Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Sügi
őstag
Köszönöm, ez kipipálva.
Van egy másik, ami már kicsit bonyolultabb nekem. Csatlakoztattam egy adatbázist "Add new data source" menüponttal, de utána módosítanom kellett az adatbázison, viszont a programban a datagridview nem látom az adatbázis módosításokat. És miután lefuttattam a programot az visszaállítja az eredeti adatbázist, olyan mintha nem is módosítottam, mentettem volna az adatbázist.Van lehetőség kitörölni valahol ezt a "data sources" csatolást és újra csatolni a már módosított adatbázist? Vagy más megoldás is van rá?
🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
Ha van szóköz az adatbázis oszlopfejléceiben, akkor azt a programban, hogy kell jelöljem pl: egy update utasításnál? A szóközös oszlopokat nem tudja frissíteni a program, gondolom mert két külön oszlopnak venné őket. Van rá valami különleges karakter, ami a szóközt jelöli a két szó között?🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megvalósítható ez az ötlet: Ha ki van jelölve a DataGridView-ban egy sor, akkor egy PictureBox-ban jelenítsen meg egy képet a program, ha egy másik sor van kijelölve akkor egy másik képet. A képek a program mappájában lennének tárolva. Alapértelmezettnek mindig az első sor kellene hogy kijelölve legyen a DataGridView-ban és akkor a PictureBox-ban a program betöltésekor rögtön az ehhez tartozó képet jelenítené meg.
Lövésem sincs hogy kellene hozzákezdeni, nagyon bonyolult lenne megcsinálni? Tudnátok segítséget adni a kezdéshez, vagy linket ha már valaki próbálkozott ilyennel?
Kösz!
-
Dj Sügi
őstag
válasz Dj Sügi #5492 üzenetére
Sikerült mindent megoldanom, kivéve azt, hogy a textboxba semmiképpen nem tudom meghatározni a maximálisan beírható karakterek számát... Maxlength-el és sima length-el és a textbox properties-nél a maxlength-el is próbáltam, de mindig akármennyi karaktert bele tudok írni. Multiline és readonly lehet ezek miatt van a gubanc!?
-
Dj Sügi
őstag
válasz Dj Sügi #5462 üzenetére
Erre esetleg tudna válaszolni valaki? Fontos lenne, köszi!
Tudom, hogy nem olyan érdekes, mint egy kódban segíteni, de azzal a résszel már megvagyok szerencsére!Megoldható az, -amit a Windowsba beépített számológép tud- hogyha a kijelzőjén valami szöveg jelenik meg, -pl: nullával nem lehet osztani- akkor egyik gombot se lehessen használni kivéve egyet, amivel a textboxról le lehet törölni a szöveget? És itt sem lenne szabad, hogy a gombokon lévő felirat elszürküljön.
A textboxnak be lehet állítani valahogy, hogy mennyi karaktert lehessen beleírni? Readonly és multiline esetén is?🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Dj Sügi
őstag
Sziasztok!
Lenne pár egyszerű kérdésem.
Ha a Form-ra betöltök egy "háttérképet" és teszek rá gombokat, akkor az megoldható, hogy a gombok átlátszóak legyenek vagyis a Form-nak a "háttere" látszódjon rajtuk?
Textbox-ot be lehet úgy állítani, hogy egérrel ne lehessen benn kijelölni semmit, de a színe ne szürke legyen?
Textbox méretét csak a betűméret növelésével lehet növel, vagy másképpen is megoldható? (Multiline nem jó.)
Textbox-ban a szöveg elhelyezkedését lehet változtatni valahogy?Köszi a segítséget!
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne: Ha készítek egy listbox-ot, feltöltöm elemekkel, akkor az egyes elemeket hogyan tudom elérni a szerkesztőben és funkciót adni nekik? Mert a listbox-ot csak "egészben" lehet kijelölni, a benne lévő egyes elemeket külön nem.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest