- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
leximester
tag
válasz
lord.lakli #6615 üzenetére
Igen az. De a többi is az, amiken próbáltam.
-
leximester
tag
Sziasztok!
Az alábbi a problémám:
Van egy UWP appom, amelyik nem fordul le.
VS 2015 ezeket dobja:
1: "Cannot resolve Assembly or Windows Metadata file 'Windows.winmd'"
2: "Type universe cannot resolve assembly: Windows, Version=255.255.'255.255, Culture=neutral, PublicKeyToken=null, ContentType=WindowsRuntime."Más gépeken lefordul.
Próbáltam a Win10 SDK-t illetve a VS-t is újrarakni, de maradt ugyan az.
Valakinek ötlete? -
leximester
tag
Sziasztok.
A következő a gondom:
A szókereső játékomat szeretném megírni modern felületre is(windows app). Telefonon toggle button-t használok hover módban. Viszont gépen tesztelve akkor is click eseményt regisztrál hacsak áthúzom a gomb felett az egeret. Ezzel lehet valamit kezdeni? -
leximester
tag
Probléma megoldva.
-
leximester
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem a felhővel, ezen belül is az Azure Cloud Servicel.(ASP.NET) Tehát kezdő vagyok...
A problémám a következő, készítettem egy Web Role-t, (telefonos alkalmazásról érem el) amikor egy egyszerű műveletet hajt végre(pl visszaküld egy stringet stb) akkor tökéletesen fut. Viszont amikor készítek egy új osztályt, és a kód azt próbálja meg használni, a deklaráláson nem megy tovább.Ugyan ez a kód, Wp8-n lefut. Mit rontok el? Előre is köszönöm -
leximester
tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: Adott egy WP8-s program, azt szeretném hogy frissítse egy kép Source-t majd 2sec Sleep következzen. De ugye alaphelyzetben először alszik a UI szál és csak utána jelenik meg az új kép. Mi lenne a legjobb megoldás? -
leximester
tag
válasz
martonx #5783 üzenetére
Még csak most ismerkedem az ilyen lehetőségekkel. Így lehet hogy hülyeséget kérdezek, annyit szeretnék hogy egy WP8 app egy string listát küldjön fel a szervernek. És ezt a legegyszerűbben szeretném megoldani, jelenleg FTP-vel oldottam meg, de ennél elegánsabbnak tűnt a WCF... Erre jobb az általad javasolt megoldás?
-
leximester
tag
-
leximester
tag
válasz
Goose-T #5777 üzenetére
Igen megtaláltam mind a kettőt, végig is csináltam, de a végén amikor a böngészőbe nyitnám meg, hibát dob.
Jelenleg ezzel:[link] próbálkozom, ezzel is hibaüzenetet kapok, pedig minden ugyan az mint ami a cikkben("A ServiceHost direktíva Service attribútumának értékeként vagy a system.serviceModel/serviceHostingEnvironment/serviceActivations konfigurációs elemben megadott „AlexWCF.ServiceSample” típus nem található.") -
leximester
tag
Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Próbaképpen írtam egy WCF service-t ezt szeretném a tárhelyemre feltenni, keresgéltem a neten, találtam IIS-sel való beállítást, de valamiért nem sikerül. Esetleg valaki tudna mutatni egy lépésről-lépésre cikket. Köszi
-
leximester
tag
Segítségre lenne szükségem ismét, lenne két kérdésem is.
1: Wp8-n hogyan tudok a legegyszerűbben stringeket(akár txt-t) feltölteni egy saját szerverre?
2: Hogyan kivitelezhető az, ami a Wordament című játékban is megtalálható, hogy a gombok közvetlenül egymás mellett vannak, mégis pontosan "érzékelnek? Mert ha én ugyanúgy egymás mellé teszem őket, és pl. átlósan szeretnék összekötni kettőt, akkor gyakran többi gomb is benyomódik.
Előre is köszi. -
leximester
tag
Sziasztok,van egy kis problémám:
Szóval, windows phone, indítok egy új szálat(background worker), itt néhány szót elmentek egy fájlba, majd ezeket egy gombbal( UI szálon) betöltöm egy listába.Idáig minden rendben, de ezután ha ismét lefuttatom a background workert, akkor a listámat kiüríti. Keresővel végignéztem, és nem szerepel a lista csak két helyen, a deklarációban, illetve a gomb eventjében, ahol értéket adok neki. Mit bénázok el? Köszi előre is. -
leximester
tag
A ebben.Focus() nem működik:
private void Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
string s = ezt.Text;
int hol = ebben.Text.IndexOf(s);
ebben.SelectionStart = hol;
ebben.SelectionLength = s.Length;
// ebben.Focus();
} -
leximester
tag
Sziasztok, hogyan tudok egy textblockban vagy egy textboxban elhelyezett szövegben megkeresni egy szót, majd azt vagy kijelölni, vagy kiemelni?
-
leximester
tag
Sziasztok ismét lenne egy kérdésem. Adott egy grid, amibe programból rakok be textblockokat.
Viszont nem megy az elhelyezésük, ahhoz hogy a grid bal felső sarkába rakja be az elsőt: -420,-620,0,0 koordinátákat kell használnom és nem tudom hogy miért. De ha Blendben rakok be egy textblockot, akkor 10,10,0,0 koordinátákkal szépen bal felső sarokban lesz.
Próbaképpen kipróbáltam hogy kattintásra írja ki a program az aktuális textblock Margint-t és itt is azt kaptam vissza hogy hiába van közel azonos helyen kettő textblock, mégis más a marginjuk. Esetleg a double változó miatt van valami gond? -
leximester
tag
Ismét téglalapos kérdés. Hogyan tudom kiolvasni egy téglalap színét?
-
leximester
tag
Bocs a dupláért.
Közben sikerült megoldanom, elég "csúnya" megoldással: Nem a rácshoz adom hozzá egyből a téglalapot+a textblockokat, hanem csinálok futásidőben egy akkora rácsot mint amekkora téglalapot szeretnék, és ehhez adom hozzá a téglalpot és a textblockot. majd a kis rácsot adom hozzá végül a nagyhoz. Köszönöm az eddigi segítséget.
-
leximester
tag
Köszi, ezzel rávezettél a kérdés megválaszolására.
Közben van egy dolog amit megint csak nem értek. Van 4 gridem, ehhez adok hozzá dinamikusan textblockokat. Ezekhez is hozzáadtam az érintés eventeket. Működik is szépen egyedül az a baj, hogy ha hozzáérek ahhoz a gridhez amelyikben van az adott textblock azt is érintésnek érzékeli. Ez mért van? -
leximester
tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy/kettő kérdésem:
Hogyan tudok dinamikusan más nevet adni a téglalapoknak? Rectangle teglalap1 = new Rectangle();
teglalap1.Margin = new Thickness(0, fentrol, 0, lentrol);
teglalap1.Fill = new SolidColorBrush(Colors.Blue);
pentekg.Children.Add(teglalap1);Azt szeretném hogy a következő futáskor már teglalap2 legyen a neve.
Másik kérdés: Ezeknek a téglalapokhoz hogyan tudok Tap eventet kapcsolni dinamikusan?
Eddig meg van, de így külön kell megírnom mindhez a Tap eventet, erre van egyszerűbb mód?
teglalap1.Tap += new RoutedEventHandler(teglalap1_Tap);Előre is köszönöm.
-
leximester
tag
válasz
trisztan94 #4505 üzenetére
Köszönöm, már megoldottam
-
leximester
tag
válasz
martonx #4499 üzenetére
Szóval, van egy játékom, marketen, és a játékban elhelyezek mondjuk egy textboxot, és oda szeretnék "távolról" kiírni dolgokat. Tehát mondjuk az aktuális verzió újdonságait. Magyarán azt szeretném hogy a tárhelyről töltse le a szöveget, és utána ez szerepeljen az alkalmazásban. Ezzel azt akarom hogy bármikor megtudjam változtatni a szöveget. Arra lennék kíváncsi hogy ehhez mi kell. Remélem így már sikerült megérteni.
-
leximester
tag
Ismét lenne egy alap kérdésem, szóval van egy tárhelyem, illetve van hozzá egy domainom is( de ez az oldal teljesen más jellegű mint az alkalmazásom). És egy olyat szeretnék csinálni hogy a mobil alkalmazásom kiírja pl az aktuális híreket. Ez hogyan kivitelezhető, elegendő hozzá a tárhely, vagy kellene még egy domain?
-
leximester
tag
Köszönöm, megnézegetem amiket írtatok!
-
leximester
tag
válasz
trisztan94 #4453 üzenetére
Van marketen egy "játékom" elég kezdetleges még, de folyamatosan fejlesztem. Később szeretnék valahogy egy online rangsort csinálni a játékosok között. Erre milyen lehetőségek vannak? Vagyis inkább úgy kérdezem hogy mi az ami feltétlenül kell hozzá? Illetve van-e hozzá valamilyen "tananyag", vagy hogyan tudnék neki kezdeni? Előre is köszönöm.
-
leximester
tag
válasz
sztanozs #4432 üzenetére
Köszönöm, de közben megtaláltam a hibát, viszont nem tudom megoldani a dolgot. A következő kód nélkül hibát dob, (invalid cross thread.) Erre találtam ezt a megoldást, viszont ez ugye az UI szálon fut, ha jól értem. System.Windows.Deployment.Current.Dispatcher.BeginInvoke(()=>{}) Szóval hogyan tudom megoldani ezt ?
-
leximester
tag
Ismét lenne egy kérdésem, olvasgattam utána de nem találtam megfelelő választ. Szóval továbbra is Windows Phone-ról van szó. Van egy alkalmazásom, és egy időigényesebb feladatot szeretnék úgy futtatni hogy közben az alkalmazásom ne "fagyjon" le arra az időre amíg fut. Gondoltam hogy megoldom background workerrel, ez működik is, de ettől ugyanúgy nem tudok semmi mást csinálni amíg fut. Pedig ha jól értem a dolgokat ez erre lett kitalálva. Előre is bocsánat ha nagy hülyeséget kérdeztem.
-
leximester
tag
Windows phone-n hogyan tudok több már létező Textblockra hivatkozni? Egy ciklusban szeretnék sorban az összesnek szöveget adni. A textblockok neve: megf1, megf2... megf30 .
Amit próbáltam: var tb1 = new TextBlock() {Name = "megf1" };
tb1.Visibility = Visibility.Visible;
tb1.Foreground = new SolidColorBrush(Colors.Red);
tb1.Text = "teszt"; -
leximester
tag
válasz
Peter Kiss #4234 üzenetére
Köszönöm, így sikerült megoldanom
-
leximester
tag
Ismét szükségem lenne egy kis segítségre.
Szóval, windows phone 8-s app-ot írok, egy slider vezérlőt szeretnék úgy használni , hogy ha változik az érték akkor fusson le egy ciklus,(ez idáig kész is van) viszont szeretnék akár a ciklus futása alatt is változtatni az értéken, és ilyenkor fusson elölről a ciklus. Ez hogyan kivitelezhető? -
leximester
tag
Ismét szükségem lenne egy kis segítségre, wp8-ra írok egy morse programot, és mivel c#-ban nem vagyok profi elakadtam ott hogy hogyan tudok egy var típusú változót "globálisan" elérni. var Eszköz = await AudioVideoCaptureDevice.OpenAsync(CameraSensorLocation.Back,
AudioVideoCaptureDevice.GetAvailableCaptureResolutions(CameraSensorLocation.Back).First());Azt szeretném elkerülni hogy ennek az "eszköz" változónak többször kelljen értéket adni. Mert ebben az esetben elszáll a program.
-
leximester
tag
Mert az elsőn, állítom be a játékidőt(2 vagy 3 perc) illetve néhány apróbb beállítás is lehetséges lesz. Bonyolultabb eltüntetni a gombokat feliratokat, majd betölteni ugyanide maga a játék alkotóit, ugye a 9db gomb stb. Köszönöm, a mintát de én kicsit máshogy szeretném magvalósítani a dolgot, illetve algoritmus szinten megvan az egész. Csak itt akadtam el hogy hogyan is tudnám használni a másik lapon. Nem PrivotControl-t használok, két külön oldalt hoztam létre, amikor elkezdtem nem gondoltam hogy ez ilyen nehézkesen megy. Feltettem az MVVM-t de nem igazán tudom hogy ez hogyan is segít nekem. Szóval erre tudnál mutatni egy step by step leírást hogy az első oldalon lévő tomb[3,3]-t hogyan tudom ,így használni a 2. oldalon: mytextblock.Text= tomb[1,2] ?
-
leximester
tag
Elég kezdő vagyok, így ha tudod kicsit részletesebben is leírhatnád hogy melyik megoldást hogyan kivitelezhető.
Egy szókereső játékot csinálok, van egy racs [3,3] tömböm, ezt a mainpage-n írt kóddal töltöm fel adatokkal(a,b,c stb) és van egy másik oldalam, ahol használni szeretnem a tömbömet, vagyis pl a 2. lapon található, textblock-oknak szeretnék értéket adni( racs tömb értékeit) . Remélem érthetően fejeztem ki magam. Előre is köszönöm a segítséget. -
leximester
tag
Sziasztok nem biztos hogy ez a legmegfelelőbb helye a kérdésemnek, de nem találtam jobbat.
Szóval, windows phone 7-re írok egy appot, két darab oldalam van, az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom használni az egyik oldalon bevezetett két dimenziós tömböt a másik oldalon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest