- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
szia,
vissza raktam a gyári fw és megjött a nas is de a letöltés alig akar menni 11 MB/s környékén mozog amit kevésnek találok Digi1000-nél...
a Current NAT Status és a Current Hardware NAT Status engedélyezve.
a letöltő kliensben és a routeren is engedélyezve az upnpvmit még be kéne állítanom? nem jövök rá mi lehet a gond
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
köszi, akkor majd rászánom magam vmikor és vissza rakom a gyári fw.
e szerint az írás szerint kell eljárni?Luci/Rendszer/Mentés és Firmware frissítés/Új firmware image flash-elése:
1: A beállítások megtartása elöl ki kell venni a pipát.
2: Tallózásnál megkeressük a letöltött webrevert fw-t.
3: Flash image gomb megnyomás.
4: Az oldal visszaadja az MD5 ellenőrző összeget, amit a letöltési oldalon a webrevert fw mellett található textfájlban lévő ellenőrző összeggel összehasonlítunk.
5: Ha egyezik az ellenőrző összeg, akkor mehet flashelés.
6: 3 percig nem nyúlunk semmihez!
7: Gyári webes felület meghívása megfelelő IP-címen (192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).ezt kell a flash image-nél majd? - wdr3600v1_en_3_13_26_up(130129)_webrevert.bin
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15760 üzenetére
digi1000 (1000/200 Mbit/s) a netem
jelenleg a routerral töltök transmissionnal és ezt a feladatot fogja átvenni a nas. szóval leginkább csak torrentre fogom használni a nas-t.
( annak idején azért lett az eredeti fw lecserélve erre a mostani suste/headless@OpenWrt@0.8.1-re mert a routeren lévő transmission-nal töltöttem a routerre rádugott hdd-re de ennek már nem lesz jelentősége ha meglesz a nas. szóval nekem mind1 milyen fw van a routeren a lényeg a minél nagyobb sebesség elérése és a stabilitás )
a routernak nem kell semmi extra feladatot ellátnia.
ez esetben mit tanácsolsz? -
baandii
senior tag
sziasztok,
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 van jelenleg a routeren és ha minden igaz egy héten belül nas tulajdonos leszek.
azt szeretném kérdezni hogy ettől függetlenül maradhat ez a fw vagy rakjam vissza a gyárit??
csak azért kérdezem mert mintha korábban azt olvastam volna hogy nas-hoz a stabilabb és optimálisabb net kihasználás miatt jobb a gyári fw. -
baandii
senior tag
válasz
vargalex #15747 üzenetére
lehet a router és az s905x-es box mellé inkább beszerzek egy QNAP TS-228 NAS-t.
csak azt nem tudom hogy a 4K HDR-s filmek akadás mentesen átmennek e majd.
a routernek és a nas-nak gigabites a csatija de a boxnak csak 100as. vagy ez nem gond szerinted? -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15740 üzenetére
az s905x játsza le mert a routerre rákötött hdd fel van csatolva az s905x-re smb-n csak akadozik a lejátszás. lehet azért mert az s905x-ben csak 100as lan van vagy azért mert nem bírja a transmissiont és a lejátszást is...vagy nem tudom
ha közvetlenül a boxra dugott hdd-re töltenék a ruterrel akkor nem lenne gond a lejátszással de ezt a cif-es dolgot már próbáltam és nem jött össze sajnos -
baandii
senior tag
suste féle fw van fent. a routeren lévő transmission csak a routerre rádugott hdd-re tud tölteni vagy beállítható hogy egy kodis media boxra (s905x) rádugott hdd-re töltsek?
-
baandii
senior tag
sziasztok,
csináltam egy factory resetet és beállítottam újra mindent ahogy korábban mondtátok eddig semmi gond.
a transmissiont is beállítottam a leírtaknak megfelelően viszont a "http://192.168.1.1:9091/transmission/web/"-re ez a hiba üzenet jönmit felejtettem el?
a segítőknek előre is köszönet!
-
baandii
senior tag
köszi, lehúztam a hdd-t a routerről és a 9092/System/resets alatt nyomtam egy samba vissza állítást...hátha így jó lesz
-
baandii
senior tag
-
baandii
senior tag
sziasztok!
a routerre rá van dugva egy 1 tb-os hdd amire transmission keresztül szeretnék letölteni és a letöltési mappát smb-n keresztül megosztani hogy egy androidos média lejátszóval elérjem hálózaton keresztül, ennek a beállításához kérnék segítséget
ez a felállás a múlt hétig működött is suste fórumtárs jóvoltából de akkor újra kellet raknom a média lejátszón a libreelec rendszert. korábban fix ip (192.168.1.152) cím lett beállítva az androidos média lejátszóhoz és ha minden igaz helytakarékosság céljából a transmission is átmozgatásra került a routerről a hdd-ra.
próbálgattam már mindenféle beállítást ( remélem nem nyomkodtam el nagyon semmit ) de nem tudom megint össze hozni
csináltam egy pár képet, így néz ki most a rendszer: KÉP1, KÉP2, KÉP3, KÉP4
-
baandii
senior tag
hellosztok!
van nekem egy androidos media lejátszóm ami nem látja a routerre rádugott hdd-t. mit tudok ez ügyben tenni
-
baandii
senior tag
én értem mit mondasz, hogy egyik helyről a másikra másoljam át általam indítva a filmeket. a meghajtókat is latom azzal sincs gond
csak én úgy szerettem volna és lehet nem fogalmaztam pontosan, hogy az egyik helyről a másik helyre másolástt ne nekem kelljen elindítani hanem automatikusan történjen. vagyis a luciba a transmission beállításoknál a "befejezetlen fajlok mappába" beállítom a felcsatolt hdd-t, a "letöltési könyvtár"-ra meg ahova a végleges filmek kerülnek a box útvonalát amire 2 tb-os hdd van dugva. így amikor a felcsatolt hdd-re lejönnek a filmek automatikusan átmásolja a 2 tb-os hdd-re.
amúgy nem győzőm hangsúlyozni de köszönöm az eddigi segítségedet neked és Headlessnek is
-
baandii
senior tag
az ok hogy a router arra a hdd-re akar menteni ami fel van csatolva mert én is arra akarok.az a baj hogy ami most fel van csatolva hdd a routerre és amire tőltök kicsi nem fér rá sok film, csak egy átmeneti letöltési helynek szántam amiről utána átakartam mozgatni a filmeket a végleges helyükre egy 2 tb-os hdd-re ami a boxra van csatlakoztatva.
erre kéne vmi megoldás.
egyszerűbb lenne az életem ha letudnám formázni a boxra dugott 2 tb-os hdd és felcsatolni a routerre hogy arra töltsek de nincs egy másik 2 tb-os hdd amire átmasoljam addig az anyagokat amig a másikat leformázom...
-
baandii
senior tag
foggalmam sincs hogy a flash elfogyott e mert nem tudom hol kell megnézni
az átmozgatást úgy gondoltam hogy Letöltési könyvtár: /Libreelec/hdd2/MX3-TORRENT/TRANSMISSION-download
akkor rámegyek itt a 9092-ben az umount-ra és annyi? törlődnek a transmission beállítások? mert akkor tiszta lappal kezdeném...mert így már nem enged elérési utakat változtatni ahogy te is írtad
-
baandii
senior tag
readme-k elolvasva gui telepítve
, most működik minden kivéve egy dolgot. a hdd-re ami a boxra van rákötve nem akarja átmozgatni a filmeket, a lucin próbáltam másik mappát megadni de nem lehetett nem engedi, mentem alkalmazom a jobb alsó sarokban az ikonra kattintva, újra indítas is volt. a filmek lejönnek a routerre felcsatolt hdd-re de onnan sehova...
nem lehet ezt a transmission részt resetelni? vagy mi a megoldás...pedig már látom a fényt az alagút végén
-
baandii
senior tag
igazad van egyszerűbb lenne ahogy mondod csak annak idején azért lett az ext4 csak egy pár gigásra meghagyva mert arról át lettek mozgatva a filmek egy 2 tb-os hdd-re ami a boxra volt rákötve...most szívesen leformáznám a 2 tb-os hdd-t de nem tudok 2 tb filmet átmásolni sehova amíg leformázom...ezért gondoltam hogy jó lenne ha az átmozgatás működni a kis ext4 hdd-ről ami fel lett csatolva...
ha ezt: /Libreelec/hdd2/MX3-TORRENT/TRANSMISSION-download bemásolom a transmission beállításoknál a "Letöltési könyvtár" sorába akkor jó lehet
a "Befejezetlen fájlok mappája"-ba meg ezt /mnt//MX3-TORRENT/TRANSMISSION-incomingakkor a routerre kéne rádugnom a 2 TB-os hdd is ami most a boxra van rákötve és amire a filmeket akarom átmozgatni?
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15453 üzenetére
azt hittem hogy az a lényeg hogy ezena képen az látszódik /dev/sda5 - /mnt - 346.61 GB / 366.15 GB - 0% (24.00 KB)akkor jó megnyugodtam
akkor gondolom már csak a transmissiont kell beállítani?
közbe felmerült bennem a kérdés...az vhogy megoldható hogy a felcsatolt hdd-ről a letöltött filmeket átmozgassam a androidos boxra rádugott 2 tb-os hdd-re?
-
baandii
senior tag
válasz
baandii #15445 üzenetére
nem lehet telepíteni..."A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki"
pedig azt töltöttem le amit linkeltem...
-
baandii
senior tag
válasz
baandii #15440 üzenetére
beállítottam mindent van net
ezt látom miután rádugtam a hdd-t (1 tb-os hdd ami meg van particionálva, ez egyik része ext4-re formázva erre akarok majd tölteni, a másik ntfs amin filmek vannak) a 9092-es oldalon: kép3 kép2 kép1 ezután mit kell csinálni?
még egyszer köszi az eddigi segítséget mindenkinek
-
baandii
senior tag
felraktam amit suste írt de most se kép se hang...nincs net, hogy továbn?
-
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15426 üzenetére
köszi a segítséget
szóval ha jól értem az a fajl kiválasztásánál betallózóm az innen letöltött suste-OpenWRT-BB-0.8.2-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin-t (még nem volt mókolás a routeren: "Gyári FW esetén a "FACTORY" verzió kell")
majd ezután mehet a formázás/felcsatolás(azért írok ilyen részletesen le mindent mert inkább kérdezek minthogy hülyeséget csináljak
)
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15424 üzenetére
olvasom hogy ehhez a suste féle verzióhoz már nem kell patch...ehhez nincs vmi leírás meg beállítási lehetőség...nem nagyon látok még rá ezekre a dolgokra ezért mindenkitől bocs a láma kérdésekért...
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15422 üzenetére
olvasgattam az össze foglalót...gondolom nekem ez a OpenWrt - vargalex build kellene....ami itt le van írva elég kínai
...nincs ennek egyszerűbb útmutatója? vmi bolond biztos lépésről lépésre típusú
(úgy tervezem hogy a routerre usb-n rádugok egy kisebb hdd-t ami ext4-re van formázva erre töltök torrenten és az elkészült filmeket átmozgatom a másik hdd-re ami a boxra lesz rádugva) -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15420 üzenetére
ez jól hangzik...a hdd formázás már megvolt ext4-re mert android azt szerette arra gyorsabban lehetett torrentezni de ha kell megformázom másra.
akkor ha jól értem a routerre rádugom a hdd-t usb-n majd netkábelen keresztül a box libreelec-kodi párosa lejátsza a hdd-ről a filmeket...elméletileg így van? -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15418 üzenetére
elhiszem, viszont akkor lehetne egy olyan kérdésem ha ez így nem működne...az vhogy megoldható hogy ha nem a boxra dugom rá a hdd-t hanem a routerre akkor arra lehet vhogy torrentezni? és ha igen megoldható hogy utána vhogy a box lejátsza a routerre rádugott hdd-ről a filmeket? kábeles megoldás jöhet csak szóba mert a wifi nem viszi át a 4K-s filmeket...
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15416 üzenetére
igen volt reboot, most már az egész libreelecet a kodival együtt hard reseteltem vissza állítottam mindent alapra de így se működik
gondoltam hátha segít rajta de nem... nem lakik vki a III. kerület környékén
én már kifogytam az ötletekből...de lassan arra gondolok hogy a router a ludas...
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15414 üzenetére
nah újra előről beállítottam megint mindent TM settingsbe és az RPC részbe is beírtam jól az IP-ket de még mindig ugyan az a hiba üzenet...
már nem tudok mit beállítani...az a vicces hogy korábban már működött egy másik androidos boxnál amit ugyan úgy a leírás szerint csináltam mint ezt... -
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15407 üzenetére
ott eredetileg *.*.*.* volt én írtam be a 192.168.0.105-öt mert ebben a leírásban ezt írták: "Allowed IP addresses: 192.168.0.*** ( Nálam!!! Ha a te IP-d is így kezdődik akkor te is ezt írd, ha nem a rendszer infóból kinyert adatokat használd)"
de ha kitörlöm akkor se jó megpróbáltam
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15405 üzenetére
nics beállítva white/black list...
ezt írom be a böngészőbe: 192.168.0.105:9091
böngésző
transmission rpc
router
transmission_1
transmission_2vagy vmit másképp kell csinálni?
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15402 üzenetére
ennek a leírásnak az alapján csináltam meg...rpc beállítások: host-localhos, port-9091, felhasználónév és jelszó-üres nem állítottam be semmit
de így se akar működni... -
baandii
senior tag
sziasztok,
van nekem egy androidos boxom amin libreelec fut, felraktam rá a transmissiont és a laptopra meg a transmission remote gui-t hogy monitorozni tudjam amit letöltök de amikor beírom a host-ot meg a port-ot mindig ezt a hiba üzenetet dobja: "connection refused". böngészőből se érem el miután beírom hogy 192.168.0.105:9091...
már fix ip-t is beállítottam a routeren hátha az a gond de nem...
mit csinálok rosszul? a boxba kell még beállítani vmit, vagy a routeren, vagy a laptopon? mi a megoldás mert nem tudok rájönni egyszerűen...a segítőknek előre is köszönet!
-
baandii
senior tag
hellosztok,
tudna nekem vki egy kis iránymutatást adni. szóval van egy egy androidos kütyüm (androidot nem használom) amin libreelec fut média lejátszásra. a kodi alá feltelepítettem a transmissont és ezen torrentezek. a gondom az lenne hogy a netem nagyon lassan tölt csak. 70-80 mb/s tudnék tölteni a tesztek alapján és ezzel szemben csak kb 5 mb/s jön...értem én hogy a teszt eredményeket nem lehet elérni de ez így nagyon kevésnek tűnik. itt van egy kép a transmission beállításáról és egy a tplink-ről.
a segítőknek előre is nagy köszönet!
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15007 üzenetére
igen gyári. eddig megvan...gondolom itt "add new", de előtte a "DHCP Clients List"-ből kiválasztom a boxot és kimásolom a mac címet? ezután a "Address Reservation" beírom a kimásolt mac címet és az ip-hez mit írok be? amit akarok vagy ami a box ip címe ami mac-hez tartozik amit kimásoltam korábban?
remélem nem írtam le túl bonyolultan
-
baandii
senior tag
hellosztok,
van egy ilyen routerem és egy ilyen andridos box-om, tudna vki segíteni abban hogy hogy állítsak be fix ip-t.
még sose csináltam ilyet...
-
baandii
senior tag
hellosztok,
tanácsot szeretnék kérni a nálam jobban hozzá értőktől
van egy ilyen routerem (gyári fw van rajta) amire rászeretnék rádugni usb-n keresztül egy hdd-t, plusz van egy Beelink MiniMXIII TV Box-om kábellel össze dugva a routerrel.
azt szeretném vhogy össze hozni hogy a routerre dugott hdd-re töltsem le torrentről a filmeket és a minimxiii onnan játsza le a filmeket. ez így vhogy megoldható szerintetek? gondoltam mielőtt neki kezdek kikérem a véleményeteket... -
baandii
senior tag
szerintetek ez a ketyere mennyire lehet működőképes?
Wifije van otthon? Ezzel az olcsó kütyüvel elintézheti, hogy kb. sose szakadjon meg
-
baandii
senior tag
válasz
Multibit #12718 üzenetére
beszéltem a digi-vel tőlük folyamatos a jel a routerbe nincs szakadás, szóval a routerral kéne vmit mókolni. a legújabb gyári firmware van fent rajta kb 2 hete raktam fel. ha net közvetlenül a gépbe megy nincs szakadás, mit próbáljak meg
teljes reset? vagy vmi mást??
-
baandii
senior tag
hellosztok!
már korábban jeleztem itt a problémámat, röviden annyi hogy mióta új albiba költöztem és digi-s lettem a net a router és a gép között hetente többször is megszakad ami most már nagyon idegesítő
szakadásnál a 192.168.0.1-et se érem él és a telón is elmegy a wifi ezért gondolom nem a gép hálókártyájával lehet a baj...már minden létező beállítást megpróbáltam a routeren a csatornáktól kezdve az upnp letiltásáig stb...esetleg tudnátok még vmit tanácsolni mit próbáljak meg? nekem már elfogytak az ötleteima segítőknek előre is nagy köszönet!
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12632 üzenetére
remélem sikerült ITT a kép
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12628 üzenetére
leszedtem, fel is raktam...de itt mit kell nézni?
most látom először ezt a progit
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12626 üzenetére
szia!
most beszéltem a digi-vel ott azt mondták hogy a router és net között nincs szakadás valószínűleg a router wifi-je vagy a router beállításaiban kéne vmit módosítani azt tanácsolták...esetleg vmi beállítás amit másként kéne
vagy vmi ötlet mi lehet a gond
-
baandii
senior tag
esetleg erre vki
-
baandii
senior tag
hellosztok!
elég sűrűn akár naponta többször is lecsatlakozik a laptopom a netről amin csak a router ki/bekapcsolása segít vagy laptopon a routerre történő szintén újra csatlakozás. digi-s a net ha ez számít.
esetleg van vmi beállítási lehetőség amit még a router-en megpróbálhatnék vagy vmi ötlet a rutinosabb felhasználóktól?a segítőknek előre is köszönet!
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
Köszi srácok a segítséget
, működik minden
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12420 üzenetére
sikerült megint belépnem a router menüjébe...beállítottam a fentebb leírtak alapján a jelszót és felhasználónevet majd mentettem...jelenleg a digi által bekötött egy darab kábel megy a routerbe az internet (kék) csatlakozóba de nincs net
vmit elfelejtettem még beállítani
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12417 üzenetére
lehet hogy én vagyok hatalmas láma de a 192.168.0.1-el már megint nem tudok belépni a router menüjébe
megnéztem most nem oszt ki ip címet...mit rontok el?nem értem...
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12415 üzenetére
nagy vagy sikerült
, a 192.168.0.1 volt a megoldás...már csak abban kérnék útmutatást hogy digi-től kapott jelszót és felhasználó nevet hova kell beírni??
-
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12411 üzenetére
gyári fw fut rajta, újraindítás/resetelés megvolt, de hogy ip címeket oszt e ki nem tudom...ezt hogy tudom megnézni
köszi a segítségedet előre is...
-
baandii
senior tag
hellosztok!
vmi szaki tudna nekem segíteni abban hogy a routert hogy tudom konfigurálni digi-s internethez...sehogy se tudok a router menüjébe eljutni hogy beállítsam a jelszót meg a többit, nem működik sem a tplinklogin.net sem a 192.168.1.X-es dolog
a segítőknek előre is nagy köszönet
-
baandii
senior tag
hellosztok!
tegnap óta szerencsés tulajdonos vagyok egy ilyen masinának.
tudna esetleg vki adni egy linket vagy segíteni benne hogy hogy lehet torrentezni vele (le, fel töletni) ha usb-n dugok rá hdd-t/pendrivot filmnézés céljából hogy kell beállítani a dolgokat, lejátszani a filmeket (különböző gépeken) stb...a segítőknek előre is köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest