- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
kovaax #39797 üzenetére
Hell! \m/
Mondok megnézem nouveau driverrel mit tud a lelkem. A további illesztőprogramok-ban kettőt hoz fel nekem:
NVIDIA gyorsított grafikus illesztőprogram (Verzió: 96) [Ajánlott]
NVIDIA gyorsított grafikus illesztőprogram (kiadás utáni frissítések) (Verzió: 96-updates)Eredetileg az első volt csak aktiválva, utána felraktam kézzel (=ráklikkeltem amikor megtalálta) a másodikat. Ezzel nem jó a képfrissítési frekvencia. Leszedtem a másodikat, és most erre azt mondja, hogy "Az illesztőprogram nincs aktiválva.". Az elsőre meg azt mondja, hogy "Az illesztőprogram másik verziója használatban van." Mindkettő előtt szürke a pötty. Az Xorg.0.log szerint az NVIDIA drivert használja továbbra is.
Kérdésem egyszerű: hogyan lehet leszedni az NVIDIA drivert?
-
kovaax
őstag
válasz
Csakénvagyok #39795 üzenetére
Ez desktop, ezt klikkelgetni kell...
Nem tudom átállítani a színmélységet sem. Vagy azt sosem lehetett Xfce.ben???
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Csöndben lecseréltem a 10.04 custom installomat a 11.10-re a játszós gépen, így továbbra is Xubuntu, szóval nem fogom tudni megmondani a tutit az Unity-ről. Felment szépen. Annyira nem volt még időm szüttyögni vele, de ami rögtön előjött, az a monitor frissítési frekije, a zárt meghajtó nem akarja a sokat valamiért (de emlékeim szerint ez mindig is így volt).
-
kovaax
őstag
válasz
#16695808 #38784 üzenetére
Alapvetően az mkv az egy ilyen csomagolt formátum, első körben az mkvtoolnix csomagot ajánlom, ebből az mkvinfo -val tudod listázni, hogy miket tartalmaz az mkv fájl, mkvextract -tal meg szét tudod szedni. Ha nem avi van benne, akkor kell csak elkezdeni konvertálgatni olyan formátumra, ami neked tetszik.
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Ne legyetek már ennyire naívak! Azért árulnak ilyen sehogyse felrakott linuxszal laptopot, hogy a nagyon árérzékeny vevő is tudjon venni magának laptopot, amire úgyis lopott vindózert fog felrakni. Szóval a linux a kiskapu, amivel ki lehet játszani azt, hogy nem lehet oprendszer nélkül eladni gépet.
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Ilyet próbált valaki 10.04-en, vagy későbbi ubin? Ki akarom próbálni a kiherélt Debian IceWM-es rendszeremet ubuntu alapokon... Kőszike!
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
ballington #37956 üzenetére
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
Goatman #37866 üzenetére
Itt nézelődjél. Nem tudom mennyire friss az adatbázisuk.
-
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37851 üzenetére
Ja, a REISUB sem megy?
-
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37824 üzenetére
Akkor kisnyúl...
Én nem pc-hez vagyok szokva, és azokon tényleg nem gond, ha meghal egy-két távoli lemez, vagy esetleg a rendszerlemez tükre szétesik, komplett memóriamodul meghal. De pc-n bármit el tudok képzelni.
-
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37822 üzenetére
Korábban voltak gondok az intel driverrel, de mintha már kijavították volna. Azért próbáld meg, hogy vesa driverrel is fagy-e.
-
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37820 üzenetére
A vasról írhatnál néhány konkrétumot, hátha valaki talál olyan elemet, amivel szintén szívott.
-
kovaax
őstag
válasz
énvagyokAdam #37788 üzenetére
A logokban (/var/log) gondolom nem találtál semmit...
-
kovaax
őstag
válasz
Hennet #37714 üzenetére
A felhasználód könyvtárában van egy rakat rejtett fájl és könyvtár, azokban vannak elmentve a beállítások. Ha nyitsz egy terminált, és kiadsz egy ls -a parancsot, akkor fogod látni őket. Egy csomó beállítás van a .config könyvtár alatt, de sok alkalmazás saját rejtett könyvtárat csinál.
Szerk.: Nem beszélni magyar.
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #37667 üzenetére
ubufox: You can remove it safely.
xul-ext-ubufox: You can uninstall this if you prefer to use a pristine Firefox install.Akár mindkettőt is leszedheti, és felrakja a másodikat, ha máshogy nem megy. Mondjuk azt sem értem, hogy miért akadt el vele az apt, szóval bármi megtörténhet, de én ilyesmivel próbálkoznék.
Szerk.: Elszabtam a formázást...
-
kovaax
őstag
válasz
szaszayanou #37665 üzenetére
Mivel fent van a xul-ext-ubufox, nem kell, vedd le nyugodtan (jó a apt-get remove ubufox).
Azért egy sima apt-get -f install parancsot is adjál ki, én mindig így használom...
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #37654 üzenetére
Nem véletlenül ütközik, ha jól látom: http://packages.ubuntu.com/natty/ubufox
Lehet egyszerűbb ezt purgálni, ha az apt-get -f install nem rakja rendbe.
-
kovaax
őstag
válasz
qamu74 #37562 üzenetére
Tartsd lenyomva az Alt és a SysRq billentyűket, és lassan (kb. 1 másodperces szünetekkel) gépeld be azt, hogy "reisub".
Szerk.: Ez csak akkor működik, ha a /etc/sysctl.conf -ban engedélyezve van (kernel.sysrq = 1 például).
Szerk.: Merthogy disztribució függő ez a beállítás, valamikor régebben még működött default az ubiban, most nem tudom mi az ábra. -
kovaax
őstag
válasz
whisperity #37081 üzenetére
Szerk.: 27 másodperc...
-
kovaax
őstag
válasz
pocokxx #37014 üzenetére
Ha a jelenlegi /home-od után van a szabad hely, akkor gparted-del össze tudod őket vonni, így:
http://www.ehow.com/how_8133160_merge-partitions-gparted.html -
kovaax
őstag
Szivesen.
Két okból sem volna praktikus. A fontosabb szerintem az, hogy ha az eredetiben találnak valami hibát, és kijavítják, és felkerül az új verzió, akkor a linken keresztül is ezt az újat fogod használni, míg ha másoltad, akkor a másolt helyen a régi, elavult, bugos marad. A másik meg, hogy a 9540 bájt helyett csak 26-ot foglalsz (ami persze nem teljesen igaz, de most ebbe ne menjünk bele).
-
kovaax
őstag
Szerintem az a hiba, hogy a find több találatot ad vissza. Ez alapján neked a /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gconv/UTF-16.so fájlt kell linkelni ide: /usr/lib/gconv/UTF-16.so. Most vagy ezt találta meg, vagy sem. ls -l /usr/lib/gconv/UTF-16.so mit mond?
Szerk.: Bár ha a NOD 32 bites, akkor pont a másikat, ezt: /usr/lib32/gconv/UTF-16.so. Ehhez fent kell lennie a libc6-i386 csomagnak.
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
válasz
floatr #36552 üzenetére
Én jobban utáltam azt az időszakot, amikor majdnem minden kérdésemre olyan választ kaptam, ami nem volt válasz a kérdésemre.
Pl. kérdeztem, hogy X programban hogy lehet ezt vagy azt átállítani. Lehetséges válaszok:
1. Használjam az Y programot, az is tudja.
2. Használjam a Z programot, az ugyan nem tudja azt amit én szeretnék, de minden más funkciója sokkal jobb, mint az X-é.
3. Töltsem le a legújabb verzióját X-nek, fordítsam le, és az alapból tudja.
4. Töltsem le a legfrissebb kernelt, és fordítsam le.
5. Használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t.
6. Ne használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t. -
kovaax
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #35497 üzenetére
Ezeket böngészd végig: http://askubuntu.com/questions/28822/unable-to-use-tl-wn821n-wireless-adapter
-
kovaax
őstag
Azért van egy süketsége az új xfce-nek: csináltak egy opciót az Asztalra, hogy "Cserélhető eszközök". Csak éppen az egyéb vinyó particiókat is a cserélhetőek közé sorolja... Ezt úgy lehet kicselezni, hogy felveszed az fstab-ba noauto-val azokat a particiókat, amiket nem akarsz az asztalon látni, ettől nem fogja kirakni, de a cserélhető eszközöket igen.
-
kovaax
őstag
Több megvalósítása létezik az advanced formatnak, de a Gparted 4k-s határra rakja a particiókat automatikusan, xubuntu live cd-t használtam a 2 terrás vinyóm particionálásához is (Debiant raktam rá). Most hogy ha kifelé is 4k-s szektort mond a vinyó, azt nem tudom kezeli-e, az enyém 512-nek vallja magát.
-
kovaax
őstag
válasz
kovaax #35016 üzenetére
Nyitottam amúgy egy natty.txt-t is. Tegnap egy kedves ismerős laptopján kellett megcsinálni, hogy a skype-ban ne fejjel lefelé legyen a kép, meg működjön a beépített mikrofon is. És a sikeren felbuzdulva feltoltam a natty-t a teszt gépemre. Felment szépen, bár a grub-ot betolta az mbr-be, és mintha nem kérdezett volna rá sehol, hogy hová rakja, de mindegy, mindenkit felismert szépen. Itt is tartok vele most, úgyhogy a fájl egyelőre még üres.
-
-
kovaax
őstag
válasz
Chuck Norris #34093 üzenetére
Nem egyszerűbb volna újrahúzni? Meg aztán azt sem értem, hogy ha most ismerkedik a linuxszal, akkor minek külön /usr partició, miért nem elég a / swap /home triumvirátus...
-
kovaax
őstag
Ubuntu könyvtár struktúra
Forrás: https://help.ubuntu.com/community/LinuxFilesystemTreeOverview
/bin itt vannak a leggyakrabban használt terminál parancsok, mint ls, mount, rm, stb...
/boot a rendszerindításhoz szükséges fájlok helye, mint a kernel, RAM diszk imidzs, bootloader konfig fájlok.
/dev itt vannak az eszközfájlok, amik a rendszer erőforrásait reprezentáló speciális fájlok.
/etc a rendszer egészét érintő konfig fájlok helye.
/home a felhasználók könyvtárai.
/lib dinamikus programkönyvtárak, kernel modulok.
/media külső eszközök csatolására szolgáló könyvtárak, mint lemez, leválasztható média (cd, dvd, usb kütyük).
/mnt szintén csatolásra szolgáló könyvtárak, de ideiglenesek, mint pl. hálózati fájlrendszerek.
/opt egyéb programok helye, amiket nem a csomagkezelő kezel.
/proc virtuális fájlrendszer, amit a kernel használ a processzekkel való kommunikációra (és mi is ki tudunk belőle olvasni egy csomó hasznos dolgot).
/root a szuperjúzer home könyvtára, mert a /home általában külön partición/lemezen van, és nem árt, ha van a szuperjúzernek home-ja, ha véletlenül a /home fájlrendszer nem elérhető.
/sbin a legfontosabb admin parancsok, amiket leginkább a root használ (és amik feltétlenül szükségesek a rendszer indításához, javításához(!)).
/srv szolgáltatások adakönyvtárai, mint a HTTP (/srv/www/), vagy FTP.
/sys virtuális fájlrendszer, amin keresztül el lehet érni, vagy be lehet állítani a kernel dolgait.
/tmp az alkalmazások ideiglenes fájljainak helye.
/usr a felhasználói programok és alkalmazások többsége itt van, részben ismétli a gyökér könyvtár felépítését, mint például /usr/bin/, /usr/sbin/, /usr/lib/.
/usr/local a helyben telepített (forrásból, pl.) felhasználói programok és alkalmazások, részben ismétli a gyökér könyvtár felépítését, mint például /usr/local/bin/, /usr/local/etc/, /usr/local/lib/.
/var az alkalmazások gyorsan változó adatait tartalmazza; itt vannak a rendszer logok is a /var/log könyvtárban.Nézzük, hogy egy átlagos program hova kerül ebben a rendszerben:
http://packages.ubuntu.com/maverick/i386/firefox/filelist
/etc/firefox/: a program alapbeállításai, az első indításkor létre fog jönni a felhasználó home könyvtárában egy ~/.mozilla/firefox/ könyvtár, ahová a felhasználó saját beállításait menti el
/usr/bin/firefox: ez maga a program, ezt indítom el, ha böngizni akarok
/usr/lib/firefox-3.6.10/: itt vannak az alkalmazás dinamikus programkönyvtárai
/usr/share/doc/firefox/: a program dokumentációja
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest