Hirdetés
Hirdetés
-
Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
ph A vállalat igencsak érdekelt abban, hogy az NPU-s PC-k terjedjenek, és ezt csak exkluzivitása lehet elérni.
-
Mozgásban a The Eternal Life of Goldman
gp A PC-re és konzolokra szánt alkotás egy oldalnézetes akció-platformernek készül.
-
Csokornyi S25 Ultra renderkép érkezett
ma Impozánsan tiszta a vékony keretes dizájn.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #5841 üzenetére
Megvan a megoldás: egy [DefaultValue((Image)null)] attribútummal kell ellátni a tulajdonságot, és ez tudatja a PropertyView-vel, hogy a tulajdonság alapállapotba hozható a szokásos módon.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
ubid
őstag
válasz rgeorge #5877 üzenetére
A csv úgy keletkezik hogy egy saját csv creator megcsinálja...
Igen rakhatnék oda hogy ne ; legyen az elválasztó, hanem |,| saját szeparátor.. akármi karaktersorozat.idáig rendben is van, viszont ezt a saját szeparátort az excel mondjuk nem tudja kezelni..
A lényeg az hogy egy feltöltött táblát akár mikor ki lehessen rakni CSV,be, majd azt a CSV-t tovább bővítve újból felolvastatni a programmal, ami pedig az új rekordokat beteszi az adatbázisba...
és így tovább. újra letölteni ha kell... kibővíteni,...visszaolvasni...-.-
-
-
Cheesus
senior tag
válasz rgeorge #6035 üzenetére
Ezek szerint nem, baj? Voltam egy könyvesboltban, és ott csak 1 c# könyv volt, és gondoltam mielött megvenném azért rákérdezek itt is, de akkor elég lenne a letöltött könyv is? Úgy értem azóta a könyvben nem lehetnek helytelen dolgok a programozást illetően?
https://www.twitch.tv/csehla
-
-
-
válasz rgeorge #6038 üzenetére
Az volt a baja, köszi! A franc gondolta, hogy a Timer class nem lesz jó, mert annyira külön... Ráadásul először a using System.Windows.Forms.Timer; -re hibát is dobott (még tegnap), mert nem esett le, hogy az már be van húzva a Forms-al.
Köszi!Mutogatni való hater díszpinty
-
ufosrac
csendes tag
válasz rgeorge #6175 üzenetére
Továbbmentem, már Composition Exception van. Prism dobja, mert a container-ben nem találja az egyik exportot. Olyan, mintha nem jönne létre a container ebben az esetben. Szerintem postsharp miatt lehet, mert vmi z___aspect -nél van exception belül, és a NotifyPropertyChange AOP-osan van megcsinálva PS 2.1-el.
-
^Boss
őstag
válasz rgeorge #6190 üzenetére
esetleg erről a setup projektről valami bővebbet tudnál mondani? nem találtam túl sok ilyen jellegű funkciót a VS-ben. Szakdolgozatos projektről van szó, úgy kellene beadnom egy CD-n, hogy minimális leírással meg tudják nézni, ha érdekli őket maga a program is.. így elég fontos lenne, hogy ne kelljen esetleg VS-t telepíteniük, ott NuGet package-eket restore-olni, stb.. nem szeretném, ha esetleg valami user error miatt nem működne a dolog, és buknám az államvizsgát
-
Des1gnR
őstag
válasz rgeorge #6593 üzenetére
Debugnál megnéztem és a DataGrid-ből való kiolvasás során a selectedColumnHeader-be bekerül a Palette Id és a DataGridben is látszódik a headerben.
string selectedColumnHeader = (string)dgdatas.SelectedCells[dgdatas.CurrentColumn.DisplayIndex].Column.Header;Azt nem tudom, hogy mivel lenne jobb a DataView és jelen esetben az mit változtatna.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
-
kingabo
őstag
válasz rgeorge #6702 üzenetére
Ha jól értem asmx-eid vannak, ráadásul amit linkeltem az megy kliens oldalon is...
"Trace Points
On the client side, the trace points are the followings,
Before and after Request Serialization
Before and after GetWebResponse
Before and after Response Deserialization
Before and after XmlSerializer Creation"[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
válasz rgeorge #6744 üzenetére
Most elsőre a Visible-k állításával oldottam meg meg, mert egy egyszerű programot kell reprodukálnom, és ott MenuStrip-pel változtatja, úgyhogy sanszosnak vélem, hogy az is azzal oldja meg.
Nincs valami "container" vagy nem tudom mi, hogy pl. minden mezo egy textbox
Mezok
{
mezo1
mezo2
mezo3
...
}és ha bármelyik mező üres, akkor valamit csinálok vele, vagy egyenként be kell írnom?
-
don_peter
senior tag
válasz rgeorge #6911 üzenetére
Igen System.IO.Ports.SerialPort-ot használok.
rows = System.IO.File.ReadAllBytes(open.FileName);
Így a rows az egy tömb.
A hossza változó.
Ezt kellene 64byte-okra feldarabolva kiküldenem COM portra.
Hogy tudok egy 64byte tömböt kiküldeni?
Ügy nem csak string-ként megy..?----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
Cool Face
aktív tag
válasz rgeorge #7008 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sikerült megoldani.
string Main_dir = @"C:\TestFolder\";
string Sub_dir = textBox1.Text + @"\";
string targetPath = System.IO.Path.Combine(Main_dir, Sub_dir);
{
if (!System.IO.Directory.Exists(targetPath))
{
System.IO.Directory.CreateDirectory(targetPath);
}
foreach (string fileName in od.FileNames)
System.IO.File.Copy(fileName, targetPath + System.IO.Path.GetFileName(fileName), true);
}SZERK:
Hiányzott a backslash + @"\";
Debuggal és a duplikáció törlésével sikerült.[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #7108 üzenetére
Ma sikerült végére járnom a problémának, persze nem a dupla crlf-el volt a probléma, nem is lehetett, anélkül nem is fejeződne be a kérés, hanem a CONNECT-et nem szerette a SAP NetWeaver. Most már viszont tudom a tutit, azaz azt az url-t, amin egy sima GET-tel lehet pingelni a szervert.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
sztanozs
veterán
válasz rgeorge #7128 üzenetére
Úgy rémlett hogy megírtam, hogy connect nem erre való (ez inkább proxy parancs).
GET helyett még jó lehet a HEAD parancs, arra nem adja vissza az oldalt, csak a response header-t küldi el a szerver. Jó lehet még az OPTIONS is, ha engedélyezett a szerveren.
HTTP METHODSJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz rgeorge #9086 üzenetére
A legegyszerűbb, ha felhúzol elé egy (akár lokális) nginx szervert, ami a TLS 1.2 kérést "degardálja" 1.0-ra. [link]
Ráadásul ezek után a sebezhető TLS 1.0 szervert be tudod állítani, hogy csak lokális kéréseket fogadjon, így a sebezhetőség nem lesz a külvilág felé kinyitva.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
-
-
leslie23
tag
válasz rgeorge #9806 üzenetére
Köszönöm, most rákeresve látom, hogy valóban szokás usingba tenni az SqlDataAdaptert, bár például az MSDN mintakódban nincs using és explicit Dispose() sem. Vagy másra értetted a szabályos használatot?
Mindenesetre a fenti probléma usingba fogalalva az SqlDataAdaptert is előjön.
De egyébként nem nagy ügy, semmibe nem kerül a connection stringet kiegészíteni, csak furának találom a dolgot.
joysefke: Neked is köszi, utánaolvasok a safe thread collections témának, bennem őszintén szólva fel sem merült, hogy az alap generikus gyűjtemények ne lennének alkalmasak több szál esetén. -
dqdb
nagyúr
válasz rgeorge #9982 üzenetére
Az ilyet úgy érdemes megoldani, hogy az eredeti XML az alap, az új pedig XDT transzformációkat tartalmaz, azaz kap pár attribútumot, hogy mit kell adott node-dal kezdeni. Bár ez a leírás a web.config-ra vonatkozik, de jól bemutatja a XML módosítási lehetőségeket, a dokumentációját pedig itt találod. Ha pedig egy nem létező típusú transzformációra van szükséged, akkor azt könnyen bele tudod tenni.
Maga a C# kód alapesetben nagyon egyszerű, ezt saját loggerrel és saját transzformációkkal lehet elbonyolítani.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
martonx
veterán
válasz rgeorge #9993 üzenetére
.Net 8-nál tartunk. Számomra már az is csoda, hogy VS2022-vel ezek az ősi kódok még futnak. Gyanítom már senki sem teszteli komolyan, hogy újabb és újabb VS-el minden spéci 15-20 éves kód hibátlanul működjön.
Azért én a helyedben küldenék egy github issue-t a fejlesztőknek, hátha nem legyintenek rá, az őskövület kód problémájára.Én kérek elnézést!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Mazda topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen