- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csirke
tag
OK.
1043-ból a régim van még. Egy kicsit ez ugye gyengus volt. Az újról mi a vélemény? Tartok tőle, hogy a ram kevés. Annak idején a 1043-ról is többe között a proci, meg a ram miatt léptem a 3600-ra. Ezzel meg vagyok elégedve, bár azért ezt is ésszel kell használni.
Szóval inkább egy erősebb felé hajlanék. Talán az Archer C7 lenne a megfelelő választás nekem? Miről ismerni fel a V2-t?
Azt láttam, hogy volt C5-öd. Talán elég lenne az is, ha a 3600 tudását nyújtja. V1-et itt is miről ismerni fel? -
Csirke
tag
Sziasztok!
Már régóta nem néztem be ide. Ez azt jelenti, hogy hibátlanul működik a routerem!
Most az a kérdésem, hogy ugyanerre a célra (dlna, torrent, nas, router) még mindig ez a legjobb ár/érték arányú router? Esetleg kicsit több pénzt feltételezve is ezt kéne most venni, vagy van jobb ajánlat is?Előre is köszönöm!
-
Csirke
tag
válasz
concware #1566 üzenetére
Felteszed vargalex fw-jét, aztán belépsz a router menüjébe, mint egy gyáriba, és beállítasz mindent, mint egy gyáriban.
Torrent-től elkezdve mindent egyszerűen. Windows alá pedig telepíted a Transmission Remote Gui programot, és máris ugyanott vagy kezelhetőségben, mint a utorrent-nél. -
Csirke
tag
Valami ilyesmire jutottam én is. A minidlna beállításai között nem találtam olyasmit, ami megoldaná a dolgot. Logikusabb is lenne a kliens oldali megoldás. Lehet, hogy tényleg a pana tv a hunyó.
Azért más módon meg lehet kerülni a problémám (módosítom a létrehozás dátumát), szóval ezért még nem vágom fel az ereimet! -
Csirke
tag
Én nem szoktam leállítani, hanem csak törlés után restart, ha gyorsan akarom újraépíteni.
A sorozatok nevében tényleg benne van minden, csak tudod, a lustaság, meg a felületesség...
Ezt a helyfoglalást még ki fogom próbálni, bár most azért van hátulütője is, mert van amit csak elindítok, és tudom, hogy nem is fogom letölteni, mert pl. csak az idő miatt van bent a listában, de ez hosszú történet, és már megvan a megoldás, csak időbe telik...
-
Csirke
tag
Jaja! Nem egy nagy probléma. nem tudom, hogy mi az elegáns módszer, én simán törölni szoktam a files.db-t, és a minidlna meg újraépíti.
Jobban 'zavar' a rossz sorrend. Pl. most egy torrentben jött le egy sorozat 5 évadja. Évadonként 20 rész. Az 100 file egy könyvtárban. Nem megugorhatatlan probléma, csak mégis jobb lenne, ha véletlenül nem a 4. évadból kezdeném el nézni a következő részt a 3. helyett, mert nem oda figyelek! -
Csirke
tag
válasz
vargalex #1487 üzenetére
Ez lenne a logikus, de amin én használom, az egy Pana plazma, ott nem találtam semmiféle beállítási lehetőséget. Próbálkoztam mégegyszer, de most, hogy megvan minden file, és újraépíttetem vele az adatbázist, akkor sem abc sorrendben jönnek a file-ok.
Másik dolog is jutott eszembe: ha törlök egy mappát a dlna-s könyvtárból, akkor az nem mindig tűnik el a kliensen, hanem <empty folder> (vagy mi) néven tovább szerepel.
-
Csirke
tag
válasz
vargalex #1484 üzenetére
Olyat esetleg meg lehet oldani, hogy a minidlna mindig abc sorrendbe rakja a file-okat?
Most olyat csinál, hogy ha törlöm az adatbázist, akkor újragenerálja, és jó minden. Ha viszont a torrent pl. egy sorozatot folyamatosan töltöget, akkor a file-okat a mappában időrendben helyezi el. Lehet, hogy azért, mert ugye be van állítva a folyamatos frissítés, és a torrent a minidlna által jegyzett mappába tölt közvetlenül, így amikor elkészül egy file, azt kapásból beteszi az adatbázisba, így összekeveredik a sorrend, mert nem sorrendben jönnek le a file-ok.
Mi lehet megoldás? Torrenten kéne állítani átmeneti/done könyvtárat? Vagy a minidlna-n lehetne valamit módosítani (abc sorrend erőltetése)? Esetleg cron-t állítani az adatbzis újragenerálására? -
Csirke
tag
Én azt csináltam, hogy a fix gépeknek, tehát amik sajátok, adtam fix ip-t a dhcp, statikus bérletek résznél.
Luci -> hálózat -> DHCP és DNS
Itt pedig alul a Statikus bérleteknél megadni a gépeket, meg a hozzájuk rendelt ip-t. Így nem jár le, iiletve mindig ugyanazt az ip-t kapják. -
-
Csirke
tag
válasz
doberman #1302 üzenetére
Nekem nem volt szerintem 10 perc, mire beállítottam mindent, mivel nálam szinte semmi nagyon extra nincs. Jelszó, IP cím, wifi, hdd csatolása, dlna, transmission, meg két static ip a dhcp-ben, meg kilőni pár szolgáltatást. Exroot nincs is. Amit írtál, azok közül samba van, de az alap beállítás nekem elég (/mnt).
Egyébként elsőre most is hiányoztak sorok a luciban. F5 segített.
Egyébként nem rossz ujjgyakorlat, tényleg. Egy Cisco router parancssoros konfigurálásához képest egy felüdülés! -
Csirke
tag
Csak sajnálni tudlak, ha nem érdekel a dolgok miértje.
Egy ilyen frissítés, és hiba visszavezethető egyértelmű okokra. Az, hogy ne őrizzem meg a beállításokat, nem különösebben nagy kihívás, és nem derül ki, hogy mi okozta. Én az okra vagyok kíváncsi. Nem biztos, hogy bárki is tudja, még talán vargalex sem, de az is egy válasz.
A Te válaszodból viszont kiderült, hogy nem Neked címeztem a kérdést. Könnyű kapásból azt vágni rá, amit Te válaszoltál.
Ha viszont le lett írva a válasz (nem az, hogy csináljak alapbeállítást, vagy hogy dobjam el a beállításokat), akkor légyszíves mutasd meg, vagy csak írj annyit, hogy keressem meg, mert elhangzott. Direkt úgy kezdtem a hozzászólást, hogy 'bocs, ha már volt, de nem találtam kapásból'.
Egyedül a smartos válaszod ért valamit, azt köszönöm szépen! -
Csirke
tag
ext4
1.1.5 fw alatt nem voltak ilyen problémák. Ezért gondoltam, hogy vag yaz új fw-ben van valami gubanc (plusz dolog fut, vagy plusz beállítás jött, ami bekavar), vagy csak a beállítások átvétele volt hibás lépés. Bár most a transmissionben is van egy halom torrent, de a top parancs nem hozza a transmissiont magas load-dal. -
Csirke
tag
Sziasztok!
Csak felületesen olvastam vissza, illetve kerestem rá a problémára, szóval elnézést, ha már volt:
A napokban frissítettem vargalex 1.1.7-es fw-jére az 1.1.5-ről, beállítások megtartásával (lehet, hogy itt rontottam el valamit?). A jelenség az, hogy a belépés utáni 'főoldalon' nem ír uptime-ot, meg memóriaértékeket.
Ezen kívül még az van, hogy előjött egy olyan gond, ami a korábbi 1043-asnál állandó volt, hogy szaggat, csúszik, kihagy a filmlejátszás pc-n az mnt könyvtárból. Transmission fut, minidlna, samba, ami nagyobb terhelés, illetve a szokásosak: wifi (2 gép), lan (tv+nas), wan. Nincs: ftp, ushare, printer, hdidle.
ssh-n top parancsra nagy terhelés nincs se cpu, se memória. Esetleg hdd (160GB-os Freecom) fizikai hiba lehet? Smart-ját meg lehet nézni a router-re dugva?Előre is köszönöm, ha valaki reagál rá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest