- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunpriest
senior tag
-
Zalanius
tag
válasz
daninet #8204 üzenetére
Azon túl, hogy megszívlelendő, amit #8205 Jok3r! már leírt nagy vonalakban, a kódban levő minden mostani fordítási hiba (tehát az egyéb elnevezésektől és felesleges részektől tekintsünk most el!) lényegében egyetlen rossz értelmezésből ered. Rendben volna a két új form, amit adatbevitel céljából létrehoztál, de a ShowDialog() hívásokból is látszik, hogy ezeknél olyasmi a szándék, hogy az ablak megjelenik, az inputoknak értéket adunk, aztán eltűnik -> és itt a szerepe véget ért. Ha utána kell a beírt adat tartósan, akkor nem a formokat kell List<>-be gyűjteni, hanem a Jarmu és Allat osztályok példányait.
Tehát röviden: ahol List<> deklarációid vannak, oda nem az UjJarmu és UjAllat, hanem a Jarmuvek és Allatok írandó. Több helyen is:
List<Allatok> aLista = new List<Allatok>();
List<Jarmuvek> jLista = new List<Jarmuvek>();Egyből sikeres a build, ha ezeket a módosításokat megléped. Nem mondom, hogy minden összevág, de először ezt kell tisztába tenni, hogy a formok között legyen adatcsere.
-
j0k3r!
őstag
válasz
daninet #8204 üzenetére
Csak a képet néztem meg, de millió helyen bele lehetne kötni, viszont ahelyett, hogy felsorolnám a hibákat, ahelyett inkább azt tanácsolom, hogy amíg egy ilyen hibaüzenettel nem tudsz egyedül megbírkózni, addig hagyd a Windows Forms-ot és inkább kezd el az objektum orientált programozás alapjait nézegetni szigorúan konzol alkalmazásokon keresztül. Úgy látom az OOP alapokkal még nem vagy tisztában, szóval a Windows Forms egyelőre teljesen fölösleges komplexitást ad most neked. Tényleg nem kötekedésből mondom, hanem tapasztalatból, hogy a stabil alapok nagyon fontosak
-
válasz
daninet #8200 üzenetére
Tudom, a hiba azért jön létre, mert a felugró ablaknak nem adod át a könyvek listájának referenciáját, így az inicializálatlan marad.
Így helyes:
private void újKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjKonyv uj = new UjKonyv(kLista);
uj.ShowDialog();
listaÍr();
}private void újIdegenKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjIdegenKonyv uik = new UjIdegenKonyv(kLista);
uik.ShowDialog();
listaÍr();
}A default-kontruktorokat ki is kellene törölnöd, hogy ne zavarjanak...
-
válasz
daninet #8198 üzenetére
Látatlanban nincs átadva egyik form referenciája a másiknak, ezért dob hibát.Nincs VS a gépemen, melyik sorban dobja a hibát?Látom már:
private void újKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjKonyv uj = new UjKonyv();
uj.ShowDialog();
listaÍr();
}private void újIdegenKönyvToolStripMenuItem_Click(object sender, EventArgs e)
{
UjIdegenKonyv uik = new UjIdegenKonyv();
uik.ShowDialog();
listaÍr();
}Az aláhúzott részekben nem a default kontruktort kellene használni, hanem aminek átadod a könyvlistát.
BTW a magyar nyelvű függvény és változónevektől megfájdult a fejem...
BTW2 miért nem működik a kód stílusban a formázás???
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A26 5G, 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest