- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim72
tag
válasz
shark86 #5298 üzenetére
Nekem ugyan nincs (még) de szerintem vannak még kisebb patentok is körben, és lehet nem mindegy melyik oldalról nyitod. Ez a modern világba nagy divat. Sajnos ezekre rá kell érezni
Következőket szoktam még ellenőrizni:
- Lábak (gumibak) alatt még csavarok?
- Címke alatt rejtett csavar? -
shark86
csendes tag
hogy lehet szétszedni a routert? négy csavart kiszedtem de meg sem mozdul.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Vargalex féle firm-em van. UPC-s netem.
A hálózatot hogy lehet rajta bekonfigurálni ?
A protokollnál simán a DHCP ügyfelet kell bejelölni és ennyi? -
tzol
tag
válasz
oleandro #5283 üzenetére
Fejből nem tudom syntaxis helyesen megmondani, hogy hogyan mountolod fel, de keress rá neten. Ha nincs openwrt specifikus találat, akkor keress linux parancsot. A mount ugyanaz. Ha megvan a mount parancs, akkor már csak az /etc/config/fstab-ot kell megfelelően felparaméterezned.
-
oleandro
tag
-
MrSealRD
veterán
Félig off téma. A routerre kötött hdd-n több excel fájlt is szerkesztettem amikor véletlenül lenyomtam a gépen a wifi-t. Újracsatlakoztam, de azóta nem tudom szerkeszteni a fájlokat mert azt mondja, hogy zárolva vannak szerkesztésre...általam...Ami vicces mert én szeretném szerkeszteni. Áthidaltam, hogy a másolatukkal dolgozom jelenleg, de az eredetiekre így már nem lesz szükség...viszont törölni sem tudom...
Van erre valami megoldás? Samba tud valami timeout-ot, ha mondjuk 10-15 percig nem történik semmi akkor oldja fel? -
phr3ak
csendes tag
Itt hogy indítható a tftp-s feltöltés? Van olyan mint asusnál h bekapcsolás közben nyomni valamit és akkor tftp szerver elindul rajta és várja az image-et?
-
oleandro
tag
Sziasztok!
Vargalex fw-nél, be lehet a transmissiont úgy állítani, hogy ugyan azon a hálózaton levő NAS-ra mentse a dolgokat? Illetve, igen, akkor van mód arra is, hogy a miniDLNA-t esetén is a NAS tartalmát osztom meg?
Köszi!
-
ssarosi
tag
válasz
ssarosi #5192 üzenetére
Feladtam.
Vargalex féle openwrtvel a wan hajlandó ismét csatlakozni ip cím váltáskor (a gyári firmwareval nem), de a wifije (csak G, 5 GHz kikapcsolva) ha titkosítást használok 3-5 perc után megszakad és nem is csatlakozik vissza. Újra kell indítani a routert.
Érdekes hogy titkosítás nélkül nem szakad, de ki fog állandóan mac címeket állítgatni?Megy vissza a gyári firm, garanciában visszaküldöm és levásárolom - ha belemennek.
Szívtam már eleget a tp-link csodákkal (Num 1 of China), mást kell keresni helyettük.
-
suste
veterán
"Package: kmod-fs-nfs-common
Version: 3.10.24-1
Depends: kernel (=3.10.24-1-08745dc65de1a707393699769652ea61)"Már itt bukik a dolog az én fw-mnél, mert én mint írtam, semmilyen csomagot nem forgattam le külön.
Ezért írtam vastag betűvel, hogy csomagtámogatás nincsen.
Csak olyan dolgokat lehet felpakolni rá, aminek nincsen kernel vonzata....
Leginkább annak jó, aki vargalexből is csak az alapot használta.
Aki extroot-ozik, annak magának kell legyártania, mert ott kell a szabad hellyel játszani, és mindenkinél más lesz, ami kihagyható....
Kivéve ugye az rrd-tools-t, mert én pont ez miatt dobáltam ki az ntfs-t, ipv6-ot, meg egyebeket.
Vargalexnek sem lesz egyszerű dolga, mert minden csomagnak nőtt a mérete, és az alaprendszer is hízik, a flash meg sajnos nem. Majd ha váltunk 16MB-ra, akkor lesz egy kisebb kánaán
-
suste
veterán
Sokan kérdezték itt, hogy mikor lesz új vargalex fw, amit természetesen mindannyian várunk.
Én építettem magamnak egyet a másik routerem miatt, amihez csak Trunk volt, és amikor kész volt, akkor átállítottam a programot a 3600-ra, és erre is lefuttattam. Megírtam a blogomban a részleteket. Természetesen kipróbáltam (igaz csak a sysupgrade-et), az van most fent az enyémen is, tehát működik. Ha valakinek megfelel ez az összeállítás, és frissíteni szeretne, akkor szóljon és szívesen átadom. Jó lesz köztes verziónak, amíg megjön vargalex következő buildje.
Csomagtámogatás nincsen! Csak annyi, ami bent van az fw-ben. -
phr3ak
csendes tag
Üdv!
5GHz-en kisebb térerőt csinál high állásban mint 2.4GHz-en low-ban. Ez nálatok is így van?
Köszi.
-
Celtis
veterán
válasz
VeryByte #5264 üzenetére
Így van. Most nyugi van, megy a wifi, úgyhogy egyelőre marad a a router.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy aki 40MHz-re állítja, az hogyan tudja használni.
Arra sem jött válasz, hogy melyik országkóddal megy maximális teljesítménnyel a wifi. Pedig azt gondolná az ember, hogy ezek itt alapvető információk... -
nylon111
csendes tag
Akkor itt a teljes hsz. : " vargalex
(Szakértő)
LOGOUT blog
Szia!
Ha eddig jó volt, akkor egészen biztosan változtatott valamit a szolgáltató, amire a router érzékeny.
Próbáld meg a következőt:
LuCI-ban Network->Interfaces->WAN->Advanced settings fül (Hálózat->Interfészek->WAN->Haladó beállítások fül):
LCP echo failure threshold (LCP echo hibaküszöb): 80
LCP echo interval (LCP Echo időtartam): 20 "
Amugy miután senki nem tudta a "megoldást" a problémára, tegnap visszaraktam a gyárit. Azóta nem volt szakadás. Igaz valamivel gyengébb a jel, de stabil, nem hullámzik. Érdekes hogy direkt ugyanazt a csatornát állítottam be neki, és szintén 40hz-t. Ezek szerint valami beállítás dolog lehetett mert a router jó.
Azokat állítottam csak amiket ide le is írtam, tehát aki rutinos az openwrt-ben rögtön látja hogy hol van elcseszve, ill hol hiányos a beállítás. Annyiból állt volna hogy ideba** két sort és a hülyegyereknek rögtön boldog karácsonya van mert két perc alatt megoldódott minden. Órák-napok kinlódását lehetne megspórolni
egy kis segítőkészséggel, cinizmus helyett. Mit lehet tenni, ilyen az élet....no meg az emberek. -
Endless
aktív tag
Ez nagyon durva mert én is még az első generációs routert vásároltam meg és wifi problémám még sohasem volt. Nem dobálja le a gépeket és hatótávban is erősebb egy 841nd-nél amit váltott régen.
-
nyikszi
őstag
válasz
nyikszi #5263 üzenetére
Megy
Wifiről is és kábelről is
Leírom:
Luci/rendszer/rendszerindítás/ -> miniPNPd engedélyezés
Szolgáltatások/UPNP
UPnP és NAT-PMP szolgáltatás elindítása: x
UPnP funkció engedélyezése: x
NAT-PMP funkció engedélyezése: x
A többi alapértéken.Port átirányítások:
Xbox port
Hálózat/Tűzfal/port továbbítás
Hálózat/Tűzfal/Forgalmi szabályokBeállítani a fenti portokat és így megy.
-
nyikszi
őstag
válasz
sz.z.csicsi #5258 üzenetére
És elárulnád, hogyan segített Vargalex? Mert most már 2 napja szenvedek vele, hogy menjen ez a nyamvadt Xbox, de nem, nem akarja. Karácsony előtt kipróbáltam teszt erejéig a live connectet és akkor azt írta minden OK, még wifin is és kábelen is. Most meg ott a router és a net között a sárga felkiáltójel és nem bírok én se csatlakozni a Live-ra se wifin, se kábelen. Nem, nem teszem fel a gyárit, nem azért vettem a routert. Akkor inkább eladom az Xboxot
Tudtam, hogy nem szabad a Microfossal kezdenem
-
VeryByte
őstag
válasz
trance89 #5257 üzenetére
Én se cseérlném, ezért is írtam, hogy kérdéses, hogy mit szeretne a páciens.
Nálam is sok minden megfordult, de egy átlagos fekhasználó kezébe nem biztos, hogy mikrotik-et adnék. Cisco-val, Sonicwall-al dolgozom, nem is az alap beállításokkal van a gond, hanem amikor elkezdi nyomogatni picit komolyabb ismeretek nélkül. Gondolom érted amiről írok, de ez már nem ide illő téma.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
bigrock #5246 üzenetére
Nálunk x-box megy róla és még soha nem dobta le.Gyári fw raktam vissza mivel a vargalex-el nem ment a box vagyis aztán vargalex segített és ment csak viszont belassult wifin a sebesség érezhetően a laptopon....úgyhogy visszaraktam a gyárit bár kényelmes volt a torrentezés miatt a varg...,de inkább ne menjen a sebesség kárára.Szóval én torrenteztem közben hdd-ről filmet néztünk wifin keresztül és nem volt ledobálás meg film közben betöltés és ilyesmi.Biztos van jobb ennél de ahogy itt olvasom több embernél,hogy ledobja nincs jel ...ilyenek nincsenek.
-
trance89
őstag
válasz
VeryByte #5241 üzenetére
az emberek nagy része aki még nem látott routerboard-ot ezt szajkózza, de itt egy kép: [link]
ebben az egy ablakban beállítható minden amire a userek túlnyomó többségének szüksége van
aki pedig kicsit is konyít a hálózati eszközökhöz játszva beállít rajta akármit, kismillió szájbarágós leírás van hozzá, aki pedig egy mezei routerrel nem tud mit kezdeni az úgyis az ismerőst hívja aki az alap dolgokat még akkoris betudná lőni egy ilyenen ha először lát ilyen kütyüt(#5253) VeryByte
elvileg rárakható de én soha nem cserélném le rajta a routeros-t, így tökéletes ahogy van
rengeteg router megfordult már nálam de stabilitás/megbízhatóság terén egyik sem közelítette meg azt a szintet amit a RB nyújt -
MrSealRD
veterán
Nem tudom ki melyik fw-vel próbálkozik, sem azt milyenek a router környékén a fizikai körülmények, de azt látom, hogy nagyon vegyesek a tapasztalatok...
A gyári fw-vel nálam sem volt fenékig tejfel az élet, de 65 nap uptime után a hdd csatlakoztatása miatt kellett neki egy restart azóta 15 nap telt el, de stabil és jól működik.
Nem csak rossz tapasztalatok vannak...nem árt ezt is szem előtt tartani.
-
nylon111
csendes tag
Még valami..... az normális hogy a wifi fül alatt a kapcsolódó klienseknél kétszer jelenik meg ugyanaz?
Tehát ugyanaz a gép ugyanaz az ip stb.. -
nylon111
csendes tag
Sziasztok!
Nos vargalex mester tanácsára (igaz nem nekem írta) de bátorkodtam felhasználni, beírtam ezt:" LuCI-ban Network->Interfaces->WAN->Advanced settings fül (Hálózat->Interfészek->WAN->Haladó beállítások fül):
LCP echo failure threshold (LCP echo hibaküszöb): 80
LCP echo interval (LCP Echo időtartam): 20"
Elértem azt hogy már van wifi jel a gépeken és net is, viszont ha nagyobb igénybevétel van rögtön le is csatlakozik. pl speedtest-et mértem de mire felment volna 10-ig már le is szakadt. Wifivel küszkődőknek. Ez is vlameiféle javulás ha nem is az igazi....
Ha nem sikerül még ma megoldanom megy vissza a gyári. Addig ha tud valaki okosat igazán leírhatná ide.
Ha megint nem, úgy is jó........üdv
-
suste
veterán
válasz
bigrock #5249 üzenetére
de mire jó példa ez?
szerintem pont arra, hogy ez a szoftveres litáltás dolog egyre kevésbé működik, mert egyéb fw-vel az olcsóbb routerek is tudják.....hacsak nincsen velük bajde persze ez csak egy elmélet volt
ami viszont tény,hogy minden tplink topic elején szinte csak a pozitív dolgok vannak, majd a késöbbi HW verziókkal jönnek a problémák....ez azért elég érdekes nekem.... -
Celtis
veterán
Arra sikerült rájönnöm, hogy a wifi jel hirtelen elvesztése és csak igen nagy jelszint esetén bekövetkező visszaállása a "HT mode" beállítással függ össze. 40MHz módban használhatatlan a wifi, de ha visszakapcoslom 20MHz-re, akkor normálisan működik.
Valaki korábban ajánlotta a "VMM mode" kikapcsolását. Na azzal is meggyűlt a bajom, leszakadást, lassabb sebességet okoz, szóval a VMM-nek be kell pipálva lennie.
A teljesítményt még nem értem. A TX power nem egyezik meg a beállított értékkel, hanem kevesebb annál.
Arra rájöttem, hogy az ország beállítástól függ mennyire megy fel. US állásban nekem 19dbm, HU állásban már 21-re megy fel. Olyan országkódot nem találtam, ahol magasabbra menne. Mondjuk az adó teljesítmény önmagában semmit nem ér. Hiába ér el messzire a jel, ha visszirányban a kliens jelét már nem tudja fogni a router. -
tzol
tag
Én ezt mérnökként nem nagyon tudom elképzelni. Valamin változtatni plussz mérnökóra, rengeteg plussz dokumentáció és tesztelés. Csak akkor éri meg lebutítani valamit, és úgy eladni, hogy ha csak le kell tiltani bizonyos funkciókat. De ez is csak azért éri meg, mert szinte nincs fejlesztési költség, a dokumentációk, a tesztek, és a support pedig ugyanaz, és emiatt elképzelhető, hogy behozza azt a többletköltséget, amit a bonyolultabb eszköz előállítása okoz.
Egyetlen eltérés jöhet még szóba: más beszállítóktól szerzik be az alkatrészeket, viszont ekkor megkövetelik az azonos paramétereket, így ez sem valószínű.
Az is lehet, hogy az elején azért nem szidták, mert akkor rossz híre volt a gyártónak és így benne volt a pakliban, hogy nem lesz tökéletes az eszköz. De ha mindenki azt mondja, hogy ez nagyon fasza kis cucc, és ezután mégsem nem működik jól, akkor már megszólalnak a csalódott vevők. -
bigrock
addikt
Én a TL-WR940ND-t cseréltem le erre a "csodára", de bár ne tettem volna... A WIFI térereje csak ugatja az 940-t (gyári és OpenWrt firm-el próbálva) amellett folyamatosan ledobálja WIFI-ről a PS3-at... Asszem, megy a HWapró-ra
-
Ha ez így is van, akkor sem feltétlenül jó stratégia, mert aki egyszer megszívja egy ilyen jóárasított tp-link-el, az lehet azt mondja, hogy soha többet tp-link-et! Ettől függetlenül lehet így van ahogy mondod, hogy az első verziók jobbak voltak!
Anno ASUS is jóárasította a WL-500gP-t a v2 formájában, de attól az még ugyanúgy stabil és megbízható vas maradt, csak 24MHz-el csökkent a CPU órajel (264 -> 240) 32-ből 16bit-es lett a memória, és a miniPCI helyett integrált wifi adapter került bele!
Lehet ezeknek is inkább csökkenteni kellett volna a RAM-ot 64M-re, ha tényleg a butítás volt a szándék! Vagy esetleg egy gyengébb procit bele, amit már más modelleken meg is csináltak, így HW NAT-al még mindig nem lenne gondja, de moddolt fw-vel érezhetően gyengébb lenne! Nem az instabillá tétel a legjobb megoldás, így én nem is hiszem, hogy ez igazából szándékos lenne...
-
válasz
Intruder2k5 #5240 üzenetére
Én is a korábban itt olvasottak alapján vettem a router-t, sajnos a wifi beállításokkal nekem sem sikerült jó jelerősséget elérnem (20-30 dbm-mel kisebb mint az előző tplink 743nd router-rel). Kikapcsoltam a 3600-ason a wifi-t, kábellel összekötöttem a régi router-rel és az adja a wifi-t.
A torrent része miatt viszont megérte a vétel, pc-t napokig be sem kapcsolom, kb. fél év alatt áramfogyasztásban visszajön az ára.
-
suste
veterán
válasz
Szerintem ez a tplink üzleti stratégia része:
-az első verzióban még mindíg minden jól megy, V1 (3600-asból viszonylag az elején vásároltam, minden jól működik)
-majd apróbb változtatásokkal kölcségcsökkentenek, és ezzel jól el is cseszik a hardvert, V1.2-> (1043-amat nem az első szériából vettem, szívtam is vele mint állat)
-végül ez az egész afelé viszi az embereket, hogy az újabb, erősebb hardvert vegyék
-goto10Az első szériák megelégedett vásárlói pedig fentartják azt a hitet, hogy jó a cucc.
Ha ez így van, és nem egy összeesküvés elmélet, akkor jól kitalálta aTplink
-
zsolt320i
senior tag
válasz
En inditottam el a lavinat! Sajnos nekem is xar a wifim, 2X is csereltek, de nem valtozott semmi. Belenyugodtam, ez van ennyit tud.
-
válasz
trance89 #5239 üzenetére
És ami még vicc, hogy nem olyan régen mindenki azt írta, hogy áááá, itt már minden szép és jó, semmi sem olyan mint 1043-nál, nincs dma hiba, nincs szakadozás, beton stabil! Na ehhez képest az utóbbi napok szinte másról sem szólnak, mint a wifivel való küzdelemről, és lassan kiderül, hogy semmi sem változott! A következő melyik lesz? 1043nd v2?
-
trance89
őstag
minél előbb add el, én is ezt tettem
szimplán kifogtál egy szar darabot mint én is anno, nálam is pontosan ugyanezt csinálta gyári és openwrt fw-el is, több nap baszakodás után meguntam, rengeteg mindennel próbálkoztam
és ami a legnagyobb baj hogy hiába viszed megreklamálni nagy az esély hogy ha újat kapsz az is ilyen lesz, rengetegen panaszkodnak wifi problémákkal wdr3600 esetén
utána vettem egy RB951G-2HnD-t, emellett a wdr3600 egy ócska szar és ami a vicc hogy árban pont ugyanannyi -
Celtis
veterán
Segítsetek, mert mindjárt baltával szétvágom ezt a k..va routert.
Rossz a wifi. Tényleg senki nem tud ajánlani stabilan működő beállítást?
- 20/40MHz,
- VMM
- Contry kód
- Teljesítmény
- Threshold értékek, stbMost már teljesen lecsupaszítottam a problémát. Androidos telefonon wifi analyzer app. SSID elfelejt, hogy az IP kérés be ne zavarjon. A router közelében jó térerő -50dbm, távolodva csökken. Váratlanul eltűnik a jel, olyan -65..70dbm-nél, és nem is jön vissza, csak akkor ha megint közel megyek, ahol egész jó a vétel, és ott beugrik -60-ra.
A környékbeli összes AP másként viselkedik, azok egész alacsony jelszintnél tűnnek fel és mennek el.
Két teljesen különböző telefonnal is pontosan ezt csinálja. -
tzol
tag
Hogy módosítom vagy törlöm egy user paramétereit? Valamit elrontottam a user hozzáadásánál és ssh-n is be tud lépni, elírhattam a /bin/false-t.
-
nylon111
csendes tag
Még annyit a (#5227)-hez hogy a luciba az áttekintés fülnél viszont látszik a két gép a DHCP bérleteknél...
Úgy hogy már gőzöm sincs min kellene már állítanom.
Még egy kérdés: Az interfészek- lan menüben a protokoll alapból statikus ip-re van állítva. Az így megfelelő? -
tzol
tag
Hogy adok meg egy "mount --bind innen ide" parancsot az /etc/config/fstab formátumában?
Én ezt írtam az fstab-ba, de nem működik ("mount -a"-val teszteltem)
config mount
option target '/home/nyamnya/kepek'
option device '/external/kepek_share'
option options 'bind' -
suste
veterán
válasz
Eugene2 #5229 üzenetére
na akkor jól sejtettem...nem vagyok boldog
átlag hétköznapokra még el is megy így a dolog (ritkán egy film le 400K-val,fel 80K), mert 2 fölé nem megy a load, és a proci tuti nem füstöl el, hiszen alig van terhelve...
csak pont ilyenkor amikor mindenki itthon van, menne a PS2+ filmnézés+ seed + esetleg letöltés, ami régi HDD-vel simén ment, viszont most viszavett seed-del is van hogy beszaggat még a 2GB-os xvid is -
Eugene2
csendes tag
2TB Western Digital Green (friss szerzemény) és USB3 az ICY Box.
Azt én is olvastam valahol, hogy még nincs támogatás az USB3-ra, de gondoltam mivel lefelé kompatibilis így nem okozhat problémát.
A tünetek ugyanazok, TM 13-15% ha e mellett még másolok is, akkor szinte azonnali halál valamilyen formában. Én is játszottam a swap-pal. Ezek mellett folyamatosan jönnek a ledobálások az előzetesen írt hibákkal. -
suste
veterán
válasz
Eugene2 #5225 üzenetére
milyen a HDD?
USB2 vagy USB3?
Én is szenvedek mostanában a magas load miatt, és az már biztos, hogy az új 1TB-s USB3-as HDD írás/olvasás okozza, mert ha leállítom a TM-et akkor, a load lemegy 0,1-re. Ha TM csak 80K-val seedel (letöltés nincsen!), akkor is felmegy 1 fölé, pedig a régi USB2-es HDD-vel ilyenkor 0,4 körül volt. Top-ban látszik, hogya TM kb15% CPU-t eszik (ami teljesen rendben is van), más folyamat nem használ CPU-t, viszont az IO=30-40%
.
Ezekből arra gondolok, hogy esetleg az USB3-as vinyóval van baja, valamiért nem kezeli rendesen, pedig mennie kellene simán USB2-n is rendesen. Már letiltotam a SWAP-ot és a TM cash-t is, hogy ezek írása/olvasása se terhelje feleslegesen a routert, de csak nagyon kicsit lett jobb.
Következő lehetőség, hogy kipróbálom majd a legújabb trunk-ot, hátha javítottak valamit az USB támogatáson (ha tényleg ez a baj, és nem a HDD szarakodik) -
nylon111
csendes tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni ismét. Feltettem vargalex frimvare-jét és ment is minden mindt a karikacsapás.
Tényleg jó cucc. Viszont megakadtam kissé a wifinél. Tehát amit csináltam: A wan résznél beállítottam a csatlakozást (pppoe) a szolgáltatóhoz. Beállítottam a wifiket jelszó, 40hz stb. A gépemen rögtön lett is net amint meglett a szolgáltato beállítása. Engedélyeztem a wifiket, két android és a tv is rögtön látja és van is net, elég gyors. Viszont a másik asztali gép és egy laptop sehogy sem akar csatlakozni. Látják a hálózatot, ki is írja a nevét meg hogy kiválló jelerősség stb, de nem csatlakozik. Próbáltam autamatikus ip vel is, manuálisan is de nem megy. Mit kell még beállítanom hogy müködjön?
Előre is kösz a válaszokat. -
-
Eugene2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5221 üzenetére
És ez a legutóbbi:
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.230000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 12252002
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.240000] EXT4-fs warning (device sda2): ext4_end_bio:319: I/O error writing to inode 73662472 (offset 4290019328 size 110592 starting block 12285027)
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.crit kernel: [ 8761.250000] EXT4-fs error (device sda2) in ext4_da_write_end:2637: IO failure
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.360000] sd 0:0:0:0: [sda] Unhandled error code
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.360000] sd 0:0:0:0: [sda]
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.360000] Result: hostbyte=0x07 driverbyte=0x00
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.370000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB:
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.370000] cdb[0]=0x2a: 2a 00 74 48 08 00 00 00 08 00
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.380000] blk_update_request: 7 callbacks suppressed
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.380000] end_request: I/O error, dev sda, sector 1950877696
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.390000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 243826688
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.390000] lost page write due to I/O error on sda2
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.400000] JBD2: Error -5 detected when updating journal superblock for sda2-8.
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.510000] sd 0:0:0:0: [sda] Unhandled error code
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.510000] sd 0:0:0:0: [sda]
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.510000] Result: hostbyte=0x07 driverbyte=0x00
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.520000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB:
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.520000] cdb[0]=0x2a: 2a 00 00 04 08 00 00 00 08 00
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.530000] end_request: I/O error, dev sda, sector 264192
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.530000] Buffer I/O error on device sda2, logical block 0
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.warn kernel: [ 8761.540000] lost page write due to I/O error on sda2
Dec 26 16:52:37 OpenWrt kern.err kernel: [ 8761.550000] EXT4-fs (sda2): previous I/O error to superblock detectedItt megszakadt a kapcsolat a vinyóval???
-
Sev!er
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5223 üzenetére
Szia! Ezt úgy mértem, hogy a lan kábellel összekötött géppel megnyitottam a beállításokat. A router itt van mellettem kb 1.5 méterre... :/
És a 3 kliens amit látni lehet az max olyan 10 méterre lehet a routertől. De nem értem miért 50%nak irja a jelszintet, valamint az adóteljesítmény miért 19 amikor 27re van állítva
-
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! A wifim folyton ledobál és nem tudom mi lehet a baja...Vargalex fw csináltam screenshotot és látszik rajta, hogy jelerősségnek 50%ot ír maximum. Mit kéne beállítanom, hogy jó legyen? Itt a kép:
-
-
Eugene2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5219 üzenetére
Most meg e miatt dobott le a WiFi:
Dec 26 15:33:12 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 54:ea:a8:70:1c:64 IEEE 802.11: disassociated due to inactivity
Dec 26 15:33:13 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 54:ea:a8:70:1c:64 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)Úgy látom ez is egy örök kérdés marad.
Az előző ledobás pedig egyébként kb. egy 1Mb/s-es megterhelés után jött, ahogy próbáltam volna tesztelni WiFi-n a filmnézést. -
-
Eugene2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5217 üzenetére
Pontosan ugyan ezt a lapot olvasom egy google-s keresés után, ami nem bíztató.
Viszont a másolásos túlterhelés az egy másik kérdés. -
Eugene2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5215 üzenetére
Nézegettem, de sajnos nem mentettem el, viszont itt egy kép a leterheltségről, ahogy kúszik szépen fel másolás közben.
A legutóbbi ledobás pedig az alábbival jött a log-ban:
"disconnected due to excessive missing ACKs"Folyamatosan találok valami újat, de még nem adtam fel.
-
-
Eugene2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5213 üzenetére
Nem, ext4.
-
-
Eugene2
csendes tag
válasz
kontika #5211 üzenetére
Szia,
Egy Icy Box IB-120StU3-Wh-ban van benne, ami két férőhelyes (ez lehet probléma?), de csak egy vinyót tartalmaz jelenleg.
Amit még megfigyeltem, hogy másolás közben a load érték (aktuális) a System részen belül felmegy akár 4.0 körülre és akkor... ledob, vagy lefagy.
Már arra is gondoltam, hogy valami támogatás hiányzik a HDD kezelés részen, hogy ekkora leterheléssel jár a másolás.Köszi a választ!
-
Eugene2
csendes tag
válasz
Eugene2 #5196 üzenetére
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni nekem, hogy miért dobál le a HDD-ről a router (előző hozzászólásom)? Ha adok neki egy másolási feladatot, akkor gyakorlatilag ledob/lefagy és ahogy figyeltem a Memory free résznél (Status - Overview) ~1000kb környéki méretet látok 1%-körül. Kifutok a memóriából? Ez normális így? Már újra flash-eltem a firmware-t de ugyan azt csinálja még kábelen is. Se WiFi-t, se Transmissiont nem kapcsoltam be.
-
Celtis
veterán
Mit lehet ezzel az átkozott routerrel csinálni, hogy működjön a wifije?
Időnként ledobál, és baromi nehéz felcsatlakozni. Most ledobta az összes telefont, és egyszerűen nem enged csatlakozni.
A telefonon ha bekapcsolom a wifi-t, egy pillanatra kiírja, hogy csatlakozva,majd újrakezdi a csatlakozást folyamatosan. Ez percekig így megy, bárhova megyek a szobában, ahol egyébként -60dbm a jelszint. Ezek után közelebb megyek a routerhez és felcsatlakozik. Ha utána visszamegyek a szobába, mindenhol folyamatosan működik a wifi, és bárhol egy pillanat alatt újra is csatlakozik, ha ki/bekapcsolom a wifit.
Ezt pontosan ugyanígy eljátszotta két különböző telefonnal is.
A logokban nincs benne az összes csatlakozási kísérlet, de pl. ilyen -számomra teljesen indokolatlannak tűnő - ismétlődés látszik:
Dec 26 09:24:05 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e IEEE 802.11: authenticated
Dec 26 09:24:05 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e IEEE 802.11: associated (aid 2)
Dec 26 09:24:05 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Dec 26 09:24:06 TPLink daemon.info dnsmasq-dhcp[2344]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.10.212 5c:b5:24:5b:51:8e
Dec 26 09:24:06 TPLink daemon.info dnsmasq-dhcp[2344]: DHCPACK(br-lan) 192.168.10.212 5c:b5:24:5b:51:8e android-c9dc9e5b62f78592
Dec 26 09:24:08 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e IEEE 802.11: authenticated
Dec 26 09:24:08 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e IEEE 802.11: associated (aid 2)
Dec 26 09:24:08 TPLink daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:b5:24:5b:51:8e WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Dec 26 09:24:09 TPLink daemon.info dnsmasq-dhcp[2344]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.10.212 5c:b5:24:5b:51:8e
Dec 26 09:24:09 TPLink daemon.info dnsmasq-dhcp[2344]: DHCPACK(br-lan) 192.168.10.212 5c:b5:24:5b:51:8e android-c9dc9e5b62f78592Mik a javasolt/működő wifi beállítások? Gondolok itt a WMM checkboxra, illetve az advance fülön lévő dolgokra,
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Na sikeresen felraktam a vargalex féle fw-t. A kérdésem a következő lenne. Miket állítsak be ahhoz, hogy minél jobban működjön majd a wifi (a gyári fw-vel voltak gondok)? A lényeg, hogy stabil legyen a wifi valamint minél erősebb legyen a jel. Megnéztem a laptopomon és ott az 1es csatornát mondta a legjobbnak, így most arra állítottam. Viszont a többihez én abszolut nem értek. Milyen HT módot, országot, milyen biztonságot rakjak, távolgási opt és hasonlók tudjátok
ja igen és ha lenne valami gond akkor a gyári fw-t simán visszatudnám majd rakni? ugyanúgy ahogy ezt feltettem, betallózom a fájlt és annyi?
előre is köszi
-
Koczi
tag
Rendben köszönöm holnap meg próbálom újra úgy is újra akarom rakni a gépet.
-
Amint mondtam, a gépen letiltod a pppoe kapcsolatot, majd egy utp kábellel összekötöd a router egyik lan portját és a gépet! A router wan portjába a netet dugod! Ezután belépsz az admin felültre, a...
http://192.168.1.1
http://192.168.0.1címek valamelyikén, és a wan menüben beállítod a pppoe kapcsolatot, névvel jelszóval!
-
Koczi
tag
Nem tudod valahogy levezetni mit hogy kell csinálni?Net a routerba kábel a gépbe eddig jutottam délután de nem tudtam nethez csatlakozni windows 7 64bit és digi net ezt használom.Az alaplapomon két hálózati kártya van.
-
-
Koczi
tag
De a diginet pppoe csatlakozik ha letiltom hogy lesz netem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Bundle topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged