- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki használt már ASP API-hoz Swaggert ? (nem Core alatt)Ha igen, lehetséges az, hogy több API-t teszteljünk vele és doksit gyártsunk hozzá ?
Egyszerűen nem találom, hogy hol lehet configolni ilyet.Köszi a helpet!
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Resharper használóktól kérdezném:Hogy a *******************************ba lehet kikapcsolni azt, hogy jobb alsó sarokban lévő analyzer SOHAAA de SOHA ne fusson ?
Annyira idegesítő , hogy az valami elképesztő.
Egy 90 + solutionnél már szörnyű. de tényleg. és ahányszor elidnítom újra a VS-t ez a ... inicializálja magát és elkezd futni.Ki lehet ezt végleg kapcsolni ?
-
ubid
senior tag
Én se érttem, hogy miért kéne ugyan hívásonként authentikálni... de ezt kérték...
De szerintem mindegy is mert amúgy sem lehet ezzel a módszerrel.
Próbáltam PerCall-t beállítani. de akkor sem validál csak egyszer...Jó kis (Sz...***r) Service locator lett a dologból... mármint a DI-os részből. Fck. de ez van
Probléma megoldva. -
ubid
senior tag
szerinted félreértettük egymást.
Persze, hogy ismerem.
Megvan hogy ott kell bekötni a validátort. viszont:public class CustomUserNameValidator : UserNamePasswordValidator
{
private ...... UserHandlerFacade _userHander;
public void CustomUserNameValidator(UserHandlerFacade facade)
{
...
}
public override void Validate(string userName, string password)
{
return _userHander.ValidateUser(userName,password);
}na, szóval hogy ilyet nem lehet... DI-al akartam ugye feloldani azt a facade-et. És azt dobja így, hogy nem jóóó mert nincs paraméter nélküli konstruktora...
az meg elééggé csúnya lenned hogy valami olyasmit írok ott hogy : container.Resolve<>(stbstb);
web.config pedig :
<serviceCredentials>
<userNameAuthentication userNamePasswordValidationMode="Custom" customUserNamePasswordValidatorType="Microsoft.ServiceModel.Samples.CalculatorService.CustomUserNameValidator, service" />
</serviceCredentials>a kérdés az volt ugye általánosan...
Hogy ezt szokták e használni... Nincs e valami más.
Valamint hogy rá lehet e venni, hogy minden egyes operationcontract hívásnál lefusson ez a validáció. -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy WCF-ben az operationökhöz hozzáférést szabályozzunk ?
Gyakorlatilag minden meghívás előtt user-t kéne authentikálni, amit egy külön beinjektált komponens végezne.
Csak egy egyszerű username és password páros kellene. semmi más.
Találtam ezt a UserNamePasswordValidator osztályt... de egyrészt neki nem lehet dependenciáj a ctor-ban, másrészt ha minden igaz, az nem metódus hívások előtt fut meg, hanem csak egyszer amikor aclient példányosodik...
Helpmepls
-
ubid
senior tag
Na igen...
Viszont :
string s1 = "11.22.33."; //falseennek itt false-nak kéne lennie. De a c# az true-t ad vissza , mert 11.22.33 eddig MATCH-el...
Egy csúnya trükk, ha Match-et hívok,akkor mindig csak 1 match-el foglalkozok, amiből az illeszkedő string-nek ugyan akkorának kell lennie mint a bemenőnek...
De az nem a legszebb ... -
ubid
senior tag
A regex tökéletes.
Abban az online tool-ban.
Viszont C#-ba beillesztve már nem úgy viselkedik
var regex = new Regex(@"^((?:[0-9][1-9]|[1-9][0-9])(?:\.(?:[0-9][1-9]|[1-9][0-9]))*)",RegexOptions.Singleline);
string s = "11.22.33"; //true
string s1 = "11.22.33."; //false
Console.WriteLine(regex.IsMatch(s)); //TRUE
Console.WriteLine(regex.IsMatch(s1)); //TRUE
Console.ReadLine();Mind a kettőre TRUE-t ad... Pedig ugye a második az False
-
ubid
senior tag
Hali.
Regex-be elég gyenge vagyok...
Valaki tudna segíteni ?olyan regex kéne, ami a következőt validálja...
"dd.dd.dd...." - tehát egymás után MINDIG két szám áll, amelyekre igaz az, hogy mind a kettő egyszerre nem lehet 0 -tehát ez invalid : 11.22.00 vagy 11.00.22 stb.
A számokat mindig 1 pont választja el egymástól. ilyen sorozatból bármennyi lehet...
lehet olyan eset is amikor csak simán kettő szám van, tehát : 22 például.
A karaktersorozat legvége mindig két szám, tehát .-al nem végződhet...
-
ubid
senior tag
hm hm.. egy kis gondolat, és egyben kérdé is az okosabbakhoz...
A REF kulcsszóról lenne szó... az nyilván való, hogy value type-ok esetében mi a szerepe illete mi a jelentőssége..
de referencia típusoknál van értelme ?
A fordító engedi... működik... De a ref nélkül is módosul az érték, mivel amúgy is a metódus paraméterében a referencia pointere érkezik..csak épp "value"ként...Tehát van értelme a ref kulcsszónak referencia típus átadása esetén ,
public void Mod(ref RefTipus valami) { ...}
-
ubid
senior tag
válasz
lord.lakli #6482 üzenetére
jaja. csak ez nem működik
és nagyon nagyon sokáig fut... 7 perc után kilőttem...
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni egy kis Azure SQL-ben ?Annyira be van védve az egész azure sql hogy már nevetséges szinte...
Management Studio-ból szinte semmi sem megy... csak scriptel... vagy úgy sem...
Hogyan lehet kitörölni az adott DB összes tábláját ?
Legjobb lenne poweshell segítségével. de bármilyen megoldással megbékélek már...
Köszi -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy VS 2013-ban ha csinálok egy class diagrammot, és abból akarok kódot generálni, akkor hol lehet meg mondani azt, hogy milyen projektbe generálja bele ?Nem találok sehol ilyen opciót
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem :MSSQL adatbázis, egy táblájában az egyik mező XML típusú.
A kérdés, hogy ebben hogy tudok keresni EF + linq segítségével?
Nem szeretném pl beolvasni az összes xml adatot, hogy tudjak keresni benne.PL:
xml adat a táblában :
1 row : <SampleXml>xamlvalue</SampleXml>
2 row: <SampleXml>xamlvalue</SampleXml>
3 row: <MasXml>xamlvalue</MasXml>Mondjuk így van az adat a táblában, és szeretném lekérdezni azokat a sorokat, ahol a node a samplexml.
Vagy bármi hasonló lekérdezés.
Hogyan tudnám ezt megvalósítani ?
(nem feltétlenül szeretnék tárolt eljárást alkalmazni... ) -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Azure-ban jártas emberek segítségét kérném :
Self hosted WCF worker role-ban. ( rest service )
Localban fut tökéletesen. Kipublikáláskor a kezdeti hibák javítva lettek( <Runtime executionContext="elevated" />)
Tehát tökéletesen kimegy és fut a service.. látszólag...
merthogy az URL-re meg nem lehet ráhívni...
Ötlet ? -
ubid
senior tag
Köszi, kipróbálom.
Egy másik kérdés:
Mostanában bármilyen service-t csinálok a host.open-nél folyamatosan ezt a hiábt dobja (bármilyen portra)
An unhandled exception of type 'System.ServiceModel.AddressAccessDeniedException' occurred in System.ServiceModel.dll
Additional information: HTTP could not register URL http://+:1854/Service/. Your process does not have access rights to this namespace (see
Erre mi a megoldás ? Nem találtam eddig működőt.
-
ubid
senior tag
Hali!
Valaki tud olyan BarCode reader-t ajánlani .NET alá, ami stream-ből tudja olvasni a vonalkódot ?
Mondjuk kamerába mutatod a kódot, és felismeri.
Akár fizetős csomag is lehet, persze jobb a free
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy VS-ben holvan a következő beállítás:
Amikor egy fájlban állsz, (kódolsz bármi ) , akkor a solution explorerben is ide ugorjon a focus.
Köszi.
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #6019 üzenetére
Na T4 tample-be nem igazán vagyok otthon. sajnos most ez gyorsabban kell, mint hogy én azt megtanulgassam.
Esetleg más megoldás ?
Azért gondoltam reflection-re, mert ugye ahhoz hogy összehasonlítgassam az értékeket legjobb esetben is felül kell definiálni az Equals metódust, amire egyébként nincs egyáltalán szükségem a rendes kódban...
csupán teszt szempontjából lenne... -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Unit testelésről kérdeznék.
Tulajdonképpen egy "raklapnyi" mappert kell letesztelni.
Teszt lényege: Két irányba (tehát oda vissza) mappelem az objektumot és össze kell hasonlítani, hogy minden sikerült -e , tehát veszteségmentesen megmaradt minden adat.
De iszonyat sok property van... tehát kézzel ezt megcsinálni... hát nemáá...
Esetleg van ötletetek, hogy reflectionnel ezt hogyan lehetne ? -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy factory patternt szeretnék megvalósítani a következő képpen:
- Van dictionaryben tárolnám el, a megfelő típust és a hozzá tartozó függvényt ami létre hozná azt.
( tehát mondjuk dic.add(typof(dogmapper),()=>createDogMapper); )a kérdés, hogy ezt a statikus dictonaryt hol érdemes feltölteni értékekkel ? vagy hogyan ?
A használó osztály valami ilyesmi lenne :
public class Hasznald
{
Hasznald(IMapperFactory factory)
{
// INIT...
}
void GetMapper(BaseType type)
{
ÉS ENNEK A BELSEJÉBEN KÉNE ELDÖNTENI, hogy mit példányosítok, és a
dictionary-ből típus alapján kiszedem, majd az action-t lefuttatom, ami visszaadja a megfelelő mappert.
}
}A getMapper metódusról :
A belsejében kéne eldönteni, hogy mit példányosítok, és a
dictionary-ből típus alapján kiszedem, majd az action-t lefuttatom, ami visszaadja a megfelelő mappert.Tudna valaki ebben segíteni ?
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Két kérdésem lenne ?
Hogyan szokás Enum mapper osztályt írni ?
Valamint hogy szokás olyat, hogyha egy komplex típusú tömb property az osztály eleme. azt hogyan mappelem le ?
Odáig oké, hogy a komplex típusra csinálok egy új mappert... de ha tömb... ? akkor hogy ?)
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5972 üzenetére
Most vettem még egy érdekességet, ezt viszont a Topics/Subscription kapcsán (szintén azure)
Nem az lenne a lényege ennek, hogy aki feliratkozik a topics hallgatására, az biztosan megkapja ezt az üznetet ?
Mert én úgy látom, hogy hiába van több receiver, mindig csak egy kapja meg és dolgozza fel az üzenetet, pedig ugyan arra a topicra hallgatnak...
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Azure Event Hub-al próbálkozott már valaki ?
Valami olyasmi van ott ugye, hogy a message az bájtokba megy fel , és akkor ugye mindig valami féle offset-van, hogy honnan is kell olvasni...
Észre is vettem ugye, hogy mindig az első indításnál végigolvassa az összes üzenetet a receiver...
Ezek szerint a már olvasott üzeneteknek nincs semmiféle státusza, hogy az már olvasott, netalántán kitörölni, ahogy a queue-nál pl...Tapasztalat valakinek ?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
WPF alatt ( WCF service NÉLKÜL!) hogyan lehet használni a publish-subscribe patternt ?
Tud valaki erre valami értelmes példát ?
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5963 üzenetére
Igen. közbe rájöttem én is hogy marhaságot írtam . nyilván nem kell hozzá singleton. sry.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Hogyha a célom az, hogy egy szálbiztos dictionary-t hozzak létre, akkor mit ajánlanátok ?
Érdemes használni a ConcurrentDictionary -t ? E mellé még kellene singleton? vagy elég ez magába, mert ez elméletileg alapból szálbiztos.
Köszi a választ.
-
ubid
senior tag
Ismer valaki az Azure Scheduleren, valamint a quart.net -es scheduleren kívül valami normálisan használható ütemezőt ?
-
ubid
senior tag
Még egy kérdés a Azure-hoz, viszont ez inkább a Schedulerhez kapcsolódna :
Ugye létezik HTTP, HTTPS, meg Storage queue action type-ú scheduler.
a http, https világos...
viszont a storage queue-nak ismételten mi értelme van, hogy minden egyes action-ra ugyan azt írkálja a queue- nak... ?Ez csak úgy eszembe jutott
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Azoktól érdeklődnék, akik használják az Azure szolgáltatásait:
Azure queue ( storage, vagy bus ) tud értesítést küldeni ha új üzenet érkezik bele,
vagy csak while ( true) {...} -val lehet megoldani a worker role-ban ?Köszönöm!
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Azure Scheduler-el foglalkozott már valaki itt ?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy regexpes kérdéssel jövök...
Már a sírba kerget... komolyan....Eredeti regexp :
(array[\s,\n]*\(){1}(.*?\;)Ennek a lényege ugye hogy egy array( kezdetű valamibe legyen bármi és egy pontosvessző legyen a zárása..
tehát pl :
array( 'default' => 'default text');Ez idáig jó, viszont a hiba ott kezdődik, hogyha magán az array-en belül is van pontosvessző... mert lehet... sajnos...
akkor ott véget ér a match... hibása...pl:
array( 'default' => 'defaul;t text'); ebből csak ennyi matchel : array( 'default' => 'defaul;Tehát kellene nekem egy megkötés előrefelé tekintve, hogy például csak akkor szímtson a pontosvessző, hogyha az utána lévő karakter $ jel, (nem számítva a szóközöket...)
ez már jó bonyolult...
Próbálkozok vele, de nem igazán jön össze..
valami ilyesmi... de timeout...(array[\s,\n]*\(){1}(.*?\;(?=\$))
Vagy mondjuk még ami jó lehet... hogy azt figyelje, hogy az utána lévő első karakter a szóközöket kivéve, ne betű legyen. (hanem például $, vagy semmi )
-
ubid
senior tag
Sziasztok
Valakinek ötlete, hogy egy ilyet regex miért timeout-ol ?
(\$app_strings\[('|\")){1}(.*?)*(('|\")]){1}(.*?)(=){1}(.*?)*(array[\s,\n]*\(){1}(.*?\;)
-
ubid
senior tag
Local databasehez kötelező legalább egy SQL express vagy what ?:S
-
ubid
senior tag
Újabb kérdés :
A kliens gépekre milyen providert kell telepíteni ahhoz hogy az általam fordított programban az sql adatbázist tudja kezelni ?
Egy újonnan telepített gépen volt tesztelve : azt írja ki hiba üzenetkénet hogy:
underlying provider faild on open.
EF-et használok és Local adatbázist, tehát csak a fájl van letéve a mappaszerkezeten belül.
Köszi a segítséget.
-
-
ubid
senior tag
válasz
rgeorge #5877 üzenetére
A csv úgy keletkezik hogy egy saját csv creator megcsinálja...
Igen rakhatnék oda hogy ne ; legyen az elválasztó, hanem |,| saját szeparátor.. akármi karaktersorozat.idáig rendben is van, viszont ezt a saját szeparátort az excel mondjuk nem tudja kezelni..
A lényeg az hogy egy feltöltött táblát akár mikor ki lehessen rakni CSV,be, majd azt a CSV-t tovább bővítve újból felolvastatni a programmal, ami pedig az új rekordokat beteszi az adatbázisba...
és így tovább. újra letölteni ha kell... kibővíteni,...visszaolvasni... -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Csv file feldolgozáshoz lenne egy kérdésem.
Ugye a CSV szeparátor általában a ; karakter.
Mi a helyzet azzal, hogyha egy oszlopban a szövegben szerepel ; karakter ?
Akkor ugyebár rosszul olvassa fel a fájlt...PL:
header : KEY VALUE
zebra; Console.Writeline("ZEBRA"); Console.ReadKey();
Ugy ebbe az esetben azt szeretném, hogyha a VALUE mezőbe az egész sor beletartozna , tehát ez így végig :
Console.Writeline("ZEBRA"); Console.ReadKey();
Amikor olvasom fel a fájlt meg nem ez fog történni, mert a pontosvessző miatt 3 oszlopot "érzékel"
Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni ?(Fontos, hogy a CSV-fálban nem tehetem időzőjelekbe az értéket, mert az nem user friendly, ha megkérem őket, hogy minden új értéket idézőjelbe tegyenek... )
Remélem érthető volt
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5859 üzenetére
azért baromság mert rosszul használják ?
ezt nem teljesen értem.
-
ubid
senior tag
válasz
Goose-T #5860 üzenetére
Jogos, hogy nem feltétlenül erre való...
De jelen esetben például egy CSV fájl felolvasása után kerülnek be a rekordok. 9ezerakárhányszáz user...
Ez szerintem egy átlagos feladat, hogy valami importálunk az adatbázisba. Ilyenkor pedig elkerülhetetlen a sok rekord beszúrása...
Például ennél a műveletnél (igaz távoli szerverre (germany)) de a rekordok beszúrása több percet is igénybe vett. Paralellesítve ez már 1 perc alá redukálódik...
Még szép hogy megéri használni... -
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #5857 üzenetére
biztos okos vagy, tisztellek....
De WTF ?????
Repository pattern mitol lenne baromsag ? Csak egy "Szépítő" minta -
ubid
senior tag
Hi, ezt a hibát mitől kaphatom ?
The object cannot be deleted because it was not found in the ObjectStateManager.
- EF 6
- Paralell.Foreach törlés. (IRepo, IUnitOfWork etc ... )Értem, hogy a paralell for rontja el... de miért ? :S
És hogyan tudnám kiküszöbölni ?
több10.0000 rekordot kell törölni, ezért kellene több szál.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Meg tudom azt valahogy csinálni, hogy bárhol váltódik ki hiba ( nyilván anélkül, hogy try catch blokkot használnék) egy helyre csapjon be az összes hiba ?
elég furcsán hangzik.
remélem érthető!
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Local DB esetében mi okozhat EntityCommandExecutionException ( vagyis timeout-ol, inner ex.ből olvasható)
?
Nem értem local db-nél hogyan lehetséges ez...
(csak lekérdezés esetén jön elő... (189 érték... semmi )
Ötlet ?
-
ubid
senior tag
Úgy látszik ez egy ilyen hét...
Újabb kérdés :Local database file-t használok visual studioba. (NewItem/Data/ Service-Based-Databased )
A gondom az, hogy minden egyes buildeléskor kitörli az adatbázis tartalmát...
Ezt hol tudom állítani, hogy ne így legyen ? -
ubid
senior tag
Valaki tud olyan ZIP 3rd party-t aminek meg lehet mondani, hogy hova generálja ki a tömörített mappát ?
DotNetZip-et néztem, de abba nem lehet megadni a helyet. by default a bin-be vagy releasebe teszi
-
ubid
senior tag
Következő érdekesség :
Rövidebb lett a Regexem jóval és mégis TimeOut-ol
OOO
Ilyenkor mi a teendő ?
-
ubid
senior tag
válasz
sztanozs #5821 üzenetére
Igen ez jó lenne. az a baj, hogy annyira megengedőnek kell lenni a karakterek tekintetében, hogy összecsúsznak a match-ek akár mit csinálok :S
gyakorlatilag BÁRMILYEN karakter lehet az array(''=>'')en belül.
csak az "array szöveg és a => kötött.Kibővítve a regexedet, máris összecsúszik :S
(array[\s,\w,\W,\n]*\(){1}(.*?\);)
Ez a megkötés pontosan mit jelent? :
(.*?\)
-
ubid
senior tag
Újabb regexes kérdés
Bonyolódik a dolog
Valahogy meg lehet mondani a regexnek, hogy mi jelentse egy "egyező" tartomány végét ?
teszem azt kétszer szerepel egymás utáni sorban valami szöveg :
$installdefs = array('id'=> 'de_de');
$installdefs = array('id'=> 'hu_hu');ezt kettő külön "match"nek vegye... Tehát valahogy megmondani azt, hogy a MATCH vége ott legyen ahol ' ); ' két karaktert egymás után találja.
-
ubid
senior tag
De ez nem lesz jó sajnos. Mert nem ÚGY folytatódik, hanem a // előtt van a HTTP || HTTPS \\ other protokol...
Pld:
var alma = 1; // ez az almaITT le kell vágni a // utáni részt.
var href = "<a href="https://google.hu" />
ezt is kommentnek veszi, viszont ezt nem célszerű levágni
Tilos -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy regex-es kérdésem lenne : )
Hogyan lehet olyat csinálni, hogy megmondom hogy töröld ki a regexre illeszkedő karaktereket, KIVÉVE ha egy megadott karakter sorozat van előtte.
Pontos az kellene, hogy egy fájlból ki kell szedni az egy soros kommenteket :
// komment vagyok
KIVÉVE! !! ! hogyha HTTPS: van közvetlen előtte
például ezt nem kellene törölni : HTTPS:// webcim.hu
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5767 üzenetére
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, hogy dokumentum változás követést hogyan lehetne megoldani ?A lényeg, hogyha van két fájlom, akkor például ha átírok benne egy betűt, akkor ezt észrevegye a kód
kb ennyi.
Nyilván elég nagy fájlokról fogunk beszélni.(nem elég egy MD5 összehasonlítás, mert meg is kell mondani, hogy pontosan hol változott)
-
ubid
senior tag
Igen, PHP fájlból kell kiszedni dolgokat egyébként
Egyébként sikerült . kicsit szét kellett hackelni a regexet, de siekrült:
private string d =
String.Format(
@"(\{0}){{1}}[ ]*={{1}}[ ]*(array[ ,\n]*\(){{1}}[<, ,\n,\t,',A-Z,a-z,0-9,?,!,+,-,_,=,>,aáeéiíoóöőuúüűAÁEÉIÍOÓÖŐUÚÜŰ,\{{,\}},\$,\+,\#,.,\\,\&,\[,\],-?,\"",\/,:,*,<,\(,\),>,%]*(\))",title); -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy regex-es problémában kérném a segítségeteket.
Olyat szeretnék csinálni, hogy egy regex-be bizonyos "fix szavakat" string formattal be tudjak formázni.
Azért szükséges ez, mert van pár ugyan olyan templét, amiben mondjuk csak szó tér el
PéldáuL:$mod_strings = array (
'key1' => 'yxcv',
'key2' => 'yxcvyx',
);ÉS
$dashlet_strings= array (
'key4' => 'yxcvyx',
'key100' => 'yxcvyxcv',
);Értelem szerűen a "dashlet_strings" szót, vagy a "mod_strings " szót szeretném beformázni amelyek fixet.
Mind a kettőre ugyan az a regex template illik, csupán ez a két szó tér el...Hogyan tudnám ezt megoldani ? A sok escapelés miatt nem nagyon tudok string.fromat-ot használni.
Esetleg egy példa kóddal tudna valaki támogatni ?: )
Köszönöm! -
ubid
senior tag
Ennek tekintetében megpróbáltam átalakítani a regexemet, azonban valamiért így már nem működik.
A régi kifejezésem, amit átalakítottam:
(\$dashletStrings[ ,\n,\t]*\[[ ,\n,\t]*'){1}[A-Z,\-,_, ,a-z,0-9,aáeéiíoóöőuúüűAÁEÉIÍOÓÖŐUÚÜŰ,\n]*('[ ,\t,\n]*\]){1}[ ,\t,\n]*=[ ]*(array[ ]*\(){1}[ ,\n,\t,\(,\),',A-Z,a-z,0-9,?,!,+,-,_,=,>,aáeéiíoóöőuúüűAÁEÉIÍOÓÖŐUÚÜŰ,-?,\"",\/,:,*,<,>,%]*(\))EZ tökéletesen illekedik erre, csak túl bonyolult:
$dashletStrings['InvadersDashlet'] = array(
'LBL_TITLE' => 'Invaders!',
'LBL_DESCRIPTION' => 'A little way to pass the time',
'LBL_DBLCLICK_HELP' => 'Use A and D to move, S to fire.',
'LBL_START' => 'Click To Start',
'LBL_GAME_OVER' => 'Game Over<br>(Click to play again)',
);A lényeg az, hogy a kulcs érték párokat kell kihalászni a stringből. ami itt fix kell hogy legyen:
- $dashletStrings[
- ] = array(
- =>
- )Az előbb leírt regexre tehát ez illeszkedik, csupán át szeretném írni, mert ugye a belseélyeben az array-nak gyakorlatilag bármi lehet...
Átírtam a regex-et erre, de így már nem működik, és nem látom mi a hiba benne:
(\$dashletStrings[ ,\n,\t]*\[[ ,\n,\t]*'){1}(.*)('[ ,\t,\n]*\]){1}[ ,\,\t]*(=){1}[ ,\,\t]*(array[ ,\n,\t]*\()(.*?)
Remélem érthető volt
Ezen az oldalon szoktam tesztelni:
http://regex101.com/ -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Regex-hez lenne egy kérdésem:
Van olyan regex karakter, ami azt engedélyezi, hogy BÁRMIBŐL, BÁRMENNYI legyen?
Nagyon macerás kiírni például, hogy [] zárójelek között bármit megengedjen, karakter szinten is és mennyiségileg is.
(tehát ne kelljen kiírni valami ilyesmit:
[ A-Z,a-z,0-9,\, ,\n,\t,!,?,.,\,,%,= ]* satöbbi..
-
ubid
senior tag
Még egy újabb kérdés
Valami durvább matematikai libraryt tud valaki ? Parciális deriválás, integrálás, határérték számítás (lim)
Ilyesmikhez kellene valami megbízható nuget, ha van.
Köszi.
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5328 üzenetére
Értem, signal r -el nem foglalkoztam még, ezért ezt nem is tudtam. Bocs a félre infóért.
Igen jogos, az is lényeges, hogy a server ez után tovább fogja tolni egy másik kliensnek az adatot. Ez valóban lemaradt. Sorry.
Tehát a teljes kép mégegyszer: usbs külső eszköz, begale boardra dugva, perc / 60 adat egy eseményen keresztül érkezik, kis c++ os kód, amely ezt továbbítja valahogyan a szerverre, lényeg h gyors legyen baromira. A server feldolgozza, ha uugy tetszik, átdolgozza az adatot, összegyúrja ezeket, majd egy másik kliens felé ezt ismét továbbítja.
Így teljes a kép. Sorry mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest