Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Siriusb #32795 üzenetére

Hi!
    Köszi, és miért jobb, ha ext2 a /boot?
    Gondolom egyelőre nem igazán fogom hiányolni a btrfs-t... Vagy cáfolj, ha tudsz komoly előnyöket átlagfelhasználó számára. :B

Van egy nem feltétlenül témába tartozó kérdésem, azért bátorkodom mégis itt feltenni, hátha valaki már találkozott hasonló problémával:
    Ubuntu 10.10 x64 verziót szeretnék feltenni, eljutok a bootképernyőig, utána elindítom, hogy menjen a telepítés, de onnantól fogja magát, és leáll, nem reagál többé, csak villog a bal felső sarokban a kurzor. Az oprendszer telepítés nélküli kipróbálása menüpontnál ugyanez történik. Nem értem, mi van.
    Az Ubuntu 9.04 x86 verzió telepítője működik. A Windows 7 x64-telepítő is működik, elindul, nem villog a kurzor...
    Most próbáltam a 10.10-es x86 verziójával is, azzal is ugyanez a helyzet... :W
    Kompatibilitási probléma? Elég furcsa lenne... :U

Valószínűleg NEM magával a képfájllal, NEM is a CD-vel van a gond, mert már letöltöttem két példányban HIVATALOS forrásból (két szerverről is), kiírtam CD-re, majd pendrive-ra is, mind a két változatot, de nem megy.
    Érdekes módon van, hogy a szokásos első telepítőCD-s Ubuntu-logóig sem jutok el, ismét a kurzorvillogás jelentkezik, kivéve, ha rögtön nyomok valami gombot. Szóval elég furcsa... :U
    Mi lehet ez? :F

• Kendek

MODERÁTOR

válasz Siriusb #32795 üzenetére

Ha btrfs, akkor pedig ez a PPA, különben 3-4-szeres a dpkg lassulása.

Aktív témák