Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thiclyoon
aktív tag
sziasztok,
van egy programom (Console Application), amit el tudok indítani, de ilyenkor látom a kódot, hogy mikor mit csinál.. úgy meg lehet oldani, hogy egy exe (vagy bármi más) legyen az egész, és ne lehessen látni a forráskódot?
köszi előre is! -
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok,
Fel vannak sorolva egy fájlban tantárgyak, valamelyik egyszer, valamelyik többször.
Hogyan kéne megoldani, hogy minden ott szereplő tantárgyat kiírassak, de csak egyszer?Úgy próbáltam, hogy kiírtam az elsőt, majd ha a következő nem egyenlő az elsővel, akkor azt tegye egy új változóba (for ciklussal), azonban így az lesz, hogy kiírja az elsőt, és az utolsót. (Feltéve, hogy az utolsó nem egyenlő az elsővel.)
Úgy is próbáltam, hogy ha az i-edik elem nem egyenlő az elsővel és a második kiírttal (tehát az utolsóval) se, akkor legyen egy harmadik változó, de így meg nem ír ki semmit.
Hogyan kell megoldani?
-
thiclyoon
aktív tag
nem, nem a pont és a vessző a gond..
és az mitől lehet, hogy azon a gépen csak hozzá "add-oltam" egy txt-t, itt meg ha hozzá add-olok, akkor azzal nem is foglalkozik; rögtön a Debug mappában keresi
1. eset: Debug-ba bemásolom kézzel a txt-t, ekkor a double-nél akad el
2. eset: Debug-ba nem másolom be (mint a másik gépen), akkor ezt adja ki:
"Additional information: Nem található a következő fájl: „D:\.....\bin\Debug\xyz.txt”." -
thiclyoon
aktív tag
sziasztok,
van egy "programom", amit egy másik gépen csináltam, hazajöttem, de itt már nem működik..
"Additional information: Nem megfelelő a bemeneti karakterlánc formátuma."
ezt írja ki, miközben egy sort feldaraboltam string-ekké, és konvertálnám double-re
mi lehet a gond? -
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok,
Van egy feladat, amit excelben kellett megcsinálnom, meg is csináltam, azonban most c#-an kéne..ebben kéne egy kis segítség
Tehát a feladat: meg vannak adva a magyarországi megyék nevei(Baranya, Budapest, stb.), a népsűrűségük(S, L, X stb.), a felsőoktatásban részesülők aránya a teljes lakosságból(14,7%, 15,2%, stb.), vállalkozások száma(90, 103, stb.), és a lakások száma(241, 265 stb.). Ezekből az adatokból (pl.) ki kéne szűrni azokat a megyeneveket, amelyekben a népsűrűség S, az olyanokat, amelyekben a felsőoktatásban részesülők aránya <15% stb. stb. (innen le lehet tölteni a forrásokat, "Az Érettségire felkészítő feladatgyűjtemény. Informatika (81482/1) c. könyv feladatainak forrásállománya"-ban van ez benne)
C#-ban kéne megoldani, de fogalmam sincs, hogy hogyanHa valaki segítene (akár privátban, hogy ne szemeteljük a topicot), megköszönném
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok
Olvasom a hozzászólásokat, és hát hozzám képest profik vagytok!
Ha van c#-ból kezdő (vagy nagyon-kezdő) topik, küldjetek oda, de én nem találtam.
Kéne írnom egy programot, ami bekér egy szót (vagy mondatot), és utána kiírja visszafele..tehát abból a mondatból, hogy "Az ég kék." az legyen, hogy ".kék gé zA"
Sajnos ötletem sincs, hogyan kéne megoldani, talán for ciklussal, de ez sem biztos.
Valakinek van valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- E-roller topik
- Elden Ring
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest