- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Van egy .NET Framework 4.5 32 bites projekt (Visual Studio 2012), amiből az egyik assembly-nek a nevét sikerült magyarul megadni, azaz hosszú ékezetes betűket is tartalmaz.
Egy hónapja ez az alkalmazás nem indul el bizonyos eszközökön, ahol előtte igen. A program egyszerűen nem indul el, pontosabban elindul, majd az első UI felület (bejelentkezés) megjelenése előtt leáll, kivétel nem lép fel, az eseménynaplóba csak egy ucrtbase.dll hiba kerül bele.
Ha módosítjuk az assembly nevét magyar ékezetes betűk nélkülire, a program rendben működik. Találkozott más is ilyennel? Jó lenne az okokat is kideríteni, kereséssel nem találtam hasonló jelenséget. -
rgeorge
addikt
Találtam egy VS 2022 17.6.0-t is egy másik gépen, ott nincs ilyen eltérés. Megnézem majd egy friss telepítéssel is.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet. Frissült a Visual Studio 2022 17.8.1-ra a héten, lehet, hogy ezzel van összefüggésben.
Ha ugyanazt a projektet (.NET Framework 3.5 Console) létrehozom más-más mappában, akkor egészen érdekes különbség lesz.
Az egyikben a debugger ezt mutatja a Main-be lépve:
A másikban meg ezt:
A két mappa között csak annyi a különbség, hogy a másodikban van ékezet is. A második nem csak ebben más, olyan, mintha átváltana C++-ra.
Ebben a mappában sok kis projekt van, sosem volt ilyen gond. Onnan derül ki, hogy debug közben a null értékű objektumok értékét nullptr-ként mutatta.
Találkozott ilyennel már más is? -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Van egy xml fájl, amihez érkezne egy kiegészítő xml, ami azonos struktúrájú, de új ill. megváltozott elemeket tartalmaz (primitív beállítás fájlról van szó).
Sehol sem találtam olyan módszert, ami megbízhatóan tudná merge-lni az új fájlt a régibe. Eddig max. hozzáfűzést tudtam elérni, ahol duplán szerepeltek a módosuló elemek.
C# és .NET Framework 4.8.
Van valakinek ismerete működő megoldásról? -
rgeorge
addikt
Üdvözlet!
Van egy táblatípusom MSSQL-ben (SQL 2017), amit egy tárolt eljárás használ bemenő paraméterként. A tábla rém egyszerű, egy db. long oszlopa van. C#-ból hívom a tárolt eljárást, paraméterezve, a paraméter típus SqlDbType.Structured, az érték egy megfelelő DataTable. A tárolt eljárásban egy select a kapott táblára duplikált sorokat listáz, count(*) viszont pontosan számolja a sorokat. Átmásolva egy belső táblaváltozóba is duplikáltak lesznek a sorok, de a másoláskor a @@rowcount a pontos sorszámot mutatja. Ha cursor-ral járom be a paramétertáblát, akkor nincs duplikáció. Az átadott DataTable helyes, abban nincsenek dupla sorok.
Ami teljesen érthetetlen: select distinct-el is duplikált sorokat listáz!
SQL-ból hívva a tárolt eljárást minden stimmel, nincs duplikált sor sehol sem.
Ha nem DataTable-t adok át, hanem List<SqlDataRecord>-ot, ugyanez a hiba.
Nem találok erre vonatkozó ismert hibát, mi lehet ez? -
rgeorge
addikt
És mi szerepel az AssemblyInfo.cs-ben?
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Egy partnerünk még Windows 2003 szervert használ (részben a mi ezer éves rendszerünk követelményei miatt), és most onnan kellene https/tls 1.2 kéréseket intéznünk. Tudom, hogy .NET 4.5 alatt már támogatott lenne de az nem telepíthető Windows 2003 szerverre. SoapUI-val a szerverről tudok kéréseket küldeni a kérdéses url-re, rendben jön is válasz, de C# programból NotSupportedException: A kért biztonsági protokoll nem támogatott hiba jön. A ServicePointManager.SecurityProtocol beállítás megvan, mégsem. Természetesen más oprendszer alól a program működik.
Mi lehet a megoldás (upgrade, virtuális gép egyelőre nem játszik, kifejezetten ezen a platformon működő megoldást keresünk egyelőre)? -
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #7108 üzenetére
Ma sikerült végére járnom a problémának, persze nem a dupla crlf-el volt a probléma, nem is lehetett, anélkül nem is fejeződne be a kérés, hanem a CONNECT-et nem szerette a SAP NetWeaver. Most már viszont tudom a tutit, azaz azt az url-t, amin egy sima GET-tel lehet pingelni a szervert.
-
rgeorge
addikt
Belefutottam egy C#/Webservice/SAP NetWeaver problémába. Nem kritikus, csak jó lenne megindokolnom, miért nem tudok rajta segíteni. Az a helyzet, hogy a SAP webszerver elérését teszteli a programunk egy HTTP CONNECT küldésével, amire a szerver jó esetben egy 400-as protokoll errorral válaszol. Ez azért jó eset, mert pont azt szeretnénk itt ellenőrizni, hogy a szerver elérhető, namost ha tud ilyen errort küldeni, akkor elérhető. Ez minket nem zavar, de most a SAP oldali emberek megállapították, hogy azért kapunk protokoll errort, mert a kérésünk végén két CRLF van. És valóban, ha .NET tracevel nézem, ott a dupla CRLF. A fiddler mondjuk pont levágja a dupla crlf-et, így azon keresztül nincs protokoll error sem (ez csak mellékszál, de a tényleges program mobileszközön .NET Compact Framework-ön fut, ahol nincs network trace...).
Jó lenne tudatni a SAP oldallal, hogy az ő szerverük ilyen válogatós, mert ha még ezt a CONNECT-es kérést valahogy rá is tudom venni, hogy ne küldjön CRLF-et, a lényegi hívásokat, amik SOAP webszervizek nagyon nem tudnám.
Van valakinek ötlete erre? -
rgeorge
addikt
válasz
Cool Face #7006 üzenetére
A textBox1.Text-et kétszer veszed figyelembe. Egyszer itt:
string targetPath = @"C:\TestFolder\"+ textBox1.Text;
másodszor a következő sorban:
string path = System.IO.Path.Combine(targetPath, textBox1.Text);
A targetPath-ot tekinted célmappának, amikor létrehozod, ha nem létezik, de a másoláskor már a path mappába másolod a fájlt:
System.IO.File.Copy(fileName, path + System.IO.Path.GetFileName(fileName));
A targetPath beállításához használd a Path.Combine-t, ahogy a path-nál, és a path-t hagyd ki az egészből, másoláshoz is a targetPath-t használd. -
rgeorge
addikt
válasz
Neil Watts #6845 üzenetére
Valahogy így:
string EkezetNelkul(string sz)
{
byte[] b = Encoding.GetEncoding("ISO-8859-8").GetBytes(sz);
return Encoding.UTF8.GetString(b);
} -
rgeorge
addikt
válasz
lord.lakli #6793 üzenetére
Nem, db-ben lévő adatokat kell XML-be exportálni (NAV adatszolgáltatás). Időközben megoldottam úgy, hogy az először az üres gyűjteménnyel rendelkező objektumot szerializálom memóriába, majd egy XmlReader-rel átpakolom immár fájlba egy XmlWriter-rel, de csak a záróelemig. A nyitott XmlWriterrel aztán egyenként lehet a szerializált gyűjtemény-elemeket hozzáfűzni a fájlhoz, majd a végen lezárni az egészet.
-
rgeorge
addikt
XML szerializáción örlődöm, lehet, hogy triviális, de nincs ebben tapasztalatom. Az osztályon belül van egy gyűjtemény (array), és arra keresek megoldást, hogy ne csak egy memóriában létező teljes objektumot lehessen szerializálni, hanem inkrementálisan hozzáadva az elemeket álljon össze végül a szerializált xml.
Az elemek egyébként adatbázisból származnak, és akár sokan, nagyon sokan lehetnek, ezért nem szeretném memórában összerakni a teljes objektumot. A szerializációt magát nem szeretném elhagyni, mert elég bonyolult az osztály és nem is én definiáltam. -
rgeorge
addikt
Egy kedves partnerünk kéri tőlünk, hogy idézem: "naplózzuk az XML fájlokat, amivel az ő webservice-jüket hívjuk". Van erre egyszerű megoldás C# oldalon? A fiddler-ről tudunk/tudnak, de azt gondolják, hogy ez csak pár sornyi kód lenne.
-
-
rgeorge
addikt
Miért lenne furcsa? A második explicit megadása annak az típusnak (osztálynak), amiből az egyedek származnak, aminek nem kell megegyeznie a deklarációs típussal, elég, ha szűlö-gyerek viszonyban vannak, vagy, amennyiben a deklarációs típus egy interfész, annak egy megvalósítása.
-
rgeorge
addikt
Az alábbi sort találtam egy átalakítandó rendszer forrásában:
char Char_0 = System.Convert.ToChar("0");
Miért ír le valaki ilyen kódot, mire gondolt vajon? -
rgeorge
addikt
Ha a fejlesztői gépen lévő IIS alól akarod indítani, akkor a project settings/web lapon a Servers alatt a Use Local IIS Web server-t kell választani, de ilyenkor csak rendszergazdai módban indított VS-sel fog menni a futtatás. Ilyenkor az első build után már VS nélkül is elérhető lesz a lokális IIS alól az alkalmazás.
Ha más IIS-re kell feltenni, akkor egy setup projektet kell csinálni, ami elkészíti a telepítőt, és ezt kell futtatni a megfelelő helyen. Nem mindig csinál mindent meg a telepítő, így ilyenkor az IIS beállításaival is kell bűvészkedi, pl. ha az alkalmazás x86-os, de az IIS alatt nincs engedélyezve a 32-bites futtatás. -
rgeorge
addikt
Sajnos ASP.NET WebForms alkalmazást kell továbbfejlesztenem és ehhez kellene egy jó tutorial, C#-ben, VS-ben otthon vagyok, ASP.NET-et csak régen használtam. Nem én döntöm el, miben írták meg, így csak a WebForms érdekel jelenleg. Kb. 1 hetem van a fejlesztésre, tehát nem tudom újrakezdeni sem más alapokon.
Köszönöm. -
rgeorge
addikt
válasz
martonx #5995 üzenetére
Az emulátorokkal sok a baj, Android-hoz is kell min. VirtualBox (Genymotion), ha normális emulációt akar valaki. A régi Windows CE/Mobile stb. cuccokhoz még tudtak normális emulátort készíteni, ami ráadásul natív kódot futtatott (a régiek x86-os fordításút), gondolom a Windows Phone más architektúrája miatt ez volt a járhatóbb út.
-
rgeorge
addikt
A szabványos megoldás az, amit pont el akarsz kerülni: a szöveghatároló használata. Más mód nincs nagyon arra, hogy egy határolót ne határolónak tekintsen a beolvasó. Mi lenne egyébként a beolvasó? Saját beolvasóval megoldható bármi. Az sem mindegy, hogy a csv hogyan keletkezik, kik és mivel hozzák létre, mert szabványos létrehozáskor a szöveghatároló is megadható. Ha közvetlenül szövegként keletkezik, akkor pedig az elválasztó karakter lehet más, olyan, ami adatban nem fordulhat elő.
-
rgeorge
addikt
Nem szorosan C#, inkább Visual Studio. A projekt Smart Device, ezért Windows.Forms alapú és Visual Studio 2008. Van egy User Control, aminek van egy publikus, Image property-je. Ez szépen látszik is a "Properties View"-ban:
be is lehet állítani:
De törölni nem tudom, csak lecserélni másikra. Egy PictureBox esetén kijelölve a "System.Drawing.Bitmap" bejegyzést az törölhető, és ezzel a kép is törlésre kerül.
Mi lehet a megoldás? Egyelőre a Designer.cs-ből és a .resx-ből manuálisan töröltem, de jobb lenne beépített megoldás a Control törlésén-újrafelrakásán kívül, persze.
Desktop Form-on és VS 2010-ben más a designer, ott megy, van Clear. -
rgeorge
addikt
Nálam ez műkszik:
richTextBox1.AppendText("kékpiroszöld");
richTextBox1.Select(0, 3);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Blue;
richTextBox1.Select(3, 5);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Red;
richTextBox1.Select(8, 4);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Green;
richTextBox1.SelectionLength = 0;
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged