- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sztanozs #6096 üzenetére
Nem az első volt helyből talán az 5. De pont az kellett
Jjjja, meglátom, ennek még nem jártam utána (illetve jártam, csak nem pont ez volt a gond, és ez okozhat eltéréseket).
Van BringToFront, azt tudom. Csak az feldobja az ablakot. De az jó nekem, ha feljön a Form1, elkapni az eseményt, és fel a Form2. Ha hátramegy, akkor hátradobni a Form2-t is. Ha a Form2 jön fel, akkor rántsa fel a Form1-et is.
Csak nem tudom, ez működne-e. -
válasz
sztanozs #6094 üzenetére
Basszus.
Én általában előbb gőglizok, aztán kérdezek
De ebben a keresésben volt egy olyan amit még nem láttam, és ott van, TransparencyKey.Köszi
Még azon filózok, a 2 formos progit hogy lehet úgy megoldani, hogy a 2 form bármelyikét előtérbe hozva előtérbe jöjjön a másik is - elég ehhez az előttérbe hozás eseménykezelőire ráülni?
Illetve hogy az egyik formomnak a másik fölött kell lennie, de más programok eltakarhassák, erre nem jó a TopMost... De akkor mi? :S
-
Hello!
Van valami értelmes módszer arra, hogy egy form háttere átlátszóság legyen? Nem a teljes formot kell átlátszósítani, csak a háttérszínét. Sajnos ha a teljes formot átlátszósítom, akkor a rajta levő elemek is átlátszóak lesznek, azaz pl. a fekete betűkből szürke :S Ha pedig form.BackColor transparent, akkor kiakad a progi induláskor
-
-
-
és rgeorge : Köszi! Nem akartam az egész cumót idemásolni, hosszú lett volna.
Hogyan csinálok instance fieldet? Mert kiraktam a label definícióját a Form elé is, de akkor sem változott semmi.@hunfatal : Olyat szerintem már próbáltam, de kb. a hibaüzenet volt más ^.^
@Karma : Na azt majd megnézem, mi lett behúzva timernek, mert nem jut eszembe
(Vagy ahogy idő lesz rá.) Melóhelyen ilyen félig-meddig hobbiként csinosítok egy alkalmazást, ami végülis már használható(ra lett gányolva), csak kényelmesebbé akarom tenni. És továbbra is egy Notepad a fejlesztőkörnyezet
-
-
-
Na megint elakadtam... Van egy formom, azon egy labl. Van egy timerem, annak van egy eseménykezelője. Az eseménykezelőből akarnám a labelt updatelgetni, de nem hagyja...
public class AboiotherForm : Form
{
public AnotherForm()
{
Label izeLabel = new Label();Itt szépen tudom állítgatni a tulajdonságait.
És van az időzítő (az eseménykezelőt az anotherformon adom hozzá) :
xTimer.Elapsed+=new ElapsedEventHandler(idozitolejart);
static void idozitolejart(object source, ElapsedEventArgs e)
{
izeLabel.Text = DateTime.Now.ToString("hh:mm");
}Ezt már nem hagyja, mert error CS0103: The name 'izeLabel' does not exist in the current context
Csak azt nem értem, mit csinálok rosszul... Akárhogyan hivatkozom a labelt, nem hiszi el, hogy az ott van
Ez az egész most egy formon belül folyik, a másik form nem csinál ezekkel semmit.
Fél napom erre ment el(Na közben lehet megtaláltam, de ha van valami egyszerű megoldás, annak örülnék
)
-
-
Hello!
Régen kérdeztem már marhaságotVan egy ilyenem (csak a lényeges részek) :
public class Simple : Form
{
public partial class Anotherform : Form
{
public InitialForm()
{
public Simple()
{
És ezután a Simple Form alá tartozik a Main().Ez utóbbi Simple az alkalmazás, ami szépen futkorászik; az Anotherform egy olyan form, amit a Simple-el közösen akarnék megjeleníteni, néha létszik, néha nem. A bajom az, hogy akár MdiChild-je a Simple-nek, akár nem, a Simple() -en kívüli metódusból nem tudok rá hivatkozni. A Simple() -ban ha példányosítom, arra a példányra tudok hivatkozni a Simple()-ben, de más metódusból hogyan kellene?
(Tulajdonsíágait akarom első körben módosítani, meg majd eseményeket átadni.)
-
-
-
-
Hello!
Hülye kérdés.
Egy olyan progit kéne írnom, ami 3 weboldalt jelenít meg egy formon (önfrissülő riportokat).
Szépen csináltam formot, rá a webbrowser control. de a riport megnyitásakor az új ablakba nyílik, szépen nyit egy külön IE ablakot.
Hogy lehet rávenni a webbrowser controlt, hogy márpedig ugyanabban az ablakban nyitod a linkeket?
Köszi minden segítséget -
-
-
-
-
-
Hello!
Ez nem igaz, kénytelen vagyok kérdezni
Van egy Richtextbox -om, amiben szeretnék színezve írni. ötezer example-t, és helyettesítő cuccot megpróbáltam, de csak a Forecolor működik, csak az ugye mindent átszínez.Van erre valami tuti működő dolog?
(Annyi a lényeg, hogy két stringből rakok össze egy sort, és feltétel szerint kéne más színnel kiírni az eredményt.)
Köszi előre is, ha valaki megvilágosít
-
Köszi mindenkinek! Végülis működik egy Application.Exit-tel. (Annyira nem értek a dolgohoz, hogy kikutassam, mi volt a baja... Rátettem a closing eseményre hogy megállítja a szálat Abort-tal, és Application.Exit. Ha az egyik nincs, akkor eldobja magát, vagy eltűnik a form, de nem adja vissza a vezérlést
)
Utána kéne olvasnom mélyebben még a threadingnek, mert hasznos... Kellett volna máskor is, csak akkor még ennél is bénább voltam
-
-
-
Hello! Hülye kérdés megint...
Van egy progim, ami kirak egy formot, és alatta egy külön thread kérdez le adatokat, amit a formra pakol.
Bezáráskor "izéke stopped working".Van dispose eljárás, de akárhogyan állítom meg a threadet, ez az eredmény... Mit lehet ezzel kezdeni?
-
-
-
Hello!
Hülye kérdés.
Adott egy nagyvállalati AD, azon egy Exchange szerver.
Én meg egy sufniprogit írok, ami riasztást küld e-mailben.Azaz küldene, ha az Exchange beengedne. De nem enged :
"System.Net.Mail.SmtpException: Failure sending mail. ---> System.Net.WebExceptio
n: Unable to connect to the remote server ---> System.Net.Sockets.SocketExceptio
n: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permi
ssions 123.123.123.111:25"A System.Net.Mail -ben levő SMTP-s megoldások Exchange-n keresztül nem működnek, EWS nem tudom, menne-e, mert amúgy nincs webes elérés, Outlook interop meg az outlook parancssorból hívogatása meg milyen már, ha ott van a levélszerver...
Valaki rakott össze már hasonló (AD-s) környezetben Exchange-t használó progit? Mivel lehet használni azt a dögöt...?
-
Azt tudja esetleg valaki, hogy c# .net -ban miért nem működnek a windóz user32.dll -es rendszerhívásai, amikkel inputfókuszt lehet kezellni?
Pl. SetFocus(), BringWindowToTop, SetForegroundWindow?
Meghívom, végre is hajtja, de az inputfókusz nem feltétlen kerül arra az ablakra, amit mondok neki... Hogy lehet megoldani, hogy biztosan működjön? -
-
Hello!
Hülye kérdés.
Egy c# progit gányolok, ami egy másik program indításának automatizálására lenne való...
A lényeg : ez az izé, amit el kell indítani,vagy feljön a többi ablak fölé, vagy nem. Hol igen, hol nem.
Gondoltam egy c# programból hívom meg, System.Diagnostics.Process.Start -tal, és majd jól előtérbe hozom, hogy biztos felül legyen. Azonban sem a SetForegroundWindow, sem semmi más nem hozza mindig előtérbe. Néha igen.
Ha pedig előtérbe jön, akkor sem biztos, hogy rajta lesz az inputfókusz... ÉS a SetFocus sem adja oda neki.Valakinek van erre ötlete, mit lehet kezdeni, hogy biztosan feljöjjön az ablak? Kifogytam a gúgliból, és az ötletekből is...
Köszi mindent
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
sztanozs #4139 üzenetére
Nem. A definiáláskor kap egy 0-t
De kiszedtem az i++-t, a konzolra debuggolásképpen fix értéket írna ki, és úgy is elszáll... :S
Console-hoz hozzáfér, mert amíg nem volt benne BackgroundWorker, addig írt rá. Illetve, mondjuk lehet a bw nem fér hozzá... kipróbálom.
Nem a konzol a gond.
(A Form-ok is használhatnak console-t, ha nem target:winexe -el van fordítvaA BackgroundWorker nélkül ott a trayicon, és ír is konzolra, ha nyomkodom a menüt, csak a háttérben futó dolog nem fut, ugye
)
Megnézem, amit linkeltél
Köszi
-
válasz
sztanozs #4137 üzenetére
Megpróbáltam; debug+ -ra :
"Unhandled Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to
an instance of an object.
at MyTrayApp.SysTrayApp.Main() in c:\share\trayapp.txt:line 237"A 237-es sor pedig pont az, amit mondtam
236 SettingRS232();
237 mWorker.RunWorkerAsync();
238 Application.Run(new SysTrayApp())A mWorker pedig :
private void worker_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e) {
// Simulate worker thread taking time
i++;
Console.Write(i);
System.Threading.Thread.Sleep(100);
} -
válasz
sztanozs #4135 üzenetére
"Unhandled Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to
an instance of an object.
at MyTrayApp.SysTrayApp.Main()"Meg nem mondom, hogy hol, mert nincs VS-em, notepad++ -ban készülnek a dolgok
De igazából annyit csináltam, hogy a példaprogramból átemeltem az eseménykezelőket, és meghívtam a main{} -ból. A példaprogramot persze nem tudom, hogy amúgy jó-e, mert le se fordul
A meghívás ennyi :
mWorker.RunWorkerAsync();Másrészt, a program indulásakor kéne lefuttatni a cuccot, igazából ennyi lenne a dolog. Nem eseményre kéne futnia, hanem állandóan.
-
Én konkrétan a rendszeridőt akarom kiküldözgetni soros portra, szóval semmi bonyolult, de egy kis tray icon-os alkalmazásban, ahogy néztem, nem lehet olyan egyszerűen megoldani, hogy táécás ikonon kívül fusson a háttérben az a 30 sor, ami 10 másodpercenként kiküldi a cuccot...
Ebből kinéztem a lényeges dolgokat, de null reference-el elszáll...
-
-
-
Hello!
Csinált már valaki backgroundworker -rel valamit?
Szeretnék írni egy progit, ami a tálcára tesz ikont, kattra kinyílik, és a háttérben teszi a dolgát. Elvileg ezt vagy szálkezeléssel lehet, vagy backgroundworker-rel.De erre még működő példaprogramot sem nagyon találok, a saját kódomba meg nem tudok úgy beleírni egy bw -t, hogy leforduljon... :S
Ja, és c# .net-ben
Minden segítséget köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged