- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
A textbox feltöltése után beállítom false-ra a változó értékét, hogy tényleg csak a betöltés utáni módosításokkor billenjen, és mégis
Azt nemtom hogy kell utólag hozzárendelni, de már megoldottam az eredetivel való összehasonlítással.
namespace WpfApplication1
{
/// <summary>
/// Interaction logic for MainWindow.xaml
/// </summary>
public partial class MainWindow : Window
{
bool MenteniKell = false;
string FajlNev = "";
string EredetiSzoveg = "";
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
}
private void ProgramBezarasa(object sender, RoutedEventArgs e)
{
if (!EredetiSzoveg.Equals(textBox.Text) )
{
var valasz =MessageBox.Show("Elmented?", "A szöveg módosult.", MessageBoxButton.YesNo, MessageBoxImage.Question);
if (valasz==MessageBoxResult.Yes)
{
File.WriteAllText(FajlNev, textBox.Text, Encoding.Default);
}
}
Close();
}
private void FajlMegnyitasa(object sender, RoutedEventArgs e)
{
OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
ofd.Filter = "Szöveg fájlok (.txt)|*.txt";
ofd.FilterIndex = 1;
ofd.Multiselect = false;
Nullable<bool> eredmeny = ofd.ShowDialog();
if (eredmeny==true)
{
FajlNev = ofd.FileName;
EredetiSzoveg = File.ReadAllText(FajlNev, Encoding.Default);
textBox.Text = EredetiSzoveg;
textBox.Visibility=Visibility.Visible;
}
}
}
} -
Jester01
veterán
Számpárokat, de már a kérdésben is benne volt hogy ezek sor és szék számok valami helyfoglaló rendszerben.
KVP kizárólag dictionary kapcsán merül fel, Tuple-ra pedig semmi ötletem nincs hol lehetne értelmesen használni. Az kifejezetten a nem-érek-rá-rendes-osztályt-csinálni eset, a lusta programozó számára.
-
Kommy
veterán
Ehhez még egy kis kiegészítés, ha Visual Studio-ból futtatom akkor nincs semmi probléma, de ha publikálom és feltelepítem akkor viszont arra hivatkozik, hogy nem találja az *.rdlc fájlt. Hogyan kéne beállítanom, hogy ez működjön, sőt jó lenne valahogy kiválaszthatóvá vagy saját magam meghatározhatóvá tenni hova telepítse a programot.
-
-
Dinter
addikt
Szóval, a listát már beolvasáskor feltöltöm.
public void Beolvasas()
{
string line;
using (StreamReader beolvaso = new StreamReader("refi.key", System.Text.Encoding.Default, true))
{
while ((line = beolvaso.ReadLine()) != null)
{
torleslista.Items.Add(line);
var sor = line.Split(' ');
Kulcs kulcs = new Kulcs();
kulcs.mezo1 = sor[0];
kulcs.mezo2 = sor[1];
kulcs.mezo3 = sor[2];
kulcs.mezo4 = sor[3];
kulcs.mezo5 = sor[4];
for (int i = 5; i < sor.Length; i++)
{
kulcs.nev += ' ' + sor[i];
}
kulcsok.Add(kulcs);
}
}
}Aztán a kiválasztottakat törlöm a ListBoxból. A kulcsok listából is törölném kéne, ott viszont nem tudom összehasonlítani a kettőt, mert a .ToString() függvény más értéket ad vissza. Mivel tudnám számomra megfelelő formátumba alakítani?
ListBox.SelectedObjectCollection torlendo = new ListBox.SelectedObjectCollection(torleslista);
torlendo = torleslista.SelectedItems;
if (torleslista.SelectedIndex!=-1)
{
for (int i = torlendo.Count - 1; i >= 0; i-- )
{
torleslista.Items.Remove(torlendo[i]);
for (int j = 0; j < kulcsok.Count; j++)
{
//itt hasonlítanám össze a kulcsok listát és a törlendőt, és ha azonos, törlöm
}
}
} -
kingabo
őstag
Bocs, ma extra rossz a felfogásom.
Volt melóhelyen hozzám vágtak egy wsdl-t (php volt a háttérben), az általad linkelt cikkben is említett wsdl.exe-vel legeneráltam a proxy osztályt és hozzáadtam egy konzol apphoz, majd az app.configban beállítottam, hogy mentsen minden küldött és fogadott xml-t. Ott ránézésre az általam linkelt dolgokat kellett beállítani, most jobban megnézve, nem teljesen ez volt. (már ami 3év múltán rémlik)Nem írtam le eddig egyszer sem, hogy ASP.Net, mit nézek be?
ui: Karma a korábbi posztomban a linket légy szíves javítsd ki, mert valami szemét belekerült. Köszi.
-
Dinter
addikt
Ez már jó, csak arra írtam, hogy miért a for-ral próbálkoztam.
Ezt írta ki korábban:
A local variable named 'dolgozo' cannot be declared in this scope because it would give a different meaning to 'dolgozo', which is already used in a 'parent or current' scope to denote something else[link] Ez a feladat amúgy. Amikor azt írja, hogy kezelőfelületet kell készítenem, akkor arra gondol, hogy az alkalmazásnak WinForm Appnak kell lennie, vagy lehet Console App is?
-
Dinter
addikt
Erre gondoltam. Egyébként azért próbálkoztam for-ral, mert az előző(hibás) kódban ha a dolgozo-kon akartam végigmenni, akkor hibát írt ki.
bool sikeres = false;
do
{
Console.Write("Add meg a neved: ");
string nev = Console.ReadLine();
Console.Write("Add meg a jelszavad: ");
string jelszo = Console.ReadLine();
foreach (Dolgozo dolgozo in lista)
{
if (dolgozo.nev == nev && dolgozo.pw == jelszo)
{
sikeres = true;
}
else
{
}
}
if (sikeres)
{
Console.WriteLine("Sikeres bejelentkezés!");
}
else
{
Console.WriteLine("Nem sikerült bejelentkezni.");
}
} while (!sikeres); -
ubid
senior tag
Na igen...
Viszont :
string s1 = "11.22.33."; //falseennek itt false-nak kéne lennie. De a c# az true-t ad vissza , mert 11.22.33 eddig MATCH-el...
Egy csúnya trükk, ha Match-et hívok,akkor mindig csak 1 match-el foglalkozok, amiből az illeszkedő string-nek ugyan akkorának kell lennie mint a bemenőnek...
De az nem a legszebb ... -
Keem1
veterán
Huhh, harmadik olvasásra fogtam fel, amit mondasz. Hiába, mostanság túl sok volt a PHP és túl régen a C#, már látom hogy hülyeséget csináltam
Viszont úgy tűnik, hogy az eredmény nem azonos.
Míg a PHP eredményül csak az og:image kép URL-jét adja eredményül, addig a C# ugyanarra a kifejezésre az og:image résztől kezdve a meta tag végéig az egész sztringet visszaadja.
Esetleg ötlet, hogy mitől lehet? Ettől függetlenül természetesen nagyon köszönöm az útmutatást.Hopp, máshol is ezt mondták, tehát egyértelműen alapvetően a saját hülyeségem a hiba oka, mindenkinek feltűnt, csak nekem nem.
Viszont akkor tényleg új probléma van, hogy sajnos nem a tiszta kép url-t kapom, hanem némi felesleggel megspékelve: [link]
#6611 Karma: meglesed ezt a fenti linket? Itt szerintem látni fogod, ha futtatod. PHP csak a kép url-t adja vissza.
-
Nincs hivatalos MS platform rá? Ez nem kicsit vicces.
Amúgy hót nem boldogulok. 80%-ot megeszik egy c2d prociból,vagyis nem így kell megoldani. De akkor hogyan? Hisz ez csak egy szöveg, amit párpixellel odébb dobok...
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows;
using System.Windows.Controls;
using System.Windows.Data;
using System.Windows.Documents;
using System.Windows.Input;
using System.Windows.Media;
using System.Windows.Media.Animation;
using System.Windows.Media.Imaging;
using System.Windows.Navigation;
using System.Windows.Shapes;
using System.Windows.Threading;
namespace WpfApplication1
{
/// <summary>
/// Interaction logic for MainWindow.xaml
/// </summary>
public partial class MainWindow : Window
{
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
textblock1.Text = "Az Apple a tegnapi napon igazi bombát dobott a piacra, ugyanis bejelentették, hogy a Metal API-t az iOS-ről áthozzák a Mac OS X új verziójára is. Ez az iparágon belül visszás nézeteket váltott ki. Önmagában nincs baj azzal a politikával, ha valaki a szabványok mellett készít saját technológiákat is, de az Apple esetében inkább arról van szó, hogy a szabványok helyett jött a Metal. A vállalat ugyanis teljesen visszafogta az OpenGL támogatását, és lassan ez igaz lesz az OpenCL-re is. Emellett a nyílt specifikációjú iparági szabványnak készülő Vulkan API támogatására vonatkozóan is mélyen hallgat a cég, ami egyfajta üzenet a fejlesztőknek, hogy válasszák a biztosan létező utat, vagyis a Metal API-t. Egyrészt a fejlesztők nézőpontja érthető, hogy számukra jóval egyszerűbb lenne, ha az Apple a szabványok mellett kardoskodna. Nyilván az OpenGL itt már nem tényező, de az OpenCL és az érkező Vulkan az. Ennek technikai akadálya nincs, de az Apple valószínűleg fél attól, hogy a Khronos Group a jövőben sem fogja kiszolgálni az igényeiket. Ez a legfőbb oka annak, amiért a Metal megszületett az iOS-re, mivel az OpenGL ES 2.0 akkoriban már rendkívül rossz API-nak számított a hatékonyság szempontjából. A Mac OS X-re történő elérhetőség pedig egy folyamat befejezése, vagy éppen kezdete?";
DispatcherTimer idozito = new DispatcherTimer();
idozito.Tick += mozgatas;
idozito.Interval = new TimeSpan(100000);
idozito.Start();
}
double ypos = 0;
void mozgatas(object sender, EventArgs e)
{
ypos-=1.5;
if (ypos < (textblock1.ActualHeight * -1))
{
ypos = 0;
}
textblock1.Margin = new Thickness(0, ypos, 0, 0);
}
}
} -
Elkezdtem WPF-be faragni, de vannak problémák.... Pl. Nincs timer. Az sem világos, hogyan tolom el 1/96-od inch-el a textbox-ot? Ha jól értettem ez "felel" meg 1 pixel-nek.
cattus
Köszi! Amikor a Betöltenék egy mintát egyből reklamál, hogy szerezzek be fejlesztői licence-t. -
Most ott tartok, hogy WinForms-ban van az egész. Mikor elinul a súgó, akkor maximalizálja az ablakot, és ennek a felbontásnak a tört részére állítja a betüméretet. Így felbontástól függetlenül mindég ugyanannyi sor fog megjkelenni. Ezt a szöveget átalakítom bitmap képpé. Ez azért jó, mert egy parancsal tudom tükrözni az egészet, nem kell spéci betűtípus. Ezt pixelenként tolom el, így megvan a függőleges scroll.
Most 2 dologgal küzdök. Az 1ik ez a szövegformázás, a másik pedig a directx időzítés. -
cubix
tag
Ha jól értem akkor ezt a sort:
Console.WriteLine(compiler.StandardOutput.ReadToEnd()); erre kell cserélnem:
textbox1.text=compiler.StandardOutput.ReadToEnd();.
Új processzt muszáj indítani? Ha igen akkor azt hogy oldom meg? Mert a lua funkciót így hívom meg:
Lua l=new Lua;
l.dofile("plugin.lua"); //ebben vannak a plugin specifikus funkciók
l.dostring("loadplugin()"); //ennek a kimenetét kellene a textboxba irányítani. -
törölt tag
Hali.
Köszi a választ, nem régóta foglalkozom a programozással, ezért vannak ilyen szarvashibáim, mint a nagy E-s megoldás. Más jellegű ugymond szakmához kell egy kis alapszintet konyítani a c, c# stb nyelvből alapszinten. Ha privin tudnál ennek a javításában segíteni, azt megköszönném. Legalább átudnám nézni, mit miért hogyan van javítva.
Előre is köszönöm ha lesz időd, módod segíteni. -
zuzu000
őstag
Huh, köszi, bár ilyet még nem tanultunk, meg nem is nagyon értem, mi történik benne, szóval nem tenném bele. (beadandó, és lehet, hogy belekérdeznek)
For-ral hogy gondoltad? while-lal próbáltam, de valamiért nem akart működni.
int hely = -1;
int temp =0;
while (hely != -1)
{
if (array [temp] != '\0')
hely = temp;
temp++;
}
De valamiért bele se akart menni a ciklusba, nem értem, mi baja.A \0 meg érdekes, mert kipróbáltam.
string y = "abba";
y = y.Insert(1, '\0'.ToString());
Console.WriteLine(y);
"a bba" -
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm a segítséget!
Erre tippeltem.
Ezek után érdemes módosítani a kódot, és mindenhol a private _szam változót használni, vagy maradhat a property használata?
Egyébként jól tudom, hogy az adatmezőket kötelező private-ként megjelölni (ha a design pattern-nek eleget akarunk tenni), mert ha nem jelöljük a hozzáférhetőségét akkor alapból nem private? (internalra emlékszek) -
ubid
senior tag
De ez nem lesz jó sajnos. Mert nem ÚGY folytatódik, hanem a // előtt van a HTTP || HTTPS \\ other protokol...
Pld:
var alma = 1; // ez az almaITT le kell vágni a // utáni részt.
var href = "<a href="https://google.hu" />
ezt is kommentnek veszi, viszont ezt nem célszerű levágni
Tilos -
pigster
senior tag
Hát csak annyit, hogy most kezdtem foglalkozni a témával, és a "Tanuljuk meg a WPF-t 24 óra alatt" (vagy vmi hasonló) könyvben most értem ehhez a részhez. Van egy FontViewer alkalmazás, és ahhoz van egy példa, és azt próbálom tovább gondolni, mert a könyvben olyan példa van, ahol egyetlen tulajdonságot kötnek (Bind) egy másik vezértlőhöz, és itt elég beállítani a Datacontextet, én viszont kapásból bonyolítani szeretném, de még a UserControl témakörben maradva. Amiket írtál azok még nem voltak a könyvben (
). Közben az interneten találtam "Dependency Properties" témában leírást, és úgy tippelem, nekem ez kellhet, de még nem jutottam odáig, hogy kipróbáljam.
-
ubid
senior tag
Igen, PHP fájlból kell kiszedni dolgokat egyébként
Egyébként sikerült . kicsit szét kellett hackelni a regexet, de siekrült:
private string d =
String.Format(
@"(\{0}){{1}}[ ]*={{1}}[ ]*(array[ ,\n]*\(){{1}}[<, ,\n,\t,',A-Z,a-z,0-9,?,!,+,-,_,=,>,aáeéiíoóöőuúüűAÁEÉIÍOÓÖŐUÚÜŰ,\{{,\}},\$,\+,\#,.,\\,\&,\[,\],-?,\"",\/,:,*,<,\(,\),>,%]*(\))",title); -
Nite
őstag
internet termeszetesen van, de a koztes szerver nem tudom mennyire elfogadhato jogilag, vegulis akkor valamilyen szinten tarolni kell a kapcsolodo felek ip cimeit
de egy picit atfogalmazom akkor csak nem akartam az elejen bonyolitani!
az egyik konzol alkalmazas lehet publikus ip-vel nyitott porttal amelyen keresztul a masik ami teljesen el van rejtve csatlakozik hozza, viszont ha az egyiken lenyomok pl egy a betit a meg kene hogy jelenjen a masikon realtime!
tehat ugymond ne a rejtett kerje el, hanem a net fele nyitott kuldje...
remelem ertheto voltam
-
Keem1
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, de ez lett a végeredmény
Még egyszer köszönöm! -
Keem1
veterán
"melyik sor, és ami még fontosabb, milyen exceptiont dob?"
Bocs, jogos
A kódomban az első sor a ludas, és a hibaüzenet: "A karakterlánc nem értelmezhető érvényes DateTime értékként"Szerk:
"Helyette formázd két számjegyre az értékeket"
Na így viszont már nincs exception, hanem negatív előjelű óra
Azt hiszem, így viszont már meg tudom oldani, de ha mégse, még úgyis sikítokKöszönöm a tippet!
-
-
-
-
KREE
csendes tag
Szia,
igen, egy megoldás kellene rá, mert maga a zh is nagyon hasonló lesz, ha meg csak minimális dolgokat változtatnak benne, akkor át tudom írni, meg legalább látom hogy is néz ki egyben.. Hát nagyon megköszönném, ha valaki meg tudná írni a progit (vagy csak egy részét is)...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone topik
- Autós topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Futás, futópályák
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest