- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Össze akarok rakni egy installert a winformapp-omhoz ami ha nem talál 4.5-ös keretrendszert az aktuális gépen akkor előbb(offline) felteszi és utána indulhat a program.
Milyen módszerek vannak egy ilyen elkészítésére?Ahogy utána jártam elkezdtem volna InstallShield-del,de ez el dobja magát a projekt készítésnél.
Alternatíva ként hirtelen egy WiX Tools nevű dolgot találtam,ezzel ismerkedem épp.Van valakinek ilyesmivel kapcsolatban jól bejáratott megoldása?
Köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Az alábbi dolgokban szeretnék egy kis segítséget kérni:
1. Szerintetek egy menübe hogyan lehet ilyen checkbox-os dolgot belehegeszteni?
Én első körben valamiféle listbox-ra tippeltem,de egyelőre nem jöttem rá a dolog nyitjára.2. Ha van egy gridem,amire raktam pár gombot,hogyan tudom rávenni a gombokat,hogyha változik a grid celláinak szélessége vagy épp mozog a csúszka miatt a grid akkor a gombok kövessék a változást és tartsák a pozíciójukat?
Köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
(#5643) martonx Ezért is kezdtem el már összerakni az adatbázisos megoldást,legalább megtanulom,csak gondoltam megkérdezem mi a véleményetek.
(#5644) amargo Igen,az nekem is lejött,hogy hasonló query-k lesznek.
Köszi mindkettőtöknek.Akkor folytatom amerre elindultam.
Jut eszembe,van valami bevált olvasmány(könyv,link) amit érdemes forgatni,ha ki akarom magam művelni sql témakörben?
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne,hogy van egy adag adatom,amit jelenleg 3 osztállyal és listákkal tárolok, aztán datagridviewban megjelenítek.
Összeraktam egy szűrést az adatokra ami egy másik gridben jön elő eddig semmi gond.
Viszont azt is szeretném megoldani,hogy a szűrt adatokat tovább tudjam szűkíteni igény szerint,amit egyelőre nem tudtam megoldani és itt kérnék segítséget,hogy szerintetek ezt hogyan lehetne szépen megvalósítani?Két elképzelésem van:
1. az adatokat bedobni egy adatbázisba amiben 3 táblám lenne és sql kérésekkel játszani
-ezzel sajnos az a bajom,hogy van némi fogalmam a témáról,de nem mozgok még túl otthonosan az sql-es dolgokban,úgyhogy itt lenne még minek utána járnom,de legalább ezt is jobban megismerném2. illetve Linq téma amibe nemrég futottam bele, erre gondolok.
-ennél az opciónál első ránézésre 1-2 dolgot átírnék/hozzátennék az osztályokhoz és talán használható is lenneSzerintetek hogyan érdemes megcsinálni egy ilyet?
Mindenféle ötletet,javaslatot,útmutatást merre induljak szívesen fogadok!
Előre is köszönöm! -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Van egy datagridview-m aminek van valahány oszlopa és mindegyik oszlophoz tartozik egy gomb.
Hogyan tudom megmondani a gombnak,hogy ha user által változik az oszlop szélessége akkor kövesse a változást és tartsa az oszlop széléhez képest megadott pozícióját?Köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
Köszönöm,ez lesz az.Ezzel már hipp-hopp összeraktam a menüt
Lehet,hogy ez is egy nagyon amatőr kérdés,de azt még meg tudná nekem valaki mondani,hogy pl. Excel szűrőjénél a cella jobb alsó sarkában lévő kis szürke egérklikkre érzékeny ikont milyen technikával lehet odavarázsolni?
Előre is köszönöm!
-
K_Gabor
tag
-
K_Gabor
tag
Igen,stringbuilderrel lényegesen gyorsabb lett,mint előtte.
Különösebb oka nem volt,leginkább a rutintalanságból jött.Nem találkoztam még ilyen problémával ezért nem is gondoltam ,hogy ebből gondom lesz,de most már ezt is megtanultam.
Még ezzel a fránya fájlba írással kűzdök ,de már nagyon örülnék ha sikerülne. -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1.
Egy olyan problémám van,hogy valamivel kevesebb mint 2.1millió pixel RGB kódjából kell 1-1 bitet kiszedjek.
Ez sikerült is,viszont iszonyat lassú mire végigugrál a ciklus a pixeleken.
A megoldásomat ez alapján csináltam.Van esetleg valami megoldás amivel lényegesen tudok rajta gyorsítani?
2.
Ha van egy olyan (mondjuk) stringem ami csupa 0-t és 1-est tartalmaz akkor azt hogyan tudom kiírni fájlba ,hogy újra használható formában legyen?
Pl: van egy mp3 számom ami jelenleg 0-k és 1-esek sorozata ként van meg,de vissza akarom állítani ,hogy lejátszahtó legyenKöszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre egy hasonló almenü összerakásában.
Combobox megvalósítása,beolvasott fájl alapján választási lehetőségekkel feltöltése már megvan,de egy ilyen ráviszem az egeret és előugrik egy almenü történetet szeretnék belevarázsolni.WindowsFormsApp-ról van szó.
Serényen turkálok google-ben,de még nem sikerült megoldást találjak.Tudnátok mondani némi segítséget,hogy ezt mivel/hogyan tudnám megvalósítani?
Előre is köszönöm!
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4995 üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatomElső körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...
Jó kis Nemes Tihaméres feladatok
Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba? -
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4991 üzenetére
Ha ezt a kis változtatást beleteszed akkor látod,hogy melyik lépésnél melyiket fogja cserélni.
Ez a rendezés sok lépésen keresztül cserélgeti az elemeket,nem tud olyat,hogy egyből mindent a helyére
Ha esetleg fogsz egy papírt és pár darab számmal végig zongorázód a ciklusokat és a változókat/tömböt felírod akkor könnyebben rájössz hogyan is műkösik.int[] tomb = new int[10] { 7, 10, 1, 3, 2, 8, 4, 9, 6, 5 }; //igy egyszerubben meg tudod adni a tomb elemeit
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
for (int j = 0; j < tomb.Length; j++) {
Console.Write(tomb[j] + " ");
}
Console.Write("\t"+szamlalo+".");
Console.WriteLine();
}
}
}(#4992) fordfairlane igen,buborékos akar lenni
-
K_Gabor
tag
válasz
netpeti98 #4989 üzenetére
Nem tudom azóta megcsináltad-e,de 1-2 dolgot elírtál.
Most így hirtelen szerintem így kéne kinéznie:
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
}
}
} -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Egy datagridview cellájához tartozó comboboxból kiválasztott elemet hogyan tudom úgy visszaadni,hogy azt egy másik függvénnyel fel tudjam használni?
A comboboxot nem designerben húztam be,hanem a program generálja a benne lévő elemekkel együtt. -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Ismét kérnék egy kis segítséget.
Egy ideje végre sikerült összerakjam az XML-ből olvasó kis programom (DataSet/Table,XmlNode,XmlNodelist-ek használatával),de most szeretnék szűrést is tenni bele.Minden szép és jó volt elkezdtem megcsinálni az elsőt,textboxba beírtam a keresett dolgot gomb megnyom regex illesztés és frankón megkaptam eredménynek amit akartam.
De rájöttem,hogy jobb lenne ha az Excel-hez hasonlóan működő szűrőt raknék össze.
Elkezdtem tanulmányozni ezt a kis szösszenetet msdn-en,bár még nem teljesen értem ,de egyelőre ez a BindingSource dolog nem túl szimpi.Tudtok esetleg egyéb módszert hogyan lehetne ilyet építeni,vagy jobban járok ha megbarátkozom ezzel és rakom össze ez alapján a sajátom?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
válasz
Szabesz #4520 üzenetére
Bocsánat ha hülyén sikerült fogalmaznom.
Szóval a lényeg az lenne,hogy minden egyes C elemhez legyen egy külön-külön A,B elemeket tároló lista,és utána ha szükségem van C6-hoz tartozó A,B elemekre akkor csak azok kerüljenek elő.
Eddig csak úgy sikerült megcsinálnom,hogy minden C elemhez listázta az összes A,B elemet. -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Az a helyzet,hogy van A és B dolgom amikből bármennyi lehet.Ezeket szeretném tárolni egy C-ben,amiből ismét tetszőleges számú lehet.
Részben sikerült megvalósítani ,listákkal kezdtem el dolgozni,de valamit mindig elrontok.
Valami ilyesmi az elképzelésem,de a hozzáférésekkel is adódik némi problémám olykor:class A{ //adattagok,metodusok}
class B{ //adattagok,metodusok}
class C{
List<A> a=new List<A>();
List<B> b=new List<B>();
}Minden egyes C típusú elemhez külön akarom kezelni az a-b dolgokat.
Tudnátok segíteni,hogy mégis kb hogy a túróba kéne ezt összehozni?
Már kezdek elég morcos lenni miatta...Köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
válasz
trisztan94 #4517 üzenetére
Hehe,akkor este ha már lesz időm újra nekiesni akkor lehet jelentkezem a megjelenítés faragása miatt
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
A helyzet az,hogy van egy XML-em amiben tárolok adatokat.Parsolás nem gond azt megoldottam és megy szépen a prog,de egyelőre csak console-os app ként.
Viszont meg akarom csinálni ,hogy gui is legyen ,táblázatos formában előhozza az adatokat,de nem tudom feltölteni egyelőre a DataGrid-et.Tudnátok ebben segíteni,hogy ezt hogy is kéne?(olvasmány,példa vagy bármi)
Van egy olyan sanda gyanúm ahogy átfutottam ezt-azt,hogy nem túl eget rengető a problémám és itt a megoldás az orrom előtt ,de valahogy sehogy se jövök most ráQt-ben már összehoztam a dolgot (QTableView,DOM),de át akarok nyargalni C#-ra.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Gombászkönyvek egyben
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest