- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Szerintetek filnézésre inkább egy 24"-os full HD monitor, vagy valamivel drágábban egy 22"-os monitor ami nem full HD de jobb panellal szerelt?
Mennyit számít magyarul ha mondjuk nézek egy 1080p-s HD filmet egy olyan monitoron ami nem tudja azt a felbontást? Vagy egy 720p-s felbontásút.
-
Schanyee
senior tag
Sajnos a pénz még nem gyűlt össze a kinézett lg monitorra, az akciónak meg vége. Szóval ha 1 hónapon belül nem lenne pénz, akkor jelenleg nekem a samsung 2494HM tűnik a legesélyesebb alternatívának, viszont van itt két monitor ami érdekelne, de semmi hír róluk:
Samsung P2370L egy LED háttérvilágítású TN paneles monitor
Illetve ami még érdekelne az, hogy a 120Hz-es monitorokkal pl ezekkel mi a helyzet? Tavaly augusztusban lettek bejelentve és külföldön sincsenek a boltokban.120 max 130 ezer forintig van valamilyen 24"-os monitor ami nem TN paneles és jó játékokra is? Esetleg 22"-os is érdekelne, ha az tudja rendesen a 75Hz-et, a filmek miatt. Bár ezt a témát nem igazán értettem meg és nincs sok lehetőségem élőben megtekinteni a monitorokat.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Calogero #13632 üzenetére
Ha nem nézel filmet, csak netezel, akkor nem kell wide monitor. Internetezéshez, a sima jobb. Emellett a 17"-osokat inkább kerüld el, mert túl kicsik lesznek rajta a betűk, ami internetezéskor zavaró lehet, a 19"-os sima monitor az neked tökéletesen megfelel. Ezek közül én azt választanám, amelyik a legjobban tetszik, legjobb a talpa, legolcsóbb, mert a panelek annyira egyformák, nincsenek nagy különbségek, főleg internetezésnél, ott jön ki talán a legkevésbe.
Illetve még a garanciát is figyelembe venném (hibás pixelekkel mi van, meg ilyesmi). -
Schanyee
senior tag
válasz
attiati #13625 üzenetére
Alapbeállítást nem érdemes hagyni, általában egyik sem nyúj alapon túl jó képminőséget. Ha kell a HDMI akkor azt válaszd szerintem, mert úgysem rövid távra veszed. Ha nem tetszik a csillog-villog (bár nekem ez a képről nem igazán jött le, hogy zavaróan olyan lenne), akkor nem tudok mit mondani, sötétben talán abszolút nem látszik, meg amúgyis inkább a monitor belsejére koncentrálsz, nem a keretre.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Schanyee #13605 üzenetére
Ideteszem 3. lehetőségnek hátha valaki válaszol
az új samsung 2494HM-et, ami már 16:9-es képarányú monitor, így nagyobb a pixelméret egy sima wide 24"-osnál is, kevesebbet fogyaszt, nekem jobban tetszik, hogy nem íves az alja és NORMÁLIS TALPA VAN (legalábbis annak tűnik) szóval állítható magasság és van portré mód is.
Amit nem értek, hogy miért nehezebb pár kg-mal ez a monitor a többinél, de ez egyáltalán nem zavar, még inkább szimpatikusabbá teszi.Illetve van még két plusz az elődökhöz képest, az 50 000:1-es dinamikus kontraszt, ami nálam nem számít semmit se, meg nem 160/160-as a betekintési szöge, hanem 170/160-as, ez talán valamivel jobbat jelent.
Valaki látta már élőben ezt a monitort?
-
Schanyee
senior tag
Ezek közül melyiket ajánljátok?
LG M2394D
Samsung 2333HDVagy valami mást ezek helyett?
-
Schanyee
senior tag
Később jutott eszembe és nem tudtam beleszerkeszteni, hogy a 17"-os CRT-men 1024 x 768-as felbontás mellett nekem már túl nagy a pixelméret.
-
Schanyee
senior tag
Nézegetem a monitorokat és mondjuk kiváncsi lennék, hogy kb 85-90 ezer ft-ból mit lehetne kihozni. Illetve azt tudom, hogy kb ebben az árban van a
Samsung T220 HD 22"-os, 1680x1050-es felbontású tv tunerrel ellátott változat,
az LG M2394D 23"-os, tv tuneres, full hd (viszont ezért 16:9-es, azaz 1920x1080-as felbontású) monitora, a
Samsung 2433BW 24"-os 1920x1200-as monitora, illetve a
Samsung 2263DX ami egy 22"-os monitor kis 7"-os kijelzővel és 3Mpixeles webkamerával ellátva.Ha még van más ötletetek kiváncsi vagyok.
Filmezésre, internetezésre, meg egy kis játékra mit ajánlanátok? A TV-tuneres dolog az egy érdekes kérdés, mert a tv-m elég öreg és akkor lehet arra is inkább ezt használnám, meg kisebb is mint egy 22"-os szélesvásznú. Viszont lehet hogy arra azért mégse használnám, mert ez az asztalon van, meg ha más is tv-zni akar akkor ez ugye nem előny. De előnye a sok bemenet ami konzolokhoz jól jöhet (amim viszont nincs, de a nintendo wii még mindig tetszik).
Filmet viszont sokat néznék. Szóval itt jön egy másik kérdés, hogy ugye ott a HD felbontás, amit a 22"-os nem tud, illetve ami meg tudja, azzal nagyon kicsik a betűk és nem akarok mégegyszer úgy szívni mint a mostani 17"-os CRT-mmel, hogy zavarnak a kis betűk. Ahogy néztem egy 23"-ossal hd-n talán már elég nagyok a betűk a netezéshez, de nem vagyok ebbe biztos egyáltalán. Szóval a HD filmek jobb minősége látszik ekkora monitoron is, a DVD-vel összehasonlítva?
Internetezéshez viszont nem túl nagy a 24"-os monitor az asztalon?
Játékoknál nem gond, ha kisebb felbontáson használom a monitort? Bár ezen valószínüleg tudnék segíteni nem túl sok pénz kiadásával.
Illetve ott van a samsung amihez plusz kijelző jár. Van annak értelme? Mármint tudom reménytelen ilyen kérdést itt feltenni, de esetleg miközben netezek azon ott van az msn, a winamp meg ilyenek. Az alt+tab kombináció nyomogatása nem fárasztóEz a legkevésbé esélyes befutó igazából.
Most talán az LG tetszik a legjobban, mivel utánaszámoltam, szélességben csak 1cm a hátránya a 24"-ossal szemben, magasságban igaz 4cm-el kisebb. Viszont ez nagyon új monitor, egy angol nyelvű fórumtémát találtam róla, ahol mindenkinek nagyon pozitív véleménye van róla, de tesztet még nem találtam igazából. Míg a samsungok azok tuti jók. LG-ről meg többször hallottam, hogy nem szépek a színei.
A pixelméret a másik kérdésem. Szóval egy CRT 17"-os monitor 1280x960-as felbontáson kisebb pixeleket jelenít meg mint egy 17"-os LCD, 1280x1024-es felbontáson? Mert az LCD-re azt írják, hogy 33,79 x 27,03 cm nagy, míg lemértem a CRT-m és az számottevően kisebb (nagyjából csak 32 x 24). A 17"-os CRT monitoron nekem kicsik a pixelek, így ha netezek szinte mindig nagyítanom kell. Viszont 23"-on a full HD az is kb akkora pixelméretet jelenthet mint az LCD-s 17"-os monitor (ha jól számoltam 0,265). Szóval az is lehet kicsi lenne. Akkor meg már inkább egy 22"-os monitor alacsonyabb felbontással, csak akkor meg ugrik a full HD, aminek nem tudom mennyi előnye van filmnézéskor. A 24"-t meg egy kicsit nagynak tartom asztalra, egyszer kell egyet nézzek élőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Milyen digitális videókamerát?
- Kerékpársportok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- YouTube
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged