- Macrodroid
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
Scalpel #8957 üzenetére
A web fejlesztés a minimális része(részemről-vannak kollégák aki csak azzal foglalkoznak), vastag kliens fejlesztés, legtöbbször más-más platformokon ezért virtuális gépeket használok.
Nem akarok tényleg ebbe a GHz hajhászásba belemenni, egy ilyen asztali géppel dolgozok és többször igen igen nehézkes ezzel is fejleszteni, mert belassul.
Üzleti megfontolás az egész, ha valakinek van arra ideje, hogy várjon a gépre és a munkáltatója ezt ki is fizeti külön, vagy inkább a családjától veszi el az időt, és hasonló fejlesztéseket csinál, mint én is, akkor Ő úgy csinálja ahogy jól esik.
Továbbá nem akarok senkit meggyőzni, mert mindenki olyat vesz, amilyet akar.
Nem igazán értem, ezen mit nem lehet megérteni? -
amargo
addikt
válasz
Napfénysüti #8920 üzenetére
Most hirtelen vissza kellet néznem, hogy tényleg leírtam-e, de igen ott van a leírásban, hogy a gép fejlesztésre lesz(nem kép és nem multimédia, mielőtt a felbontást ecsetelnétek).
evone: 13" gépről van szó, vagy az E6400, ami 14".
Az meg tényleg már csak az én ízlésem, hogy nem szeretnék 2-2,5kg dögöket cipelni.Továbbá 600 Mhz is bőven elég egy notebook-ba ha olvasásra használjuk, ezt aláírom
Szerk:
Rez_Grof: Én sem akarok, de pont leírtad a lényeget. -
amargo
addikt
válasz
macikos #8910 üzenetére
Szia, ez is ígéretes
Viszont egy ulv-s procival nem tudnék mit kezdeni, no meg a billentyűzet sem tettszik (bár az még csak esztétikai lenne, de nincs is jól elosztva).
Napfénysüti: Köszi, de nem ilyen formában lesz beszerezve. Meg kiszedték belőle a hsdpa modemet.
továbbá, mint írtam az x300 sehol, sincs hozzá képest, sajnos csak a kidolgozása lehetne ütőseb, de még az sem igazán, technikailag meg -2 év.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Jó régen nem jártam erre fele.
Viszont még üzemel a T43-am.Továbbá most megértett a cserére. De egy kicsit kiestem, hogy most a thinkpad-ek közül milyenek futnak, legutóbb egy x200-t néztem ki.
A lényeg és ami fontos:
- könnyű legyen 2 kg >
- legyen benne GSM-SIM foglalat HSDPA-hoz
- Chipszet alapján minimum 4gb ig bővíthető legyen a memória
- 1280/1440x800/900 felbontásÉs itt a 2. pont az ami x200 esetében még egyéb költségeket vet fel, az pedig egy Mini-PCIe beszerzése lenne.
A gép fejlesztésre is lenne, tehát kell, hogy legyen benne erő.
Köszönöm a segítséget!
Esetleg a javaslatokat még ha az más márkára értendő (Dell-t is néztem még.. azokhoz van hsdpa modul kapásból..) -
amargo
addikt
válasz
KilgoreTrout #6165 üzenetére
Csak, hogy legalább tud, miről írsz. notebook.hu
-
amargo
addikt
válasz
kaktusztea #5043 üzenetére
ööö napra pontosan nem emlékszem, de
8'30 - 16-ig H-Cs, kb: 12'00- 13'00 ig ebédszünet
P: 8'30 - 13'00-ig vannak vagy ilyesmi. -
amargo
addikt
Processzor csere lett a vége, fura. De megy minden szépen, az viszont érdekes, hogy a régi memóriámra azt mondták, hogy rossz, az nekik a saját IBM-es memóriájukkal jó volt a gép, és így proci csere után még is csak jó a memóriám. Szerencsére a szervizes emlékezett arra, hogy volt egy ilyen esetük már.
-
amargo
addikt
Amikor kébelen próbálsz a notival a routerhez csatlakozni, már az sem megy?
Vagy Vistában állítottál el valamit, vagy még is volt mac szűrés a routeren esetleg a DHCP szarakodik és nem oszt ki neked címet..Ha úgy sincs semmi beállítgatva azon a routeren akkor egy reset nem árthat meg neki
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #4934 üzenetére
Szia Köszi, de már letettem róla, elsőnek jó 5let volt.. aztán bele gondolom a műszaki paramétereibe és nekem karcsú lenne, kedvesemnek már vettem.. bár akár Neki még jó lehetne.. lecserélni a nagy dögöt(R52)
Csak most még a visszavonással vannak gondjaim..
Szerk:
Egy barátom nemsokára vesz egy X300 már bejegyeztem felé, hogy ha megvette, akkor megyek és megtapogatom, csak egy kérdése volt felém, amit én nem tudok, hogy GSM-es verzióját lehet itthon kapni?
-
amargo
addikt
válasz
dekoninck #4931 üzenetére
Ez leginkább csak hirtelen felindulásból jött, mert megláttam és baromi jó áron van, még szállítással is, de nem találom hogy lehetne a 100$-ra átrakni mert most 150ért akarná kihozni.. még soha nem rendeltem eBay-en keresztül. Amiért még aggódom az akkumulátor állapota.
A másik, hogy a garanciát vajon itthon is tudom-e rá érvényesíteni..? De ezt még nem tudtam kideríteni..Shadowfax:
Gondoltam, hogy megmondod a frankóterre vártam..
Na most ez hoyg a fenébe van, bejegyeztem, hogy megvenném (kíváncsiságból, miként megy a folyamat..) aztán olvasgattam és meg is gondoltam magam, kiszedtem a listából, hogy még sem veszem meg.. erre van itt egy Leave Feedback, amire az alján "hogy más felhasználók is tudják milyen tapasztalatom van az eladóval", de most akkor ez mi a péket jelent ez csak egy
"elhagyási visszajelzés" de ezzel még nem mondom vissza? vagy mi van itt? nagyon nem értem ezt.. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gépről?
-
amargo
addikt
Valami baj van a a gépezettel.. (T43)
tünetek:
- bootoláskor újjlenyomat kérésnél simán kifagy.. nem történik semmi.., de ha ESC-em és megadom a kódot tovább megy.
- Mivel Vista van rajta, bootolásakor kékhalál és összefossa magát, már minden élesztés próbálgatva volt, eddig semmi..
- Nosza telepítő lemez be, hátha az tud valamit kezdeni a Vistával, betöltődéskor memória címzési hiba, halál..
- Nos éppen a memtest-et futtatom már 17 perce, de eddig nincs hiba.Ötletek?
Még garis! -
amargo
addikt
"Eddig az volt az álláspont, hogy az ilyesmi a konzumer (low-end) kategória sajátja."
Kinek volt?
Azt nem tudom kinek volt eddig ez low-end kategória, de érzésem szerint, amikor recseg ropog és közben a kezedben maradnak a darabkák notikra gondolsz.
Ha Te belemagyaráznak érzet, arra nem tudok sok mindent írni, mert meggyőzni nem akarlak. -
amargo
addikt
"Könyörgöm, egy Thinkpad ne nyomódjon már be basszus. Olyan übergagyi hatása van. Vagy ez Thinkpad esetében fícsőr, csak a többi notinál gagyi?"
Gondolom ismered a fűszál, a fa és a vihar esetét, melyik szeretnél lenni viharba, a fű, vagy a fa? Emlékezzünk vissza a merev anyagok törnek, míg a rugalmas?
Én olyan kocsiba biztos sem nem ülnék, aminek merev az eleje.. nekem jó ez a gagyi fícsőr. -
amargo
addikt
Nekem a régebbi samsungom nem kattogot, a mostani WD igen, de legalább tudom, hogy leparkol a fej
ui.: csak ilyenkor hallom, amikor megmozgatom máskor nem. -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Tökön bököm magam a hotkey és a wifi drivertől.. kikapcsoltam F5-el, majd csak driver újra telepítéssel tudtam életet lehelni a wifi kapcsolatba.. most feltettem a legújabb intel drivert.. azzal eddig nem volt gond. kiváncsi vagyok
-
amargo
addikt
válasz
kraftxld #4256 üzenetére
IBM képekhez adják, szerintem elég jó kis szoftver, csak nem egészen értem miért veszi a win és ez is bele az alapmentéshez a D: particíómat..
50$ nem is lenne sok érte, de ha már létezik 2 megvásárolt hasonlón jó (az R&R többet is tud) akkor nem igazán venném meg egy érzésem szerint megoldható probléma miatt.
De köszönöm a segítséget! -
amargo
addikt
Szisztok!
Biztonsági mentést szeretnék készíteni a rendszeremről, viszont akadt egy kis problémám.. Mégpedig az, hogy nem csak a c: -ot veszi bele a backupba, hanem az adattárolásra szánt partíciót is. így legalább 120 gigára lenne szükségem, ami azért sok.. meg csak a rendszerről akarok másolatot.
Beállítottam az indexelést a d: meghajtóra is, meg az árnyékmásolatokat is engedélyeztem rajta.
És amit a rendszer kiír a
lemezeimre.
Mit kell állítanom, hogy csak a rendszert c:-t mentsem? A Vista Business rendszerem van.
Egy ibm notin, azaz az R&R is a két partíciót akarja kimenteni..Nos ezt a Vistás topicba is beírtam, de ide is felteszem
Köszi!
(ezt a jelet most kérték tőlem
)
-
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #4230 üzenetére
Egy nagy fekete pontot kapnak ezért.. és főleg mert ma fontos lett volna, hogy menjen a wifi a gépen, erre elhasalt folyton.. nem tudom mi a *** volt vele, de majdnem kapot egy maflást. Persze nem a noti, hanem virtuálisan az összes fejlesztő..
szerk:
CSak a köszönöm marad le, köszönöm! -
amargo
addikt
Valamiért Vistához nem érhető el a hotkey driver, másnak sem?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy kis fejlesztésre adtam a fejem
WD Scorpio 250GB PATA
És 2db 1G CorsAir memória társaságába kényeztetném gépecskémet.
A kérdésem java része, hogy a 250GB winyót gondolom huncutul fogja csak látni, de mint azt a T43tól megszokhattuk, de azért látja?Upgrade oka: Vista is felkerülne a gépre és 3-4 rendszer csak összehúzót farokkal férne csak el, azt meg nem szeressem..
Igaz 160GB is bőven elég lenne már, de 5e a különbség, annyit meg megér. (gondolom)köszönöm a segítséget!
Szerdán edzés, de ha addig maradtok mint szoktunk, oda érek! -
amargo
addikt
válasz
adnoctum18 #3814 üzenetére
Ha szoftveres akkor, inkább a videokártya driverével van a gond, win újra húzása csak, akkor segít, ha sok nem kívánatos programmal bombáztad meg.
-
amargo
addikt
Valami új lenovo család lesz, amiből annyit vettem ki újításnak, hogy olyan képernyője lesz, aminek nincs széle az az LCD teljes egészében lefedi a kijelzőt. Tudtok erről valamit?
-
amargo
addikt
hi!
Biztos kérdezték már, de nem találtam, t43- slotjába megy bele maximum 2G memória? vagy összesen..?
Én ebből csak azt értelmezem, hogy max 2G megy bele de 2db-ból..
* PC2-4200 CL4 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Synchronous DRAM (SDRAM) SO-DIMM memory
* 200-pin SO-DIMM with gold-plated leads
* 256 MB, 512 MB, or 1 GB PC2-4200 CL4 NP DDR2 SDRAM SO-DIMM
* Supports up to two 1GB SDRAM SO-DIMMs
* Supports maximum memory up to 2GB -
amargo
addikt
Még 1 kérdésem volna, altatom a notit és vlamiért merül közben is elég rohamosan.. tegnap reggel 70% on volt elaltattam, ma reggel felnyitottam és csak 20%-on volt, ami fura mert emlékeim szerint volt, hogy 2napra is így hagytam és akkor csak pár %ot evett meg.
Valami hotfix nincs fennt?
T43-ról van szóMindenkinek vadakat!
-
amargo
addikt
Feltettem a Recovery-t és a c: -re csinálta meg amiket szeret. Na most az lenne a kérdésem, hogy ezt nem lehet el hide-olni? mint a rejtett partition?
Tegnap sikeressen hibernált állapotra visszaállítást csináltam és összefsta magát a win, de szerencsére hamar túl lettem rajta. De mivel Kedvesemnek lenne a gép, ezért ezt az egészet eslszeretném rejteni (tudom, hogy rejtett könyvtárakba teszi és hozzáférni sem lehet csak úgy..)Mindenkinek vadakat! meg ami ilyenkor szokás
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom egy nagyobb akkumlátoron, vagy kiegészítőként az ODD helyére vagy kicsit kilógva.. csak nem tudom melyik éri meg jobban?
A 4400-as néha kevés, csak most eléggé elszállt árakkal találkoztam eddig. Valakinek van ötlete merre lehetne keresgélni még?
üdv amargo
-
amargo
addikt
válasz
NGabor68 #2902 üzenetére
Nem olvastam vissza, de security chip és a többi nyalángság kivan kapcsolva?
többieknek:
T43
2010: Warning: Your internal hard disk drive (HDD) may not function correctly on this system. Ensure that your HDD is supported on this system and that the latest HDD firmware is installed. Press <Esc> to continueüzivel kapcsolatban, ettől még simán megy a HDD védés, amikor menteni akartam az adatokat bekapcsolt securityvel nem látta a másik gép, a kivett hdd-t majd miután kikapcsoltam simán tudtam másolni róla.
-
amargo
addikt
Najó ezt nem vágom..
emrégiben azért gyyaktam le a gépről mindent, hogy újra tudjam particionálni, mert mindig hibát írt ki a PQPM (partitionmagic 8.0)..
újra raktam mindent, az elejétől, újra felosztottam, stb.. aztán bekapcsoltam a security-t.. de rájöttem, hogy meg kellene nővelni egy particio méretét, kikapcsoltam mindent, de most megint hibát ír ki!!!
már hülyét kapok.. ez feature? vagy mit gányol a particios táblába, hogy utána nem lehet hozzá nyulni? -
amargo
addikt
1x Nekem is mozogott egy billentyűm, nehezen vette be a funkciót..
De elég hamar rájöttem, hogy nem rég takarítottam és biztos rosszul raktam vissza, be is jött
-
amargo
addikt
-
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #2375 üzenetére
Én meg nyáron megfázva a szobában gubasztok
Tehát, vannak a hotkey-ek, Fn+F5 wifi Fn+F4 sleep, Fn+F3 több funkciós, Fn+F7 ahogy a piktogramm is mutatja a monitor képét osztja meg. Na most régebben, 2hete amikor ezt megnyomtam egy kis program töltődött be, mint a wifi-nél is pl. Lehetett választani, hogy D-sub vagy s-video, TV-re vagy moncsira küldje ki a jelet stb.. sajátot is lehetett meghatározni benne, hogy akkor itt kikapcsolja a képet vagy vetítsen valamit. De most ha megnyomom az FN+F7 et d-sub on küldi ki a jelet.. de nem jön fel konfigurációs ablak. De rátaláltam arra az oldalra, ahol leírták, hogy miként küldhetem ki a jelet s-video-ra is. Viszont nekem az a kis ablakocska hiányzik -
amargo
addikt
Hi az Fn+F7 re a képernyő megosztása és az s-video-ra kiküldési ablak nem a hotkey-ek között kellene lennie?
Mert eltünt, és az s-video-n nem tudom kiküldeni a jelet..
am -
amargo
addikt
Wifi driver 11.01.0_7KWC26WW
Felraktam
Access Connections 4.42
Felraktam, de innentől nem tudott kapcsolódni a a gépezet
Power Management driver 1.43
Felraktam, és amikor előakartam hozni a beállító panelt, hibát mondott.. nem is nyagattam, mert nem érdekelt.
Viszont az Access Connections hiányzik..
A múltkori BIOS nem tudok belépősre is meg van a megfejtés, csak a supert pass-al lehet állítgatni, ha halandó jelszóval megyek be, akkor csak nézni lehet
Tud valaki valami megoldást rá, hogy miért nem megy az AC? IBM T43 as gépről van szó. -
amargo
addikt
válasz
ge.k.ko #2327 üzenetére
Bocs nem akarom sértésnek szánni, de hogy a fenébe volt csak 1év gari rá, ha alapból 3jár..? Főleg ha prémium kategóriásnak említed.
A másik, említetted a sonyt, azért sony tx650p is 500-600+tréfa, és akkor a 700as modellekről nem is beszéltem. Ebből is csak 1et veszel.
A supportos részre reagálni nem tudok. Nem ismerem a körülményeket. -
amargo
addikt
Bajban vagyok.
A hétvégén egyéb okokból felemeltem a T43-om biztonsági szintjét. User Controlban beállítottam, hogy újjlenyomattal is betudjak lépni, meg magát a gépet is ezzel lehet indítani, tehát a bios-ban is beállítottam, minden védelmet, a hardware-tól a merevlemezig.
Ez jó is volt és elég, aztán tegnap megnéztem a frissítéseket és valami security center is várakozott, gondoltam megnézem felrakom.. meg volt egy bios frissítés is.. be is konfiguráltam csinált magának egy kis titkosított részt, 7-es verzió-t rakta fel. Restatok tömkelege, majd már az első környékén láttam a változást, nem kérte, hogy újjlenyomattal indítsam a gépet és oldja fel a dolgokat, ugye összelehet úgy rendelni a dolgokat, hogy promptnál lezárja már a gépet és úgy megy tovább, majd wint indítva egyből belép, ha már feloldottad. na de itt nem ez jött.. bejön a windows, majd nájtrájderr érzés fogot hatalmába amint szörfözött valami félelmetes csík abban a kis ablakban. majd kérte a jelszót vagy az újjbegyem, szépen be is lépet no para. De hamar rájöttem, hogy az a kit érzés nekem nem fog bejönni és írtani akartam.. de nem láttam jelét, csak talán az uninstall, de óvatos ember lévén, előbb feltártam a helytetett, majd újraindít. f1 újjbegy, OK! bent vagyok.. akarok lépdesni, de csak a kurzor ment.. az is csak a fa legtettején, nem tudtam semmit beállítani, itt jöt az első nagy!!! meglepetés.. nem értem, most mi van? f10 f9 semmi.. kikapcs, majd újra indít.. fogad az hardvert feloldásának a kis ablaka.. jééé? mondom, akkor ez most beléptett, de nem eljut a windowsig és ott is kéri.. pedig bevan állítva, hogy akkor léptessen is be.. ha újjbegyezek. Tehát most írtani, akarom ezt a security dolgot, a többi maradhat, ami még hétvégén volt, csak most nem merek hozzá nyulni, mert félek, ez a bios-os dolog még galibát okoz.. és aggaszt is, hogy még a dátumot sem tudom átállítani, mert nem tudok rámenni..
Előre is köszönöm a segítséget.
amargo -
amargo
addikt
válasz
adnoctum18 #2264 üzenetére
Látod én meg télen kicsit munka miatt izzasztottam a procit, kikellet nyitnom az ablakot, mert 70fok közelébe kezdet mászni a proci. Szerencsére a jeges levegő lehűtőtte, ahogy engem is
-
-
amargo
addikt
Hi!
Tudtok arról infókat, hogy az X szériában valami komolyabb kijelzős is napvilágot fog-e látni a közeljövőben? -
amargo
addikt
Shadowfax ha jön bővebb infót tud mondani, ha driver hiba, különben lehet az alaplappal van valami.. Sajna az IBM T4x-nél ez betegség, ha jól vagyok értesült. Valami olyasmi, hogy túl nagy feszt kell felvennie az usb porton, akkor egy idő útán valami tönkre megy benne és csak 1.1-ként megy. De eznekem túl abnormálisnak tűnik.
-
amargo
addikt
Hi!
Na ez kemény! Haveromnál párhónapja.. DVD-t akarunk nézni nem tudta beolvasni.. noti simán megette, ma Nővérem hozott 2DVD-t mert nem tudja olvasni.. desktopon kifagyott pedig egész jó ketyere van benne, Noti simán beolvasta!!!
Hogy a fenébe van én meg a combo-at cserélni akartam volnaDe így marad tuti!
-
amargo
addikt
Hol lehet ilyet kapni?
IBM 2nd HDD adapter for ultrabay slim. Vagy pót aksit.. emberi áron. -
amargo
addikt
Volt egy 10perces izzadásom..
Bekapcsoltam kipróbálás gyanánt a lemezre egy jelszavas védelmet a BIOS-ban. Mivel angol a bill ezért nem is figyeltem, hogy a 0-t magyarosan ütöttem be..
Aztán, amikor be akartam írni akkor meg angolosan csináltam.. de felébredtem és használtam a fejem (nem, nem szétvertem vele a falat..)
A tanulság, ne este szórakozzak ilyenekkel főleg ne jelszavas dolgokkal.. 1x így a routeremből zártam ki magam.. csak ott kitudtam resetelni.
Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest