Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Drágább lesz a Galaxy S24 FE
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
A szomszédban nyitott mérnöki központot az AMD
it Rögtön két helyen, Belgrádban és Nišben bővíti balkáni kirendeltségét a cég.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mozgásban a The Eternal Life of Goldman
gp A PC-re és konzolokra szánt alkotás egy oldalnézetes akció-platformernek készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
Lehet, hogy jobb lenne pl. a FormClosing, vagy FormClosed eseménykezelőben. Meg jó lenne látni a forrást is, ha nem tudsz nagyon debuggolni.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Nálam ez műkszik:
richTextBox1.AppendText("kékpiroszöld");
richTextBox1.Select(0, 3);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Blue;
richTextBox1.Select(3, 5);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Red;
richTextBox1.Select(8, 4);
richTextBox1.SelectionColor = Color.Green;
richTextBox1.SelectionLength = 0;Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Nem szorosan C#, inkább Visual Studio. A projekt Smart Device, ezért Windows.Forms alapú és Visual Studio 2008. Van egy User Control, aminek van egy publikus, Image property-je. Ez szépen látszik is a "Properties View"-ban:
be is lehet állítani:
De törölni nem tudom, csak lecserélni másikra. Egy PictureBox esetén kijelölve a "System.Drawing.Bitmap" bejegyzést az törölhető, és ezzel a kép is törlésre kerül.
Mi lehet a megoldás? Egyelőre a Designer.cs-ből és a .resx-ből manuálisan töröltem, de jobb lenne beépített megoldás a Control törlésén-újrafelrakásán kívül, persze.
Desktop Form-on és VS 2010-ben más a designer, ott megy, van Clear.[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #5841 üzenetére
Megvan a megoldás: egy [DefaultValue((Image)null)] attribútummal kell ellátni a tulajdonságot, és ez tudatja a PropertyView-vel, hogy a tulajdonság alapállapotba hozható a szokásos módon.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
A szabványos megoldás az, amit pont el akarsz kerülni: a szöveghatároló használata. Más mód nincs nagyon arra, hogy egy határolót ne határolónak tekintsen a beolvasó. Mi lenne egyébként a beolvasó? Saját beolvasóval megoldható bármi. Az sem mindegy, hogy a csv hogyan keletkezik, kik és mivel hozzák létre, mert szabványos létrehozáskor a szöveghatároló is megadható. Ha közvetlenül szövegként keletkezik, akkor pedig az elválasztó karakter lehet más, olyan, ami adatban nem fordulhat elő.
-
rgeorge
addikt
válasz martonx #5995 üzenetére
Az emulátorokkal sok a baj, Android-hoz is kell min. VirtualBox (Genymotion), ha normális emulációt akar valaki. A régi Windows CE/Mobile stb. cuccokhoz még tudtak normális emulátort készíteni, ami ráadásul natív kódot futtatott (a régiek x86-os fordításút), gondolom a Windows Phone más architektúrája miatt ez volt a járhatóbb út.
-
rgeorge
addikt
Sajnos ASP.NET WebForms alkalmazást kell továbbfejlesztenem és ehhez kellene egy jó tutorial, C#-ben, VS-ben otthon vagyok, ASP.NET-et csak régen használtam. Nem én döntöm el, miben írták meg, így csak a WebForms érdekel jelenleg. Kb. 1 hetem van a fejlesztésre, tehát nem tudom újrakezdeni sem más alapokon.
Köszönöm.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
A System.Windows.Forms.Timer-rel próbáld, ne a System.Timers.Timer-el. Szerintem a System.Timers.Timer nem is az UI szálon fut.
-
rgeorge
addikt
válasz Cheesus #6037 üzenetére
A C# nyilván fejlődött 2008 óta, de kezdőknek jó. A 3.0-ás C# 2007-es, a 4.0 2010 áprilisi, az 5.0 2012 augusztusi.
-
rgeorge
addikt
Hát mondjuk a label privát, azt más osztályból nem is éred el, de ha az elapsed eseménykezelő a form-on belül lett volna és nem static, akkor sem tudott volna a label-hez férni közvetlenül, mert más szálon fut, mint az UI.
-
rgeorge
addikt
Ja, azt észre sem vettem, hogy a label konstruktor-lokális. A kódidézetek záró } nélkül elég nehezen értelmezhetőek. Mégha nem statikus a timer.Elapsed kezelője, akkor sem fogja könnyen birizgálni a label-t, még ha az a helyére kerül is.
-
rgeorge
addikt
válasz Dj Sügi #6117 üzenetére
Általában szögletes zárójelbe kell tenni az ilyen oszlopneveket. Ha kimeneti oszlop (alias), akkor idézőjelek közé.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Ha a fejlesztői gépen lévő IIS alól akarod indítani, akkor a project settings/web lapon a Servers alatt a Use Local IIS Web server-t kell választani, de ilyenkor csak rendszergazdai módban indított VS-sel fog menni a futtatás. Ilyenkor az első build után már VS nélkül is elérhető lesz a lokális IIS alól az alkalmazás.
Ha más IIS-re kell feltenni, akkor egy setup projektet kell csinálni, ami elkészíti a telepítőt, és ezt kell futtatni a megfelelő helyen. Nem mindig csinál mindent meg a telepítő, így ilyenkor az IIS beállításaival is kell bűvészkedi, pl. ha az alkalmazás x86-os, de az IIS alatt nincs engedélyezve a 32-bites futtatás.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Az alábbi sort találtam egy átalakítandó rendszer forrásában:
char Char_0 = System.Convert.ToChar("0");
Miért ír le valaki ilyen kódot, mire gondolt vajon?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
A belinkelt kód nem indiaitól származik. Bár tudnám ezt jobban szálazni, de nem teszem, aki érti, érti.
Ezek szerint, legalábbis eddig másnak sem sikerült értelmet találnia benne.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz MineFox54 #6386 üzenetére
Mondjuk kicsit sem látszik a lényeg, pl. hogy a frm2-t hol definiálod, hozod létre, mert így ezer meg egy oka lehet annak, ami történik.
-
rgeorge
addikt
Miért lenne furcsa? A második explicit megadása annak az típusnak (osztálynak), amiből az egyedek származnak, aminek nem kell megegyeznie a deklarációs típussal, elég, ha szűlö-gyerek viszonyban vannak, vagy, amennyiben a deklarációs típus egy interfész, annak egy megvalósítása.
-
rgeorge
addikt
válasz Des1gnR #6592 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy DataView-et definiálni a megadott szűréssel és azt használni adatforrásként a második gridhez? Azt viszont nem tudni ennyiből, hogy a két filter miért nem jó, pl. nem tudjuk az oszlopneveket, van-e tényleg palette id nevű?
-
rgeorge
addikt
válasz Des1gnR #6596 üzenetére
Valami ott a mapping-el nem stimmel, a DataGrid oszlopainak MappingName tulajdonságának és a DataTable oszlopainak ColumnName tulajdonságának kell megegyezni ahhoz, hogy a grid adott oszlopa megjelenjen és adat is legyen benne.
-
rgeorge
addikt
Egy kedves partnerünk kéri tőlünk, hogy idézem: "naplózzuk az XML fájlokat, amivel az ő webservice-jüket hívjuk". Van erre egyszerű megoldás C# oldalon? A fiddler-ről tudunk/tudnak, de azt gondolják, hogy ez csak pár sornyi kód lenne.
-
rgeorge
addikt
válasz kingabo #6701 üzenetére
Ez szerver oldalon ASP.NET webservice trace-elésére vonatkozik. Az én esetem nagyon más: kliens oldalon kéne logolni és nagyon nem ASP.NET a webservice.
-
-
rgeorge
addikt
XML szerializáción örlődöm, lehet, hogy triviális, de nincs ebben tapasztalatom. Az osztályon belül van egy gyűjtemény (array), és arra keresek megoldást, hogy ne csak egy memóriában létező teljes objektumot lehessen szerializálni, hanem inkrementálisan hozzáadva az elemeket álljon össze végül a szerializált xml.
Az elemek egyébként adatbázisból származnak, és akár sokan, nagyon sokan lehetnek, ezért nem szeretném memórában összerakni a teljes objektumot. A szerializációt magát nem szeretném elhagyni, mert elég bonyolult az osztály és nem is én definiáltam.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz lord.lakli #6793 üzenetére
Nem, db-ben lévő adatokat kell XML-be exportálni (NAV adatszolgáltatás). Időközben megoldottam úgy, hogy az először az üres gyűjteménnyel rendelkező objektumot szerializálom memóriába, majd egy XmlReader-rel átpakolom immár fájlba egy XmlWriter-rel, de csak a záróelemig. A nyitott XmlWriterrel aztán egyenként lehet a szerializált gyűjtemény-elemeket hozzáfűzni a fájlhoz, majd a végen lezárni az egészet.
-
rgeorge
addikt
válasz Neil Watts #6845 üzenetére
Valahogy így:
string EkezetNelkul(string sz)
{
byte[] b = Encoding.GetEncoding("ISO-8859-8").GetBytes(sz);
return Encoding.UTF8.GetString(b);
}Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Az ISO-8859-8 a Latin/Héber karakterkészlet, ékezetek nélküli latin betűkkel. Nyilván nem teljes megoldás, nem minden nyelvre működik, de a legtöbbre, ahol egyáltalán az ékezetmentesítésnek van értelme, igen.
-
rgeorge
addikt
válasz don_peter #6910 üzenetére
Miért nem byte array-t küldesz (már ha a System.IO.Ports.SerialPort-ot használod)?
public void Write(
byte[] buffer,
int offset,
int count
)Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz janus123 #6944 üzenetére
A Form KeyPreview tulajdonságát bekapcsolva a Form KeyPress-ében érdemes talán elkapni az Enter-t a fenti módon.
-
rgeorge
addikt
válasz Cool Face #7006 üzenetére
A textBox1.Text-et kétszer veszed figyelembe. Egyszer itt:
string targetPath = @"C:\TestFolder\"+ textBox1.Text;
másodszor a következő sorban:
string path = System.IO.Path.Combine(targetPath, textBox1.Text);
A targetPath-ot tekinted célmappának, amikor létrehozod, ha nem létezik, de a másoláskor már a path mappába másolod a fájlt:
System.IO.File.Copy(fileName, path + System.IO.Path.GetFileName(fileName));
A targetPath beállításához használd a Path.Combine-t, ahogy a path-nál, és a path-t hagyd ki az egészből, másoláshoz is a targetPath-t használd.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz Cool Face #7009 üzenetére
A Path.Combine lényege pont az, hogy elhagyhatók a manuálisan hozzábarkácsolt \-k, mint nálad a Sub_dir esetén. A Copy-ban is használd a Combine-t, ha már.
-
rgeorge
addikt
válasz alratar #7042 üzenetére
Persze nem látszik a teljes kód, de ha a szamlalo-hoz végig mész a fájlon, akkor utána újra megnyitod? Mert, ha nem, akkor az F-eket már a fájl végétől kezdve próbálod megszámolni.
-
rgeorge
addikt
Belefutottam egy C#/Webservice/SAP NetWeaver problémába. Nem kritikus, csak jó lenne megindokolnom, miért nem tudok rajta segíteni. Az a helyzet, hogy a SAP webszerver elérését teszteli a programunk egy HTTP CONNECT küldésével, amire a szerver jó esetben egy 400-as protokoll errorral válaszol. Ez azért jó eset, mert pont azt szeretnénk itt ellenőrizni, hogy a szerver elérhető, namost ha tud ilyen errort küldeni, akkor elérhető. Ez minket nem zavar, de most a SAP oldali emberek megállapították, hogy azért kapunk protokoll errort, mert a kérésünk végén két CRLF van. És valóban, ha .NET tracevel nézem, ott a dupla CRLF. A fiddler mondjuk pont levágja a dupla crlf-et, így azon keresztül nincs protokoll error sem (ez csak mellékszál, de a tényleges program mobileszközön .NET Compact Framework-ön fut, ahol nincs network trace...).
Jó lenne tudatni a SAP oldallal, hogy az ő szerverük ilyen válogatós, mert ha még ezt a CONNECT-es kérést valahogy rá is tudom venni, hogy ne küldjön CRLF-et, a lényegi hívásokat, amik SOAP webszervizek nagyon nem tudnám.
Van valakinek ötlete erre?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Wuthering Waves
- A szomszédban nyitott mérnöki központot az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Steam topic
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo T470 Thinkpad 14 FHD IPS i5-7300U 8GB 256GB SSD Intel HD 620 W11 Pro 4G LTE Garancia
- Új Lenovo 15 Ideapad 3 FHD IPS Ryzen5 5625U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 WiFi6 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Yoga 7 WQXGA 2in1 Touch i5-1235U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Aktív Toll W11 Garancia
- Új HP 17 FHD IPS LED Ryzen7 5700U 4.3Ghz 8mag 16szál 16GB 1TB SSD Radeon Vega8 Win11 Garancia
- Új HP 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 8mag 16szál 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 WiFi6 Win11 Garancia
- IPHONE 15 PRO 128GB BLACK TITANIUM 92%
- ASUS DSL-AC88U router AC3100, Dual band (2,4 és 5 GHz), Gigabit WAN/LAN, USB, Dual WAN
- iPhone 13 Pro 256GB Gyári Független - grafit, hibátlanul működik
- RTX 4070, Ryzen 7 7435HS, Firebat T6A laptop
- ASUS RT-AC66U router AC1750, Dual band (2,4 és 5 GHz), Gigabit WAN/LAN, USB, Dual WAN
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen