- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomeee
tag
Sztem ez hülyeség!
te nagyon elvakult vagy a monitoroddal szemben! Mindig lesznek hibás monitorok tipustól függöen..... csak még nem tudsz róla..... amugy szetm annyival job a tiéd hogy a panel jobb minőségü.. mert a 223BW ben asszem CMO panel van mig a tiédben vagy Samsung vagy AUO........
-
szab.tam
nagyúr
nézőpötty kérdése: a 24-esnek kisebb képpontjai vannak, és össz pixelszámot nézve a 2X22"-os sokkal nagyobb asztalt ad ki, mint egy 1920X1200-as 24-es. a 2 db. 22-es össz 120-ba került, és dvi-os. a 30"-osnak megint csak picurka pixelei vannak, és jelenleg még kifizethetetlenül drága
-
ati888
senior tag
És a háttérvilágítás nem zavaró a tiéden? Mert a 226bw-t dícsérték ugyan de a háttérvilágítást nagyon erősnek találták. A kettő közül választanék. Most a 2232bw-re hajlok egyre inkább, az árkülönbség pár ezer ft. csak.
Esetleg hasonló 22"-os monitort tudtok ajánlani? Mert nem akarok hirtelen beleugrani.
-
tothbe
addikt
na megnéztem, méretileg is tök ugyanakkora a kettö (223,226) legalábbis fizikálisan, amúgy tényleg 21,6" és 22".
A 223-nak jobb a függgöleges betekintési szöge és a kontrasztja is, kisebbek a képponttávja(0.276 a 226 0.282-jével szemben, ami furcsa tekintve az azonos külsö méretet és a 226 nagyobb képátlóját 22").
Az elérési idö az ami 5ms a 223-nál, legalábbis a samsung szerint, a 226-nál meg 2ms.
És van köztük több mint 20ezer a 223 javára. Sztm egyértelmü(hacsak nincs valami rejtett gyengeség a 223-nál)..... -
Thomeee
tag
Hali! Kérdezd d@minatort ö vagja hogy kell szétkapni ö is szétszedte a 223BW-t mert nem volt kivül a panel info és a szervizmenüben sem mivel onnan kiszedték. Ö vágja hogy kell szészedni gyorsan könnyen és gond nélkül! Ha nagyon kivi vagy az általad agyon dicsért monitorodra
-
CSorBA
őstag
nah vszeg 2032 lesz lesz..
amúgy mégegy lökés efelé, voltam ma itt Szegeden a Samsung outeetben, ide viszik vissza a kishibás cuccokat (az árak mondjuk röhejesen drágák monitoroknál, de pl tv-t venni nagyon jó náluk, de ez más téma...)
Szal, 226 is volt náluk, és 206 is, több darab... Viszont 2032 nem! és nem is volt, nosez szvsz azt bizonyítja, h. nyilván kevesebb a meghibásodás a 2032-nél, ergó jobb is lehet... Így vszeg ez lesz... -
Thomeee
tag
Az a baj hogy a xx32 es sorozatnál meg asszem 223BW nél is már a szervizmenü nem irja ki a panel tipusát pont azért hogy ne legyen xarakodás meg kavarás..... 1-2 tag szészedte hátul a moncsit mert be volt ragasztva az a cucc amin rajta van a panel info..... és sajnos ezt szervizmenüből annál a monitornál nem nagyon fogod megtalálni... de ne nekem legyen igazam!
-
-
-
he7edik.
addikt
még TV tuner is van benne
-
d@minator
addikt
Nem vitatom a 20"-t is lehet 1m-ről nézni. (Nekem ez előtt normál 17-es volt és jó volt jó volt de jobb lett volta 19-es.) És nem is játék alatt okoz problémát a 20" hanem amikor aprók a betűk egyes alkalmazásokban.
Na meg szerintem filmnézésre is alkalmasabb a 22", mert azt messzebbről ágyból fotelből szeretik nézni az emberek.
Szerintem mindenki döntse el saját maga, hogy ha számít a pénz, hogy 20"-2ms vagy 22"-5ms-ra van szüksége ugyanazért az árért. -
d@minator
addikt
Azért van olyan árban mert 5ms-os. Az öt milisek mind olcsóbbak talán kivétel a 225BW ott az állítható magasságú talpat kell megfizetni. És különben sem az a lényeg, hogy miért olcsóbb. Ha a 21,6 miatt olcsóbb az pont egy alternatíva azok számára akik nem tudnak dönteni a 20" és a 22" között. Ugyanis a képponttávolsága 0,276mm ami a 20 és a 22 képponttávolsága között helyezkedik el.
Szerintem. -
Khaal
őstag
DVI-n nem biztos, hogy meg tudja hajtani, ha csak 1600x1200 a max. Én is azért adtam el a matrox g450-emet, mert csak 1280x1024-et tudott DVI-n (és csak DVI csatlakozó volt rajta).
Analógon viszont már a 6-7 évvel ezelőtti kártyák is tudtak 1920x1200-at is simán.
Ha nem érdekelnek a játékok max eladod az 5600-ot, aztán veszel helyette egy 6200-at, nekem most az van (antituningolva 280mhz gpu / 380mhz memo) és 2D-re tökéletes.
Kiemelem, hogy itt nem játékokról van szó, 1680x1050-es felbontáshoz a mai játékokban már legalább egy 7600GT kell, de inkább több. -
zolynet
veterán
-
zolynet
veterán
Samsung 223BW ha már nagykerekben akkor ide is nézzetek be ha tudtok 52K
1,5"-al nagyobb, 8K-val kevesebb. -
zolynet
veterán
Kösz az pont jó is mert ott puncsos vagyok
Azért gondotam volt a viewsonic mert nálul láttam azt tisztességesen kiírva h 3 év teljeskörű subpixel gari van....ha van 1 db akkor már azonnal cserélik. Ez az opció megvan a samsung-nál is?Mert a samsungok is nagyon tetszenek.
Amugy meg úgy vagyok vele ha már lúd akkor legyen kövér és akkor 22".
Bár még ezt átgondolom. De ha van pro/kontra ebből is kérnék tanácsot.
Kösz! -
vazimódó
senior tag
Szia!
Kis reklám nekiChesterfield bazárja
78K-ért vettem a moncsit.
Igen DVI-re kötöttem,natív 1680x1050.
Értem és köszönöm. Meg fogom csinálni a beállításokat csak most nem vagyok otthon.
Érdkes egyébként a bevilágítás középen.Erre nincs valami tipped? Én azt hittem hogy csak felül és alul lehet majd észrevenni ami engem nem is zavarna.Ez sem vészes csak kicsit zavaró.
Köszi mindent. -
d@minator
addikt
Az 1000-el biztosan elégedett leszel, na meg hát nagyobb jelenleg nincs is. A 700 viszont karcsú persze azzal is jól el lehet lenni, eddig 600-as kontrasztú Samum volt és elégedett voltam vele. Viszont egymás mellé téve a 600 és 1000-et ég és föld a különbség.
(A 3000 dinamikus kontraszt nem volt bekapcsolva.) -
Myers
senior tag
"na hogy?"
Nyugodj le TeeJay, nem a mondandódba akartam belekötni.
Értem én a dolgot. 5 pixelre hogy rajzoljunk ki pl 4-et v. 3-at? Az valóban nem megy élesen. Elvileg. De az eredmény lehet, hogy tűrhető. Én csak azt mondtam amit tapasztaltam, és megkérdeztelek titeket, hogy ti hogy látjátok. -
wwhy
veterán
Mire kivárod, addig abban is lesz finomvegyes
Végül is 1xű: nem lesz kavarás, mert senki meg nem mondja, milyen panel van benne; ma végignéztrm pár július-aug-i gyártású Samu monitort (19, 20 és 22 wide) és egyiken sincs panelmegjelölés
a régebbieknél (2005/2006-os 15, 17) mindegyiken ott az S betű.
-
Interceptor
addikt
Személy szerint a színekre vagyok a legkényesebb,sokkal jobban számít mint bármilyen más tulajdonsága a monitornak.Az IBM L170-em ami úgynézki tönkre ment élethűbb színeket produkált mint a legutóbb általam tesztelt Asus MB19TU monitora.Az valami gusztustalan sz@r volt.Akármit állítgattam rajta nem lett jobb csak más.Csalódtam is bennük,mivel Asus mániás vagyok.Ez a 2232BW kapható már valahol? a 2032/2232BW a 206/226BW utódja???
[Szerkesztve] -
d@minator
addikt
Neked is bátran ajánlom garantáltan nem fogsz látni lópixeleket.
Én is meglepődtem amikor megláttam hiszen a 17''-esnek kisebbekek a pixelei. Mégis valahogy jobban kirajzolódnak rajta a sorok és az oszlopok.
Kiegészítvén a táblázatodat:
21,6'' - 1680x1020- 0,276 mm pixelméret -
d@minator
addikt
Legalább hasnos és szép kis gyűjtőmunkát végeztél.
Jól látod kétféle ember van. Egyik a pixelméretet a másik a monitorméretet részesíti előnyben.
Rengeteg ember gondolkozik úgy, mint én és 19''-es normál monitort vettek. Pedig rosszabb a 17''-nél, mert a felbontása ugyanolyan de nagyobb a pixelmérete. És sok ember aki 17-est vett is csak azért tette, mert drága volt neki a 19-es. Meg ha csúnyább képe lenne akkor miért gyártanak ilyet és miért veszik?
Widesreen-nél ugyanez a helyzet. Én a 22''-est részesítem előnyben. Te pedig a 20''-ast a kisebb pixelméret miatt.
Idézet egy internetes cikkből:
''Az egyes monitorméretek meghatározott felbontásra optimalizáltak. Néhány meghatározott monitorméretnél az alacsonyabb felbontás kevesebb képernyon lévo információt, de nagyobb méretu, könnyebben olvasható szöveget jelent. Vegyük azonban figyelembe, hogy minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek lesznek a képen lévo objektumok, például a szövegek, ikonok stb. Adott monitorméret esetén a túl nagy felbontás rengeteg információt jelent, de a szöveg túl kis méretu lesz.''
Szerintem az utóbbi hozzászólásaink hasznosak mások számára és tisztáz egy-két dolgot. Ezek után mindenki döntse el maga, hogy a kisebb pixelméret-kisebb képernyőméret vagy a nagyobb pixelméret-nagyobb képernyő méretet részesíti előnyben.
[Szerkesztve] -
d@minator
addikt
1. Jó lenne ha alaposan elolvasnád amit írok, mert akkor kiderülne hogy én a normál 19'' állítottam szembe a 20''W-vel azért, hogy segítsek a kérdezőnek és nem azért, hogy okoskodjak.
2. Én már láttam wide monitort, mert azon dolgozom. És te?
3. Valóban egy 20''-os wide-on igen 26 sorral több van tehát több az információ. A 19''-os normálon valóban ''lópixelek'' vannak hiszen 36 mikrométerrel tényleg nagyobb.
4. De ez engem nem zavar, mert 70cm-ről nézem a monitort és nem 10 cm-ről, mint te. Ezt onnan tudom, hogy az emberi szem felbontóképessége 10cm-es távolságból 40 mikrométer. Tehát a 10cm is jó túlzás.
5. Igen a 22''W-nek szebb a képe mert kisebb pixelekből épül fel a különbség 12 mikrométer. Ezt hány centiről is lehet látni? Kettő?
Ne haragudj a stílusomért csak felvettem a tiédet.
És értsd már meg egy pici monitoron hiába van nagyobb felbontásod a windows úgysem lesz részletgazdagabb csak kisebb. Ugyanez a helyzet a word és excel-el. Hosszú távon a kis karakterek fárasztják a szemet. A játékokkal nincs gond. De ezt már leírtam. És egy 21wide is fárasztóbb egy 19normálnál. Saját tapasztalatom. -
d@minator
addikt
-
Norbi_01
csendes tag
Ha megrendelek 2 db samsung monitort és kikötöm h csak S panelest hozzanak és a helyszínen mégiscsak két A paneles monitor vigyorog rám akkor szerinted ki fog csúnyábban nézni én vagy az eladó? Egyébként pedig lábjegyzetként olvasható a magyar jogban egy olyan történet, hogy a vevő vásárlástól való elállásának joga...
Jónak mutatkozik 2232BW én 80e ft-os árat találtam rá ha minden igaz. -
peeta
csendes tag
Hi!
Nekem is ez volt a kérdésem. A 226BW kifutó modell. A 226CW-nek jobbak a színei (mint egy átlagos TN panelé), mint a 226BW-nek.
Internetes info-im alapján viszont minőségben nincs különbség (gyári adatok) a 226CW és 2232BW között, árban viszont kb. 20 000Ft! Nem tudom én se, h miért. Talán nem forgatható és másik panel van benne - de akkor, h tudja ugyanazt a minőséget?!?!
Valaki írja meg a különbséget a 226CW és 2232BW között pls!
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 4
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged