- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunpriest
senior tag
-
Zalanius
tag
válasz
daninet #8204 üzenetére
Azon túl, hogy megszívlelendő, amit #8205 Jok3r! már leírt nagy vonalakban, a kódban levő minden mostani fordítási hiba (tehát az egyéb elnevezésektől és felesleges részektől tekintsünk most el!) lényegében egyetlen rossz értelmezésből ered. Rendben volna a két új form, amit adatbevitel céljából létrehoztál, de a ShowDialog() hívásokból is látszik, hogy ezeknél olyasmi a szándék, hogy az ablak megjelenik, az inputoknak értéket adunk, aztán eltűnik -> és itt a szerepe véget ért. Ha utána kell a beírt adat tartósan, akkor nem a formokat kell List<>-be gyűjteni, hanem a Jarmu és Allat osztályok példányait.
Tehát röviden: ahol List<> deklarációid vannak, oda nem az UjJarmu és UjAllat, hanem a Jarmuvek és Allatok írandó. Több helyen is:
List<Allatok> aLista = new List<Allatok>();
List<Jarmuvek> jLista = new List<Jarmuvek>();Egyből sikeres a build, ha ezeket a módosításokat megléped. Nem mondom, hogy minden összevág, de először ezt kell tisztába tenni, hogy a formok között legyen adatcsere.
-
j0k3r!
őstag
válasz
daninet #8204 üzenetére
Csak a képet néztem meg, de millió helyen bele lehetne kötni, viszont ahelyett, hogy felsorolnám a hibákat, ahelyett inkább azt tanácsolom, hogy amíg egy ilyen hibaüzenettel nem tudsz egyedül megbírkózni, addig hagyd a Windows Forms-ot és inkább kezd el az objektum orientált programozás alapjait nézegetni szigorúan konzol alkalmazásokon keresztül. Úgy látom az OOP alapokkal még nem vagy tisztában, szóval a Windows Forms egyelőre teljesen fölösleges komplexitást ad most neked. Tényleg nem kötekedésből mondom, hanem tapasztalatból, hogy a stabil alapok nagyon fontosak
-
sztanozs
veterán
válasz
daninet #8200 üzenetére
Tudom, a hiba azért jön létre, mert a felugró ablaknak nem adod át a könyvek listájának referenciáját, így az inicializálatlan marad.
Így helyes:
private void újKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjKonyv uj = new UjKonyv(kLista);
uj.ShowDialog();
listaÍr();
}private void újIdegenKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjIdegenKonyv uik = new UjIdegenKonyv(kLista);
uik.ShowDialog();
listaÍr();
}A default-kontruktorokat ki is kellene törölnöd, hogy ne zavarjanak...
-
sztanozs
veterán
válasz
daninet #8198 üzenetére
Látatlanban nincs átadva egyik form referenciája a másiknak, ezért dob hibát.Nincs VS a gépemen, melyik sorban dobja a hibát?Látom már:
private void újKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjKonyv uj = new UjKonyv();
uj.ShowDialog();
listaÍr();
}private void újIdegenKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjIdegenKonyv uik = new UjIdegenKonyv();
uik.ShowDialog();
listaÍr();
}Az aláhúzott részekben nem a default kontruktort kellene használni, hanem aminek átadod a könyvlistát.
BTW a magyar nyelvű függvény és változónevektől megfájdult a fejem...
BTW2 miért nem működik a kód stílusban a formázás???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen házat vegyek?
- EAFC 25
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Sweet.tv - internetes TV
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest