Hirdetés
Hirdetés
-
Eső előzte meg az őszi hardverforgatagot
ph Az eltérő perifériákon és hűtéseken túlmenően egy notebook söpört végig a tájon.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Until Dawn Remake - Középpontban a PC-s kiadás
gp Az új változat jövő hónap elején debütál PC-n és PlayStation 5-ön.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #4889 üzenetére
mondjuk a xaml az kb ugyanaz wpf, silverlight meg winrt alatt is, szóval annyira nem vészes ilyen szempontból
-
Alexios
veterán
válasz Doctor46 #4984 üzenetére
én a harmadik képen úgy látom nagyjából megvan:
a case 1-ben ne csak irasd ki(azt akár berakhatod a metódusba is), hanem hivd meg azt a metódust amiben megvalósítod amt akarsz, pl. a harmoszog2-t, akkor:case 1:
haromszog2();
break;
case 2:
valamimas();
break;de amúgy ezen programon belül szerintem tökfölösleges statikusnak csinálni a metódusokat, illetve a switch elágazásba rakj be egy default: részt, hogy ha valaki rossz karaktert ütne be, illetve én tryparse-ba raknám az egészet, ne legyen gond abból, hogy valaki betűt ír be pl.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5063 üzenetére
var butt = (Button)buttons_first_row.Children.ElementAt(2);
vagy
var butt = buttons_first_row.Children.ElementAt(2) as Button;
-
Alexios
veterán
Lenne egy elég hát lehet hülye kérdésem, de nem igazán csináltam még custom controlt win8 alatt.
[link]
Ez alapján próbálkozom, addig megvan, hogy csináltam egy templated controlt, illetve a xaml résznél kitöltöttem a generált generic.xaml-t. Viszont a code behind elég zavaros, csináltam egy Source dependency propertyt(bitmapimage típusút, bár nem tudom az kell-e). A probléma az eventen belül van, mert a _scrollViewer meg _image objektumokat hol kéne létrehoznom pl? Illetve nem teljesen világos, hogy mi hívja meg ezt az eseményt sem. -
Alexios
veterán
Tipuskonverzióra melyik a jobb, az as vagy a (tipus)? Most utánanéztem, és az as valamivel gyorsabb, de ugye ezt értéktípusra nem lehet használni(meg kb 3% volt az eltérés), van erre valamilyen ajánlás, hogy melyiket használjuk inkább?
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5112 üzenetére
Hát meglehet csinálni, de nem tűnik nagyon értelmes dolognak
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5120 üzenetére
hátteret úgy hogy button.Background = valamilyen brush, ha képre akarod, akkor new ImageBrush(new BitmapImage(new Uri(...))
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5122 üzenetére
hát passz, emulátorban van minden képarány, ott tudod próbálgatni, de a dizájnerrel nem tudom mivan. Bár őszintén szólva nem értem mit értesz az alatt, hogy ott rakod össze a kinézetet
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5124 üzenetére
És megcsinálod két külön képarányra fix margókkal? Illetve a 8.1 még több támogatott képarányt fog tudtommal behozni
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5126 üzenetére
Hát arányokkal értelmesebbnek tűnik dolgozni, mint bebetonozott margókkal szerintem, bár ez a láthatatlan gombos kép elé rakott cucc sem semmi már
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5128 üzenetére
Ezt leginkább sehogy
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5143 üzenetére
pl. MVVM pattern használatával, kb adja magát wp alatt, amúgyis lényegében a bindingra van kitalálva az egész
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Flashback #5199 üzenetére
Vagy ott van még a "null coalescing" operátor(nemtudom hogy van magyarul ) azaz pl:
valami = (string)b.Element("valami") ?? String.Empty
Tehát ha a (string)b.Element("valami") null, akkor itt egy üres stringet állit be pl neki, ha meg nem null, akkor meg azt ami az értéke lenne[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Flashback #5208 üzenetére
lényege az, hogy megfogod tudni hivni xelementen is, mintha "saját" metódusa lenne. Pontosabban olyan típushoz tudod meghívni ami elé a "this" szót adod a metódus paraméterlistájában
trisztani94: helyzettől függően null coalescing pl, vagy akár extension method Én ahol lehet null coalescinget használok mert sokat tud röviditeni a kódon, főleg ha több null ellenőrzés is lenne az if-en belül, az itt csak annyi hogy: xyz = x??y??z pl.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5287 üzenetére
pl. ciklussal mész végig rajta. for-nál ugye eleve ott van a ciklusváltozó amit nézhetsz, while-nál illetve foreachnél pedig egy saját változót növelsz mindig egyel.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5290 üzenetére
és mi nem megy akkor pontosan? Esetleg ha egy kódrészletet beraknál könnyebben tudnánk segíteni
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5296 üzenetére
a button content vagy child/ren elemei közt(hirtelen nem emlékszem melyik van neki) ott lesz a textblock.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5301 üzenetére
return tombneve;
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- MS SURFACE LAPTOP GO 12.4"" TOUCH 1536x1024 NOTEBOOK I5-1035G1 8G/256G , ÜZLETBŐL
- 4 darab ÚJ LG 4K 27" 27UP850N IPS HDR monitor
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- CTO !! MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 32GB RAM / 1 TB SSD / Magyar / 60 Nap garancia
- Sim Lab GT1 evo + ERS 3 ülés + monitortartó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen