- Macrodroid
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
Hoffer #14463 üzenetére
Szerintem nem mindegy, döntsd el, hogy most venni akarsz egy monitort, vagy a meglévőt akarod lecserélni egy másikra. Különbözőképpen kell hozzáállni, mert meglévőt nem cserél, értelmes ember, rosszabbra, vagy hasonlóra, míg ha kell +1 monitor akkor az már más.
Legalább egy valamilyen digitális bemenettel (hdm, dvi, dp) rendelkezőt válasz, a d-sub nagyobb felbontásoknál már fokozattabban veszélyes a képminőségre, a dinamikus kontrasztot, meg elfelejtheted, ne az alapján válassz. (teljesen mindegy, hogy 3k:1 vagy 5M:1 a dinamikus érték)
-
El Kebir
őstag
válasz
Hoffer #14461 üzenetére
Minek akarsz lecserélni egy 22"-os monitort egy 22-23"-os monitorra?
Legalább lenne valami minőségi előrelépés...de így hogy az egyik tn-es egy másik tn-es váltson, tiszta pazarlás, pénzkidobás.
Ráadásul azon az lg-n még egy normális digitális bemenet sincs, semmi értelme nem lenne egy ilyen, vagy hasonló 22-23", cserének."Ha nem férsz a bőrődben", és van felesleges pénzed felesleges cserékre, akkor próbálj ki egy IPS vagy xVA paneles monitort, annak már több értelme lenne.
-
Thomeee
tag
Sztem vagy rosszul van irva vagy nem nézted meg jól! A 223BW az 21.6 colos mig a 226BW 22colos...... , a 223BW nek 5 ms a válaszideje a 226BW nek 2ms.....
Kontraszt: 223BW,226BW mind 700:1, vagy ha bekapcsolod a dinamikus kontrasztot akkor 3000:1 Remélem jol irtam mindentÜDv!
-
TeeJay
félisten
én már kb 5-6 Samsung TFT-t vettem rokonoknak ismerősöknek haveroknak
mindet kipróbáltam és egyiken se volt pixelhiba soha
(everest monitor tesztet lenyomatsz és ott egyből kiüt ha hiba lenne)
ebből az 5-6monitorból 4-et rendszeresen szoktam látni azóta is (1-2éve lett mind vásárolva) és azóta sincs még rajta szóval zsír az összes -
Necc
addikt
Ááá ember ne hallgass rá (bocs
)
Egy 20" és 22"-os moncsinak is ugyanakkora a natív felbontása (1680x1050), ne spórolj azon a +2" -on szerintem megéri, ha másnál nem de legalább a filmeknél biztosan
Továbbá sehol sincs az "törvénybe" írva, hogy egy natív 1680x1050 felbontású monitornál a játéknak is akkorának kell lennie, és a kisebb felbontás nem csak a TFT-nél mutat "csúnyán" hanem a CRT-nél is (TFT-n legalább "ingyen" élsimítás van)
2ms vs. 5ms: nincs szemmel látható különbség.
Hosszútávon már sajnos csak a wide-al jársz jól (lásd tipikusan a filmeket), ha egy 4:3 arányú játékot fogsz futtatni egy 16:10 -es monitoron akkor megmarad a képarány (DVI-nél) csak meg kell szoknod, hogy a fekete sáv ezúttal nem fent lesz, hanem oldalt -
d@minator
addikt
Nekem az van, megéri.
A jelenség az lesz, hogy kevesebb lesz az fps-ed.Pl. Airborne minimum/átlag/max fps:
1024x768 - 12/28/49
1680x1050 - 6/15/24
Egy kétmagos procivalnem ilyen szörnyű de a különbség látszik.
Filmezés, szerkesztés tuti megy. VGA-t úgyis gyakran cserél az ember. Monitort ritkábban.
-
Osynho
addikt
Mindenképpen a nagyobbat vedd, megéri a különbséget sztem. Szövegnél, netnél, filmnél nagyon nem mindegy. 223bw nemsokkal drágább pl a 206bw-nél. Menni fog 1680x1050-ben,csak cudarul
Ilyen géphez amúgy is egy jobb vga dukál. pl x1950gt 28ért..... Egyébként ma vettem egy 223bw-t és sztem teljesen korrekt. Persze nekem se ártana erősebb masina egykét game-hez.
-
d@minator
addikt
Most adtam el a 7600GT-met és váltok HD2900Pro-ra. Újabb játékokhoz karcsú. BF2, COD2 megy ne egyik sem mai gyerek.
...csak 5ms a válaszideje!! Az 5ms bőven elég.
A TFT-ket a legnagyobb felbontáson kell használni különben homályosabb, csúnyább lesz a kép. (CRT-n nem így van, alig van különbség 1600x1200 és 1024x768 között)Én a 22" venném. (vettem) A felbontásuk ugyanakkora a 7600GT egyformán fog viselkedni.
-
ÁDI
aktív tag
Hát, nem tudom mivel játszol, de 22"-st kihajtani egy 7600GT-vel, natív felbontásban,,,,hát nekem kicsit soknak tűnik a 22"! Én biztos ehhez a kártyához kisebbet választanék vagy erőssebb vga-t vennék. Másnál van ilyen konfig párosítás?
Én is játékhoz (Bf2 jellemzően) widet szeretnék, bár nem támogtja a game.Vagyis csak kinagyítja képet, de nem látok többet (kipróbáltam havernál... :-( ).az hogy "nemigen mennek a játékok" wide-vel, ezt így a wide-re fogni nem lehet (majd visszaolvasom a topikot, ki hogy írta/gondolta).
Ez már elhangzott: wide filmezésre, szövegszerkesztésre "jó", mert többet látsz. Gameknál vegyes a kép, mert akkor látsz többet (és ez jó , ugye...), ha a játék támogatja.
Netezésnél is oldala válogatja, melyik ad nagy felületet...., ha nem oldalt fekete csíkok vannak... A pivot funkciós moncsikat 90 fokkal elforgatva, kiküszöbölhető ez a gond (álló képet kapsz így :-) ).
Na, remélem jól mondom, ha nem, javítsatok ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Macrodroid
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest