- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
trisztan94 #5632 üzenetére
Programok telepítése és törlése - Visual Studio 2013 - Módosítás.
Csak a biztonság kedvéért nézz rá.Ha nem vezet eredményre, akkor próbáld meg kézzel feltelepíteni a dev.windowsphone.comról, SDK8.0 alatt.
-
válasz
trisztan94 #5630 üzenetére
Nem ártana a WP8 SDK-t is telepítened, expressnél úgy tűnik az külön téma.
-
válasz
trisztan94 #5608 üzenetére
Iratkozz fel a MediaElement többi eseményére is, biztos lesz jelzés hogy hiba van. A MediaOpenedre Play felesleges, ha az AutoPlayt true-ra állítod.
-
válasz
trisztan94 #5606 üzenetére
xmlns:controls="clr-namespace:Microsoft.Phone.Controls;assembly=Microsoft.Phone.Controls.Toolkit"
Ennek jónak kell lennie, de csak ebben a formában.
-
válasz
trisztan94 #5603 üzenetére
Ott kezdődik, hogy a feltöltés után 24 óra, amíg elérhetővé válik a csomag a linken.
-
válasz
trisztan94 #5601 üzenetére
A Store-ban feltöltésnél lehetőséged van arra, hogy Betaként töltsd fel az alkalmazást, amit csak megadott felhasználók érhetnek el (a Microsoft accountjaikat fel kell sorolnod feltöltéskor), és ők is csak úgy, hogy neked kell elküldened a linket hozzá.
A folyamat kb. magától értetődő, de nagyon lassú.
Illetve egy próbát megérhet a Windows Phone Power Tools különálló csomag. De ezt sose próbáltam így.
-
válasz
trisztan94 #5592 üzenetére
Kinyomoztam, a CustomMessageBox alap sablonjában be van égetve a 480-as szélesség a belső tartalomhoz. Ha veszed ezt a XAML-t és berakod az App.xaml-ödbe, és átírod a Width="480"-at (például kiveszed), akkor teljes szélességű belsőt csinálhatsz.
-
válasz
trisztan94 #5592 üzenetére
Próbálkoztam egy kicsit vele, szerintem ezt nem fogod tudni a CustomMessageBox gyári állapotában így. A forráskódjában le lehetne ellenőrizni, de szerintem be van égetve, hogy milyen széles legyen a content fekvő állásban, és emiatt borul a történet.
Egyébként is az Auto szélességgel csínján kell bánni.
Szerintem azt megpróbálhatnád, hogy a Gridet lecseréled egy függőleges StackPanelre, és abba rakod a gombokat. De még jobb lenne, ha nem erőltetnéd a MessageBoxot - ami a screenshotból ítélve a mentalitást nem igazán járható út
-
válasz
trisztan94 #5593 üzenetére
Ebben az esetben valamit nagyon durván elbarkácsoltál, mert a ListPicker csak előrenavigációt csinál, semmi nem indokolja hogy a meglévő beállításoldalad újra létrejöjjön. Nem csináltál valami csúnyaságot az OnNavigatedFrom/Toban?
-
válasz
trisztan94 #5590 üzenetére
Screenshotot csinálj róla kérlek.
-
válasz
trisztan94 #5588 üzenetére
using System.Linq; a fájlod tetejére, és jó lesz.
A Select egy extension method, ami abból a névtérből jön. -
válasz
trisztan94 #5579 üzenetére
Gondoltam segítek még egy lépéssel, mert odáig szép és jó, hogy összeraksz egy Gridet, azt is kezelni kéne, hogy melyik gombot nyomtad meg.
Lásd a következő kódot. A foreach ciklusban van a UI létrehozás, a körülötte egy async wrapper, illetve a legvégén másik metódusban példa, hogy hogyan lehet ezt használni.
public Task<int> ShowMultiButtonMessageBox(string caption, string message, IList<string> buttonContent)
{
var i = 0;
var tcs = new TaskCompletionSource<int>();
var grid = new Grid { Margin = new Thickness(0,24,12,0)};
var msgBox = new CustomMessageBox
{
Caption = caption,
Message = message,
Content = grid
};
foreach (var button in buttonContent.Select(content => new Button {Content = content}))
{
var index = i;
grid.ColumnDefinitions.Add(new ColumnDefinition { Width = new GridLength(1, GridUnitType.Star)});
grid.Children.Add(button);
Grid.SetColumn(button, i);
button.Click += (sender, args) =>
{
tcs.TrySetResult(index);
msgBox.Dismiss();
};
i++;
}
msgBox.Dismissed += (sender, args) => tcs.TrySetResult(-1);
msgBox.Show();
return tcs.Task;
}
private async void OnTestButtonClicked(object sender, RoutedEventArgs e)
{
var i = await ShowMultiButtonMessageBox("Test", "Press a button!", new[] {"Hello", "Szia", "Mizu"});
MessageBox.Show(string.Format("Valasz: {0}", i));
} -
válasz
trisztan94 #5585 üzenetére
A Pivot template-jét talán át tudod szerkeszteni Blenddel annyira, hogy hasonlítson erre a valamire. De elég rossz ötlet egy-az-egyben Wp-re átlapátolni szerintem.
-
xxSanchez
őstag
válasz
trisztan94 #5580 üzenetére
-
válasz
trisztan94 #5577 üzenetére
Nem kellene egy olyan Gridet megadni Contentnek, aminek van már szülője a hierarchiában.
Más szóval így nem lehet használni a CustomMessageBoxot; vagy csinálj egy UserControlt, amit kódban példányosítasz, vagy építsd össze a Gridet kézzel, és ezt az új példányt add meg Contentnek.
-
válasz
trisztan94 #5563 üzenetére
Nagyon durván ronda. Miért nem használsz IsolatedStorageSettingset?
-
válasz
trisztan94 #5561 üzenetére
Jól feltételezed, a back key visszaléptet magától, ha nem állítod az e.Cancel property-t true-ra.
Így kéne kinéznie, a sorrend se mindegy:
protected override void OnBackKeyPress(System.ComponentModel.CancelEventArgs e)
{
MessageBoxResult result = MessageBox.Show("Biztosan visszalép mentés nélkül?", string.Empty, MessageBoxButton.OKCancel);
e.Cancel = result != MessageBoxResult.OK;
base.OnBackKeyPress(e);
} -
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5557 üzenetére
canvas.zindex
-
válasz
trisztan94 #5555 üzenetére
Ha letiltod a UI-t (például a PhoneApplicationPage-et, ami a képernyőn van, IsEnabled = false-ba rakod) és a státuszsáv beépített progress barját használod, az nem elég?
Mert ha nem az, akkor nincs mit tenni, mint kézzel építeni egyet. Mondjuk ha dialógus, én biztos a WPToolkit CustomMessageBoxából indulnék ki.
-
amargo
addikt
válasz
trisztan94 #5535 üzenetére
Erdemes lenne ilyenkor beirnod a megoldast is.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #5534 üzenetére
Megoldva adam014 kolléga segítségével
Más:
Ezt már szerintem kérdeztem, de nem találom.
Tehát egy ilyen mozgó led effektet szeretnék. Példa: [link]
Annyi különbséggel, hogy oda-vissza megy.Ezt TextBlock-ba akarom rakni, ha nem fér ki a benne lévő szöveg, akkor animálódjon így. Tud erre valaki valami jó megoldást esetleg?
Köszönöm!
-
válasz
trisztan94 #5532 üzenetére
Valamit akkor elbarmoltál a GetData metódusban, hiszen már most is Task-alapú és awaiteled - ez nagyon távolról olyan, mint a then, épp csak sokkal jobb - és ha ez csak akkor térne vissza, amikor megvan az adat, pont az történne mint amit leírtál.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5527 üzenetére
-
válasz
trisztan94 #5483 üzenetére
A CustomMessageBox hergelését javasolnám inkább, például a "gyári" gombjai helyett a Contentbe rakj egy vízszintes Gridben három gombot.
A korábbi kérdéseidre: oda tedd a Taskot, ahol releváns. Megjeleníted valahol at eredményét? Akkor VM. Befolyásolja a hívásaidat? Akkor Service (avagy Model kicsit tágabban értelmezve).
A utility osztályokat és extensionöket én egy külön Utility névtérbe szoktam rakni, aztán usingolom ahol kell. A nyelvi fájl akár maradhat is a gyökérben.
adam014: Akkor ezek szerint sose használtál Popupot.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5483 üzenetére
Ott a forrása, akár hozzáadhatsz még egy gombot
Vagy esetleg egy popup-ba raksz valamit, és ugyanúgy fog kinézni szerintem, abba meg annyi gombot raksz amennyit szeretnél.
-
vlevi
nagyúr
válasz
trisztan94 #5467 üzenetére
Igen, ez igy van. Akkor lehet szivas a dologbol, ha te mas tipust szeretnel, de automatikusan a fordito berak valamit. Pl az elobbi peldaban int-et, de a kesobbiekben erre, mint double lenne szukseg.
-
válasz
trisztan94 #5467 üzenetére
Papíron ez egy követhető stratégia így, ahogy vázoltad.
Én személy szerint mindig vart írok, amennyiben lehet (a kivétel: nem azonnal inicializált lokális változók), a többit úgyis tudja az IDE.
Hibakezelésre meg a BugSense-et tudom javasolni.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5452 üzenetére
tempLista = new List<Tipus>(eredetiLista);
Lehet van erre valami más megoldás is, de így tuti új példányt hoz létre -
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #5452 üzenetére
eredetiLista = valami.GetData();
tempLista = new List<T>(eredetiLista); -
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5448 üzenetére
ez a megoldás azért se lesz jó, mert ha menet közben a user elengedi a gombot, majd onnan folytatja, akkor azt a helyet fogja kiindulópontnak venni. Nem tudom, hogy a completed eventedbe mi van, de pl. ha csak a translatetransform-al állítod ilyenkor a pozícióját, akkor egyszerűen azt nullázd le, és visszaugrik a helyére.
Megmondani amúgy úgy tudod, hogy a translatetransformját beállítod arra, vagy canvas-t használsz, és ott ugye a set meg top property-kkel beállítod.
-
válasz
trisztan94 #5444 üzenetére
Ha fenn van az SDK, bekerül a start menübe egy "Application Deployment" nevű program. Azzal elég könnyen fel tudja telepíteni az XAP-t, nem kell parancssorban meg külső csodával varázsolnia.
-
válasz
trisztan94 #5442 üzenetére
Nem nagyon. WP7 időben volt XDA-n egy kiollózott Application Deployment app, amit önmagában is lehetett használni, de WP8-on nem próbáltam.
Csinálhatsz béta feltöltést is egyébként, és akkor a dev unlock se kell, csak sokkal több az átfutási ideje.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5429 üzenetére
mondjuk ha eventeket használsz a code behindban - márpedig ahogy látom a manipulation dolgokat úgy van, - akkor annyira nincs szeparálva a logika meg a view mvvm-el
-
válasz
trisztan94 #5427 üzenetére
Meg mondjuk az előzőek mellett csinálhatnád azt is, hogy egy kicsit gondolkozol mielőtt ajtóstul berontasz a pöcegödörbe...
Miért kéne egy szerencsétlen Viewnak, XAML szinten foglalkoznia azzal, hogy jó helyre húzod-e? Miért kéne TextBox a gomb belsejébe (ami egy szöveges bevitelő mező) egy szöveg megjelenítéséhez? Miért gomb egyáltalán, ha nem használod semmire a gombnyomást? Meg hasonló kérdések merültek fel bennem, aztán elvesztem.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5424 üzenetére
dependencyproperty az amire te gondolsz html data tagként. Csinálsz egy custom controlt, ami erre épül, adsz neki egy dependency property-t, és annak azt adsz meg amit akarsz
-
válasz
trisztan94 #5392 üzenetére
Két lehetőséged van:
1) A JSON felől minden mezőt stringre átírsz, és utólag konvertálsz egyesével mindent számmá. Brrr.
2) Írsz egy saját JsonConverter leszármazottat, ami lekezeli azt a helyzetet, hogy a debil szerver stringben küldi a számot, és kiparsolja automatikusan. Itt találsz rá példát, és én mindenképp ezt az utat javaslom. -
válasz
trisztan94 #5376 üzenetére
Az enumerátorok a barátaid. Miután random sorrendbe rendezted a listát (vagy helyben, vagy egy jó extension methoddal), a garantáltan egyesével végiglépkedésre pont ez való.
-
vlevi
nagyúr
válasz
trisztan94 #5379 üzenetére
Az nem lenne jo megoldas, hogy a kiiras elott keszitenel egy listat a kiirando elemekrol? Tehat mar a legelejen, a legelso kiiraskor feltoltenel egy listat azokkal az indexekkel, amik azt tartalamznak, hogy mit kell kovetkezokent kiirni. Ezt a listat pedig mindig torolhetned, es mivel az mar a veletleszeru indexeket tartalazza, mehetsz sorban rajta, midnit kiirod a legelso elemet, es ki is torlod. Kovetlezo korben megint az elsot.
Amikor ezt toltod, akkor ott egyszeruen egy megnezhetned, hogy van-e az az elem. -
trisztan94
őstag
válasz
+ gyors kiegészítés.
Nem string tömb típusúak azok a listák, hanem Word, ami egy struct, de most igazából teljesen lényegtelen.
-
fatal`
titán
válasz
Nem lenne egyszerűbb a kiíráskor rögtön törölni az adott szót az eredeti listából?
-
válasz
trisztan94 #5296 üzenetére
Kib... ronda.
Valahogy így nézne ki C# 5-ben tisztábban:
public async void Magic() {
emptyLetterHole.Visibility = Visibility.Collapsed;
filledLetterHole.Visibility = Visibility.Visible;
draggedButton.Visibility = Visibility.Collapsed;
await Task.Delay(1500);
filledLetterHole.Visibility = Visibility.Collapsed;
goodLetterHole.Visibility = Visibility.Visible;
await Task.Delay(3000);
goodLetterHole.Visibility = Visibility.Collapsed;
emptyLetterHole.Visibility = Visibility.Visible;
}---
A TextBlocknak meg adtál nevet (illett volna nagybetűvel kezdeni), azon a néven létrejött egy property a page-en. Ott el tudod érni (vagy ha nem használod, vedd ki az x
ame-et!).
Másrészt a gomb Contentje tényleg a TextBlock lesz.
Harmadrészt meg az egész igen büdös, nem kéne minden logikát a Page-be írni...
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5296 üzenetére
a button content vagy child/ren elemei közt(hirtelen nem emlékszem melyik van neki) ott lesz a textblock.
-
amargo
addikt
válasz
trisztan94 #5281 üzenetére
Task eseteben van olyan, hogy continuewith: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd537612(v=vs.110).aspx
-
válasz
trisztan94 #5285 üzenetére
MediaElementtel meg lehet csinálni mindkét variációt.
-
ferensz
senior tag
válasz
trisztan94 #5283 üzenetére
Én imádom a ReSharpert, szerintem a funkciói felét nem használom ki, de így is sokkal gyorsabban tudok vele haladni, mint nélküle.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5281 üzenetére
Figyi, ezt szépen nem lehet megoldani. A szervertől adat lekérésnek kellene olyannak lennie, hogy egy nagyobb json struktúrában küldje le az adatokat, ráadásul ne kelljen 12 queryt-t futtatni ehhez. Adj ide mindent, és kész. Maximum pár szűrő feltételt küldesz. Ez így végtelenül szarul lett megoldva.
Onnan kezdve, hogy a szerver oldal nem így működik, te már csak szarból tudsz várat építeni, és az sehogy sem lesz szép, és jó. -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5276 üzenetére
A kedvedért kipróbáltam. Nem teljesen jól írtam. Szóval a pontos process:
1. Fogod ezt a példa json-t, vágólapra teszed:
{
"glossary": {
"title": "example glossary",
"GlossDiv": {
"title": "S",
"GlossList": {
"GlossEntry": {
"ID": "SGML",
"SortAs": "SGML",
"GlossTerm": "Standard Generalized Markup Language",
"Acronym": "SGML",
"Abbrev": "ISO 8879:1986",
"GlossDef": {
"para": "A meta-markup language, used to create markup languages such as DocBook.",
"GlossSeeAlso": ["GML", "XML"]
},
"GlossSee": "markup"
}
}
}
}
}2. Majd fogsz egy bármilyen .cs file-t, mondjuk model.cs és Paste Special-lal beilleszted Json as Class-t választva.
3. VoliáAz ismertetett módszer egyébként XML-lel is működik.
-
válasz
trisztan94 #5276 üzenetére
Típusnak inkább List<Nevek>-et adj meg, ha már listáról van szó
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5274 üzenetére
Ez a DeserializeObject<dynamic> felejtős. Fix struktúrájú Json-t .Net-tel az alábbi módon illik parseolni:
1. létrehozol egy model-t a Json-nak. Ilyet a VS2013 már tud out of the box. Bemásolod valahova a Json-t, kijelölöd az egészt, jobb gomb, majd franc se tudja melyik menü melyik pontja, és már meg is kaptad a Json-nak megfelelő class-t.
2. Ezután használod a DeserializeObject<generáltobjektum> és örülsz. -
csiki_92
aktív tag
válasz
trisztan94 #5272 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
csiki_92
aktív tag
válasz
trisztan94 #5270 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ha a program futása közben a sugárnak nem számot írok be, hanem mondjuk betűt, akkor ne lefagyjon a program, hanem írja ki, hogy "hibás karakter" és kérje be újra? A negatív számot le tudtam kezelni, de a karaktert nem.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
trisztan94 #5267 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
trisztan94 #5262 üzenetére
Hibát jelez a kerulet= Math.Round((decimal) kerulet, 3); sorra, és ezt írja: Cannot implicity convert type 'decimal' to 'double'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?).
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5263 üzenetére
Az egyik ismert táblán futtatsz egy select top 1 * from ize-t. Ez mondjuk nem szép megoldás.
MSSQL-lel lehet csekkelni az egyes SQL elemek meglétét, nem tudom, hogy ilyen ellenőrzéseket tud-e az SQLite, a helyedben megnézném a dokumentációját.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5262 üzenetére
ok, csak akkor az egyszerű embereknek ne olyan szavakkal vagdalkozz, hogy REST API, mert attól falnak mennek. Csak annyit mondj nekik, hogy a szerver oldalt nem ártana normálisra megcsinálni. Na persze ha ez eddig jó volt droidhoz, meg ios-hez, akkor most nem a te kedvedért fognak ezen változtatni.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #5257 üzenetére
Csöndben jegyzem meg, szerinted egy RESTful API mit csinál? Valami csodát? Mert az is a kapott megfelelően felparaméterezett POST, GET, PUT, DELETE http hívások alapján Json-nal (xml-lel, odata-val, whatever) kommunikál a külvilággal.
És miért ne tudna már WP is pont így kommunikálni a szerver oldallal?
-
válasz
trisztan94 #5244 üzenetére
"Tényleg, mielőtt hülyeségeket beszélek: Az async az külön szálon fut? Pl. a RestSharp ExecuteAsync(request, asynccallback) metódus."
Általában igen, és úgy is illik, hogy a feldolgozás minél nagyobb része menjen háttérszálon (a CLR-ben lévő Async hívások ilyenek, saját kódnál meg pl. a Task.Run-nal tudsz háttérszálra küldeni dolgokat).
Viszont ez nem kötelező! Például ha egy Task<int> visszatérési értékű metódusodban a Task.FromResult() metódust használod, a visszaadott taszk azonnal kiértékelődik és nem lesz háttérszálra váltás, meg igazából aszinkron se.-----
"Erre kellett a HTTP POST, azzal kell elküldeni a MySQL query-t"... "Na most ez így elég rossz"
Áh, ez az igazi b@Ƶmeg kategória
Szoktam látni a hétköznapokban is durva kókány munkát, de ez simán dobogós lehetne.
Mára már nagyon le vagyok merülve, úgyhogy nem tudok sokat regélni; de ha gyorsan demonstrálni akarsz, nézz utána az ASP .NET Web API 2-nek. Ezzel írhatsz egy olyan szerveroldali komponenst, aminek szép JSON/XML felülete van a mobilos klienseknek (olvasásra és írásra egyaránt megoldható), a konkrét adatbázist meg bőven elrejted.
De PHP-val se tartana sokból írni egy rendes controller osztályt, ami ilyen interfészt biztosít. Natúran se feltétlen, CodeIgniter és hasonló keretekkel meg pláne nem.
-
válasz
trisztan94 #5238 üzenetére
Pedig a HttpClient (NuGet: Microsoft.Net.Http) nagyon jól működik általában. Annyi csak, hogy az olyan headeröket, amik a bodyra vonatkoznak (a Content-Type ilyen pont) nem a Clienten és nem a HttpRequestMessage-en, hanem a String- Stream- stb. Content osztály Headersével tudod beállítani.
Telefonnal annyira nem könnyű példát vagdosni, úgyhogy majd később
-
j0k3r!
őstag
válasz
trisztan94 #5238 üzenetére
[link] (nem próbáltam wp8 alatt, csak webes környezetben, de ott működik)
mod: ha nem megy elsőre, akkor mutasd meg a kódod, hogy mit szeretnél (milyen object(ek)et) elküldeni. valamint mindenképp állíts be megfelelő ContentType-ot! (pl.: application/json, application/x-www-form-urlencoded)
-
amargo
addikt
válasz
trisztan94 #5145 üzenetére
Az ablakok ismerik a LocalizedStrings-et?
Hova vetted fel?
A LocalizedResources-ra mi szükséged van a path leírásnál valami static-ot akarsz behúzni?Ha az App.xaml-be felveszed a <localization:LocalizedResources x:Key="LocalizedStrings" />
xmlns:localization="clr-namespace:SOMETHING.Localization"
Akkor ennyi is elég:
{Binding Path=LoggedInText, Source={StaticResource LocalizedStrings}} -
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5143 üzenetére
pl. MVVM pattern használatával, kb adja magát wp alatt, amúgyis lényegében a bindingra van kitalálva az egész
-
amargo
addikt
válasz
trisztan94 #5120 üzenetére
A gomb templateben valtoztasd meg, blend-el letudod generalni.
-
válasz
trisztan94 #5122 üzenetére
De lehet, ott a Device fül Stúdióban és Blendben is. A többi hozzászólást átolvasom mindjárt, de úgy érzem itt valami nagyon félrement...
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5128 üzenetére
Ezt leginkább sehogy
-
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #5128 üzenetére
ezt kb sehogy. grid-ekkel érdemes dolgozni xaml-ben, de ha ennyire képhez kell igazítani a pozíciót, akkor megszívtad és marad a dupla meló..
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5126 üzenetére
Hát arányokkal értelmesebbnek tűnik dolgozni, mint bebetonozott margókkal szerintem, bár ez a láthatatlan gombos kép elé rakott cucc sem semmi már
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5124 üzenetére
És megcsinálod két külön képarányra fix margókkal?
Illetve a 8.1 még több támogatott képarányt fog tudtommal behozni
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5122 üzenetére
hát passz, emulátorban van minden képarány, ott tudod próbálgatni, de a dizájnerrel nem tudom mivan. Bár őszintén szólva nem értem mit értesz az alatt, hogy ott rakod össze a kinézetet
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5120 üzenetére
hátteret úgy hogy button.Background = valamilyen brush, ha képre akarod, akkor new ImageBrush(new BitmapImage(new Uri(...))
-
válasz
trisztan94 #5112 üzenetére
Nyilván XAML-ben tudod ezt megoldani, margókkal, és nyugodtan zavard haza a "megrendelőt" ilyenkor.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5112 üzenetére
Hát meglehet csinálni, de nem tűnik nagyon értelmes dolognak
-
j0k3r!
őstag
válasz
trisztan94 #5071 üzenetére
egy par honapja talaltam: http://sourcemaking.com/design_patterns - erdemes az antipatterns/refactoring reszt is megnezni
-
válasz
trisztan94 #5083 üzenetére
Én mindig az MVVM mentén dolgozok, elég jó eszközök vannak a kényelmes alkalmazásához (mondjuk én csak az MVVMLightot használom, de van sok más is
).
Mondjuk nem biztos, hogy erről kéne olvasgatnod, ha a korábban mutatott fogalomzavarokon még nem tetted túl magad teljesen. Az előző kérdéseidre sajnos nem tudok válaszolni. Én még gimnazistaként sokat forgattam programozási könyveket és feladatokat, az egyetem alattra pedig szépen összeértek és helyükre kerültek dolgok. Nem igazán volt egy meghatározó pont, egy könyv amit ajánlani tudnék.
De ha már az angol wikipédián végignézed a kapcsolódó anyagokat, akkor is előrébb kellene jutnod. Könyvet meg majd ajánl más
-
Goose-T
veterán
válasz
trisztan94 #5061 üzenetére
A XAML az MVVM-mel karöltve a binding használatára van szabva. Használj bindingot, ne akarj fúróval faragni, mert nehezen fog menni.
-
j0k3r!
őstag
válasz
trisztan94 #5060 üzenetére
hello!
1, egyetertek Karma-val
2, amik egy gyors atfutas utan szurtak a szemem:
- totalisan keverve van az angol es a magyar (getMagyarSzavak, isInMondat, stb.)
- nincs egyseges notation hasznalva. egyik osztalyban kisbetus (camel case) a metodus parameter(public void setMagyarSzavak(string[] magyarSzavak)), a masikban meg alahuzas + pascal case (public static void setMondatok(List<Mondat> _Mondatok))
- nem ertem, hogy miert van public (nem readonly) field-eknek kulon set-ter es get-ter irva. ha ezeket leszamitjuk, akkor a HasznalhatoMondatok osztalyod egy csupasz List<Mondat>, aminek nincs sok ertelme
- ne egess bele konkret tipusokat a kododba, ha nem muszaj. pl.: string[], List<Mondat> helyett siman IEnumerable<T>-t hasznalnek (lazabb kotes miatt)valoszinu, hogy vannak benne meg hibak (tervezesileg mindenkepp), de gondoltam ezeket megirom, hogy lasd mennyit kellene meg kalapalni rajta (szerintem).
-
válasz
Hazaértem, elolvastam, de... Ennek annyi köze van bármi objektumorientáltsághoz, mint egy vödör savas műtrágyának.
Tudod az objektumorientáltság, a nyelvtől függetlenül, nem arról szól hogy teleírod a kódod a class kulcsszóval. Amit eddig leírtál, ha egyszer azt is csinálja amit szeretnél, eddig kuka.
Az OO ott kezdődik, hogy szerepkörökre bontod a problémát. Ezeknek belső állapota van, amihez más nem nyúlhat. Van valami feladatuk, amit elvégeznek. A tieidre egyik se igaz.
Pedig Windows Phone-on nem kell még gondolkodni se nagyon rajta, mert adja magát egy MVP/MVVM felépítés. Csak meg kellene gondolni, mi az adat és mit kell vele csinálni.
Mivel nem értem hogy mi a feladatod (nincs nagy összhang a kód meg a pár mondat között), nem erőltetném hogy kitalálom helyetted. Az biztos pl., hogy egy szónak semmi köze ahhoz, hogy mondatban van-e vagy sem.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #5063 üzenetére
var butt = (Button)buttons_first_row.Children.ElementAt(2);
vagy
var butt = buttons_first_row.Children.ElementAt(2) as Button;
-
DS39
nagyúr
válasz
típuskényszerítés?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #5042 üzenetére
Mondjuk te is elolvashatnád a Trey Nash könyvet, van egy olyan érzésem...
-
kalorobi
csendes tag
válasz
trisztan94 #5042 üzenetére
Azért nem OFF mert programozással kapcsolatos. Igaz, hogy van az apró, de ott meg könyv kategória nincs.
Az meg hogy 6 éves könyv... Az objektumorientált programozás elvei nem változtak. A nyelvben vannak új dolgok, de az alapok maradtak... Ezek a könyvek, pedig pont erről szólnak.
Ha valakit érdekel, megnézi, alkudozik, megveszi. Ha nem érdekli, nem nézi meg.
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5036 üzenetére
Nem beadandóhoz kellett, hanem a vizsgámhoz
Ez volt a vizsgán és még ebből is hiányzik a sorcsere, számbekéréssel: [link]
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5030 üzenetére
Már megoldódott.
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5026 üzenetére
És tényleg, nagyon köszi, jól működik!
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5022 üzenetére
Most ez: Error 1 No overload for method 'Max' takes 1 arguments
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5020 üzenetére
Na már csak 1 hiba: Console.WriteLine("A max: {0}", Max(max));
Error 1 The name 'max' does not exist in the current context
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5018 üzenetére
Kezdem feladni: static int Max(int[,] t, ref int max)
{
for (int x = 0; x < 5; x++)
{
for (int y = 0; y < 5; y++)
{
if (max > t[x, y])
{
max = t[x, y];
}
}
return max;
}
}
static void Main(string[] args)
{
int[,] t = new int[5, 5];
Random r = new Random();
Felt(t, r);
Kiir(t);
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("A max: {0}", Max(ref max));
Kiir(t);
Console.ReadKey(); -
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #5015 üzenetére
igen, elírtam a végén az if()-et.
Ha max KISEBB, mint TOMB[i,j], akkor adjuk a max értékének a tömb i.,j. elemét
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5015 üzenetére
Köszi, de holnapra kéne és nem tudok rájönni.
Tuti valami apró hiba.
-
metrion
aktív tag
válasz
trisztan94 #5011 üzenetére
De ez nem kétdimenziós. :S Megpróbáltam de nem jött össze.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94 #4977 üzenetére
Nálam is előfordul.
-
válasz
trisztan94 #4974 üzenetére
Most nem igazán van kapacitásom végigbogarászni a kódod, de ha már WP8-ra dolgozol, az "advanced" jelző ellenére a PhotoCaptureDevice API sokkal egyszerűbb az async hívások miatt. Szerintem megéri átállni rá.
-
kingabo
őstag
válasz
trisztan94 #4950 üzenetére
Ez biztos? Mert akkor wp7.8 nem is kellett volna, mert mindenki frissíthetett volna wp8-ra wp7.5-ről...
szerk: nem szóltam, kövi lapon volt a válasz.
-
válasz
trisztan94 #4950 üzenetére
Már bocs, de ez marhaság.
A WP8-ra célzott alkalmazások egyáltalán nem futnak, nem is láthatóak WP7-en. Pont fordítva van, mint írtad: a WP7-re célzottak futnak WP8-on szinte kivétel nélkül, quirks módban.
Érdekesség amúgy, hogy VS2013-mal már csak WP8-as projektet lehet indítani, a 7.1 támogatást kiölték. A Windows 8.1-gyel ugyanez a helyzet, sima 8.0-ás appot nem lehet kezdeni, sőt tönkre is teszi, ha abban nyitja meg a gyanútlan fejlesztő.
-
válasz
trisztan94 #4940 üzenetére
Erre már gondoltam, csak még most fogom kialakítani a kódot magát, eddig az adatbázissal voltam elfoglalva
(#4939) amargo
Magic, köszi, így már picit egyszerűbb lesz -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4932 üzenetére
Plusz, ha jól rémlik az ingyenes Express VS változatokhoz nem lehet MySQL-t telepíteni. Legalábbis régen, VS 2010 környékén még így volt. Azóta meg nem próbáltam.
-
válasz
trisztan94 #4925 üzenetére
Sunyik, biztos miattam kapcsolták ki!!
-
válasz
trisztan94 #4923 üzenetére
Amikor én néztem, akkor még inaktív volt az egyéb lehetőség, kiírta, hogy error van oszt jónapot
-
xxSanchez
őstag
válasz
trisztan94 #4921 üzenetére
Hol? Mikor tavaly regisztráltam Dreamspark-ra akkor 3 lehetőség volt azonosítani magam, iskolai e-mail címmel, kóddal vagy isic kártyával.
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #4889 üzenetére
mondjuk a xaml az kb ugyanaz wpf, silverlight meg winrt alatt is, szóval annyira nem vészes ilyen szempontból
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4831 üzenetére
Olvasd el a 4822-es hsz-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Hunt: Showdown
- Autós topik
- The First Berserker: Khazan
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest