- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kaciokos
őstag
válasz
mikrofon #2657 üzenetére
Szerintem addig örüljünk, míg a többség nem jön rá, hogy állítgatni kellene a csatornát. Kertes házban lakom, de még ott is 10-12 jelet látok folyamatosan, el sem merem képzelni, mi lehet egy nagyobb társasházban. És mivel valójában 3 független csatorna van 2,4 GHz-en, így elég nehéz beosztani rá 20-30 WiFi-t. Használnám én az 5 GHz-et, de az eszközeim többsége egyelőre nem támogatja. Meg ha jól tudom, annak gyengébb a jelerőssége is. :-(
-
Kroni1
veterán
válasz
mikrofon #2657 üzenetére
Azért nem feltétlenül akadozik azért mert többen használják azt a sávot a közelben.. Én kipróbáltam a routeremet egy nagyon telitett csatornán kiváncsiságból, egy ideig ott ment és semmi különbséget nem vettem észre, ugyanolyan gyors és megbízható volt a kapcsolat.. A szakadozás több tényező függvénye is nyilván. Ettől függetlenül persze, ha igy megnézi az ember nyilván érdemes üresebb csatornára állni.
-
válasz
mikrofon #2655 üzenetére
van olyan router, ami automatikusan úgy állítja be a használt wifi csatornát, hogy figyelembe veszi a környezetet, de sajnos nem mindegyik, sokszor csak egy gyárilag előre fixen beállított csatornát jelent az auto mód.
az is lehet még gond, hogy beállításkor és/vagy a bekapcsolást követően feltérképezi a környezetet és úgy állítja be a csatornát, de aztán a következő manuális konfigurálásig és/vagy újraindításig már nem módosítja, pedig a környezetben változhatott a helyzet, de azt nem feltétlenül figyeli folyamatosan, illetve nem reagálja le a változásokat. -
brumi1024
veterán
válasz
mikrofon #2653 üzenetére
A 2009-es wifi szabvány szerint 2,4 GHz-en 40 MHz-es csatornaszélesség esetén, ha átfedés van egy szomszédos wifihálózattal, akkor vissza kell állnia 20 MHz-re a routernek az interferencia csökkentése érdekében(fallback). Ez azért fontos, mert ideálisan beállított csatornák esetén 3 nem átfedő csatorna van 2,4 GHz-en. Ezzel az opcióval ki tudod kapcsolni a fallbacket.
-
krealon
veterán
válasz
mikrofon #2648 üzenetére
"és melyiket válasszam:
40 MHz, második csatorna alatta
40 MHz, második csatorna felette"Az attol fugg.
A 40MHz -es (max 300 Mbit) kapcsolat ketto 20 MHz-es (max 150 Mbit) csatorna osszekapcsolasabol jon letre. A ket csatorna kozott mindig 4 hely van igy a lehetseges kombinaciok (a maximalis kompatibiltas miatt a 12 -13 csatorna nelkul):
1 - 5
2 - 6
3 - 7
4 - 8
5 - 9
6 - 10
7 - 115 - 1
6 - 2
7 - 3
8 - 4
9 - 5
10 - 6
11 - 7Az elso 7 variacio a "HT 40 above", a masodik 7 pedig a "HT 40 below" beallitast jelenti.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #2648 üzenetére
Kipróbáltam mindegyik lehetőséget és azt tapasztaltam, hogy amennyiben "40 MHz, második csatorna alatta" opciót választom, akkor nincs WIFI hálózat. Másik két esetben van, minden kliens tud hozzá kapcsolódni. Csak az az érdekes, hogy ha a "40 MHz, második csatorna felette" opciót választom, akkor is azt jelzi a router állapotjelzője, hogy a Tp-link TL-WN851ND kártya is 20MHz-en kapcsolódik.
Mit rontok el, vagy mit kellene még beállítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest