- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
korábban rengeteget olvastam ezt a témát. Aminek hatására felraktam a OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 firmwaret és tökéletesen be is üzemeltem. Most eladom a routert ezért szeretném a gyárit visszarakni. Elkezdtem keresni és olvasni a hozzászólásokat, de mintha kínai lenne minden.... Úgy tűnik kiestem a témából. Nem szeretném elrontani, ezért kérek tőletek segítséget, hogy hogy csináljam és melyik firmwarét is kell visszaraknom.
Előre is elnézést kérek, és köszönöm a segítséget. -
mikrofon
veterán
Sziasztok!
tudnátok egy leírást adni, küldeni, hogy hogy tudom beállítani a tp-link MA-26a-as 3G modemet WAN-nak? Vargalex firmware-t használok.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
MobilNET-et szeretnék vásárolni, amit a routerre telepített vargalex szoftverrel szeretnék megosztani. Az a kérdés a t-mobil kínálatából melyik modemmel vegyem, melyik kompatibilis és hogy kell életre keltenem?
-
mikrofon
veterán
windowsos gépen könnyen be tudtam állítani a routerre kötött nyomtatót, azonban ubuntu alatt ezt hogy kell?
szerk: közben ez is meglett... csak port nélkül kell beírni az IP-t....
-
mikrofon
veterán
tökéletesen működik a rendszerem. Azonban a minap szembesültem egy dologgal, amit nem tudtam megoldani. A routerre kötött nyomtatóval akartam nyomtatni az androidos telómról. Sajnos nem jött össze. Nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget az androidban, ezért mindenféle programokkal próbálkoztam, de semelyikben sem találtam olyan lehetőséget, hogy IP és port megadásával tudtam beállítani a nyomtatót.
Valakinek van valami ötlete, hogy lehetne megoldani? -
mikrofon
veterán
Egy jó kis androidos progival feltérképeztem a csatornákat. Majd azt az eredményt kaptam, hogy az 1, 2, 12,13 csatorna tökéletes, majd a két szélétől befelé ugrás szerűen lecsökken. A legtöbb WIFI 6,9 csatornán van. Nem viccelek kb 10 db.... Szegény felhasználókat sajnálom, mert valószínű a legtöbbnek akadozik a NET, mert senki nem mondta el nekik, hogy mit jelent a csatorna és milyen hatással van a a minőségre.... Emiatt kicsit irigylem az olyan lakásokat, ahol a falak áteresztőképessége igen alacsony, mert így könnyebben találnak szabad csatornákat..... Még az is lehet, hogy hamarosan építőipari szabvány része lesz, hogy új lakásoknál a lakásokat árnyékolni kell 2,4GHz-en
Gondoljatok bele egy 200-300 lakásos társasházban mit okozna 100-200 WIFI... és egyre terjed....
Szerk:
Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, de Lengyelországban működik egy olyan "hálózat" a nagyvárosokban, hogy access point-tal tudsz csatlakozni. Ha van egy erre alkalmas készüléked, akkor ingyenesen csatlakozhatsz a WIFI hálózathoz, ami úgy működik, hogy bizonyos helyeken nagy sávszélességű INTERNETET elindítanak és te veszed és tovább is adod. Ha neked nincs erre alkalmas készüléked, de szeretnél WIFI-t használni, akkor regisztrálsz, veszel napi, heti havi jegyet és használhatod! Szerintem elég jó kezdeményezés.... -
mikrofon
veterán
válasz
brumi1024 #2654 üzenetére
Akkor ez most szabad, vagy nem? Javasolt vagy nem?
Az a baj, hogy a szomszédos WIFI-k mind a középső csatornákon vannak, így mindenképpen átfedés lenne.
Optimális lenne, ha a routerek érzékelnék a szomszédos routereket, és lenne egy algoritmus, ami alapján be tudnák osztani, egymáshoz képest a csatornákat. Szerintem ezzel csökkenthető lenne az ilyen átfedés... Erre kellene szabvány, hogy csak ilyen routert lehet értékesíteni és gyártani......
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #2648 üzenetére
Kipróbáltam mindegyik lehetőséget és azt tapasztaltam, hogy amennyiben "40 MHz, második csatorna alatta" opciót választom, akkor nincs WIFI hálózat. Másik két esetben van, minden kliens tud hozzá kapcsolódni. Csak az az érdekes, hogy ha a "40 MHz, második csatorna felette" opciót választom, akkor is azt jelzi a router állapotjelzője, hogy a Tp-link TL-WN851ND kártya is 20MHz-en kapcsolódik.
Mit rontok el, vagy mit kellene még beállítanom?
-
mikrofon
veterán
Egy ilyen routerhez csatlakoztam egy Tp-link TL-WN851ND kártyával. A status fül alatt ez szerepel: rate: 144Mbps. Szerintem ez azt jelenti, hogy csak 150 Mbps-os a hálózat és nem 300Mbps-os. Ennek mi lehet az oka???
A routeren OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7 fut és a második 5GHz-es rádiómodul ki van kapcsolva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest