- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Atlantis #3700 üzenetére
Ciki, ha valaki a saját hülyeségével dicsexik, de én most ezt teszem:
Az AltGr+?? kombinációkról nem is tudtam eddig. Az viszont még ciril billentyűzetkiosztásnál se hagyott még cserben, hogy
Numerikus billentyűzet aktivál, bal alt lenyom, ascii kód beüt, alt elenged, numlock off.
Az AND a 38, az AT a 64, az í pedig a 161, a QBasic ASCII táblája meg a Charmap.exe sokat tud segíteni.
(Hej, régi BBS idők... Amikor még Szabadkán 4 BBS működött, 2-nek még Fido gatewayja is volt... Persze ciki volt magzarul ékezetek nélkül írni) -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3314 üzenetére
Akkor: Eszközkezelőben a Nézetben "Rejtett eszközök megjelenítése" katt. Ekkor előjön a "Nem PnP (Plug and Play) illesztőprogramok" közt "Beep" -> dupla klikk -> Illesztőprogram fül ->Letiltás.
Angol windózon: Device manager Menu-> View-> Show Hidden devices ->Expand Non Plug and Play devices -> Double Click "Beep" -> Select the Driver Tab -> Disable.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Atlantis #3308 üzenetére
Talán be van állítva a Power Managerben, hogy tápellátás váltás esetén csippanjon. Az szokott olyan lenni, hogy eldobod magad az ijedtségtől.
A Power Managerben a Global Power Settings fül alatt van egy Beep when power state changes pont, és előtte négyzet pipával vagy anélkül. Ha be van pipálva, akkor szedd ki, és remélhetőleg elmúlik. -
Tim82
félisten
válasz
Atlantis #3147 üzenetére
csatlakozom az állkereséshez. illetve, találjuk meg az enyémet is.
sőt, kérek egy ilyen barátnőt (rendelés leadva a felsőbb hatóságok felé
). Gyűrűk Ura-fan, Thinkpad-addikt (hogy az utóbbi hölgyeknél milyen ritka!) - legalább két közös pont.
hogy (félig-meddig) on (és komoly) legyek, megvan a Thinkpad A30. sajnos, a 15'' méret ellenére XGA, valamint van 1 db pixelhibája (világoskék). tesztprogramok szerint minden rendben, illetve memtest-et még nem futtattam.
két optikai meghajtó van benne, egy dvd-rom és egy cdrw. a benne lévő 256 Mb RAM miatt néha "gondolkodik" kicsit, de ez bővítve lesz.
a T40-hez képest egy batár állat.
valamint kicsit zajos is, egy 4200 rpm-es, harminc gigás Hitachi Travelstar vinyó van benne, kerreg néha rendesen. (azt hiszem, kicserélem majd a T40-ből korábban korábban kioperált 40 gigás Fujitsu vinyóra.) egyébként csak pöcökegere van, amit nekem szoknom kell - még kicsit lassan bánok vele.
ja igen, és egy érdekes hibajelenség: beleraktam a PCMCIA-slotjába egy USB 2.0-ás kártyát, gond nélkül felismerte, de amikor a kártya portjába beleraktam egy pendrive-ot, az XP kifagyott.
a saját, alaplapi USB-portjaival semmi ilyen gond nincs.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3145 üzenetére
Egy kollégámnak adtam el a T41p-t, egyszercsak majd úgy köszön reggel, hogy a fejembe húzza.
Ez nincs időhöz kötve. Szerintem az a lényeg, hogy ne a kijelzőnél vagy egy sarkánál emelgesse a gépet, mert attól az alaplap kis mértékben elhajolhat, s a video chip elengedi magát... -
Gondwana
addikt
válasz
Atlantis #3124 üzenetére
Ismerős a TVTSCHED problémád - nekem is volt. Kis kutakodás után arra jutottam, hogy valami background scheduler modul lenne. Paraszt módon nyomtam neki egy DELETE-t (na jó, move to TEMP-et). Ez történt több, mint egy hónapja. Azóta az akku üzemidőm is rendbejött (akkortájt nehezen lehetett 2h fölé menni, most megint 3.5h körüli)
Azt is írták, hogy reinstall után 1-2 hónappal képes visszajönni a probléma.Tényleg! Használ egyáltalán itt bárki ütemezett háttérfeladatokat, pl. defrag, meg hasonlovak?
(1ébként T60 - 2008v91)
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3134 üzenetére
"sajnos a kínaiak egyre több pácienst is biztosítanak"
Namost nem akarom elvitatni magamtól a hülyeséget, tehát lehet, hogy én voltam baromarcú, de nem emlékszem, hogy a logolást én kapcsoltam volna be. Ezek szerint marad az, hogy nagy valószínűséggel a sw volt a hunyó. Ráadásul egy logolás, ami egy nap 10 Mb-nyi adatot termel, azért nem kellene hogy lefoglalja a fél processzort egész nap. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3124 üzenetére
Waaaa! Nem akarom, nem akarom!
Most jelenleg a Think Vantage System Update-tel próbálkozom. (zárójelben - a tököm egy kicsit tele van, hogy ActiveX alatt megy, Explorert kell hozzá használnom) Ha lesz eredménye, visszaírok ide.Mint moderátorhoz - bocs, hogy két helyre is felpakoltam, de tényleg sürgős, év végi hajtásban nem akarnék újratelepítéssel szívni
-
Tim82
félisten
válasz
Atlantis #2999 üzenetére
Ehüm. Miért ne lenne helye az OFF-nak? Igaz, nem láncban, de egy-egy belefér. (A többi meg megy a Fáradt gőz-be.)
Mellesleg az, hogy kihalt a topik, pont azt jelzi, hogy kevés gond a TP-kkel...
Na de hogy ON is legyek, valakinek vannak tapasztalatai a Thinkpad Dock II-vel? Konkrétan arra a típusra gondolok, amelyikbe Ultrabay meghajtót (ODD, floppy, HDD) is lehet rakni. Még konkrétabban arra lennék kíváncsi, hogy valaki használt-e már Dock II-t, benne HDD-vel - van-e valamilyen limit (pl. hogy csak 80 Gb-ig ismeri fel a vinyót a dokk), és XP alatt rendesen működne egy HDD-vel megpakolt ilyen dokk?
Láttam korábban a PH! apróhirdetései között egy ilyet, sajnos, lecsaptak rá, még mielőtt lett volna erre szánt pénzem, de beindította eléggé a fantáziámat és az Ebay-ről viszonylag olcsón lehet szerezni egyet. Amit tudok, hogy Ultrabay 2000-es foglalat való bele (ami régebbi technológia, mint a T40-esemben lévő Ultrabay Slim), valamint az sem rossz, hogy desktop gépbe szánt (igaz, half-size) PCI-kártyát is lehet beletenni (egy nagyobb teljesítményű videókártya (persze, a beépített 32 Mb-os ATI Radeon 7500-hoz képest), vagy esetleg egy jobb hangkártya jár az eszemben).
Mivel jelenleg főleg desktop-funkciókat tölt be a gépem (manapság ritkán hordozom), ezért elég jól ki tudnám használni a bővíthetőségét. Másrészt megvan a szokásos Thinkpad-típushiba: az alaplapi USB-portok csak 1.1-ként hajlandóak működni 2.0 helyett és legalábbis egy portreplikátor lenne a megoldás (mobilnetes kártya foglalja el a PCMCIA-slot-ot, így a PCMCIA-s USB-port nem lenne kielégítő megoldás).
Vélemények, tapasztalatok?
-
amargo
addikt
-
xedos
addikt
válasz
Atlantis #2617 üzenetére
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
és
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
+ az inditópultot is érdemes megnézni.
Én álltalában kilövöm az office, acrobat reader, nero gyorsindítóit.
Van még a poverdvd-nek, a winampnak a quicktime-nak is.
Érdemes kilőni a hangkártya , videokártya jobb alsó sarokba beépülő cuccát is.CSAK ÓVATOSSAN -saját felelősségre...
A kollégák csodálkoznak, hogy miért gyorsabb az általam telepített XP :-) -
sssent
senior tag
válasz
Atlantis #2613 üzenetére
A task manager process listájából időnként ki kell bogarászni, hogy mi az, aminek nem feltétlenül kell futnia (és neadjisten szignifikáns mennyiségű memóriát eszik), aztán kinyírni a registry-ből. Piszkos meló, de szerintem ennek más módja nincs.
Én havonta szoktam bogarászni, és mindig találok valami új szemetet. Egy csomó alkalmazás beleül kéretlenül rezidensként a memóriába, hogy ha havonta véletlenül felé kattintanék, akkor fél mp-el hamarabb elinduljon, vagy mittudomén. -
Gondwana
addikt
válasz
Atlantis #2611 üzenetére
Nekem (igaz, nem az eredeti MagzaR Windóy, mert attól kaparózok) az XP bootolás után kb. 350MB-t fogyaszt. (A client security solution rengeteget zabál - én pedig nem vagyok annyira paranoiás - ezen rengeteget lehet faragni).
A saját videomemórián felüli osztott RAM (HyperMemory) az én X1300-amon (64MB) nem zabálja a ramot - elvileg csak akkor foglal ramot, ha valamilyen programnak szüksége van rá (a driver dinamikusan kezeli) - ami (neked, ugye, T??p-d van?) CAD cuccokban az OpenGL miatt akár elő is fordulhat. -
Gondwana
addikt
válasz
Atlantis #2609 üzenetére
Milyen oprendszer az, amelyik több, mint 3GB RAM-ot kezel, és munkára is alkalmas?
(Vista: munkára alkalmatlan, XP: tudtommal max. 3 GB, Win2003 server: 8GB-ig, de vajon ThinkPad driverek vannak-e hozzá?)Én, ha gyorsítani szeretném a T60-am (bár jelenleg elégedett vagyok a sebességével), tennék bele egy ultrabay SATA keretet, bele pedig valami kicsi, de Qrvagyors HDD-t (pár hete volt 2.5" teszt itt, a PH-n is), ami lenne mondjuk a Z: partíció, csak swap file-oknak (Win, Photoshop, mindenmás). Néha egy sima defragmentálás is csodákat tesz. Láttam olyant is, aki esküdött rá, hogy BIOSban compatibilityre tett SATA gyorsabb volt.
-
Scalpel
senior tag
válasz
Atlantis #2597 üzenetére
Elméletileg tudja a chipset a 4GB memóriát kezelni.
Eleddig asztali konfigban volt dolgom Kingstonnal is és Kingmaxszal is, mindkettő melegen ajánlható valószínűleg mobil felhasználásban is.
A Samsung alatt általában a Samsung chipes gányolmányok futnak...hallottam már olyat akinek semmi baja nem volt az ilyen modulokkal, de én nem merném megkockáztatni.
Főleg, hogy egy T60p-ről van szó! -
karesz501
senior tag
válasz
Atlantis #2097 üzenetére
Everest a Számítógép-->DMI-->Rendszer fülecske alatt írta mindezt ki.
Kicsit elszomorodtam megint, hogy ez Magyarország és én itt élek. Ez van.
Leszedtem egyébként a maintenance disk-et, amivel model, type és serial numbert lehet a gépbe sütni. A szervízben ezt észreveszik vajon? Mármint ha sikerül mindezeket belesütni az EPROM-ba, és hogy nem az az alaplap van a gépben amivel eredetileg szerelve lett, hanem egy másikkal. Gondolom igen, biztosan egy cédüla vagy vmi van oda is ragasztva... De hátha nem szúrják ki, csak akkor ha szét kell szedjék és kifejezetten azt keresik/nézik. Hátha.
Tudok valahogyan bootolni nem floppyról is???
Szerk.: köszönöm, hogy eddig is ilyen sokat segítettetek, remélem sikerrel járok
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Atlantis #2065 üzenetére
Kétlem, hogy erre valaha sor kerülne, de nagyon sokat segített hirtelenjében
Más. Tegnap este feltettem az Eset NOD32 vírusirtóját és azóta az Ati catalsyt vmi CLI hibával leáll már az XP betöltésekor és utána el sem lehet indítani... NOD uninstall segített, DE ez így nem az igazi. Találkozott már vki hasonlóval? Lehet, hogy a NOD-on belül vmi beállítás nem engedi a drivert ''piszkálgatni''? -
karesz501
senior tag
válasz
Atlantis #2063 üzenetére
Küldtél nekem egy adás-vételi szerződés mintát, pl.
Azért kb. mert voltsk olyan részek amiktől többet vártam (pl. halk működés, akkumulátoridő, ház masszívságának érzete) és voltak olyanok amiktől jóval kevesebbet (IBM Magyarország support!!!, teljesítmény, szoftvertámogatás). Összességében tökéletesen elégedett vagyok, szerintem mindennemű ''csalódottságom'' a Tx széria túlmisztifikáltságából adódik.
Nagyon jól összerakott gép, élmény használni, öröm előtte ülni! -
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1984 üzenetére
Az a szitu, h nem gaméra vettem a gépet, így nem sok mindennel teszteltem. 3 gta van fent, a 2, a Vice City és a San Andreas. Első kettő hibátlanul megy, viszont az SA időnként kifagy, néha 5-10 perc után, de volt olyan, h várnom kellett vmire és vagy 1 órát játszottam, aztán fagyott ki. Lehet, h túlmelegedik a gpu és emiatt lekapcsol, de lehet, h köze van a 3dmarkos baromsághoz, ezt akarom kideríteni. Meg mondom, az az érdekes, h vmelyik állapotában lefutott a 3dmark, szal tuti vmi soft bug okozza, h most nem megy. (bár ha nem fagyna ki a SA, akkor nem izgatna ennyire
-
Magnat
veterán
válasz
Atlantis #1982 üzenetére
Jah, sorry ... lehet, h együtt van vmelyik driverben a Mobility FireGL 7800 és a FireGL T2 támogatás, gondolom, innen zagyváltam össze, mert még ez járt az agyamban. A system update azt a legfrisebb drivert szedi le, ami az ibm oldalán van, nem? Nekem meg azzal van a bajom ... illetve lehet, h vmi más okozza, h nem megy a 3dmark2003, mert már egy marék drivert próbáltam és mind1ikkel leakad ... ha visszateszem azt a ghostolt állapotot, amit az előzőp tulaj csinált, akkor úgy ok, de csak ezért nincs kedvem, inkább keresgélek.
[Szerkesztve] -
KriszBoy
senior tag
válasz
Atlantis #1959 üzenetére
De most adtam el az asztalim, hogy majd veszek egy notit... Nem vsgyok otthon sose! Photoshop-ra, Illustrator-ra ill hasonlókra használom ami talán ennek a laptopnak kimondottan jó! A SXGA nekem kimondottan hasznos!
Amúgy ez az NV ami a T61-ben van, mennyivel erősebb mint ez az új 3100as Intel?
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
válasz
Atlantis #1915 üzenetére
Olvasgattam az imént egy kicsit a HPs topicban és találkoztam egy postoddal, amiből csak egy mondtatot emelnék ki.
(#505) Atlantis válasza tpoor (#497) üzenetére Új Válasz Privát Email 2006-04-13 06:11:41
HP nc6220 és IBM T43 ellen Dell Latetude D610-et kell ''bevetni''. Mondanom sem kell, én ez utóbbit választanám.
Mesélj már, hogy jutottál el végül mégis a Thinkpadhoz? -
atosz
őstag
válasz
Atlantis #1896 üzenetére
No igen, ISP, FlexView panel, de én akkor is maradnék a 14-esnél, a 15-ös nekem már dög nagy.
Persze ez magánvélemény.
T60-al túl közeli ismerettségeim nincsenek, de sztem a 43-tól kezdve nem vmi jó a hűtés, illetve rossz irányba ment el az intel. Nekem most is 42 fokos a proci a T42-be, de egyszerűen nem tudom leterhelni annyira hogy zajongjon és zavaró legyen a hangja, a T43-al ezt nem lehetett produkálni. De ezt nagyon jól tudod te is.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1892 üzenetére
Természetesen van. A Home/Office desk az egy olyan séma, ahol sose veszi vissza a proc sebességét, azt mindig a maximumon tartja, ezért melegszik jobban a gép. Érdemes valami olyan sémát választani, ami alkalmazástól függően változtatja a proc sebességét - ilyen pl. a Hordozható/Laptop vagy a Thinkpad default séma (bár lehet, nálad más az elnevezés).
A HDD hőmérséklete tök normális.
Akkor műxik a venti, aggodalomra semmi ok. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1890 üzenetére
Az 53-55°C idle-ként egy kicsit magas, de nem vészes. 85°C nyilván huzamosabb, VGA-t is igénybevevő terhelésnél jelentkezik.
Akkor megnéznéd?Ott van a Power manager-ben, de Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségekben is.
Ha a gép bal oldalához teszed a kezed, érzel valami enyhe fuvallatot? -
sssent
senior tag
válasz
Atlantis #1871 üzenetére
sssent: Ingyen megcsinálják? Kb. mennyi idő alatt?
Igen, legalábbis korábban így volt. Időt nem tudok mondani, az aktuális leterheltségtől függ, rá kell kérdezni.
Lenovo Központi Márkaszerviz
IBM Magyarország Kft.
1117 Budapest, Neumann János u. 1.
Tel.: 06-1- 382-5885, 06-1 382-5716
e-mail: szerviz@hu.ibm.com
ibm.com/hu
Lenovo szerviz partnerek
Vidéki szervizek
Albacomp Rt.
8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.
(22) 515-413
szerviz@albacomp.hu
Kovex-Computer Kft.
4029 Debrecen, Csapó u. 78-80.
(52) 429-600
szerviz@kovex.hu
Kventa Kft.
2040 Budaörs, Vasút u. 15.
555-4363
szerviz@kventa.hu
Netex Kft.
3530 Miskolc, Corvin út 4.
(46) 411-693
netex@mail.matavnet.hu
PC-Box Kft.
6722 Szeged, Mérey u. 12.
(62) 486-486
mailbox@pc-box.hu -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1865 üzenetére
1. Van benne bluetooth kártya? FN+F5: bluetooth-t aktiváltad? A 60-as sorozaton (R60, T60 stb.) elől a notin van egy kis kapcsoló, azzal lehet még pluszban ki-be kapcsolni a WLAN-t és a Bluetooth-t.
2. A Power Management - Battery Information fül - Options.
3. Itt van két kép, ez segít kideríteni: [link] [link]
Általában a TPM hiányzik. [link]
S most rohanok vizsgázni. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1853 üzenetére
WinDvd Creator. Sajnos ingyen nem tudod letölteni, mert ez is ún. 3rd party szoftver, nem IBM/Lenovo cucc... Ha az eredeti oprendszert használnád, azon a C:\IBMTOOLS\APPS\ könyvtárban lenne, onnan újratelepíthető, de értelemszerűen IBM/Lenovo oldalról nem szedhető le ingyenesen, mert nem az ő szoftverük.
Egyébként sokat nem vesztettél, a Nero jobb. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1849 üzenetére
Igen, tudom, nem is irigylem a munkátokat.
Ez tulajdonképpen csak egyféle: a Software Installer a régebbi progi, ezt váltja fel a System Update (de ez az átváltás már vagy másfél éve tart). Software installer is being replaced by System Update 3. Software installer is still available at this time to allow you to transition to System Update 3. [link]
Esetleg érdemes feltenni a másikat is, mert az találhat még új dolgokat (előfordult már) - ez az átállásnak (is) köszönhető.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1847 üzenetére
Ez nem ér, tudod módosítani a hszedet bármikor...
No, azok a driverek, amik a rejtett partíción vannak, több évesek is lehetnek.Azok pont akkor voltak a legfrissebbek, mikor kikerült a noti a gyárból. Az említett két driver- és szoftverfrissítő progi pont arra való, hogy teljesen up-to-date tarthassuk a gépet, a legfrissebbeket letöltsük, mindezt kényelmesen, nem egyenként keresgélve és levadászva a webről őket.
Bár egy ideje nem nagyon frissítgetek, mert ami jól működik, azt minek bántsuk? -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1845 üzenetére
Gratula (mégegyszer).
1. Ejnye-bejnye, régi Thinkpades s nem ismeri ezt a szoftvert?Software installer: [link] vagy az újabb változata, a System update: [link]. Én az előbbit preferáltam, míg működött a gépemen.
2. Az előző tulaj letörölte a rejtett partíciót, s még recovery dvd-t se csinált?!Ehh...
Nos, én csak egyetlen beszerzési forrást tudok: Herby. Keresd meg emliben, hátha tud segíteni.
Raszputyin: nincs ilyen mintám, de guglizz egy picit, biztos találsz.
[Szerkesztve] -
Lenovo
tag
válasz
Atlantis #1458 üzenetére
Két megoldás is van.
Az egyik: F1 - BIOS Setup - Config - Dísplay - HV Expansion - Off
A másik: Windows alól Start - Minden program - ThinkVantage - ThinkPad Configuration - LCD - Screen expansion - Disable. (Ez utóbbi természetesen csak akkor működik, ha a ''ThinkPad configuration'' program telepítve vagyon. Régebbi gépeken a ThinkVantage még Access IBM, a ThinkPad Configuration pedig Access ThinkPad volt, ha jól emlékezem.) -
Yaye
őstag
válasz
Atlantis #1406 üzenetére
Mert jelenleg 3 (de hamarosan lehet hogy 5) különböző hálózaton fogom használni a gépet, és munkahelyen az ip beállításokat nem dhcp-n kapom (regelnem kéne a mac-emet, de még lusta voltam
), így azt jobb nem defaultba beírni hanem a profilban megadni, így a default maradhat automatic. Meg beállíthatom az alapértelmezett nyomtatót. Más oka hirtelen nem jut eszembe.
-
Yaye
őstag
válasz
Atlantis #1398 üzenetére
Azt hiszem megeresztek egy kérdést a legendás hazai IBM support felé, ha valakinek, hát nekik tudniuk kell ha változás volt ezen a téren. Szerintem ez nem lehet klasszikus értelemben vett hiba.
Még egy kérdésem volna, elsősorban Shadowfaxhoz: neked mennyit bír akksiról a t43? Nekem így első teljes lemerítéskor kb 2 órát, nagyon lájtos netezgetéssel, visszavett fényerővel, kikapcsolt antennákkal, közben hosszabb szünetekkel. Ez nem tűnik valami soknak, bár nem tudom, lehet hogy ez az alap battéria pakk ebben a méretben ennyit tud és kész? Amit még furcsállok, hogy iszonyat lassan tölti vissza. Két óra alatt jutott el 80 %-ra, és azt írja hogy a maradék 20% feltöltése még újabb másfél óra lesz. Ez mindig ennyi lesz, vagy ez most csak a töltő hiperintelligenciájának a megnyilvánulása?
Atlantis: Milyen cad-et használsz? Ez a ''Pro Engineer'' ez maga a márkanév? A korrekt vga a 3d-s renderelésekhez kell csak, nem? És mi számít nálad korrektnek? -
Yaye
őstag
válasz
Atlantis #1390 üzenetére
Valóban 15''
Így fest: [link]
Nagyon nem erőltettem, nem akarom két nap alatt tönkretenni. Ráállni [link] tuti nem mernék. A sárga cetlik azért vannak mert a nélkül nem lehetett látni semmit.
Nem mondom hogy nagyon gáz, mert nem az, épp csak ezért a pénzért jobbat vártam, és hát továbbra is vigyáznom kell hogy mit pakolok a gép mellé és melyik oldalára dobom le a táskám este. A 15'' R60 nem horpad ennyire, pedig műanyag. A FuSi-jainkon úgy van megoldva, hogy a fedél nem tök lapos, hanem van egy nagyon enyhe domborulata, és ez -fémről, méghozzá nem is hártyavékonyságúról lévén szó- igen komoly benyomódással szembeni merevséget ad neki.
Most volt alkalmam tapasztalni hogy akkuról üzemelve is sipákol. A csendesség ennek a modellnek úgy látszik nem az erőssége, muszáj lesz beleásnom magam a workaround leírásokba
A dizájn nekem a középszerű tömegízléssel szemben () abszolút bejön. Nem divatcikk, hanem gép, szerszám (szerszámgép
). És elvi valamint gyakorlati okokból is a masszív, festetlen, fekete vagy sötétszürke notik híve vagyok (ezért is kedveltem a korábbi Acereket).
Miért alkalmasabb egy 14'' IBM cad-hez mint bármelyik másik gyártó hasonló paraméterekkel bíró gépe?
Egy-két nc 6000 sorozatú HP is ketyeg itt a közelben, és nekem azok is eléggé tetszenek, igen masszív, robusztus gépeknek tűnnek, elég jó kijelzővel, kiváló felszereltséggel és ehhez mérten igen baráti áron. Kár hogy a HPnek a garis és szervizháttere, khmmm...
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1082 üzenetére
Ja, igazad van, félreértettem, amit írtál. Kiírni alapból valóban nem tudja a T41, ezt csak a T42-től lehet.
A ThinkPad fórumon [link] azt javasolják ilyen esetben, hogy az Access IBM online User's Guide nevű cumót frissítsd, s akkor elérhető az Access IBM menüjéből a ''Create product recovery discs'' menüpont. T41p-re innen letölthető a 4.0 verzió: [link]
A probléma megoldásához egy másik javaslatuk, hogy egy újabb R&R verziót installáljunk, de szerintem mindenki maradjon meg annál az R&R verziónál, amit a géphez kapott. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1079 üzenetére
Jó, csak ugye T41-esek még nem tudják ezt a szolgáltatást, már ha jól emléxem.
Most utánanéztem, mert én sem voltam biztos benne: The HPA was introduced with the R/T/X 40 series of ThinkPads.
[link]
Szóval a Te gépeden is kellene legyen (kivéve, ha az előző tulaj letörölte). -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1074 üzenetére
CD-ket azóta nem adnak, mióta a gépeket úgy adják ki, hogy egy rejtett partíció is van a vinyón - ezt már több notebookgyártó átvette. Viszont mellékelnek egy szoftvert, amivel az egyszeri júzer Recovery CD-ket készíthet.
Ezenkívül gariidőn belül ezt a rejtett partíciót ingyen és bérmentve visszateszi neked a szerviz, ha bármi gond van vele.
Egy kis hozzáértéssel pedig a régi vinyó tartalmát (beleértve a rejtett partíciót is) az újra mentheted.
Egyébként Herby tényleg sokaknak szerzett Recovery CD-ket... Ha jól emlékszem valami olyasmit írt, hogy viszonteladóknak csak igényelni kell, s akkor ingyen küldik nekik. -
Neja
csendes tag
válasz
Atlantis #1021 üzenetére
Ez a kijelző és felbontás dolog érdekes, ugyanis a linken amit Flashcash adott, csak 14.1''-os XGA (1024x768) vagy SXGA+ (1400x1050) felbontású T42 van. Az én notim szintén XGA felbontású, viszont tuti, hogy 15''-os. A táblázat szerint UXGA felbontású 15''-os T42 van. Az enyém nem ilyen. A lényeg viszont az, hogy 8 pixelhibától cserélik a kijelzőt, nagyobb felbontású LCD esetében pedig még több hibás pixel kell hozzá.
Zavarni engem sem zavar a dolog, mert írtam is, hogy nem zavaró helyen vannak (pont az XP kék tálcájára esnek), illetve a harmadik, ami magasabban van, az pedig csak egy bizonyos szögből látszik.
Természetesen csak emiatt nem fogom eladni a gépet, ezt csak első felindulásomban írtam, de mindenesetre bosszant a dolog. Nem tudom, hogy a többi noti márka esetén mennyi az esély pixelhibára vagy mekkora az LCDk meghibásodási aránya, de én kicsit csalódtam, ezért is írtam dühömben elsőkörben az eladást. Mindezektől eltekintve elégedett vagyok vele. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1005 üzenetére
Programok telepítése és törlése - Thinkpad Power Manager - Kattintson ide támogatási információért: kiírja a verziószámot.
De nálad ilyesmik vannak szerintem (régebbi géped van, ezért más a program neve):
- Power Management (ACPI) v1.33
- Battery MaxiMiser and Power Management Features v1.38
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest