- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
K_Gabor #5751 üzenetére
A Visual Studio-s solution-ödhöz adj hozzá egy Setup Project típusú projektet (New Project/Other Project Types/Setup and Deployment/Visual Studio Installer/Setup Project), ott be lehet minden vackot állítani, és elkészíti neked a telepítőcsomagot, .NET Framework-öt is integrál bele, ha kell. Alternatívaként használhatsz ClickOnce-os telepítőt is, de ahhoz nem árt egy webszervert üzemeltetni.
-
válasz
K_Gabor #5722 üzenetére
1) Menübe tudtommal nem lehet csak úgy bármit belepakolni. Bejelölt menüelemeket ez az MSDN link alapján a MenuItem Checked propertyjével tudsz csinálni, némi lábbal hajtással.
2) Erről sajnos nem tudok nyilatkozni.
(#5725) Ticituc: Mármint XML-t szeretnél generálni? Szerintem a LINQ2XML (XDocument és társai) elég praktikus olvasáshoz és íráshoz is, ami nem mellesleg működik mindenhol - beleértve a WP, WinRT és PCL projekteket is.
-
amargo
addikt
válasz
K_Gabor #5642 üzenetére
Lényegiben, ha adatbázisba pakolod az adatokat, akkor is query-et fogsz írni, ezeket pedig célszerű akár LinqToSQL, EntityFramework, stb segítségével elérni. Ehhez pedig a linkelt oldal egy jó támpont.
Ha DB-vel nem foglalkoztál még és zöldmezős projekt, akkor ismerkedj vele. Alkalmazás oldalról végül "ugyan azt" fogod leírni. Tehát, ha az első pontba belefogsz, akkor a 2. pontot is kitudod pipálni.
-
-
válasz
K_Gabor #5079 üzenetére
A Stringben tárolás így is úgy is elég csökött megoldás, mert bitenként 16 bitet foglalsz le. Ha már valami, használj bool tömböket, de még jobb, ha nem is szívatod magad a bites formával.
Írtam egy minimál osztályt, ami biteket fogad, és nyolcanként kiírja egy Streamre. Itt megtalálod.
Ha FileStream helyett MemoryStreamet adsz neki, akkor byte tömböt is gyárthatsz könnyen vele.
-
vlevi
nagyúr
válasz
K_Gabor #5075 üzenetére
A stringmuveletekkel igy az a baj, hogy mindegyik stringmuvelet eredmenye egy uj string, es a regi feleslegesse valik. Nagyon lassu es memoriazabalo, meg akkor is, elsore ezt nem erzed. Talan a stringbuilder hasznalataval jobb a helyjzet, de akkor sem celszeru stringben, ami raadasul unicode string, tehat 2 byteos is lehet. Mi volt ennek az oka, es miert nem list<byte> -ban taroltad?
-
válasz
K_Gabor #5073 üzenetére
Félelmetes, hogy mi köze lehet egy pixelműveletnek a stringekhez...
De egyébként ha gyorsan akarsz bitmappel dolgozni, és nem telefonon/RT-n vagy, az unsafe pointeraritmetikánál nem nagyon lesz gyorsabb. Legalábbis a C# kód.
A biteskedésnél meg kell egy Stream ahova írod az eredményt, meg egy byte amibe shift művelettel tolod az értékeket.
-
netpeti98
addikt
válasz
K_Gabor #4990 üzenetére
Valami így se stimmel
int szamlalo = 0;
for (int a = 0; a < konyvek.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < konyvek.Length; ++b)
{
if (konyvek[b] < konyvek[a])
{
szamlalo++;
int c = konyvek[a];
konyvek[a] = konyvek[b];
konyvek[b] = c;
}
}
}Ha ezt a sorozatot adom be neki: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5 akkor ezt 7 lépésből tudni kellene cserélni neki, de 21 az eredmény. Annyi, hogy módosítottam az általad leírtakat, hogy növekvő sorrendbe rendezzen.
-
fatal`
titán
válasz
K_Gabor #4564 üzenetére
(int)(dataGridView1.Rows["Sor_szama"].Cells["Oszlopnev_vagy_szam_intkent"] as DataGridViewComboBoxCell).Value
Nekem int van rákötve, gondolom stringként is megy, ha nem adatbázisból töltöd az elemeit, a kiválasztott szöveget még nem próbáltam kiszedni sosem, nem volt rá szükségem.
-
Szabesz
őstag
válasz
K_Gabor #4521 üzenetére
Még mindig nem értem. Mi az ami problémát okoz, nem tudod megoldani?
A leírásodból ezt tudom leszűrni, de ez így túl triviálisnak tűnik.
class Program
{
class A
{
private string data;
public A(string data)
{
this.data = data;
}
public void foo()
{
Console.WriteLine("foo. data={0}", data);
}
}
class B
{
private int number;
public B(int number)
{
this.number = number;
}
public void bar()
{
Console.WriteLine("bar. number={0}", number);
}
}
class C
{
public List<A> AList { get; private set; }
public List<B> BList { get; private set; }
public C()
{
AList = new List<A>();
BList = new List<B>();
}
}
static void Main(string[] args)
{
var c1 = new C();
c1.AList.Add(new A("c1"));
c1.BList.Add(new B(1));
//...
var c6 = new C();
c6.AList.Add(new A("c6"));
c6.BList.Add(new B(6));
//C6 'A'-'B' listái
var c6a = c6.AList;
var c6b = c6.BList;
//C6 'A' listáján végigmegyünk
foreach (var a in c6a)
a.foo();
//C6 'B' listáján végigmegyünk
foreach (var b in c6b)
b.bar();
Console.ReadLine();
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest