Új hozzászólás Aktív témák
-
rbertkrl
aktív tag
Köszönöm, a Te tipped is !! Nyáron több időm lesz foglalkozni a nyelvvel, ezért most még "kihúzom" valahogyan(tulajdonképpen én vagyok a 2 diákból az egyik, aki ezt szereti/szeretné csinálni és el is tudja magyarázni mit miért csinált a háziban) és nyáron egy kicsit foglalkozni szeretnék azokkal az alapokkal amit a drága oktatóm úgy ad le, mint valami száraz zoknit, tele porral, hogy még egy kicsit tüsszögjek is tőle. Ez azt jelenti, hogy a legérthetetlenebb és leghosszabb magyarázatot megkeresi a neten (általánosan eltés tananyagot tol elénk, középsuli 11.-ik osztályévében) aztán szétszivatja a fejünket, ha nem tudjuk szóról szóra. Az már nem számít ha nem értjük ... Tisztában vagyok dolgokkal, de ahhoz, hogy mélyebbre ássam magam a témában kell a segítség, ezt pedig nem egyszerű szerezni. Egyenlőre azért egy kicsit meg vagyok elégedve magammal, mert ahhoz képest, hogy osztályszinten tudtam eddig csak programozást tanulni, lassan a mátrixokat gyaluljuk le. Nem gyorsan, de ku*va lassan. Nyáron kicsit eléjük térek, aztán megpróbálok úgy belépni az ajtón, hogy hátradőlve végigtudjam csinálni a feladatok nagyrészét a következő évben. Apropó ... Valakinek valami sejtése, hogy a programozás középiskolában tanítása divat volt régebben is (gondolok C#-ra, nem pascalra, meg logora)? Ha igen, milyen szinten ?
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
lord.lakli #6444 üzenetére
Igen, tudom, szerintem nagyon túlbonyolítottam. Ez volt itt a baj. Kerestem én a vektoroktól mindent. Az utóbbi javaslatod nem jutott eszembe, köszönöm szépen.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
lord.lakli #6442 üzenetére
Igen keresgéltem guglin... Nem kell kioktatni, tudom, hogy mi az a google és, hogy miket lehet ott találni. Hogy milyen szavakra? Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy hogyan keressek arra, hogy hogyan határozom meg egy vektor elemének első karakterét. Nyilván próbálkoztam, de mivel ez egy szakmai oldal, gondoltam segítenek, kioktatás helyett(némi lenéző stílus mellett).
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok !!
Megint kaptunk egy hasonló házit, mindenképpen vektorral kéne dolgoznom ... Namost, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy a string[] nevek 'i'-dik elemének a [0]. indexű karakterét hogyan határozzam meg. Ezután ezeket gondolom egy másik leválogatott vektorba kéne egy ciklussal áthelyezni. Na ezt nem tudom hogyan lehetséges. Valaki segítsen kérem, mert egyenlőre nagyon bebuktam ezt a feladatot. A feladat így szól :
"Írjon olyan c# programot amelyik feltölt egy 10 elemű karakterlánc típusú vektort vezetéknevekkel majd utána a program névkereső szerint működve ha beírjuk a név kezdőbetűjét akkor kiadja az azzal kezdődő neveket"
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
lord.lakli #6341 üzenetére
Köszönöm szépen, a legoptimálisabb megoldás!!!
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
Froclee #6339 üzenetére
Eddig oké, de ezt hogyan valósítsam meg? Adott egy integer tömb és csináltam a programrésznek egy negativ nevű tömböt. Beleraktam egy for ciklusba, hogy végigmenjen az elemeken... Beleágyaztam, hogy vizsgálja meg, hogy negativ-e... Megnyitom a ciklust és visít erre:
int[] negativ = new int[20];
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
if (szamok[i]<0)
{
negativ = negativ+szamok[i];
} -
rbertkrl
aktív tag
Ajjajjj ... Ez még magas mint hangyának a járdaszegély. Azért köszönöm a gyors felvilágosítást!! Akkor viszont lenne egy másik kérdésem. Adott egy véletlen számokkal feltöltött vektor... ami így néz ki:
generalas: Console.Clear();
int[] szamok = new int[20];
Random veletlen = new Random();
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
szamok[i] = veletlen.Next(-100, 100);
}Ezekből a számokból kéne feltöltenem a negatívakat egy új vektorba. Ez most vagy túl könnyű és az orrom előtt van, vagy megint szivat a tanárom. Kérném ebben a segítségét.
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!!!
Egy éve tanuljuk itt a suliban a C#-ot(előtte egy év python volt). Na most már egész értem... Még csak menürendszereket csinálgatunk Console-ban. Win Formban is csinálgattunk progikat, de egyenlőre Console-nál maradunk. Jelenleg is egy menürendszert készítek el, az eddig tanultakat kéri számon tőlünk a tanár. Viszont először is szeretném szépíteni a programot. Valaki le tudná nekem írni, hogy Console-ban hogyan tudok egy fix képpontos ablakot létrehozni és, hogy a szöveget hogyan tudnám bealkotni középre? Előre is köszönöm a segítséget !!
(Egyébként érdekel a programozás, szeretném csinálni továbbra is, eleinte nagyon nyers volt, ugye a python fejlesztőkörnyezet volt nagy részben az oka, de a visual studio valamivel fejlettebb, szebb és a többi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged