- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
Tehát ha új gépet vennék (és nincs dobozos winem, csak egy másik gépen - amihez volt OEM win - az így "jogtiszta" campusos oprendszer), akkor azon nem lenne jogom használni campusos windows-t? Vagy használhatom addig, amíg el nem adom az oem-es gépem?
Voltaképp mi ennek az értelme? Hogy a több éve os-sel vásárolt régi hardverekre a legújabb, hardverigényesebb win kerülhessen? Azért ez elég görénység. -
macikos
addikt
Na én ezt a Battery Recondition-t kipróbáltam, de ezek szerint én a Hungarise módszer alapján csináltam, ugyanis én feltöltöttem teljesen, lemerítettem teljesen, de a program nélkül és közben ugyanúgy használtam a gépet
Megpróbálom úgy, ahogy leírtad.
Ez a Numerikus billentyűzet meg elrejtve a billen... soha az életbe nem jöttem volna rá, hogy mik azok a számok
Köszönöm a segítséget.
-
_ak_
addikt
Nem, de ez részletesebb és magyarul van.
FerNandor: kipróbáltam az innen leszedett RnR.-it. nálam vista x64 szépen települt, ebből kifolyólag nem tudom, h nálad miért nem akar.
Telepítve van a legfrissebb CSS és productivity center ? Próbáltad, h konkrétan rákeresel a hiba üzenetre?
Amúgy meg szerintem várd meg a recovery cd-ket. azokat feltéve minden működni fog szépen. elsőre tényleg komplikált kiigazodni a sok program és driver közt. -
Tim82
félisten
A másodszülöttnek meg majd a választható lehetőségek A, R, SL, G lesznek?
Jut eszembe, egy laptopszalon-reklámozó kamuregnek minek a jótanács?
Lehet, meg kellene nézetni a modikkal, melyik fórumtagéval egyezik az IP-je, mert hát ugye az alapelvek...
"Nem ajánlok olyan boltot, amelyik kamuregekkel reklámoztatja magát és telespammel egy szakmai fórumot."
-
Dottore
addikt
Nem akarok lehúzni senkit.
Rendben, nyekereg hát nyekeregjen. Nem csavarozgatnak mert költséghatékonyság, rendben ne csavarozgassanak, kell a profit. A rosszabb minőségű műanyagot is lenyelem, akksi mocorgásba belenyugszom.
De, hogy miközben hűt a venti fullon, megfogom, kicsit megbillentem hirtelen jobbra és balra, ennek eredményeképp hozzáér a ventilátor lapátja nemtommihez, az már kezdi csipkedni a türelmem. Szétszedtem. Semmi látható probléma. Összeraktam, uaz a fícsör.
Nem örülök.
-
Dottore
addikt
Sipinél a pont. Az nem logikus, hogy képtelenek lennének illesztés mentesen az aksit rögzíteni. Kérdeztem a fórumon tőlük, de választ egyenlőre nem kaptam. Talán ha nagyon passzentos lenne akkor nagyobb zuhanás esetén törne, így simán leválik és semmi gond. Tudom mert vágtam falhoz már egyet, és így működött.
Szerintem ezen nem érdemes ennyit rágódni. Olyan mint egy orosz tank. Néhol zörög, ropog, de a büdös életbe nem megy tönkre. Inkább ez mint a többi vacak.
-
szmissz
senior tag
Érdekes, a program topikjában minden géptulaj megváltásként köszöntötte. Nem csak a T43. Nekem T42 és R50e van és mindkettőnél zavart, hogy túl korán kapcsolt be a venti és a T42-nél ha bekapcsolt, nem is állt le.
Neked a kézi vezérlés ad rosszabb eredményeket? Hát bocs, ez kizárólag a te beállításaid hibája. Ugyanis azt állítasz be amit akarsz. Milyen hőfoknál kapcsoljon ne, milyen fordulaton, satöbbi.
A gépeim újjászülettek. A T42 gyári beállítással folyamatosan nyomta 3600-as fordulaton(iszonyatosan zavaró nekem), most meg be sem kapcsol a venti. Van egy APRÓCSKA különbség.
-
tabrev
aktív tag
Igen az! Már frissítettem 64-es vista alól (oprendszer alól)... vagy lehet az a 32-es volt
Igazad van, én nem olvastam végig, tényleg azt írja a txt.
Akkor olyat kérdenék, hogy: a gyári vincsin van egy recovery partíció, miképpen tudom azt újra életre kelteni?
Csedit: azért a chipsetet és core 2 duo pontos típusát nem árt tudni, mert pl: 945-ben nem fog menni egy core 2 duo t7700... + van olyan chipset ami a core duo egy - két változatát támogatja, de a core 2 duo-t nem.
-
Ste
addikt
ezeket a dumákat
az lenne a kérdésem a nagyérdeműtől, hogy X40 vagy Dell D410? mind2 nagy akkuval lenne, ramban utóbbi Bt-ben előbbi a jobb
most tapiztam először x40-et és hát nagyon szuper minden téren
a legfontosabb nekem a hosszú üzemidő lenne
árban ua lenne mind2 (igaz x40 mellé van dokkoló, d410 mellé nem biztos, hogy jön optika)köszönöm a segítséget
-
-
-
Rez_Grof
őstag
-
tototos
addikt
Na az a lényeg hogy mikor telepítettem az xp-t akkor az egy nagy partícióbol kivettem egy 20 gigást részt az xp-nek a másikat meg nem partícionáűltam meg hanem hagytam úgy. De megoldottam a windows beépített partíciókezelőjével a dolgot. A satát megpróbálom akkor így ahogy mondtad. A PM-nek az lehet a gondja hogy a rejtet partíciónak nincs betűjele, amúgy a 8.5 van meg. De remélem a windows beépítettje is normálisan működik.
-
tototos
addikt
Na az ultranav megjavult csak újrakellett rakni a drivert. Az Atmo-nél ez a driver van fent. A sata driverben meg nem találok install részt
Norton partion magiccal akartam a partíiókat csinálgatni, mert külön van a windows, egy 20 gigás részen, erre felrakom a programot és indításnál ezt írja ki.
Init failed:Error 117.
Partition's drive letter cannot be identifiedSzerintem a hide partícióval van gondja csak azt meg még mindig nem tudom elrejteni
-
tototos
addikt
Jah feltelepült hogy compatibilityre állítottam a cuccot. A win beépített kezelőjével nem akar találni egy acces pointot sem
Nem tudom mi a gondja. Akkor a bluettoth meglett, fn+f5 gombbal bejött a beállítás ott ott kellett bekapcsolni. Az eszközkezelőben egy egy felkiátójeles dolog van a Atmel TPM (Az eszköz nem működik megfelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat. (Kód: 31)) Az a baj hogy felraktam a utranav driuvert, de a verézlőpultban az egérnél az utranav beállítások szürkék, semmmit nem lehet kapcsolgatni. Satűthoz akkor nézel drivert, remélem működni fog.
-
tototos
addikt
Kézzel megadtam neki a drivert, mejd újrainduláskor bekapcsoltam a satát.
"BIOS-ban kikapcsolt nativ SATA módban telepítjük az XP-t. Ha fenn van:
Valahogyan ki kell nyerni a fájlokat a driverből. Ezt lehet úgy is, hogy a driverrel egy másik gépen elkészítteted a floppyt, majd erről pendrájvra, cd-re írod az állományokat, vagy egy iso-editorral szeded ki a csomagból a fájlokat. A következő fájlokat kell meglelni:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem
Telepítés: az eszközkezelőben katt az IDE ATA/ATAPI vezérlőkre, itt lesz egy Intel xxvalamixxxSATA xxx vezérlő (most pontosan nem tudom a nevét, de egyértelmű), jobb egérgomb - illesztőprogram frissítése.
No ilyenkor szokott betagadni a Win, mondván hogy nem talál jobb illesztőprogit.Ezért átállunk kézi vezérlésre. Magunk választjuk ki a listából a drivert, mégpedig az iaahci.inf személyében. A kapott listából pedig a 82801 GBM SATA....nevezetűt válasszuk. A Win majd hisztizik, hogy nincs aláírva, meg hogy nem garantálja a működést, meg hasonló f@xságok. De mi csakazértis telepítsük. Ezután újra kell indítani, ekkor (ha jól emlékszem) már vissza lehet kapcsolni a BIOS-ban a nativ SATA-t. Kis kuttyogás után a Win mégegyszer újraindít, és ezzel meg is vagyunk."
-
tototos
addikt
Már a recovery részt kiírtam. Biost 3-szor átnéztem de semmi jelen ennek a rejtett partíciónak
Ezek a driverek közül választhatok Wlannál vagyok gondban mert van 2 majdnem egyfomra
-
sssent
senior tag
Ha meg is őrzi az értékeket (nem tudom), amíg el nem indul a PM, addig az elektronika tesz rájuk. Ebben biztos vagyok, hiszen látom (láttam) T42, T43, X60-on.
Egyébként egy windows telepítés (nem gyári állapotra visszaállítás!) után a PM mindig visszaáll a 96-100%-os default értékekre. Linuxos tapasztalatom etéren nincs. -
sssent
senior tag
"Más. Ha jól emlékszem, Te irkáltál anno utángyártott akkukról. Milyen tapasztalatod van velük? Mennyivel halnak korábban? Mennyire melegszenek?"
Rosszul emlékszel. A kérdéseid viszont nem hiszem, hogy megválaszolhatók lennének. Gondolom ahány gyártó - sőt inkább széria - annyiféle minőség. Ld. kandallóüzemű gyári[!] sony akkuk
-
Gondwana
addikt
Ingadozó akkutöltöttség, gyorsan merülő akkuk:
Nálam a Power Managgerben akad egy olyan - nem túl elrejtett - opció, hogy BATTERY GAUGE RESET, ami elvileg (még nem próbáltam, csak a 29. ciklusnál tartok) 100%-ról teljes merülésig leköveti az akkut és a megváltozott belső ellenállása (ami miatt változik az adott feszültséghez tartozó tényleges töltöttségi szint) alapján új táblázatot csinál a töltöttség/hátramaradt idő kiírásához. -
sssent
senior tag
Kibogarásztam a pontos adatokat. Az akkum a gyári 6 cellás volt: 10,8V 3,6Ah. A 2,5-3 óra a vadiúj akkuval ment, vagyis a fogyasztása ezek szerint 13-16W között kellett legyen.
[I]"A fogyatás két dolog miatt érdekes: Linux alatt el tudtam-e érni kisebb fogyasztást, illetve a mai, energiatakarékosabb processzorokhoz, chipsetekhez képest ez az "őskövület" mennyivel fogyaszt többet.
Eddigi infóim szerint a T23 vezet, ami elég gáz a technológiára nézve. "[/I]
Nos úgy tűnik linux alatt nagyjából összehoztad a windowsos fogyasztásomat, gratulálok. Hogy ez nagyjából partiban van a mai gépek fogyasztásával, az nem túl meglepő. A CPU gyártók nyilván azt harsogják, hogy az új generáció még gyorsabb és még energiatakarékosabb, mint a kifutó. Az, hogy 30%-al gyorsabb, de csak 20%-al többet eszik, az nem hangzana ilyen jól. A fejlődés fogyasztásra nézve áldásos hatásait talán valahol az ULV CPU-k környékén lehet felfedezni - heroináron.
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
-
Shadowfax
addikt
Srácok, legyetek szívesek megnézni, mennyit fogyaszt az akkutok átlagos használat mellett. Az NHC is megmondja, akinek fent van, vagy dobjátok fel a MobileMetert.
Kb. 5 perc alatt megvan, s nagy segítség lenne. -
leewi
aktív tag
szÉpJóEstéT!
tény ami tény az én megfogalmazásom félreérthető..
a "műanyag" szó pontos definiciója az én szövegkörnyezetemben valami olyasmi akart lenni, hogy ahhoz képest, hogy mennyi pénzt képesek rájafirkálni arra a cetlire amin feltüntetik a pénzbeni értékét a masinának..de értem ezt egyéb néhány gyártó termékére is..
szÓvAL..kinyitja az emberfia és akkor recseg ropog és dölöngél meg nyikorog..
tehát az én pejoratív értelmű "műanyagom" ez akart lenni.. -
Pierre75
senior tag
Merci, mon vieux!
Megnézve a SMART adatait figyelmesebben, a hőmérsékleti adat megegyezik a gyártó általi másik adattal vagyis ez nem gond.
Az akku kb. 85-90 percet bírt eddig multimédiás alkalmazásnál, ami érdekes, hogy mp3 és Office mellett is ennyi volt. Tegnap lemértem, most kb 30 perc alatt vége a dalnak. Vagyis a felezés is kedvező becslés volt részemről.
Majd megnézem az akku adatait.
Ahogy írtam, egy T23-ról van szó, egy 20 GB-os IBM/Hitachi volt benne, csendes, békés jószág volt. A mostani 80 GB, csendes de jobban is melegszik, mint az elődje.
Ps.: Na és ezt ismered? Nous sommes les esclaves, nous sommes partout, nous ne sommes nul part, nous maîtrisons les rivières pourpres. -
Sipi
addikt
Utómod: természetesen van különbség vinyók között. Ha ThinkPadbe valót veszel, annak kicsit okosabb a firmware-je (és frissíthető). Mostanában vannak nagy fordulatszámú darabok, amelyek alig melegednek. De a ''maradék'' szerintem egykutya.
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Reklámblokkolók topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Óra topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest