- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36663 üzenetére
A hsz alapján felrakta az xp-t az első partícióra, majd utána a win7et. Ilyenkor ugye a win7 rendszerfájljai az xp partíciójára kerülnek, ahogy írtam is. Majd ezután ezt a partíciót megformázta és az történt, amiről beszéltem.
Na itt is abbahagytam az offolást.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36661 üzenetére
"Milyen kérdező?"
Közben összekevertem egy másik topikkal, ahol HDD eladásról volt szó.
Na mindegy, a lényeg az, hogy lehet jelentősége SATA esetén is.
Na tessék.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36659 üzenetére
Ha nem volt megformázva az a partíció akkor nyílván nem fogja odarakni a boot fájlokat.
De a kérdező esetében meg volt formázva az elsődleges HDD első partíciója, ilyenkor oda kerül. Így már érthető?
"Vagy pl. lehet, hogy nem?"
Ez is lehet, de mivel az meg van formázva ezért inkább a hibaüzenetre tippelek. De mintha egy korábbi hszben írtam volna, hogy ez csak tipp mivel még nem próbáltam.
Remélem sikerült végre közös nevezőre jutni, mert unom ezt a vitát.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36657 üzenetére
A nagyrésze stimmelt, de nem próbáltam végig minden lehetőséget, lévén az asztali gépen nem használok Linuxot, a notebookban meg egy hdd van.
Az egész abból indult, hogyha több vinyó van fent telepítéskor akkor az elsőre kerülnek a rendszerfájlok. Ezt még most is fenntartom, neked ez az egy vinyó volt bent, amikor telepítettél. Akkor most mi nem stimmel?
Dugj fel egy vinyót SATA1re, egyet SATA2re, töröld el az összes partíciót, hozd létre őket fentről lefelé, tedd fel a sata2re a wint és nézd meg hova teszi a boot fájlokat. Látni fogod, hogy a sata1en lévő első partícióra tette (ettől még a sata2es partíció lesz a C, mert Vista óta már mindenképpen a rendszer hdd lesz a C). Ezek után, ha el akarod adni a SATA1en lévő (nem rendszer) HDD-t, bajban leszel, nem fog betölteni a win. Ennyit írtam az elején, nem mást.
Na mindegy, hagyjuk, elvégre ez nem a win7 topic.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36655 üzenetére
"A Windows-telepítőben hoztam létre az összes, az ábrán látható partíciót, és NEM hozott létre nekem 100 megásat. Még egyszer elmondom..."
Bizonyára a swap partíciót hoztad először létre, ami kicsi, nem fér rá a windows ezért kitalálta, hogy nem oda fogod telepíteni.
A C-re raktad, nem azt hoztad először létre, oda tette a boot fájlokat. Ennyi.
Ezekszerint, ha egy HDD van de az első partícióra nem fér el a win, akkor nem oda rakja a boot fájlokat és nem hoz létre 100 megást sem. Ilyenkor arra teszi, amire ténylegesen telepítetted.
Ha bent lett volna a linuxos HDD, akkor arra próbálta volna telepíteni a fájlokat, sikertelenül.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36653 üzenetére
Nem elsődleges partícióra gondoltam, tudom, hogy több is van. Oda rakja a rendszer fájlokat, amelyik partíciót először létrehoztad, mi nem érthető ezen? Ha nem volt még partíció létrehozza a 100 megást, ami nálad nincs.
"Egyébként elméletben előnyösebb, ha külön partíción vannak a bootolással kapcsolatos cuccok, mint mondjuk általában Linux esetén is?"
Szerintem maximum annyiból előnyösebb, hogy ilyenkor elrejti és a kártevők nem férnek hozzá, mivel nincs betűjele. Ezenkívül semmilyen más előnye nincsen szerintem.
Egyébként nézd meg, hogy neked melyik partíción van a bootmgr nevű fájl vagy a boot mappa, oda rakta a rendszer fájlokat.
A C-re nekem is azt írja, hogy System de attól még a boot fájlok nem ott vannak.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36648 üzenetére
Persze, hogy nem hozott létre mert az elsődleges partíciód a swap...
Na mindegy
-
F34R
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #36648 üzenetére
pedig xp-esetén is maradt 8MB ha a lemezzel csináltad meg, nem lehet az hogy linux-al készítettél partíciót régebben és ha csak törlöd akkor nem marad az a 100MB rész , mert máshogy osztja szét.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36646 üzenetére
Na akkor mégegyszer:
Ha SATA1en van a vinyó akkor létrehozza a 100 megás, rejtett (nincs betűjele) partíciót és oda teszi a bootmgr-t és a boot mappát (meg a hozzátartozó többi vackot). Ha nem ide telepíed, hanem egy másik vinyóra (vagy partícióra), akkor a SATA1-en lévő HDD első partíciójára másolja a fájlokat. Ha nincs létrehozva ott partíció, akkor a telepítő errort dob hogy nem tudja telepíteni. Ha nem NTFS az a partíció akkor nem tudom mi történik.
Nyílván, ha egy HDD van a gépben és az nem a sata1-re van dugva, akkor ugyanaz érvényes rá, mintha sata1re lenne kötve.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36622 üzenetére
Nem harap ki semmit.
A 100 megás partíció tartalma (rendszerfájlok, boot loader, tehát NEM a Windows és program files mappa) mindenképpen az első vinyó első partíciójára települ. Ha ugyanide telepíted a windwost akkor létrehozza a 100 megás partíciót, ha nem, akkor pedig csak felmásolja oda. Ha nem NTFS az a partíció vagy nincs is létrehozva, akkor errort ír a telepítő.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36620 üzenetére
"SATA-vinyóknál ez már nem érdekes"
Dehogynem, ha pl. el akarod adni az elsődleges vinyót ugyanis a rendszerfájlokat mindenképpen oda rakja, mégha maga az OS másik HDD-n van akkor is. Plusz 100 megás partíciót is csak ilyenkor csinál (bár ez annyira nem lényeges, hacsaknem attól fél valaki, hogy valami debil letörli őket, mert így ugye nem látszanak).
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36618 üzenetére
A windows nem szeret nem elsődleges meghajtó lenni, így ha mindent újratelepítesz, akkro azt tedd oda.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36615 üzenetére
A feltételezés itt kevés, mivel egyáltalán nem 100%, hogy szoftveres probléma van ezért kérdeztem.
"Ha alaplap-probléma lenne, akkor megint felvetődik a kérdés, hogy egymástól függetlenül miért megy?"
Ha csak a Linuxos HDD van fent, akkor is működik? Mert eddig ez nem jött le.
Egyébként csak találgatok én is.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36613 üzenetére
Há' én honnan tudjam? Mé' a másik OSnek miköze hozzá? Semmi. Nekem pl. az egyik HDD-m AHCI módban merevre fagyasztja a BIOS előtt a képet és vissza sem tudom állítani, amíg nem húzom ki.
De lehet lap probléma is, fogalmam sincs. Ha nincs Linux azon a HDD-n akkor is elalszik a gép?
-
zeli
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #36592 üzenetére
Windows alatt működik. Előbb ki akartam próbálni Ubuntu alatt, na nekem ott nem működött.
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #36607 üzenetére
Windows alatt is hibátlan!
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #36607 üzenetére
Nem értem én sem. Lehet a HDDvel van valami probléma
-
fatal`
titán
válasz
És ha csak win7 van akkor működik? Vagy az túgy nem próbáltad sosem?
Win alatt tiltsd le az eszközkezelőben, hogy az egér és a billentyűzet (jobb gomb tulajdonságok az eszközön -> energiagazdálkodás fül) felébreszthesse, hátha.
Azért dobja a bejelentkezőképernyőt, mert valószínűleg valami rögtön fel is ébreszti.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #36588 üzenetére
nálam is azt hiszem működött rendesen a suspend win7 alatt is, csak most nem tudm kipróbálni, mert tönkrevágam a partícióját, és újra kéne tenni...
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
Nálam is Ubuntu + Windows 7 dualboot van és tökéletesen működik az alvó állapot.
-
zeli
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #36588 üzenetére
Nálam úgy van, Ubuntu 10.10 és Windows 7 dual boot. Elég gyakran szoktam készenlétbe tenni (nap közben), és hibernálni is (leállítani a gépet szinte alig szoktam, minek), és tökéletesen működik. Nem csináltam vele semmit, működött mindig out of the box.
audi100td: Itt egy PPA az Ubuntu Font Family-hez:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/ubuntu-font-family
sudo apt-get update
sudo apt-get install ttf-ubuntu-font-family -
F34R
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #36581 üzenetére
a wubi nem erre való ?
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #33551 üzenetére
1. Ez szerintem nem olyan csúf!
Miért mondod?
2. A Flash annyit eszik, amennyit. Ha kevés az erőforrás, akkor annak nagyrészét.Hiába használ keveset az os, ha a progiknak sok kell. Az Openboxot használó CrunchBang Linux 70-80MB használ alapból, de ha nyitsz egy böngészőt flash-sel, akkor annyi volt. Ez van.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #33570 üzenetére
Pedig vírusirtó nélkül kitárul a világ (jelképesen szólva).
-
válasz
Sk8erPeter #33474 üzenetére
Szerintem itt érdeklődj
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #33473 üzenetére
Mondjuk ebben a cikkben meg pont a Root opciót javasolják a GRUB-telepítésnél, a mentésre meg azt mondják, nyugodtan menthetjük az új partícióra...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sk8erPeter #33462 üzenetére
A Mint10 az Ubuntu 10.10 alapú, szóval semmivel sem lesz gyorsabb. A lassú vinnyó és lassú, kevés ram miatt az előző hsz.-ben írt pici linuxokkal próbálkozz, vagy ha van rá lehetőség, bővítsd kicsit a gépet.
Pl. egy 5400-as vinyó 7200-as vinyóra cserélése nálam a 9.04-es Ubuntu idején 20 másodperccel rövidítette a boot idejét, plusz minden érezhetően gyorsabb lett. Akkor 1GHz-es P3 proci volt, 384 rammal. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #33462 üzenetére
DamnSmallLinux, Tiny Core Linux, Puppy Linux, és ilyenek. A szűk keresztmetszettel úgyis akkor szembesülsz, mikor programot futtatsz.
-
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #33395 üzenetére
nálam úgy megy, hogy rendszer --> beállítások --> gyorsbillentyűk --> ablakkezelés --> "minden normál ablak elrejtése és fókusz átvitele az asztalra --> katt rá, majd megfelelő billentyű kombináció megad. azt azért ellenőrizd, hogy máshol ne legyen ugyanez a gyorsbillentyű, mert képes egy billentyűkombinációt több eseményhez is hozzárendelni...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32962 üzenetére
Jaja, erre én is kíváncsi vagyok, ha sikerül véghezvinni, biztos lesz valami változás.
Ez a vörös zászlós pingvin nagggggyon jóóóóóó!Nálam egy canon scanner volt problémás, amit xsane nem támogat, valamint egy cd -t is nyomtatni tudó printernél a cd tálcára való nyomtatáshoz nem álltam még hozzá, pedig biztos be lehetne lőni...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32953 üzenetére
Szívesen és sajnálom, hogy nem sikerült.
Reméljük, egyszer a linuxos driverek ellátottsága (gyártói oldalról) is lesz olyan, mint a win platformé. de talán ez csak ábránd részemről.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32839 üzenetére
Az rendben van, csak gondoltam a megfelelő driverrel próbálod, mert ez az sta nem támogatja a 4727-et (lásd readme). Viszont utánanézve nem találok semmilyen infót broadcom 4727-ről, nemhogy drivert.
Gondoltam ndiswrapperrel max felrakod a win-es drivert, de így...
Szóval én passzolok. Mondjuk egy sysrescd-vel, vagy más livecd-vel mindenképp kellene tenni egy próbát. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32823 üzenetére
-
kovaax
őstag
válasz
Sk8erPeter #32818 üzenetére
Mert csak akkor swapol, ha nem fér el a memóriában.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32819 üzenetére
lspci nem mutatja a wireless-t?
dmesg mondd valamit? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #32818 üzenetére
A Wi-Fi problémánál pontosan ugyanezek a hibajelenségek fordulnak nálam elő: [link]
Telepítve van (már újra is telepítettem ezt) a bcmwl-kernel-source (bcmwl-kernel-source_5.10.91.9+bdcom-0ubuntu4_amd64.deb), de akkor sem látszik egyszerűen semmi a vezetéknélküli hálózatból.
A Bluetooth viszont továbbra is bekapcsolható.
BIOS-ban engedélyezve van mindkettő, így nem értem, mi a gond...Komolyan, már a sebességgel sincs bajom, csak a wi-fi menjen...
-
PuMbA
titán
válasz
Sk8erPeter #32812 üzenetére
Mert 64bites címekkel kell dolgoznia. Én anno néztem, hogy Ubuntu 8.04 32bit bebootoláskor 180MB RAM-ot evett a 64bites meg alapból 300MB-ot. Ha nem enkódolsz vagy renderelsz sokat akkor a 32bites is ugyanolyan gyors.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32812 üzenetére
És nem is világít a wifi led-je? A network managerben megnézted, engedélyezve van a wireless?
Nem tudom, lehet-e köze hozzá, swap van? Ha hibárnálni akarsz, akkor kell legyen.Illetve mennyi RAM-od van? 3GB? -
PuMbA
titán
válasz
Sk8erPeter #32809 üzenetére
Miért 64bitet raktál fel? Semmi értelme nincs arra a gépre, azon kívül, hogy több memóriát eszik, mint a 32bites.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32809 üzenetére
LiveCD-vel sem működött a wireless? Lubuntu-t raktam fel valakinek 1-2 hónapja, és ott az USB stick wireless adaptert is rögtön felismerte. El is hűltem, erre azért nem számítottam
Lassú boot: ha eltünteted a grafikus csodát betöltés alatt, nem látszik valami, mivel egerészik esetleg hosszabb ideig? Talán más disztrót is érdemes lenne megpróbálni, pl. puppy linux, linux mint, hátha azokat jobban szereti a gép, volt már ilyen a történelemben.
Én a go-preload-ot használom, igaz nem automatizált, mint az általad említett preload.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32797 üzenetére
A régi grub nem tudja kezelni az ext4-et, csak a grub2. Én meg jobban szeretem ezt az ósdi grubot
Nem kell Néked a btrfs, csak ha szórakozni akarsz valami újjal.Gondoltam megemlítem, tudj róla, s legyen választási lehetőséged, ne csak egy piros vázád, ami közül választhatsz
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #32806 üzenetére
Amikor fent volt a 9.10 (x86), annál még nem próbálgattam a suspend state-et, hibernate-et és ehhez hasonlókat, de a telepítő mindenesetre gond nélkül elindult, az acpi=off beállítás nélkül, ebből arra következtetek, hogy vélhetően jól is működik az ACPI.
Ez alapján gondolom maradnom kellene a 9.10-es verziónál...
Annak azért nem örülnék, ha nem lehetne pl. készenléti állapotba helyezni.
Lehet, hogy az újabb verzió nem támogatja a chipsetet, vagy fogalmam sincs... -
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #32804 üzenetére
a hdd-nek ehhez szerintem nincs köze. az acpi az a gép energiamenedzsmentjét takarja. próbáld meg enélkül telepíteni, majd frissíteni a rendszert, hátha jött ki a bugra javítás, csak azt nem tartalmazza a telepítő.
-
sekli
addikt
válasz
Sk8erPeter #32802 üzenetére
Fogalmam sincs, gáz, de az XP-vel is előfordult, azért van az egyik gépemen Xubuntu...
-
sekli
addikt
válasz
Sk8erPeter #32800 üzenetére
nekem 10.04-el volt, hogy Live módban ment remekül, viszont telepíteni nem tudtam, ekkor javasolta valaki az alternatív verziót, azzal települt, azóta is megy.
-
sekli
addikt
válasz
nekem is volt valami hasonló gondom, az alternate CD image-t telepítve viszont jó volt...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bocs, elírtam, a működő változat 9.04 x86 helyett 9.10 x86.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32793 üzenetére
Ha stabil kell, mindenképp ext4, boot partíció ext2.
Ha újdonságra vágyol: btrfs. -
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #32791 üzenetére
Én asztali környezetben abszolút nem ajánlanék mást jelenleg. Elég gyors és nagyon stabil, megbízható.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #32789 üzenetére
Ki javasolt ilyet?
-
válasz
Sk8erPeter #32772 üzenetére
Nem is arra gondoltam, hogy a rendszerben lennének plusz dolgok - bár vannak azért -, hanem olyan dolgokra mint a PPA-k, amely önmagában már egy nagy plusz, de főleg attól jó, hogy rengetegen használják is (mármint töltenek fel tartalmat). Vagy éppen a szupport, a segítőkész emberek, ilyesmi. A google-ba beírva egy problémát, Ubuntuhoz biztos találsz vele foglalkozó topikot.
(#32774) sekli: Akkor úgy tűnik, hogy éppen a monitor kellett neki, mert azelőtt azt nem érzékelte és azért nem adott képet.
Alt+F2 -> gconf-editor
desktop -> gnome -> background -> draw_background, ellenőrizd, hogy kivan-e pipálva. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32772 üzenetére
Töltsd le ezt a flashplayert, nálam tökéletes 64 biten.
Szépítgetés:
Nekem sem tetszenek a túlságosan csili-vili cuccok, nemrégiben már a compizt is kikapcsoltam.
Controls: Elegant zenburn, Window border: Cynnablack, plusz egyéni színekkel kicsit megbolondítva. Na meg egy conky. Emellett részemről a cairo-dock fut. -
válasz
Sk8erPeter #32766 üzenetére
A KWin teljesítményével sok a probléma, a legtöbb gépen használhatatlan úgy ahogy van. A Compizt fellehet helyette tenni, az már teljesen jó, viszont kevésbé kompatibilis és szép. A legjobb tehát ha kikapcsolja az ember az effekteket, de úgy én sem szeretem használni a rendszert.
Az OpenSUSE-vel bizonyára nincs semmi gond, annak idején én is nézegettem, de hát mégsem egy Ubuntu. Az Ubuntu és származékai használatával számos előnyök és plusz dolgok járnak, érdemesebb lehet tehát szerintem ennél maradni.
Mióta berakták az Ambiance témát, azt használom, nekem nagyon bejött. Igaz, hogy a címsort keskenyebbre veszem, mert számomra túlságosan is vastag egyébként. A panelek rondák, alapból hely pazarlóak és bugosak, az AWN-n lőttem be helyette. Egy kis Screenlet még, aztán kész is, nekem igazán nincs szükségem a hatalmas nagy csicsára, mint másoknak.
Ha nem állítottad még be teljesen a rendszert, nem telepítettél már fel minden csomagot, akkor természetesen jobb ötlet egy tiszta telepítés, igen. Nyugodtan telepíthetsz 64 bites rendszert is, nincs vele igazán több probléma mint a 32-essel. -
válasz
Sk8erPeter #32764 üzenetére
Kubuntuval inkább ne próbálkozz ha a sebesség a lényeg. Habár igazán nincs gond, ha ilyen animációk meg effektek nem kellenek. De igazából az Ubuntun is lehet szépíteni elég sokat, téma, ikonok, dokk, ilyesmik...
OpenSUSE-t inkább ne emlegesd, akkor már inkább rakj fel egy Linux Minttet, most az a nagy kedvence a kezdő felhasználóknak úgyis. -
róland
veterán
válasz
Sk8erPeter #32761 üzenetére
Boldog Karácsonyt!
-
válasz
Sk8erPeter #32760 üzenetére
Ajánlom a preload nevű progit, segítségével némi idő után sokkal gyorsabban indulnak el az alkalmazások már első indításra is. De természetesen azt is ajánlanám, hogy mielőtt még visszatérnél a Karmichoz, frissítsd tovább a rendszert Maverickra, hátha azzal ugyanolyan jól megy mint azelőtt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #32760 üzenetére
Ja, és amúgy BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
-
Nowhereman
őstag
válasz
Sk8erPeter #30285 üzenetére
Én is ilyen problémával küzdöttem néhány hete -
Megoldásom: Ha két monitorkimenete van a kártyádnak akkor szimplán dugd át a másikba, amiben nem volt semmi - akkor a Linux új monitornak kell hogy detektálja a monitorodat - azaz konfigurálja és rendszerint helyesen/ -ilyenkor az előzőt törli, tehát utána visszateheted majd a régibe, ha az jobban tetszik! -
válasz
Sk8erPeter #30285 üzenetére
Mert nem egészen ez szokott a neve lenni, hanem mondjuk VGA1 vagy VGA0, nem lehet így vakon tudni ezt. Így viszont kénytelen vagy generálni egy xorg.conf fájlt és abba beleirkálni a felbontást. Főleg, hogy már bejelentkezés előtt is bibis, hisz ilyenkor hiába is állítanád át, úgy maradna ott.
X -configure
majd a /root könyvtárból a /etc/X11-be másolni (átnevezve). -
válasz
Sk8erPeter #30274 üzenetére
A /home/pete-et értem, hiszen Te vagy a felhasználó aki bejelentkezik. Egyébként elvileg a bejelentkező képig nem kéne, hogy gond legyen, csak utána, mert Te csak azt tudod szabályozni ugye a beállításoknál.
Jah és előre szólok, hogy megjelent az Ubuntu Maverick Beta kiadása, ezt már érdemes kipróbálnia mindenkinek.
Persze még nem jelent meg egészen, de órákon belül megfog bizonyára és a linkelt oldalról letölthető lesz. -
válasz
Sk8erPeter #30269 üzenetére
Helyreállításmódban indítsad el a rendszert, root promtba add ki a xrandr parancsot, állapítsd meg a kimenet nevét, majd a saját könyvtáradba hozd létre a .xprofile fájlt és abba írd be a
xrandr --output DVI --mode 1024x768
parancsot, ahol a DVI a kimenet neve.
Ezután a vakon történő bejelentkezés után (merthogy az annyira nem nehéz) elvileg jó lesz és beállíthatod a felbontást és kitörölheted ezt a létrehozott fájlt. -
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #30269 üzenetére
safe mód dpkg-reconfigure xserver-xorg?
-
rjg
őstag
válasz
Sk8erPeter #24719 üzenetére
Nálam is három Asus van a családban. Amióta az Albacomp lett a kizárólagos magyarországi szerviz kb 3 éve, (persze nem saját néven, de hozzájuk viszik az összes Asus-t Székesfehérvárra) és nem lehet személyesen bevinni a gépet és megvárni a javítást, azóta kb 3x-4x küldtem hozzájuk akkor még garanciális javításra két gépet. De minden esetben kivettem a "vinyókat", mondván senkinek semmi köze a céges és privát dolgaimhoz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24726 üzenetére
Eddig szó nem volt törölt fájlról.
nekem egy lényegében döglött vinyóról sikerült a művelet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24723 üzenetére
"Oké, de milyen programmal sikerült ennyit lementened?"
mcLehet beázott az is.
Így jobb?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #24719 üzenetére
hát az már inkább bunkóság ....
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24702 üzenetére
Linux alól sikerült már lementeni olyan adatot, amit win egyáltalán nem látott. Nem sok, 140 giga mp3. Fordítva még nem.
Persze összeomlott ntfs-t azért csak winre bíznék.
(#24712) Sk8erPeter:
Nem lehet, hogy hdd-t is cseréltek?
(#24715) pokey
apt-get mélylélektant kell tanulmányozni. Kell lenni olyan opciónak, hogy az install only csomagokból hányat tartson meg. Legalább is yum így csinálja.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #24714 üzenetére
néha nem lehet tudni h a szervizesek mit miért csinálnak
csak 1 tipp volt a hdd csere, nem tudom h mi értelme lenne letörölni róla mindent ha nem szoftveres a probléma -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #24712 üzenetére
ezért maradtam inkább a nagyobb márkák üzleti modelljei miatt, kisebb hibalehetőség, nagyobb support
pl itt Mo-n a hp-nak van legalább 3-4 hivatalos szervize
amúgy az apró betűt mindig el kell olvasni, csak azt nem tudom h ezek miért apró betűsek mikor fontos dolgok vannak benne
nem lehet h hdd csere volt benne? esetleg nem volt legális os rajta ?
Kendek: köszi, de ez sem adott választ a véletlenszerű restartra
alig van terhelés, bár az igaz h a memória használat kicsit ugrált
de soha nem ment le 1.5 mb alá a szabad és még volt 4-5 mb cached is -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24702 üzenetére
Időközben haverom említette a PhotoRec progit. Erről vélemények?
Esetleg egyéb alternatíva?
Biztos van itt olyan, aki már vesztett adatot, és szerette volna visszahozni.Mellesleg gratulálok az Asus portugáliai szervizének. Nővérem most Sp.o.-ban él, ott viszont állítólag nincs hivatalos Asus szerviz, ezért elküldték a laptopját egy problémával Portugáliába. OK, először megérkezett, nővérem bekapcsolja, nem működik a Wi-Fi-része (azzal előtte nem volt gond). Jó, visszaküldi, viszonylag gyorsan megcsinálták, bekapcsolja, és azt látja, hogy a merevlemeze teljesen üres, úgy, ahogy van, formázták.
Milyen alapon? Mi a francnak? A laptopnak annyi volt a baja, hogy beázott, alaplapot kellett cserélni, de nyilván gondolom ugyanolyanra cserélték... Mi a francnak kellett formázni? Ráadásul a vinyón két partíció volt, miért voltak képtelenek csak a rendszerpartíciót formázni?
Állítólag a papíron, amit aláírt, valami apróbetűs résznél szerepelt egy olyan kitétel, amivel ebbe beleegyezett, de 1.) ki a franc olvassa el betűről betűre az összes apróbetűs pontot? (jó, hát tanulság, ezek szerint tényleg kell) 2.) ilyenkor véleményem szerint minimum, hogy felhívják a kedves kliens figyelmét egyetlen árva mondattal, hogy mentsen adatot, mielőtt elküldi a szervizbe, különben adatot veszíthet.
Shame on them... -
válasz
Sk8erPeter #24622 üzenetére
Egy ilyen parancsot futtass le azért, hátha segít (már korábban is ajánlottam):
sudo chown -R "felh.név" /home/"felh.név"(#24623) kozyadam: neked akkor inkább egy Wubis telepítésre lenne szükséged. Kipróbálásra, ismerkedésre az nagyon is jó, aztán ha megtértél akkor mehet külön is.
-
válasz
Sk8erPeter #24618 üzenetére
Gratulálok! Ugye, hogy nem is kellett volna ennyi időt várni vele, ez egy viszonylag egyszerű művelet volt, igazából semmi kockázattal.
Na fiúk, felraktam én is ezt a pre 10.4-es Catalystot, ala fglrx 8.721-et, de nem sokáig bírta, pár perc után csináltam inkább egy teljes rendszer-visszaállítást. Én nem tudom, hogy ezek mit csinálnak, de igazán több energiát is belefeccölhetnének a driver fejlesztésébe.
-
válasz
Sk8erPeter #24541 üzenetére
Elmented a /home alá csatolt partíció tartalmát valahova, megcsinálod a particionálást, rámásolod az új partícióra az elmentett /home tartalmát, majd az fstabban átírod a régi UUID-t az újra (vagy az új partíciónak adod a régi UUID-jét), ennyi. Persze, ha biztosra akarsz menni, vagy nem klappolna valami miután beírtad a jelszavadat, add ki a következő parancsot is:
sudo chown -R Sk8erPeter /home/Sk8erPeter
(Már ha ez ott a neved, gondolom nem, de értsd rá, főleg, hogy ez így nem is lehetne ugye.) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24405 üzenetére
Kicsit azért parázom ettől az utólagos partíciólezúzástól, és azt sem tudom biztosra, hogy elég-e, ha csak simán lementem a /home tartalmát valahova, aztán visszamásolom.
Kell csatolási pontokat állítgatni az utólagos particionálást követően? Vagy csak szerkesszem az fstab-ot? Az UUID-t mondjuk ki tudom deríteni Live CD-n, és az egyezni fog azzal, ami a telepített oprendszeren lévő UUID?
Bocs a sok kérdésért, de nem szeretném elcseszni a jelenleg jól működő rendszeremet. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24407 üzenetére
tudod úgy, hogy belekattintva egy kicsit lefelé mozgatod az egeret>az egész 'sor'-t kijelöli. engem meg kifejezetten zavar már a windowson, hogy ha belekattintok, akkor az egészet kijelöli.
(#24411) sheratan
"szerintem ő arra gondolt, hogy windowsban a szimpla kattintásra kijelöli. ott meg az a nehézkes, ha csak egy részét akarod átírni a címnek."
+1, ezt is akartam írni. -
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24410 üzenetére
cimsorba: about:config
szűrő:click
lesz egy olyan, hogy "browser.urlbar.clickSelectsAll", ezt állitsd true-ra (duplaklikk rajta), bezárod a lapot, aztán az lesz, amit szeretnél.szerk: ja, ez ff-re igaz, máshol nemtudom lehet-e ilyet, de gondolom valahogy biztos.
-
Atapi
senior tag
válasz
egy böngészőt irhatnál. nekem ff 3.6 duplakattra kijelöli, az ugy nem elég/neked nem csinálja?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Firefoxban, Operában kattints duplán (Chromeban meg háromszor)
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sk8erPeter #24405 üzenetére
,,na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem." - Pedig nekem sokszor segített (1 HDD-m van)
-
válasz
Sk8erPeter #24381 üzenetére
Sajnos nem lehet, az csak a vezeték nélküli hálózati kártyák Windowsos meghajtóval való beüzemeléséhez jó. Ha más nem, akkor VirtualBoxot is használhatsz, akkor nem kell újraindítani a gépet.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24231 üzenetére
ha a logikai partíción belül akarsz osztani, akkor, mivel eddig azon belül csak egy partíció volt, nem az sdb4-re, hanem az sdb5-re kell kattintani, azt csökkenteni, csak ekkor hozod létre azt, amit szeretnél. mert itt az egész logikait csökkentetted. na, ez nem jó. töröld a helyet, amit újonnan csináltál, növeld meg az sdb4-et, stb. ha grafikusan, akkor az legújabb partíciódnak nem az sdb1-4-gyel kellene egy szinten lenni, hanem az sdb5-tel. de nem így van.
-
FixY67
senior tag
válasz
gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele.
cfdisk-et próbáld, de lehet, hogy az ubuntu fdisk-je is boldogul vele. -
Nkboy
senior tag
válasz
Szia!
Én úgy nézem az egy külön partíció, nem a kiterjesztettben van benne. Ezért nem enged létrehozni többet, mert megtelt a partíciós tábla.
-
FixY67
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24181 üzenetére
Hát ha a partíció törlése után nem tudsz a helyén extended partíciót létrehozni, akkor pánikmegoldásként bevethető az LVM - feltéve, hogy a plusz partíciót is a linuxod alól akarod felhasználni. Bár őszintén szólva nem teljesen világos, hogy hogy sikerült olyan partíciót készítened, ami egyszerre elsődleges és extended...
-
válasz
Sk8erPeter #24163 üzenetére
Fel lehet húzni a kubuntu-desktopot is, aztán belépéskor kiválaszthatod, melyik felületet szeretnéd. A menüben persze szeretnek keveredni az alkalmazások, de van rá mód, hogy mindig a megfelelő programok jelenjenek meg.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24137 üzenetére
igen, tényleg van ilyen, sőt, közben rájöttem, hogy nekem is fel van telepítve.
-
válasz
Sk8erPeter #24137 üzenetére
Nem kell
lsusb | grep -i sata
-
FixY67
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24123 üzenetére
php5-cli - írja, hogy ez a csomag nincs telepítve. A PHP-nek nincs szüksége a parancssori interface-re ahhoz, hogy működjön. Ez csak egy extra "fícsör", amit külön lehet telepíteni.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sk8erPeter #24102 üzenetére
Ha fent van a hivatalos Ati driver, akkor nem kell engedélyezned. Nekem is volt HD3850-em Linux alatt, akkor is a hivatalos Ati driver volt rá a legjobb. Ha teljes képernyőre raksz egy filmet, akkor beakad? Mert nekem ilyet csak Gnome-os disztrónál csinált, KDE-n simán ment.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24086 üzenetére
Itt valaki az utsó bekezdésben feltett kérdésre esetleg?
Thx!
Amúgy ez az effektes dolog másnál is relatíve lassú? Pl. a teljes képernyőre kirakás. Amikor rángatom az ablakot, és az "utánhúzós" effektus jön elő (ha értitek, mire gondolok
), akkor egyáltalán nincs akadás, lassulás, csak az új ablak megjelenésénél és full screennél.
-
harry
veterán
válasz
Sk8erPeter #24092 üzenetére
Tudom, de most a franc fog ezzel vergődni -> "majd holnap játszok azzal, hogy áramtalanítom meg hasonlók."
Az amúgy továbbra is működni látszik, ha login után csinálok egy x restartot. Nem tudom meddig, lehet több óra után megint előjönne valami.
Meglepett amúgy, hogy vannak ilyen témák ubuntuforums-on, több is, hivatalos bugreport is - ennek ellenére nem megy. Holott nekem ezzel régen nem volt gondom... Kubuntu alatt is találkoztak ezzel. Nem tudom, mi volt ezen a gépen korábban, 8.04 vagy 10... akkor nem vlt gond, meg utána sem darabig, nem tudom, mi hozta elő - és miért van már installnál is.
-
harry
veterán
válasz
Sk8erPeter #24089 üzenetére
Majd megnézem. Egyelőre ezt próblátam: [link] Kijelentkeztetett, majd vissza. Eddig jó. Megnézek egy restartot.
Egyelőre jónak tűnik. Lehet tényleg megoldotta a hibát. Hát örülnék neki. Ellenben nem értem, telepítésnél egy live OS alatt, miért lehet, akkor lehet tényleg megnézném a bios-resetet... Egyelőre hagyom így.
mousetweaks
-
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #24040 üzenetére
simán ugy nem megy, hogy:
scp /home/pete/komplex_main.cpp hpxxx@ural2.hszk.bme.hu:/szoftlab2/
? -
válasz
Sk8erPeter #24036 üzenetére
Láttam, olvastam. Úgy döntöttem, hogy ahhoz a topichoz nem szólok hozzá, dabadab pedig jól tette, amit tett, ollie igen visszafogott volt. dabadab persze nem zárta volna a topicot, ha upszilon ad forrásokat, ahogy kérték tőle a topicban, de nem tette - csak flame-elés ment.
-
válasz
Sk8erPeter #24043 üzenetére
3850-el van a gond ugye? Ahhoz kell az fglrx igen, elméletileg amit felajánl a zárt meghajtók telepítésénél, annak jónak kellene lennie. Ha mégsem, akkor deaktiváld, majd az általad linkelt meghajtót szedd le, és azt rakd fel. Mindenképpen érdemes is, mert számos hiba és teljesítmény javítás van már benne ahhoz képest, mint ami a tárolókban megtalálható.
Telepítés: terminálban
sudo sh ./ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
Meg persze egy újraindítás. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sk8erPeter #24043 üzenetére
Én mindig a gyári drivert használtam, az faszán viszi a bővített effekteket is. Kapd le a gyári drivert, aztán sudo sh ati izébizé... és már telepíti is. Így rendes CCC-t is kapsz.
Kendek: olvasgtva a myth dolgokat, ha jól fordítom, egyszer majd a jövőben procikat is fog tudni emulálni. Legalább is remélik a készítői.
-
Atapi
senior tag
válasz
Sk8erPeter #23928 üzenetére
ctrl+ins ill. shift+ins sem megy?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #23928 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #23932 üzenetére
Azért egy kicsit még te is csiszolhatsz a stílusodon.
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged