- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Mercutio_ #12379 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen milyen is a monitorod?
A köröknél csak azt kell figyelni, hogy egyformák legyenek és ne lógjanak ki a négyzethálóból, a pixelesedés természetes!
Ha a sűrű szűrke háttérben ha valami kavarog, az már a panel és a vezérlőegység hibája, különösen TN monitoroknál (és régi CRT-ken) vehető észre!!Egyébként, alul, ha beindítod, akkor ott találhatod a teszt értelmezéseket!
-
old_artist
addikt
válasz
Mercutio_ #12376 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen ez csak egy teszt program, és nem színbeállító!
Ahhoz, hogy a színegyensúlyát is be tudd állítani kalibráló műszerrel kell hogy rendelkezzél, továbbá a geometriát és a konvergenciát egy LCD-TFT monitoron is elelnőrizni tudd, arra jó ez a program.
A pixel hibára is kiváló, mert a monokróm/kompakt színfelületeken bármely felbontásban az adott pixel/sub(al)-pixel hibákat is ki tudod szűrni!Ez nem beállító, csak ellenőrző tesztprogram!
-
Furky
őstag
válasz
Mercutio_ #12280 üzenetére
Ha natívnál kisebb felbontáson játszol, máris van több lehetőséged:
1. szétnyújtja teljesképernyősre, ekkor torzult lesz általában a játék valamennyire
2. csak az egyik oldalig nyújtja, méretarányosan, ezt sosem próbáltam, de torzulás elvileg nem tapasztalható, és a kép két oldalán fekete csík lesz.
3. Csak az adott felbontáson jelenik meg kép, körülötte fekete keret látható, semmi torzulás, csak éppen csomó rész kihasználatlan a monitoron.
Ezen kívül én pl. tapasztaltam olyant, hogy cod4-ben 1024x768ra állítottam, és asszem bepipáltam, hogy widescreen, és az egész monitort kihazsnálta, valamint semmilyen torzulás nem volt, ezt királyul optimalizálták widescreenre. Ezzel szemben a gta sa még a natív 1680x1050es felbontáson is torzult picit a megszokott 1024x768 helyett, kicsit laposabb lett a világ, inkább az autókon látszik, meg kell szokni, ezt a srácok nem jól optimalizálták anno widescreenre...
Amúgy véleményem szerint játékokban nem is annyira jön elő a kisebb felbontás hátránya, mint mondjuk windows asztalon... Nyugodtan lehet használni kisebb felbontásokat, de persze addig, amíg nem torzul el szörnyen, elviselhetetlenül... -
Furky
őstag
válasz
Mercutio_ #12186 üzenetére
1. Passz. Látom a 20"-os példányt is említetted, 17"-os után ne vegyél 20"-ost szerintem, mert a 20as csak olyan magas, mint a mostani 17es. Képméretekről továb tájékozódhatsz az első hozzászólásban egy link keretein belül
2. Így van, játékban nem annyira fontos a natív felbontás, persze előnyös, ha az, de kisebb felbontáson is élvezhető, nem látni olyan jelenséget, mint ha windowsban dolgoznál kisebb felbontáson.
3. Ne viccelj... Nekem 7600GS-em van, és régebbi játékokban elég még ez is arra, hogy 1680x1050ben játszak (UT2004 maxon, GTA SA maxon). Az újabb játékok is menni fognak natívban, csak nem kell nagyon élsimítást, ilyesmit hazsnálni, illetve mértékkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest