- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
válasz
rgeorge #9993 üzenetére
.Net 8-nál tartunk. Számomra már az is csoda, hogy VS2022-vel ezek az ősi kódok még futnak. Gyanítom már senki sem teszteli komolyan, hogy újabb és újabb VS-el minden spéci 15-20 éves kód hibátlanul működjön.
Azért én a helyedben küldenék egy github issue-t a fejlesztőknek, hátha nem legyintenek rá, az őskövület kód problémájára. -
dqdb
nagyúr
válasz
rgeorge #9982 üzenetére
Az ilyet úgy érdemes megoldani, hogy az eredeti XML az alap, az új pedig XDT transzformációkat tartalmaz, azaz kap pár attribútumot, hogy mit kell adott node-dal kezdeni. Bár ez a leírás a web.config-ra vonatkozik, de jól bemutatja a XML módosítási lehetőségeket, a dokumentációját pedig itt találod. Ha pedig egy nem létező típusú transzformációra van szükséged, akkor azt könnyen bele tudod tenni.
Maga a C# kód alapesetben nagyon egyszerű, ezt saját loggerrel és saját transzformációkkal lehet elbonyolítani.
-
leslie23
tag
válasz
rgeorge #9806 üzenetére
Köszönöm, most rákeresve látom, hogy valóban szokás usingba tenni az SqlDataAdaptert, bár például az MSDN mintakódban nincs using és explicit Dispose() sem.
Vagy másra értetted a szabályos használatot?
Mindenesetre a fenti probléma usingba fogalalva az SqlDataAdaptert is előjön.
De egyébként nem nagy ügy, semmibe nem kerül a connection stringet kiegészíteni, csak furának találom a dolgot.
joysefke: Neked is köszi, utánaolvasok a safe thread collections témának, bennem őszintén szólva fel sem merült, hogy az alap generikus gyűjtemények ne lennének alkalmasak több szál esetén. -
-
sztanozs
veterán
válasz
rgeorge #9086 üzenetére
A legegyszerűbb, ha felhúzol elé egy (akár lokális) nginx szervert, ami a TLS 1.2 kérést "degardálja" 1.0-ra. [link]
Ráadásul ezek után a sebezhető TLS 1.0 szervert be tudod állítani, hogy csak lokális kéréseket fogadjon, így a sebezhetőség nem lesz a külvilág felé kinyitva.
-
sztanozs
veterán
válasz
rgeorge #7128 üzenetére
Úgy rémlett hogy megírtam, hogy connect nem erre való (ez inkább proxy parancs).
GET helyett még jó lehet a HEAD parancs, arra nem adja vissza az oldalt, csak a response header-t küldi el a szerver. Jó lehet még az OPTIONS is, ha engedélyezett a szerveren.
HTTP METHODS -
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #7108 üzenetére
Ma sikerült végére járnom a problémának, persze nem a dupla crlf-el volt a probléma, nem is lehetett, anélkül nem is fejeződne be a kérés, hanem a CONNECT-et nem szerette a SAP NetWeaver. Most már viszont tudom a tutit, azaz azt az url-t, amin egy sima GET-tel lehet pingelni a szervert.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
rgeorge #7008 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sikerült megoldani.
string Main_dir = @"C:\TestFolder\";
string Sub_dir = textBox1.Text + @"\";
string targetPath = System.IO.Path.Combine(Main_dir, Sub_dir);
{
if (!System.IO.Directory.Exists(targetPath))
{
System.IO.Directory.CreateDirectory(targetPath);
}
foreach (string fileName in od.FileNames)
System.IO.File.Copy(fileName, targetPath + System.IO.Path.GetFileName(fileName), true);
}SZERK:
Hiányzott a backslash + @"\";
Debuggal és a duplikáció törlésével sikerült. -
don_peter
senior tag
-
Dinter
addikt
válasz
rgeorge #6744 üzenetére
Most elsőre a Visible-k állításával oldottam meg meg, mert egy egyszerű programot kell reprodukálnom, és ott MenuStrip-pel változtatja, úgyhogy sanszosnak vélem, hogy az is azzal oldja meg.
Nincs valami "container" vagy nem tudom mi, hogy pl. minden mezo egy textbox
Mezok
{
mezo1
mezo2
mezo3
...
}és ha bármelyik mező üres, akkor valamit csinálok vele, vagy egyenként be kell írnom?
-
kingabo
őstag
válasz
rgeorge #6702 üzenetére
Ha jól értem asmx-eid vannak, ráadásul amit linkeltem az megy kliens oldalon is...
"Trace Points
On the client side, the trace points are the followings,
Before and after Request Serialization
Before and after GetWebResponse
Before and after Response Deserialization
Before and after XmlSerializer Creation" -
Des1gnR
őstag
válasz
rgeorge #6593 üzenetére
Debugnál megnéztem és a DataGrid-ből való kiolvasás során a selectedColumnHeader-be bekerül a Palette Id és a DataGridben is látszódik a headerben.
string selectedColumnHeader = (string)dgdatas.SelectedCells[dgdatas.CurrentColumn.DisplayIndex].Column.Header;Azt nem tudom, hogy mivel lenne jobb a DataView és jelen esetben az mit változtatna.
-
^Boss
őstag
válasz
rgeorge #6190 üzenetére
esetleg erről a setup projektről valami bővebbet tudnál mondani? nem találtam túl sok ilyen jellegű funkciót a VS-ben. Szakdolgozatos projektről van szó, úgy kellene beadnom egy CD-n, hogy minimális leírással meg tudják nézni, ha érdekli őket maga a program is.. így elég fontos lenne, hogy ne kelljen esetleg VS-t telepíteniük, ott NuGet package-eket restore-olni, stb.. nem szeretném, ha esetleg valami user error miatt nem működne a dolog, és buknám az államvizsgát
-
ufosrac
csendes tag
válasz
rgeorge #6175 üzenetére
Továbbmentem, már Composition Exception van. Prism dobja, mert a container-ben nem találja az egyik exportot. Olyan, mintha nem jönne létre a container ebben az esetben. Szerintem postsharp miatt lehet, mert vmi z___aspect -nél van exception belül, és a NotifyPropertyChange AOP-osan van megcsinálva PS 2.1-el.
-
-
-
-
Cheesus
senior tag
-
válasz
rgeorge #6007 üzenetére
A hivatalos oldalt nézted már?
-
ubid
senior tag
válasz
rgeorge #5877 üzenetére
A csv úgy keletkezik hogy egy saját csv creator megcsinálja...
Igen rakhatnék oda hogy ne ; legyen az elválasztó, hanem |,| saját szeparátor.. akármi karaktersorozat.idáig rendben is van, viszont ezt a saját szeparátort az excel mondjuk nem tudja kezelni..
A lényeg az hogy egy feltöltött táblát akár mikor ki lehessen rakni CSV,be, majd azt a CSV-t tovább bővítve újból felolvastatni a programmal, ami pedig az új rekordokat beteszi az adatbázisba...
és így tovább. újra letölteni ha kell... kibővíteni,...visszaolvasni... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest