- Netfone
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na basszus, "MEGOLDVA"... Az idézőjel szándékos.
Azóta tovább kísérletezgettem, és az
acpi=off, noapic ÉS nolapic
boot-opciókat bekapcsoltam, és már nem állt meg az említett sornál.Korábban kikapcsoltam az Integrated NIC opciót (LAN), a Wireless-t, a Bluetooth-t, AHCI-ról ATA-ra állítottam, de nem használt.
Mindegyik változatnál (!) következetesen a
NET: Registered protocol family 1
sornál akad el, HA nincsenek bekapcsolva az opciók.
Ez lehet tudni, mit takar egyáltalán?Most nemsokára kiderítem, konkrétan melyik boot-opció volt jó hatással.
Mindenesetre elég zavaró...SZERK.: úgy tűnik, az
acpi=off
boot-opció elegendő a telepítő működéséhez! (A többit most kihagytam, és úgy is működött, hogy ez az egy volt aktív.)Ennek mi az oka?
A vinyó egyébként SAMSUNG HM251HI.
Nem megoldható, hogy ACPI is menjen? -
Sk8erPeter
nagyúr
De ennek mi lehet az oka?
Elvileg az alternative verziók lényege, hogy olyan gépeken kell használni, amelyek valamilyen okból nem támogatják a grafikus felület futtatását.
10.10-nél van valami kompatibilitási probléma?Most kiszedtem a boot-opciók közül a "quiet splash"-t, és így már látható, hogy a
NET: Registered protocol family 1
sornál akad el.
(ezelőtt közvetlenül:
UDP-Lite hash table entries: 512 (order: 2, 16384 bytes) )
Erre ötlet?Szerk.: ja, és még egy, próbáltam már az AHCI kikapcsolásával is (ATA-módba állítva).
-
Próbáld meg azt, hogy kreáltatsz egy xorg.conf fájlt és azt egészíted ki a Modes sorral/sorokkal. Próbáld meg úgy is, hogy a monitort bent hagyod, meg ha nem megy vele, akkor úgy is, hogy kitörlöd azt a szekciót.
Ctrl+Alt+F1 -> bejelentkezelsudo su
stop gdm
X -configure
start gdmA megkreált xorg.conf.new fájlt vagy a /root, vagy a ~/ könyvtárba teszi, kiírja majd úgyis, azt módosítsad akkor, aztán mehet a /etc/X11-be .new nélkül.
-
Ez biztosan valami bug lehet, amely az adott konfiguráción jelentkezik. Annyit tudsz tenni, hogy az alternate telepítő CD-t letöltöd, majd azzal telepíted. Ha nem is annyira szép meg egyszerű azzal felrakni (és tovább is tart), de legalább kisebb az esélye, hogy ilyesmi problémába ütközöl.
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Netfone
- sziku69: Szólánc.
- Fujifilm X
- Borderlands 4
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Demót kapott a Little Nightmares III
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- További aktív témák...
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó AirPods 4 (non-ANC) 2 év jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest