- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Itt a fórumban nem rég azt az infót kaptam, hogy .NET core 5.0-nál a régi .NET Framework DLL-ek lehetséges, hogy használhatók, ha az assemblyben olyan dolgok vannak csak használva, amik a .NET core 5.0-ban implementálva lettek már, és ezt az analyzer akár meg is tudja mondani előre.
Most arra lennék kíváncsi és kérdezném, hogy a lassan 1 éve megjelent .NET 6.0 LTS-ben ezzel a kompatibilitással mi a helyzet? Az is tudja ilyen szinten használni a régi .NET Framework DLL-eket?
-
Livius
őstag
válasz
Alexios #9680 üzenetére
Talán mert nyers byte tömbökből kell pl konverziókat csinálni, különböző regiszterek kiolvasására vagy írására, és jobb ha a kódban tisztán látszik mi milyen méretű, amikor ezek történnek vagy épp fizikai mértékegységekre történik valami konverzió ezekből, pl ADC mérésre.
-
Livius
őstag
válasz
ReSeTer #9681 üzenetére
Szerintem ez arra utal, hogy ha csinál valaki egy C# osztályt, és azt egy DLL-be buildeli majd tovább adja azt akár pénzért, ilyenkor valóban a user egy másik programozónak tekinthető aki azt majd a saját C# programjában felhasználja. A fejlesztő "user"-től van elrejtve az amihez jobb ha nem nyúl hozzá.
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Ti a Visual Studio C#-os code clean up-ban miket szoktatok beállítani, milyen szabályokat szerettek használni az editor configban? Én most elkezdtem használni a .NET stílusban nevezett típusokat, számomra sokszor több az infó abban hogyInt32
mint hogyint
. Ez mennyire elfogadott kódolási stílus már? Sok GitHub repoban látom, egyáltalán nem használják, pedig nekem tetszik ez a stílus. -
Livius
őstag
Egy sima Windows WPF .NET Framework-ös GUI-ban lenne használva a C# class library, amit ha lehet .NET 5.0 projektben csinálnék a solution-on belül, és a startup project pedig a Framework-ös lenne. Akkor a .NET Framework project már nem tudja majd referenciaként bevenni a .NET 5.0-ás Class libet majd?
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Nem rég volt néhány szó itt a .NET jövőjéről, és akkor világosodtam meg, hogy a .NET Framework-nek a 4.8-nál vége lett és mostantól a .NET Core-ból fejlődött .NET 5.0 az, ami a legújabb és csak azt fogják tovább fejleszteni az MS-nél.
Nemsokára lehet egy új WPF GUI nélküli kis DLL library-be kell kezdnem a full nulláról, és azt kérdezném, hogy ha ez .NET 5.0 Class lib-be kezdem el csinálni, akkor az még a .NET Frameworkös projektekben használható C# lib lesz? Milyen az átjárás és kompatibilitás ilyen téren a régi .NET framework és a .NET 5.0 között? A terv az, hogy egy meglévő .NET Framework 4.8-as WPF GUI app használna majd a későbbiekben .NET 5.0 vagy ha nemsokára lesz 6.0 Class library-ket.
-
Livius
őstag
-
Livius
őstag
Én a .Net Framework 4.7.2-vel csináltam a projectjeimet eddig, és kicsit utána Googleztam hogy milyen dolgokban másabb mint a régi .NET core és most a sima .NET 5. Azt találtam hogy első közelítésben mindenki azt írja a blogokban meg mindenhol, meg az MS is, hogy van egy .NET Portability Analyzer arra, hogy a régi projectet fel lehessen mérni, mennyire kompatibilis az új .NET 5-vel vagy más régebbi .NET core-okkal.
Én ezt a kis VS2019 kiegészítő felraktam és kipróbáltam. Szerintem elég jó az eredmény. Egyelőre azt látom, hogy minden WPF cucc az már a .NET 5-re zöld pipát kapott, valamint olyan kategóriát is mutat hogy .NET 5 + extension, ebben az esetben az extension jelentheti azt, hogy valami NuGet packageből helyettesíthető a cucc?
Amúgy az én projektem összesen két komponensen bukott egyelőre el a kompatibilitás ellenőrzésen. Az analízisnek nem tetszett, hogy használom a SerialPort Class-t, ez ha jól látom csak .NET 5 extension-ben lesz benne, és még használok egy NI Measurement Studio 2019 libet, amire azt írja az NI hogy .NET Framework 4.5-kell neki minimum. Gyanítom ez az NI lib még nem a .NET 5-re íródott, persze nagy része az csak NI-os WPF GUI elem, meg pár HW-hez lib. Egy .NET 5 extensionos project az képes lehet majd visszafelé használni .NET Framework 4.x dll-eket?
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Az MS oldalán belefutottam egy érdekességbe, pontosabban abba, hogy azt írjak a .NET framework 5.0 már telepíthető Linuxokra. Valaki próbálkozott ilyennel már, hogy egy C# WPF GUI-s program amit a Windows-ra csinált és ott jól is működik, Linuxon hogy lehet futtatni?
Install .NET on Linux -
Livius
őstag
Hello!
Tudtok ajánlani olyan C# programozásos magyar könyveket, esetleg weboldalakat, ahol van rengeteg magyarázat és példa Visual Studios GUI szerkesztésre, és esetleg még USB-s kommunikációra/adatátvitelre is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest