Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Aktív témák
-
adam_
senior tag
Miután szerettem volna a C: particiómra még +10Gb-ot tenni, amin a Windows 7 is van, lemezkezelőben a 300Gb-os adatos particióból "lezsugorítottam" 10Gb-ot majd ebből kell egy külön rész. Viszont ezt követően nem tudtam ezt hozzáadni a Windowsos meghajtómhoz a lemezkezelőben, így hát újraindítottam a notit, és azóta ez az üzenet fogad:
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot... press key!
Hiába nyomok bármit is, sorra ezt hozza be, és ha kiválaszotam hogy a merevlemezről bootoljon akkor is. Mi tévő legyek, telepítsem újra a Windows 7-et? ...vagy egyéb altarnatívák? Mellesleg, ha újratelepítem, az Adatos particiómon megmaradnak a dolgaim? Nem fog elveszni semmi csak, csak ami a 20GB-os Windowos partición volt, az fog elveszni? De tényleg ha telepítés nélkül is kivitelezhető a rendszer helyrehozása, kérlek segítsetek, mondjuk ha már újrateszem, jó lenne úgy csinálni, hogy még amit a rendszer meghalása előtt leválasztott 10Gb-ot hozzá tudnám csapni a Windows 7-es particiómhoz, hogy a jövőbeli gondokat elkerüljem.
Mit tanácsoltok?

-
adam_
senior tag
Most nekem igazából az nem tetszik, hogy mi szórakozik azzal a 4-5GB szabad tárhelyemmel, hogy egyszer látom, máskor viszont nem.. Már tényleg mindent megcsináltam, töredezettségmentesítés, registry cleanert, minden ilyen partició tisztió progit lefutattam, és mégis.
És gyanítom, hogy valami összefüggés van a felbontás meg ezek visszaállításában, az alacsony tárhelynek is! -
adam_
senior tag
Tényleg nem igazodok ki ebben, most meg rendesen fut minden, csak most meg 1GB-ot jelez a C: meghajtómon!
Na jólvan, majd ha valaki idetéved, és esetlegesen találkozott már ilyen jelenséggel, az elmondhatná, hogy neki hogyan oldódott meg, vagy egyéb jótanácsok is jól jönnének... mert nálam itt már megállt a tudomány sajnos. 
-
adam_
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tudtommal én már azt egyszer kikapcsoltam (nem is maradnak úgy a folyamatok újraindítás után, ahogy az előzőleg abbahagytam...), de azért a biztonság kedvéért rendszergazdai futtatásként beírtam a parancskezelőbe hogy powercfg –h off de nem reagált rá semmit, hol tudom leellenőrizni, hogy valóban ki van kapcsolva ez az opció? Valamint kérlek nézz rá az előző belinkelt képemre, hogy azok közül a fájlok közül végleges eltávolítható mindegyik a lomtárból?
Meg tényleg egy gyors kérdés, az közrejátszhat az alacsony felbontás visszaugrására, az asztal sémájának "lebutulására", ha a C-n azaza a Windowsos meghajtón kevés lemezterület van?
-
adam_
senior tag
De egy kis adalék, amire tényleg nem tudom mi lehet a magyarázat. Most is újraindítottam a gépet, és szintén 5GB szabad tárhely lett az op. rendszeres meghajtómon. De van rá egy sanszom, hogy ha megint újraindítom, vagy ki/be kapcsolom megint visszavált majd 1GB szabad tárhelyre. Ezt tényleg mi okozhatja?

Köszönöm az eddigi segítségeket!

-
adam_
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ajjaj, az viszont ki van kapcsolva!
Viszont lomtárból nem lehet visszatenni sehogyan sem? -
-
-
adam_
senior tag
Nos sajnos újra fenáll a hiba, amiről régebben írtam, és amelyről azt hittem, hogy megjavult!
Egy kis előzmény:Miért kell mindig újraindítanom a notebookom ahhoz, hogy normális felbontásba hozza be egyből a Windows 7 32bit-es operációs rendszert a gépen? Alapból amikor bekapcsolom csak 1280x720-at enged, a tálca is átvált "egyszerűbb sémára", majd újraindítom és jó lesz a rendszer, újra 1366x768-as felbontásba indul az op rendszerem, valamint az asztal is normális sémájú... Ezt miért csinálja?
Miután VGA drivert töröltem, majd feltelepítettem a legújabbat safe mode-ban, szintén ezt csinálta, Aero élményidexe 4,7-es, ott nem lehet gond. Viszont feltünt egy érdekes jelenség, ami talán valakinek mond valamit a hiba kiderítése szempontjából. Méghozzá az, hogy ilyenkor amikor átvált a gép így gyengébb felbontásra, egyszerű asztali sémára, megfigyeltem, hogy az a meghajtó amin a Windows 7 található kb 5GB-os szabad tárhelyről (ami eredetileg is szokott lenni) visszaugrik kb 1GB-ra, majd újraindítom, és woálá visszaáll 5GB-ra... Elég érdekes, tényleg nem tudom mi okozhatja ezt, de már jó lenne kideríteni!

Szerk: Bár mondjuk hozzátenném, hogy valamikor újraindítás után is marad ez az 1GB-os szabad táhely, valami mindig megtölti azt a cirka 4GB-t, de mi, vagy milyen program, alkalmazás műveli ezt, meg hogy ennek a velejáró az asztali sémá átváltása, arról sajnos foglamam sincs. Hibernáció, valamint rendszer visszaállítás is ki van kapcsolva!

Előre is köszönöm a javaslatokat, tippeket!
-
adam_
senior tag
Nos, úgy néz ki megjavult... de lekopogom... újraindítottam jópárszor és úgy néz ki nem vált vissza gyengébb felbontásra. Köszi a segítséget!
Újratettem végülis a drivert, és befrissítettem az élményidexet, ennyi volt. -
adam_
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Így van! Legújabb! Mégis ezt csinálja!

-
adam_
senior tag
Miért kell mindig újraindítanom a notebookom ahhoz, hogy normális felbontásba hozza be egyből a Windows 7 32bit-es operációs rendszert a gépen? Alapból amikor bekapcsolom csak 1280x720-at enged, a tálca is átvált "egyszerűbb sémára", majd újraindítom és jó lesz a rendszer, újra 1366x768-as felbontásba indul az op rendszerem, valamint az asztal is normális sémájú... Ezt miért csinálja?

-
adam_
senior tag
Egy érdekes jelenség játszódik le a notebookomon. Windows 7 Ultimate rendszer van rajta. Egyik pillanatról a másikra átteszi a felbontás 1366x768 helyett 1280x1024-be, a tálca is átvált eredeti sémára, és rejtélyes módon a C meghajtón, amin maga az op. rendszer is található, 4GB-os szabad tárhelyéről 1,5 GB-osra esik vissza (volt már olyan is, hogy visszaállítás után is 1,5 GB maradt a tárhely szabad területe, de újraindítás után meg megint visszaállt 4GB-ra... érdekes
) Természetesen rendszer visszaállítás segít, de unom mindig átállítani. Mi ez a jelenség?Előre is thx!
adam_
-
adam_
senior tag
-
adam_
senior tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
Tegnap amikor bekapcsoltam, akkortól. Előtte tényleg semmit, a szokásos CCleanert lefuttatom mindig, amióta megvan a Windows, nem hiszem, hogy az okozhatta. Tegnap előtt egyedül, ha jól emlékszem csak az EPSON nyomtatom driverét pakoltam fel rá, de azt utána le is töröltem, szóval az se okozhatta, vagy esetleg az módosított valamit a rendszeren, ami miatt most hibázik a minialkalmazások megjelenítése?
Az a baj, hogy a rendszer visszaállítás opcióm is ki van kapcsolva, ezáltal arra se hagyatkozhatom.
Viszont törölni a gadgeteket nem tudom, hogy elkezdhessem normálisan használni a Rainmeter-t... szóval vagy törölni kellene, vagy visszaállítani újra az eredeti win 7-es gadgeteket, de egyelőre egyik sem megy.
-
adam_
senior tag
[link]
[link]
Már minden lehetséges variációt kipróbáltam, registrybe is nyúlkáltam, de sehogy sem lett jó. Le is tiltanám a minialkalmazásokat, de ahogyan azt az egyik linken mutatom, azt se engedi, így minden egyes bekapcsoláskor a hibaüzi fogad és bezárja a gadgeteket. Gondolkodtam azon is hogy rainmeterrel próbálkozom ezután, de ahhoz előtte lekéne tiltanom a win7es gyári gadgeteket, amit nem enged, nem tudok. A drasztikus törlést meg nem szeretném választani, hogy kitörölöm a win mappából őket!

Mit tanácsoltok?
Köszönettel!
-
adam_
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen, írtam privit!

-
adam_
senior tag
Most amikor bekapcsoltam a gépem, bejött a Win 7, és az a kis ablak fogadott, hogy a minialkalmazások hibát észlelt, ezért a Win 7 megoldást keres a problémára... lefut ez a kis ellenőrző hülyeség és utána bezárja a minialkalmazásokat, meg se lehet utána már nyitni.

Mi történhetett, hogyan lehet újra működésre bírni a minialkalmazásokat?
-
adam_
senior tag
Sajnos nem látja a telefonomat a Win7. Rákötöm és hiába indítom a mobilközpontot (AS-t), egyszerűen nem ismeri fel az Omniámat amikor szinkronizálni szeretném, pedig ez elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy a névjegyeket átírhassam Outlookban! Mi a teendő? AS-t kell frissítenem?
-
adam_
senior tag
Köszi szépen mindenkinek a segítséget, sikerült nyernem több mint 3GB-ot.
Mi a hátránya, hogy kivan kapcsolva a rendszervisszaállítás és a hibernálás, azon kívül, hogyha összeomolna a rendszer nem tudom visszaállítani? -
adam_
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Akkor most mi tévő legyek, hogyan tudok helyet csinálni? Rendszert újra rakni nem szeretném, most tettem újra pár napja... nincs valami alternatív megoldás?

-
adam_
senior tag
-
adam_
senior tag
Valamitől nagyon megtelt az a partícióm, amin a Windows 7 van. Csak a Windows van rajta az egész 20GB-os partíción és most 1,03 GB szabad. :/ Mi foglalja ott a helyet, hogyan tudnék helyet csinálni rajta? Köszönettel, adam_
-
adam_
senior tag
Hogyan lehet Win7-ben a már megosztott mappákról levenni a megosztást? Sehol nem találom, ott ahol meg lehet osztani, nem tudom, hogy lehet "visszaosztani", az adott mappát a hálózat számára...
-
adam_
senior tag
Ha megosztottam egy mappát és ezt követően már nem szeretném, hogy megosztva legyen, akkor hogyan tudom róla levenni a megosztást?
-
adam_
senior tag
És erre valaki: [link] Köszönöm az eddigi segítséget is!

-
adam_
senior tag
Hol lehet beállítani Win 7-ben, hogy a tálcán, az óra mellett ne fusson olyan sok program, csak ami a szükséges? Mert én az msconfigba kiszedtem a pipákat csomó program mellől, újra is indítottam a gépet, de azok a progik továbbra is futnak, és ott vannak az óra mellett kijelezve. Valamint rendszer karbantartó programot ismertek, amivel törölni tudom a felesleges registryket, fájlokat, ilyesmiket, Win 7 alá persze?
-
adam_
senior tag
Hol kell azt beállítani, hogy a tálcán a gyorsindító sávban legyenek az ikonok, és ne úgy hogy az adott ikon mellé teszi az alkalmazást is, ha éppen fut?! Úgy szeretném mint XP-n volt, hogy a gyorsindító ikonok egy részlegben, mellette pedig az épp futó alkalmazások legyenek, szintén egy csoportban, külön szétválasztva az ikonoktól. Remélem érthető a problémám. A másik pedig az lenne, hogy a tálca kinézetét hol tudom megváltoztatni, valamint az asztalon az ikonok méretét hogyan tudom állítgatni?
-
adam_
senior tag
Tegnap feltelepítettem a notimra a Win 7 32Bites változatát, de pár apróságra felfigyeltem, hogy ezt vajon miért csinálja. Íme az első: [link] A második pedig az lenne, hogy miután a notin átettem egy ilyen energiatakarékos üzemmódra a rendszert, utána a hátteret kicserélte egy Asus logósra, az ikonokat meg egyszerűen eltüntette. Szóval most sehol nem találom a Lomtáram ikonját, és a különböző mappákat sem a benne lévő ikonokkal, holott a TC-ben az Desktop mappa alatt ott vannak, de kint meg nincsenek...
Aktív témák
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Hardcore café
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mini PC
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- YouTube
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

És gyanítom, hogy valami összefüggés van a felbontás meg ezek visszaállításában, az alacsony tárhelynek is!

Mellesleg most engem az idegesít legjobban, hogy hova veszett el az a 3-4GB szabad tárhely egyik pillanatról a másikra a Windowsos meghajtómon.
Újratettem végülis a drivert, és befrissítettem az élményidexet, ennyi volt.
... mellesleg az itt közrejátszhat, hogy nem eredeti az op. rendszerem?

Najó, de azért ez az 1GB szabad hely az op rendszeres partíción nem pici egy kicsit?