- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
megengedtem: de Te tudod....
transmission esetében igen is (tovább)szolgáltató is vagy (itt hibás a szemlélet általában), de ne vitázzunk erről....
minden háztartásban lévő eszközt ki lehet/szabad kapcsolni (remélhetőleg atomreaktort nem tartasz otthon
), csak kérdés hogy megéri-e (péntárca és/vagy eszköz bánja meg)
-
vargalex
félisten
Szia!
"Ilyet automatizmust pl nem lehet belerakni, hogy ezt magától csinálja meg mondjuk a kikapcs gomb megnyomására?"
A kikapcsoló gombra nem, mert az egy fizikai gomb, ami megszakítja az áramkört. De a wps/reset gombra nyugodtan lehet ilyet írni. A buildemben nem engedélyezettként benne is van, ami leállítja a szolgáltatásokat és leválasztja a partíciókat. Olvasd el a blogomban, hogy hogyan lehet engedélyezni. Lehet még játszani vele, hogy bizonyos időtartamú gombnyomás után fusson csak le.
-
vargalex
félisten
Szia!
A samba-n megosztott tartalomra a windows mindenképpen NTFS típust fog mondani, hiszen a filerendszer információt nem is kapja meg!
A kérdés az, hogy a routeren mi látszik. Nézd meg ssh-n (vagy LuCI-ban a parancs futtatása ablakban) az
fdisk -l
illetve a
blkid
parancsok kimenetét. Egyébként szerintem egyszerűen annyi volt az eredeti probléma (illetve most is az), hogy induláskor úgy döntött a rendszer, hogy lemezellenőrzésre van szükség (pl. a mount-ok száma miatt, vagy egyéb dolog miatt) és azért villogott a sys led, mert még nem fejeződött be a boot process. Ugyanis az ellenőrzés a partíció méretétől függően nagyon sokáig is eltarthat. Szóval szerintem csak ellenőrizni kellene a partíciókat (e2fsck paranccsal), majd beállítani a csatolási pontokat és kész.
Szerk.: Az eszközt nyugodtan kikapcsolhatod naponta, csak ugye a filerendszer sérülések elkerülése érdekében ezt igazából szabályosan kellene. Azaz először lecsatolni a partíciókat, stb. (elég lehet egy halt parancs is SSH-n). A PC-det sem a főkapcsolóval kapcsolod ki. Ő is szépen elintézi a leállás során ezeket a dolgokat.
-
suste
veterán
szegény HDD-det jól pofánkented minden alkalommal
de egész jól bírta
ezzel a router áramtalanítással nem sokat spórolsz, azt tudod ugye? ésa router se erre az üzemmódra van kitalálva....
de Te tudod....a TM GUI persze hogy üres, ha nincsen csatolva a HDD, amin a TM config fájlok vannak
-
-
-
suste
veterán
ugye nem azt akartad írni, hogy mindennap áramtalanítod a routert?
Ma hazajöttem bekapcsoltam a gépet (a router is áramtalanítva volt)
kicsit érthetőbben írd le mi is történt
ha nem a HDD halt meg, akkor tuti meg vannak az adatok, csak nem csatolta fel rendesen az újraindulásnál
ha nem volt extroot rajta, akkor próbáld meg azt, hogy áramtalanítod, lehúzod róla a HDD-t, áramot adsz neki, vársz pár percet és csak utána dugod rá a HDD-t -
-
-
Zirowe
nagyúr
És hogy csináltad?
Én kitöröltem a sorokat, amik nem kellenek, majd a lucin a minidlnara kattintva ezt az üzenetet kapom:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/minidlna'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:334: Unable to read UCI data: minidlna
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194> -
suste
veterán
Ez a probléma nekem is megvolt....alex nekem sem hitte el, hogy ez létező hiba
Én úgy oldottam meg, ha jól emlékszem, hogy mindíg az elsőt töröltem, de csak addig, amíg 2 sor nem maradt, mert 2 sor esetén hiába töröltem az elsőt, akkor is több sor lett.
Gondolom SSH-n a konfig fájl szerkesztésével le lehet redukánli 1sorra.Szerk:
Az érdekes az, hogy ez a hiba csak is 1.1.7 esetén jött elő, régi 1.02.1 és 1.1.5 alatt nem, szóval tuti az fw a hibás. -
cimp
senior tag
Na ez már igen! Csak kevés. Még ebben az életben lenne szükség rá!
Ironizáltam. Ha Belevágsz itt többnyire akad segítség. Nem is akármilyen. Szerintem nem nagyon van, hogy egy órát is várni kellene a válaszra. Abban nem lesz hiány. Szóval arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy kizárólag rajtad fog múlni a dolog. Ha lelkes vagy meg nem félsz csinálni akkor sikerül. Ha meg nem akkor az itteni segítség is kevés lesz hozzá.
-
suste
veterán
azért gondolod komoly dolognak, mert nem láttad még a luci-t
amit alex írt, az csak annyi, hogy egy webes felületen be kell illeszteni azt a sort (mint pl a gyári webes felületen), és elmenteni
ami az alap használathoz kell, ahhoz nem kell semmi linux tudás, elég annyi, hogy a tplink webes felületén be tudtad állítani amit kell (nem a telepítő cd-vel)
-
suste
veterán
Ahogy látom, nagyon alul vagy informálódva a DLNA-val kapcsolatban, ezért nézd meg a DLNA-s fórumot.
1: Vagy tudja a TV-d a DLNA-t,és akkor valamilyen hálózati adapter van benne (vezetékes vagy/és wifi), és akkor le tudja játszani a routerre csatlakoztatott HDD-n lévő médiákat.
2: Vagy veszel a TV és a router közé egy médialejátszót, ami megoldja a kódolást és HDMI-n elküldi a TV-nek.
Itt variálhastz is, hogy a HDD-t a routerre dugod vagy közvetlen a médialejátszóra (DLNA esetleg SAMBA, vagy USB) -
doberman
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- OLCSÓ MONITOROK
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest