drivereznék felrakom a frissítéseket abban nem lehet hiba. De lett. Alighogy felraktam a következő frissitést ATK system Acpi utility megjött a várva várt kék képernyő.
Ahogy neten utána olvastam ez az ASUS lapokhoz kell. Ezen keresztül vezérli a rendszer az alaplapot.
Ez az a frissités.
Kiekrülhető ennek a telepitése? Vagy ez fontos és kihagyhatatlan?
Továbbá tudom valahonnan törölni? A frissitési előzményeknél megtalálom de a telepitettek között már nem szerepel. Ha minden kötél szakad ujra frissitem a gépet végül is csak 1 napos
de ha kikerülhető akkor nem ezzel tölteném az időmet.
Válaszokat előre is köszönöm
-
SpZ
senior tag
hello'
Meglett az acer aspire 5732zg laptopom, win telepítésnél elszúrtam valamit (win7 64x) és csak egy partíciót lát 116gigásat, pedig 250-es a vinyó... hogy tudnám visszahozni?
-
Enton
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azok nélkül nem is szól a hátsó mármint a legfelső, hogy kitöltés:
Meg ezeken a pipákon nem mulik a magas levágás, már próbáltam.

-
Hali!
A nem bepipált opciókkal próbálj "játszadozni" hátha összejön...
(Bár nem biztos, hogy ilyen utility-t pakolt fel a hangkari drivere)Fire.
-
Enton
addikt
Nekem lenne egy kérdésem.
"Ha gondod van a hanggal, legyen az 2.0,5.1,7.1 vagy bármi egyéb akkor itt van a Windows7-hez megoldás. Többeknek okozott problémát hogy nem szól a mélnyomó és egyéb gondok, itt találtok leírást, ami szerint belehet állítani rendesen."
De nekem nem creativ hangkari van szal ezek nekem nem segítettek.
Szal a lényeg az lenne, hogy alaplapi 7.1 Realtek valahanyas, 5.1-es hangfallal.
A bajom csak annyi hogy nekem nem tetszik ez a az uj hangkezelő rendszer a win 7 alatt.
Teszem azt winampozok (de minden más lejátszóban ua a szitu) megy a zene Xp feltekerte minden hangszóróra vágatlanul, de a win7 a hátsó hangszórokon levágja a magasat a zenékből. Mintha a hangot akarná leszedni gondolom, hogy csak előröl jöjjön a hang, de csunyány szól és legtöbb esetben a számok szólói is ugranak a magas hangok miatt.
Meg lehet ezt valahogy mókolni, hogy mint az Xp felkeverje vágás nélkül a hátsó hangfalakrai a rendes zenét???Előre is kösz a válaszokat!
-
bobsys
veterán
válasz
netboy
üzenetére
ja ertem, akkor sima ugy
nezd meg, hogy a C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\startup alatt van-e valamilyen program, mert az tuti indulni fog a masik usernek ismajd nezd meg, hogy a
hkey_local_machine\oftware\microsoft\windows\currentversion\run alatt milyen egyeb programok vannak, mert azok is indulni fognak a masik usernek, onnan is szedd ki ami nem kell es vagy atrakod az elobb emlitedd hkey_user agba vagy fogod es atrakod a rendszergazdai user startupjaba -
-
artiny
őstag
Windows frissiteskor keves volt a helyem ugy tunik ( egyszerre sokat akart...mert idaig egyszer sem csinaltam)
Volt a C kb. 3 Giga es a D en is szabad hely. MIkor restartalt a gepet azt irta, hogy nem volt hely .....es mikor elöjött az asztal csak 32 és 30 mb szabad hely volt.
Hová tunt a szabad heylem valmit irt hogy attapmted filet csinalt .Ami a C:\Users\xxxx\AppData\Local mappaban talalhato mappák, filekot lehet torolni? Olyan 3,4 GB tartalmaz. Vag ezek kellenek a programoknak?
-
adm
őstag
közben megtaláltam.
-
bobsys
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
passzolom
-
bobsys
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
megprobalhatod csak az e-t aztan meg azt is, hogy a teljes drive mappat
-
bobsys
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
akkor csinald azt, hogy torlod az alabbiakat
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
\Explorer\DriveIcons alatt teljes drive-otHKEY_CLASSES_ROOT\Applications\explorer.exe\Drives\ alatt szinten a teljes drive-ot
aztan kell neki egy gep ujrainditas
-
Tappancs2001
senior tag
Szia! Screenshoot-ot nem tudom hogy kell csinálni, ezért beírom:
C/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll.31
D/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll,27
E/DefaultIcon/C:/Windows/System32/imageres.dll,27Üdv
-
bobsys
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
registryrol csinalj egy screenshotot
az alabbi kulcs erdekelneHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
\explorer\DriveIcons alatt minden ami van -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a win7 milyen mappában tárolja a meghajtó ikonokat szimbolizáló .ico fájlokat? Megpróbálom egy ikoncserélő programmal megoldani a problémám (a sima meghajtóikon száma 27, ha jól emlékszem). Előre is köszi a választ. Üdv
-
-
netboy
senior tag
Hol lehet azt beállítani,hogy a korábban telepített szoftverek automatikusan melyik felhasználo alatt indulhatnak?
Inditopult üres, msconfig pedig mindenhol változtatja! -
hajospeti
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám:
Egy-két mappát védelemmel láttam el: Biztonság/teljes korlátozás ezt egy normál fiókra tettem, de valahogy úgy alakult, hogy a rendszergazdás fiók sem tudja már megnézni. Az ablakban megjelent egy létrehozó tulajdonos teljes korlátozással, pedig én ilyet nem állítottam be.
Szóval, szerintetek mit kéne tennem, hogy láthassam a mappák tartalmát, mert most csak azt írja ki, hogy: Nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedélyekkel.
Előre is köszi! -
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Van vissza állítási pontod ahol még jó volt?
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! létrehoztam egy új rendszergazdai fiókot, próbáltam az új fiókba is belépve átnevezni a meghajtót, most nem jött fel a rendszergazdai jogosultságot kérő ablak, de nem neveződött át a meghajtó. Most mit csináljak? Üdv Érdekes, csak a windows intézőben szerepel rosszul felírva, a meghajtón a jobb egérgombbal kattintva, a tulajdonságok menübe belépve már jól írja ki a meghajtó nevét (Helyi lemez (E

-
bobsys
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
start menu majd compmgmt.msc kikeresed a rendszergazda usert jobb eger es megnezed, hogy engedelyezve van-e egyaltalan
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
bobsys
üzenetére
Szia! Megpróbáltam a windows intézőt rendszergazdaként futtatni és úgy átnevezni a meghajtót, de sajnos megint azt a hibaüzenetet kapom, hogy a hozzáférés megtagadva, rendszergazdai jogosultság szükséges. Most mit csináljak? Hogyan tudok teljes jogú rendszergazdai fiókot létrehozni? Köszi a választ előre is. Üdv
-
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egyenlőre úgyis az xp melllé telepítem,de ha beválik(a 64) akkor "letúrom" az egész rendszerlemezt és újrarakom.

Egy próbát megér,eddig úgyis kimaradt az életemből 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)